Να επενδύσω...;;;;

Denon 1510
+
Squeezebox Touch για τα ιντερνετικά

και είσαι αρχηγός.

Τα λεφτά που είναι να δώσεις σε "καλό" tuner, δώστα σε ένα καλό dac για το Squeezebox Touch.

Εφόσον είσαι λάτρης του ραδιοφώνου, οφείλεις να είσαι καλυμμένος από τα ιντερνετικά.

Εκτός κι αν μιλάμε για φετίχ με συσκευές, και όχι για ουσιαστική, πρακτική και καθημερινή χρήση ραδιοφώνου. Ουσιαστική σημαίνει να ακούς σταθμούς από όλο τον κόσμο, πρακτική σημαίνει ύπαρξη τηλεκοντρόλ και καθημερινή σημαίνει ευκολία χρήσης από όλη την οικογένεια.

Οπότε η απάντηση στο αρχικό ερώτημα είναι όχι, δεν αξίζει η επένδυση, όχι ότι δεν υπάρχει ηχητική διαφορά, αλλά θα πρέπει να είσαι ήδη καλυμμένος σε όλα τα άλλα.

Η ποιότητα του Denon είναι υπεραρκετή για ένα μέσου κόστους σύστημα.

Καλε μου φιλε, ετσι οπως εξεταζεις την υποψηφια αγορα σου, δε θα βγαλεις ακρη. Για να σου πει καποιος ποιος απ ολους τους δεκτες ειναι ο καλυτερος, πρεπει να τους εχει ακουσει ολους πραγμα δυσκολο εως απιθανο. Αλλα κ να τους εχει ακουσει θα σου μεταφερει τη δικη του εκτιμηση.
Η πιο ρεαλιστικη αντιμετωπιση ειναι το να "μαζεψεις" σε μια λιστα ολους τους δεκτες που μπορουν να σου εχουν προς ακροαση τα εκαστοτε X καταστηματα, και να ξεκινησεις να ακους εναν εναν. Ετσι το συμπερασμα που θα βγαλεις, σωστο ή λαθος, θα ειναι δικο σου. Μονο τοτε υπαρχει η μεγιστη πιθανοτητα αυτο που αγορασεις πραγματικα να σε ευχαριστησει και να το χαρεις.

φιλικα Tyler.

Καλε μου φιλε, ετσι οπως εξεταζεις την υποψηφια αγορα σου, δε θα βγαλεις ακρη. Για να σου πει καποιος ποιος απ ολους τους δεκτες ειναι ο καλυτερος, πρεπει να τους εχει ακουσει ολους πραγμα δυσκολο εως απιθανο. Αλλα κ να τους εχει ακουσει θα σου μεταφερει τη δικη του εκτιμηση.
Η πιο ρεαλιστικη αντιμετωπιση ειναι το να "μαζεψεις" σε μια λιστα ολους τους δεκτες που μπορουν να σου εχουν προς ακροαση τα εκαστοτε X καταστηματα, και να ξεκινησεις να ακους εναν εναν. Ετσι το συμπερασμα που θα βγαλεις, σωστο ή λαθος, θα ειναι δικο σου. Μονο τοτε υπαρχει η μεγιστη πιθανοτητα αυτο που αγορασεις πραγματικα να σε ευχαριστησει και να το χαρεις.

φιλικα Tyler.

δεν αντιλέγω, το ξέρω ότι είναι έτσι, το υπόλοιπο σύστημά μου το επέλεξα βάση αυτής της λογικής, αλλά νομίζεις ότι υπάρχει κάποιο κατάστημα που να έχει προς ακρόαση τα παραπάνω tuner.!!!!??

Κατα την γνωμη μου αφου δεν πας για καποιο πολυ καλο tuner (dynalab-accuphase κτλ) παρε ενα denon 1510 και καθαρισες.

Δεν νομιζω οτι αν παρεις ενα tuner των 500ε ας πουμε, αντι για το denon θα ακουσεις καλυτερα.

δεν αντιλέγω, το ξέρω ότι είναι έτσι, το υπόλοιπο σύστημά μου το επέλεξα βάση αυτής της λογικής, αλλά νομίζεις ότι υπάρχει κάποιο κατάστημα που να έχει προς ακρόαση τα παραπάνω tuner.!!!!??

δεν ειπα οτι θα εχει ενα καταστημα ο,τι δεκτη σου ρθει στο μυαλο ή δεις στο δικτυο. Καποια καταστηματα σιγουρα εχουν καποιους δεκτες απο αυτους που εχεις αναφερει, σιγουρα δε θα τους βρεις ολους προς ακροαση. Απο αυτους που θα βρεις στα εκαστοτε καταστηματα, ακουσε οσο προσεκτικα μπορεις κ διαλεξε εναν. Καλυτερα να χεις μια εμπειρια απο το μηχανημα που αγοραζεις παρα να το παρεις με κλειστα ωτα. Στη δευτερη περιπτωση θα σε τρωει η σκεψη "μηπως δεν ειναι καλο για τα λ7 που δωσα, μηπως το ταδε ηταν καλυτερο..." κλπ.

οταν το 99% των ραδιοφωνικών σταθμων παίζει μουσική από λίστες mp3 στα 128kbps, ποιος ο λόγος να δώσει κάποιος πολλά χρήματα σε αγορά δέκτη..

Μαζι σου Θωμα... Η οποια ποιοτητα αναπαραγωγης του δεκτη περιοριζεται απο τους ραδ. σταθμους. Οποτε δινεις βαση περισσοτερο στη ληψη του δεκτη.

Απάντηση: Re: Να επενδύσω...;;;;

Από τους παρακάτω ποιόν θεωρείτε καλύτερο:

Onkyo T-9990
Tanberg 3011A
Audiolab 8000T
Quad FM3

Το Tanberg αν είσαι κοντά, είναι διαθέσιμο προς δανεισμό.

Αν και στο net θα έβρισκες περισσότερους σταθμούς και όλα τα είδη

To 8000T έχει όντως θέμα αξιοπιστίας. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και αν την πάθεις πάει για πέταμα. Εγώ δεν θα το έπαιρνα, κι ας παίζει εξαιρετικά.

Re: Απάντηση: Re: Να επενδύσω...;;;;

Το Tanberg αν είσαι κοντά, είναι διαθέσιμο προς δανεισμό.

Αν και στο net θα έβρισκες περισσότερους σταθμούς και όλα τα είδη

δυστυχώς είμαι πόλύ μακριά... ευχαριστώ πάντως!!

To 8000T έχει όντως θέμα αξιοπιστίας. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και αν την πάθεις πάει για πέταμα. Εγώ δεν θα το έπαιρνα, κι ας παίζει εξαιρετικά.

ούτε εγώ τελικά το πήρα και γι'αυτόν τον λόγο, αλλά και ότι στο eBay ανέβηκε πολύ η τιμή του!!!

H Audiolab εχει αντιπροσωπο στην Ελλαδα οποτε δεν νομιζω να μενε καποιος εντελως ξεκρεμαστος. Οσον αφορα την τιμη του, στο ebay τα 78 ευρω που ειχε αρχικη τιμη μαλλον "τυπογραφικο" ηταν κ διορθωθηκε ή ο πωλητης δεν ηξερε τα μεγεθη μεταπωλησης της συσκευης μιας και ο δεκτης μεταχειρισμενος ειναι στα 4-5 κατοσταρικα.

Δεν είναι θέμα αντιπροσώπου. Το ολοκληρωμένο στο οποίο στηρίζεται ο προγραμματισμός του 8000Τ έχει σταματήσει να παράγεται εδώ και 15 χρόνια. Γι' αυτό λέω ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά...

Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι το tuner της B&K. Ουσιαστικά είναι η βάση στην οποία χτίστικε ο Fanfare. Δεν υπάρχουν πολλά, αλλά κανένας δεν τα ξέρει και τα βρίσκεις φτηνά.

Δεν είναι θέμα αντιπροσώπου. Το ολοκληρωμένο στο οποίο στηρίζεται ο προγραμματισμός του 8000Τ έχει σταματήσει να παράγεται εδώ και 15 χρόνια. Γι' αυτό λέω ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά...

Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι το tuner της B&K. Ουσιαστικά είναι η βάση στην οποία χτίστικε ο Fanfare. Δεν υπάρχουν πολλά, αλλά κανένας δεν τα ξέρει και τα βρίσκεις φτηνά.

αυτο δεν το ηξερα, εχεις δικιο, οντως ειναι ρισκο.

Τελικά, πήρα ένα NAIM NAT05 σε άριστη κατάσταση και στην μισή τιμή από την κανονική και είμαι κατενθουσιασμένος!!
ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας.