Να και τα νέα τέλη κυκλοφοριας αυτοκινητων (2010)

Re: Να και τα νέα τέλη...

Συμφωνουμε βρε συ. Δε σε παρανοησα.

Κι εγω αυτο λεω οτι καποτε αυτη η νοοτροπια του " να ξεπερναω τον προυπολογισμο μου για να χαρω εφημερα" πρεπει να κοπει. Αν δεν το κανουμε μονοι μας καλο ειναι να μας το επιβαλλουν.

Οπως το λεω. Εφοσον κυριε αγοραζεις κατι με γνωμονα και μονο την ευχαριστηση σου αδιαφορωντας αν προκαλεις ρυπους, υπερκαταναλωνεις καυσιμα και οτι αυτα συνεπαγονται ΚΑΛΑ τους κανουν.

Οποιος εχει να διασκεδασει ας τα πληρωσει.

Εγω οταν αποφασισα να παρω οικογενειακο αυτοκινητο γιατι πηρα 1600 και παλι αισθανομουνα τυψεις οτι θα καιω πολλα καυσιμα ?

Ναθ έχεις δεί ποτέ κανέναν που έχει πραγματικά πολλά χρήματα να έχει τέτοιου είδους ευαισθησίες? Εγώ τουλάχιστον ποτέ!!!
Η λογική τους είναι "παίρνω αυτό που μπορώ και γουστάρω" αδιαφορώντας πλήρως για όλα όσα ανέφερες και για ακόμη περισσότερα...

Φιλικά
Γιώργος.

Εγω εχω δει....

Με την δικη σου τωρα λογικη:

_ Αυτος που εχει πραγματικα πολλα χρηματα δεν εχει τετοιου ειδους ευαισθησιες.
_ Αυτος που δεν εχει πολλα χρηματα, εχει τετοιου ειδους ευασθησιες.

Φανταζομαι, οτι δεν ξερεις (ή δεν εχεις ακουσει ποτε) κανεναν που να ηθελε να παρει ενα ακριβοτερο αυτοκινητο απο αυτο που τελικα πηρε, αλλα δεν το πηρε επειδη δεν μπορουσε να πληρωσει τα παραπανω χρηματα και οχι γιατι θα μολυνε παραπανω το περιβαλλον.

Με το 1200 πάνε και παραπάνε στη δουλειά τους κι επιστρέφουν ασφαλείς, το ξέρουμε κι αυτό.
Συνεπώς η ευχέρεια στη προτίμηση του μεγαλύτερου δηλώνει σχετική οικονομική άνεση μεγαλύτερη.

Κατραπακέησον οθοράιζντ

Γενικα και εντος (σχετικα) των πολεων δεν διαφωνω.

btw, ενα KIA magentis 2λιτρων κοστιζει 20000 ευρω. Δεν ειναι απαραιτητο οτι δηλωνει σχετικη οικονομικη ή μεγαλυτερη ανεση απο καποιον που εχει ενα RX8 των 1300cc και των 35000.

_ Αυτος που εχει πραγματικα πολλα χρηματα δεν εχει τετοιου ειδους ευαισθησιες.

Τρεις λέξεις... Lexus Hybrid Drive.

(αν και μιλάμε για καθαρό κόλπο μάρκετινγκ, γιατί ένας λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει την ασυμβατότητα της λογικής του υβριδικού 4-5-6άλιτρου κινητήρα)

Ναθ έχεις δεί ποτέ κανέναν που έχει πραγματικά πολλά χρήματα να έχει τέτοιου είδους ευαισθησίες? Εγώ τουλάχιστον ποτέ!!!
Η λογική τους είναι "παίρνω αυτό που μπορώ και γουστάρω" αδιαφορώντας πλήρως για όλα όσα ανέφερες και για ακόμη περισσότερα...

Φιλικά
Γιώργος.

Ε αυτη η νοοτροπια ειναι μια χρυση ευκαιρια να την ξεριζωσουμε . Εστω με την αφορμη της οικονομικης κρισης.

Και παλι λαθος τα λες.

Υπαρχουν και αυτοκινητα 2 λιτρων ομως που καινε λιγοτερο απο ενα 1600. Αυτο το ξερεις ?

Αν συγκρινουμε ενα 2λιτρο καινουργιο με το ντατσουν 1600 20ετιας μπορει να εχεις δικιο.

Επισης αν την μιση αποσταση την κανει (ο κατοχος του 2λιτρου σπρωχνοντας το σαν τον κοναν να κανει μπρατσα) παλι μπορει να εχεις δικιο.

Για αυτοκινητα παρομοιας τεχνολογιας αυτο δεν ισχυει.

Ακομα, υπαρχουν αυτοκινητα 2 λιτρων που ειναι φτηνοτερα απο αλλα των 1600. Πρεπει να το ξερεις και αυτο.

Αυτο ειναι κολπο του μαρκετινγκ. Φυσικα και οι κινεζοι βγαζουν τετοια αυτοκινητα.

Ομως οι ρυποι τους δεν ειναι εφαμιλλοι της τιμης τους....

ουτε η μπενζινα που ρουφανε....

Υπαρχουν καποιοι που κανουν 150-200 χιλιομετρα καθημερινα στις εθνικες για να πανε απο το σπιτι τους στην δουλεια τους, και μπορει να προτιμουν ενα 2 λιτρο απο ενα 1200. Και αυτο το ξερεις.

Αν το προτιμουν να το πλερωσουν. Αδιαφορω. Στην δουλεια τους μπορουν να πανε και με 1400.

Ακρίβυνε και το Johnie το μπλε ρε γμτ.
Από 180 πήγε 200 :D

:award:

Απάντηση: Να και τα νέα τέλη...

Εγώ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που έτρεξαν να πάρουν αυτοκίνητο με 2.000+ κυβικά ξεχειλώνοντας πραγματικά τις οικονομικές τους δυνατότητες, και τώρα κλαίγονται... Δεν το ήξεραν ότι τα δίλιτρα και άνω, σε αυτή την χώρα αποτελούν φοροεισπρακτικό στόχο? Εγώ δλδ πως και μου ήταν ξεκάθαρο και πήρα λεόν 1.8, όταν με 1800 επιπλέον θα μπορούσα να είχα το δίλιτρο λεον cupra? Αλλες 5 δόσεις θα έβαζα, σιγά... Αλλά ήταν και παραμένει ξεκάθαρο. :smash:

btw, ενα KIA magentis 2λιτρων κοστιζει 20000 ευρω. Δεν ειναι απαραιτητο οτι δηλωνει σχετικη οικονομικη ή μεγαλυτερη ανεση απο καποιον που εχει ενα RX8 των 1300cc και των 35000.

Και σίγουρα δεν καίει λιγότερα.

Φυσικά ένα 1400 που καίει 7,5 λίτρα μέσο όρο και κάνει 15000χλμ ετησίως καταναλώνει περισσότερα καύσιμα από ένα SUV των 12 λίτρων και των 8000 χλμ ετησίως.
Και μην ξεχνάμε ότι το πόσο θα καταναλώσει ένα αυτοκίνητο έχει να κάνει κυρίως με το πως το οδηγάς και όχι με τα απόλυτα νούμερα κάποιας εταιρίας.

Όλα είναι "σχετικά".

Να κάνω μια ερώτηση? Γνωρίζουμε αν θα γίνουν αλλαγές και στα τέλη των μοτοσυκλετών? :ears:

Και μην ξεχνάμε ότι το πόσο θα καταναλώσει ένα αυτοκίνητο έχει να κάνει κυρίως με το πως το οδηγάς και όχι με τα απόλυτα νούμερα κάποιας εταιρίας.

Όλα είναι "σχετικά".

Μα μιλαμε για ιδια οδικη συμπεριφορα και τον ιδιο οδηγο στις ιδιες σπαντα συνθηκες.

Αλλιως δεν εχει νοημα.

Και μην μου πειτε οτι ο SUVακιας οδηγει συνετα και μαλακα το γκαζι μην τυχον και καψει καυσιμα ενω ο 1400 του δινει και καταλαβαινει.....

Στους δρομους ειμαστε και ματια εχουμε πως οδηγουνε ολοι.

Προφανώς το μέτρο δεν στοχεύει απ'ευθείας το KIA magentis...
Υπάρχουν πάμπολλα άλλα μοντέλα 2λιτρων και άνω που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, οι κάτοχοι των οποίων λόγω ισχυρότερης οικονομικής θέσης οφείλουν πλέον να τα ακουμπάνε περισσότερο από άλλους κατόχους μικρών αυτοκινήτων, απλούστατα. Κι αυτό είναι το δικαιότερο.

Απάντηση: Re: Να και τα νέα τέλη...

Όλα είναι "σχετικά".

Η μεγαλύτερη αποτυχία του μέτρου πάντως είναι τα κριτήρια του. Ετος + κυβικά. Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν νυχτωμένη σε σχέση με τους εκπεμπόμενους ρύπους, και η νέα την ακολουθεί... Ιδιο αμάξι 12/2004 με 1/2005, το πρώτο είναι ρυπογόνο, το δεύτερο όχι. Γιατί? Γιατί το δεύτερο π.χ. λόγο μιας ηλιοροφής ας πούμε, μπορεί να άργησε κανά μήνα παραπάνω :award:
Για ποιο λόγο ανακοινώνουν λοιπόν τα σωματίδια οι εταιρίες, αν όχι για να έχουν κάποια χρήση? Ποιος ο λόγος να υπάρχουν εδώ και χρόνια οι κατηγορίες EUROX των κινητήρων? Προφανώς για τις Ελληνικές κυβερνήσεις, καμία...

Re: Απάντηση: Re: Να και τα νέα τέλη...

Η μεγαλύτερη αποτυχία του μέτρου πάντως είναι τα κριτήρια του. Ετος + κυβικά. Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν νυχτωμένη σε σχέση με τους εκπεμπόμενους ρύπους, και η νέα την ακολουθεί... Ιδιο αμάξι 12/2004 με 1/2005, το πρώτο είναι ρυπογόνο, το δεύτερο όχι. Γιατί? Γιατί το δεύτερο π.χ. λόγο μιας ηλιοροφής ας πούμε, μπορεί να άργησε κανά μήνα παραπάνω :award:
Για ποιο λόγο ανακοινώνουν λοιπόν τα σωματίδια οι εταιρίες, αν όχι για να έχουν κάποια χρήση? Ποιος ο λόγος να υπάρχουν εδώ και χρόνια οι κατηγορίες EUROX των κινητήρων? Προφανώς για τις Ελληνικές κυβερνήσεις, καμία...

πάρα πολύ σωστός!

Re: Απάντηση: Re: Να και τα νέα τέλη...

Πολλές άγνωστες λέξεις έγραψες για τις Ελληνικές Κυβερνήσεις.. :p

Άντε να βρεις δημόσιους υπαλλήλους να κάτσουν να συλλέξουν τόσα δεδομένα.. να βγάλουν πίνακες.. να τα εφαρμόσουν..

Είναι γνωστό ότι δεν έχουν χρόνο για όλα αυτά. Έχουν πιο σημαντικές δουλειές.
Not.

Συμφωνω οτι οποιος εχει μεγαλυτερο αυτοκινητο πρεπει να πληρωνει κατι παραπανω.
Υπαρχει ομως κανεις που πιστευει οτι τα μετρα αυτα δεν ειναι μονο εισπρακτικα αλλα "σκεφτονται" και το περιβαλλον?

Γενικα διαφωνω με τετοια μετρα. Θελω ο κοσμος να κυκλοφορει με τα καλυτερα -και ασφαλεστερα- αυτοκινητα που μπορει να παρει. Αν καποιος το παρακανει με το κοστος του αυτοκινητου, δικο του θεμα.
Το να μπορει ομως ενας να παρει 2000 κυβικα και να μην το κανει γιατι καποιος τα τον κλεβει αργοτερα στα τελη για μενα δεν ειναι σωστο.
Τι διαφορα εχει λοιπον ενα τουρμπο 1800 που βγαζει 180ιππους απο ενα απλο 2000?

Απο το να βλεπω οικογενειες να ταξιδευουν στοιβαγμενες σε 1200αρια της κακιας ωρας προτιμω να τους βλεπω σε ενα διλιτρο.

Απάντηση: Re: Να και τα νέα τέλη...

Σε κατι τετοιο καρασυμφωνω!

σπρωχνοντας το σαν τον κοναν να κανει μπρατσα)

Κρόμ!!!!! :worshippy::worshippy::worshippy:
:flipout::flipout:
Όσο για το Τζώνυ, πόσα οκτάνια έχει μήπως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για καύσιμο?:flipout:

Υπάρχουν πάμπολλα άλλα μοντέλα 2λιτρων και άνω που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, οι κάτοχοι των οποίων λόγω ισχυρότερης οικονομικής θέσης οφείλουν πλέον να τα ακουμπάνε περισσότερο από άλλους κατόχους μικρών αυτοκινήτων, απλούστατα. Κι αυτό είναι το δικαιότερο.

Συμφωνώ με τον Κώστα ότι πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις στα μέτρα όπως και συμφωνώ οτι το μέτρο είναι "φορομπηχτικό" και όχι οικολογικό. Ανέκαθεν το αυτοκίνητο αποτελούσε σανίδα σωτηρίας για την εκάστοτε οικονομική πολιτική της όποιας κυβέρνησης. Όμως αυτό οφείλεται στο οτι πατούν στην νοοτροπία του Έλληνα περί "κούρσας". Ας σκεφτεί κάποιος μόνο τι ποσοστό "πολυτελών" αυτοκινήτων έχουμε σαν χώρα αναλογικά με το εισόδημά μας.
Αφού θέλουν να χτυπήσουν τους μεγάλους κυβισμούς, ας αγοράσουμε εμείς μικρότερου κυβισμού αυτοκίνητα. Δεν νομίζω να λείπουν οι ιπποδυνάμεις, για όποιον τις θέλει, μέχρι τα 1800 κ.εκ. τώρα πια με τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες.
Τέλος, να προσθέσω και εγώ οτι για όποιον μπορεί να αγοράσει και να συντηρήσει ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού δεν νομίζω οτι τα μέτρα αυτά του αλλάζουν την οικονομική του κατάσταση.

Last edited:

Μα συμφωνω απολυτα οτι ειναι τι δικαιοτερο, και οσο μεγαλυτερο και ενεργοβορο αυτοκινητο εχει καποιος πρεπει να πληρψνει αναλογα.

Με αυτο που διαφωνω ειναι οι κραυγες του τυπου "καλα να παθουν", και περι μη οικολογικης ευασθησιας οσων εχουν μεγαλα αυτοκινητα

Τα 2000cc ΔΕΝ θα έπρεπε να θεωρούνται είδος πολυτελείας.

Απο εκεί και πάνω και εγώ μαζί τους.

Οταν λέμε οικογενειακό αυτοκίνητο θεωρούμε πως μόνιμα θα έχει 4-5 άτομα μέσα.

Ολοι ξέρουμε πως συμπεριφέρονται τα χαμηλά κυβικά όταν τα κουράζεις.

Και είναι δικαίωμα του καθενός να "κινείται" αξιοπρεπώς.

Τα 2000cc ΔΕΝ θα έπρεπε να θεωρούνται είδος πολυτελείας.

Απο εκεί και πάνω και εγώ μαζί τους.

Οταν λέμε οικογενειακό αυτοκίνητο θεωρούμε πως μόνιμα θα έχει 4-5 άτομα μέσα.

Ολοι ξέρουμε πως συμπεριφέρονται τα χαμηλά κυβικά όταν τα κουράζεις.

Και είναι δικαίωμα του καθενός να "κινείται" αξιοπρεπώς.