Να και τα νέα τέλη κυκλοφοριας αυτοκινητων (2010)

Re: Να και τα νέα τέλη...

Ας μη βλέπουμε μόνο τους προς τα πάνω... Ας δούμε καμμιά φορά και τους προς τα κάτω...
Δηλαδή κάποιοι χαμηλότερου εισοδήματος (συνήθως συνταξιούχοι), που ξέμειναν με ένα 1400άρι πχ. nissan, hundai, renault κλπ πριν το 1995 γιατί δεν τους περισσεύει φράγκο απο ττα 700 Ε που παίρνουν τον μήνα - ή την σύνταξη, πρέπει μόνο για τα τέλη κυκλοφορίας να πληρώσουν 352 Ε ???
Τελικά ο τρόπος αντιμετώπισης του πολίτη είναι ο ίδιος... τα ονοματεπώνυμα αλλάζουν κάθε φορά μόνο...

Last edited:

Νομίζω οτι όπως σε πολλά πράγματα, δίκιο έχουν και οι δυο πλευρές...για μενα το θέμα είναι οτι δε μπορεί το κράτος να κάνει οτι του καπνίσει, όποτε του καπνίσει, με σκοπό να τα παίρνει απο οπου μπορεί να το κανει πιο ευκολα. Αν ενας συνανθρωπος μας ζορίστηκε για να παρει ενα 2λιτρο και να βάζει την οικογενεια του, αυτο είναι δικό του θέμα και δεν πρέπει το κρατος εκ των υστερων να τον "τιμωρεί" γι'αυτη του την επιλογή κι επειδη δεν πήρε π.χ. το αντιστοιχο 1.8 (αν υπάρχει).
Με την ίδια λογική, ειναι σωστό ενας απο μας που εχει ενεργοβόρα ψυγεία, πλυντήρια, τηλεοράσεις plasma, ενισχυτές κλπ κλπ να πληρώνει αυξημενο τέλος στη ΔΕΗ γιατι καταναλώνει αναλογικά περισσότερη ενεργεια απο άλλους; Ή μπορεί η ΔΕΗ να βγει μια μέρα αυθαίρετα και να πεί οτι θα υπολογίζει την κατανάλωση ανα 4μηνο ή 6μηνο, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε περισσότερο;
Σίγουρα κάτι έπρεπε να αλλάξει, αλλά νομιζω οτι όπως όλα στην Ελλάδα, έγινε πρόχειρα και βιαστικά...για να ειναι ομως στη μόδα περιεβλήθη και το μανδυα της "πράσινης συνείδησης" κι όλα καλά...
Συγγνώμη για το μακροσκελές ποστ-bye-

Re: Απάντηση: Να και τα νέα τέλη...

Απο το να βλεπω οικογενειες να ταξιδευουν στοιβαγμενες σε 1200αρια της κακιας ωρας προτιμω να τους βλεπω σε ενα διλιτρο.

Ακριβως..

Απάντηση: Να και τα νέα τέλη...

Αν αυριο πουν οτι θα πληρωνουν τα 1800 κυβικα και οχι τα 1600 τι θα λεμε ρε παιδια?
Κακως πηρατε -οσοι πηρατε- αυτοκινητα 1800 κυβικων?
Εγω που εχω ενα 1400αρι απο το 1999 και δεν μπορω να το αλλαξω γιατι να παω απο τα 200 στα 350 ευρω?

...

Εγω οταν αποφασισα να παρω οικογενειακο αυτοκινητο γιατι πηρα 1600 και παλι αισθανομουνα τυψεις οτι θα καιω πολλα καυσιμα ?

Και φανταζομαι - μιας και προτασεις την οικολογικη σου ευαισθησια - οτι το μηχανακι σου (αν εχεις, δεν ξερω) ειναι το πολυ 125cc, ΟΛΑ τα απορριματα σου τα πας για ανακυκλωση, και οτι εχεις και εναν κομποστοποιητη στην βεραντα σου.
Εννοειται δε, οτι δεν "αεριζεσαι" ποτε.

Και φανταζομαι - μιας και προτασεις την οικολογικη σου ευαισθησια - οτι το μηχανακι σου (αν εχεις, δεν ξερω) ειναι το πολυ 125cc, ΟΛΑ τα απορριματα σου τα πας για ανακυκλωση, και οτι εχεις και εναν κομποστοποιητη στην βεραντα σου.
Εννοειται δε, οτι δεν "αεριζεσαι" ποτε.

Ειμαστε οικολογοι οσο μπορουμε.

Η μηχανη μου που εχω και για ταξιδια ειναι 650 κυβικα και δεν θα πηγαινα ποτε σε μια βουβαλα 1200 επειδη ειναι η μοδα της εποχης .

Για την πολη πολυ σωστα μαντεψες χρησιμοποιω κυριως ενα παπι.

Κανω φουλ ανακυκλωση και εχω δεν εχω κομποστοποιητη (ακομα).

Και αεριζομαι επαρκως.:Banane0:

Last edited:

Αν αυριο πουν οτι θα πληρωνουν τα 1800 κυβικα και οχι τα 1600 τι θα λεμε ρε παιδια?
Κακως πηρατε -οσοι πηρατε- αυτοκινητα 1800 κυβικων?
Εγω που εχω ενα 1400αρι απο το 1999 και δεν μπορω να το αλλαξω γιατι να παω απο τα 200 στα 350 ευρω?

Αυτο ειναι περα για περα αδικο Αγγελε.

Κακως χτυπανε ετσι την παλαιοτητα οταν αποσυρουν καθε κινητρο να αλλαξεις αυτοκινητο λιγο πιο παλιο.

Αλλα βλεπεις πρεπει να κινηθει και η αγορα αυτοκινητου.....

Το μόνο θετικό στα παραπάνω τέλη είναι να είναι ακριβότερα τα τέλη ανάλογα με την ηλικία του αυτοκινήτου.

Όμως, η ηλικία του αυτοκινήτου δεν καθορίζεται απόλυτα σωστά.

Επίσης, υπάρχουν 2λιτρα αυτοκίνητα που καταναλώνουν βενζίνη κ ρυπαίνουν λιγότερο από άλλα με λιγότερα κυβικά, ενώ τα μεγάλου κυβισμού υβριδικά όπως πχ το lexus jeep RX 450h, το οποίο καίει μόνο 8 λίτρα και έχει ρύπος 148 g/km, όσους δλδ ένα vw golf 1.4 122 ίππων ή ένα honda civic 1800.

Η αλήθεια δλδ είναι κάπου στην μέση...

εντάξει τώρα....
έχω φίλο με το 450η που κάτω από 9.5 δεν του πέφτει ο κόσμος να χαλάσει. Και πρέπει να το οδηγήσει σαν 1600... Αμα το πατήσει, αντε γειά.

Και γιατί το συγκρίνεις με το golf 1400 των 122... υπάρχουν και με 85....

Όλα αυτά με τα τούρμπο είναι....γενικότερη απάτη... (πείτε ό,τι θέλετε).
1400 με 122 και θέλετε να καίει σαν 1400.

Ε ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ...

Γενικώς οι άγγλοι παλιά λέγανε there is no substitute to cubic centimeters
και γενικά οι αμερικάνοι λένε there no such thing as a free lunch.

Αμα θες ίππους θα κάψεις και θα ρυπάνεις....

Ολοι ξέρουμε πως συμπεριφέρονται τα χαμηλά κυβικά όταν τα κουράζεις.

Αυτό πίστευα και εγώ μέχρι που έκανα το ταξίδι Αθήνα-Καστοριά με το Peugeot 206 1100cc της γυναίκας μου και με το δικό μου Peugeot 207GT. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο οτι με το δυνατότερο αυτοκίνητο κινείσαι πιο ασφαλώς, προσπερνάς με ασφάλεια, φτάνεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου. Αλλά με το αμάξι της γυναίκας μου που το "ζόρισα" για να "πιάσει" ότι μπορούσε γέμισα το ρεζερβουάρ μία φορά ενώ με το δικό μου (full throttle) γέμισα δύο φορές και παρ'ολίγον τρεις!!!!

Ωραια η επιχειρηματολογια για το τι ειναι "μεγαλο", τι "πολυτελες", τι "αξιοπρεπες", τι "ασφαλες", αλλα πολυ σχετικο.
Οταν ζητησα απο εμπορο αυτοκινητων στην αμερικη αυτοκινητο 1800cc με κυττουσε σαν εξωγηινο. Εκει το μικροτερο Golf βγαινει σε 2.5lt.

Αυτο που ξερω ειναι οτι οσο οι τιμες θα γινονται προσιτες, τοσο θα τσιτωνεται ο προυπολογισμος μεχρι εκει που ...δε φτανει. Ετσι οπως παμε τα 3lt θα ειναι το minimum για "αξιοπρεπη" οδηγηση. Φυσικα δεν αμφισβητω οτι δικαιωμα στον καταναλωτισμο, ειναι αναφαιρετο στην κοινωνια μας (αφου εκει βασιζεται).

Επισης ξερω οτι ο Enzo Ferrari περνουσε την καθημερινοτητα του με αυτο:
http://www.classicandperformancecar.com/front_website/octane_interact/carspecs.php/?see=3528
και με το ακομα μικροτερο 128 -bye-

H αλήθεια είναι ότι γυρεύανε λεφτά και νομοθετήσανε ανάλογα. Το λυπηρό είναι ότι οι μισοί εδώ μέσα στηρίζουν το μέτρο, και κατηγορούν χαιρέκακα τους αλλους μισούς που πήραν μεγάλο αυτοκίνητο. Κλασική ελληνική διχόνοια.

Το σωστό ξέρουμε όλοι ποιο είναι. Εφαρμογή της νόρμας EUROX και κλιμακωτή εφαρμογή της. Οι "δίλιτροι" πληρώνουν ΗΔΗ εξωφρενικά (3πλάσια) τέλη σε σχέση με τα 1800 ενώ οι διαφορές στην απόδοση/ρύπους είναι αμελητέες.

Θα κάνουμε κάτι γι αυτό;

Καποιος υφυπουργος σημερα το πρωι ,υπερασπιζομενος τα μετρα,ψελιζε οτι ειναι προτροπη για την χρηση Μ.Μ Μ.Αληθεια αγαπητε κυριε ,αυτα χρησιμοποιουσατε πριν και τωρα ετσι ωστε να δινεται το καλο παραδειγμα?Οταν επιτελους εχουμε ΜΜΜ που μπορουν να εξυπηρετουν τον πολιτη,τοτε δικαιουσθε και επιβαλλεται να παρετε μετρα.Σημερα με το απαραδεκτο συγκοινωνιακο προβλημα,τουλαχιστον στην Θεσσαλονικη,το καλλιτερο που εχεται να κανεται ειναι να μην ψελιζεται αστειες δικαολογιες.Οταν μαλιστα εσεις που κυβερνουσατε μαζι με την Ν.Δ επι 20 σχεδον χρονια ,δεν κανατε τιποτα για τα προβληματα ,και ακομη η πολις αναπνεει, με τις οποιες ανασες τις εδωσε ο Ζαρτινιδης πριν 30 χρονια.

Καποιος υφυπουργος σημερα το πρωι ,υπερασπιζομενος τα μετρα,ψελιζε οτι ειναι προτροπη για την χρηση Μ.Μ Μ.Αληθεια αγαπητε κυριε ,αυτα χρησιμοποιουσατε πριν και τωρα ετσι ωστε να δινεται το καλο παραδειγμα?Οταν επιτελους εχουμε ΜΜΜ που μπορουν να εξυπηρετουν τον πολιτη,τοτε δικαιουσθε και επιβαλλεται να παρετε μετρα.Σημερα με το απαραδεκτο συγκοινωνιακο προβλημα,τουλαχιστον στην Θεσσαλονικη,το καλλιτερο που εχεται να κανεται ειναι να μην ψελιζεται αστειες δικαολογιες.Οταν μαλιστα εσεις που κυβερνουσατε μαζι με την Ν.Δ επι 20 σχεδον χρονια ,δεν κανατε τιποτα για τα προβληματα ,και ακομη η πολις αναπνεει, με τις οποιες ανασες τις εδωσε ο Ζαρτινιδης πριν 30 χρονια.

Είχε ένα ωραίο άρθρο το "Βήμα της Κυριακής" με την κλήρωση των υβριδικών και μη αυτοκινήτων στους βουλευτές.
Το βρήκα:

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=296785&dt=01/11/2009

Απάντηση: Re: Να και τα νέα τέλη...

εντάξει τώρα....
έχω φίλο με το 450η που κάτω από 9.5 δεν του πέφτει ο κόσμος να χαλάσει. Και πρέπει να το οδηγήσει σαν 1600... Αμα το πατήσει, αντε γειά.

Και γιατί το συγκρίνεις με το golf 1400 των 122... υπάρχουν και με 85....

Όλα αυτά με τα τούρμπο είναι....γενικότερη απάτη... (πείτε ό,τι θέλετε).
1400 με 122 και θέλετε να καίει σαν 1400.

Ε ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ...

Γενικώς οι άγγλοι παλιά λέγανε there is no substitute to cubic centimeters
και γενικά οι αμερικάνοι λένε there no such thing as a free lunch.

Αμα θες ίππους θα κάψεις και θα ρυπάνεις....

Σε σύγκριση του DRIVE (αυγούστου νομίζω), Toyota Auris 1.6 vs. Seat Leon 1.4 tsi 122, δεν θες να σου πω ποιο έκαψε λιγότερο κατά την δοκιμή... Οπως φυσικά ούτε ποιο έκανε με μεγαλύτερη ασφάλεια (ταχύτερα) τις προσπεράσεις...

υγ. Οι Αγγλοι δεν ξέρουν ούτε από πια μεριά του δρόμου πρέπει να οδηγούν... :ernaehrung004:

Μηπως υπαρχει ευκαιρο πουθενα το συνολικο κονδυλιο ,για τα εξοδα των καυσιμων των 300?Ετσι για να δουμε ποσες χιλιαδες λιτρα καταναλωνουν και ποσοι ειναι οι συνολικοι ρυποι της Βουλης,με συγχωρειται των αυτοκινητων των βουλευτων εννοουσα.Επισης γιατι οι βουλευτες να δικαιουνται αυτοκινητο?τα μελη της κυβερνησεως ειναι ευλογο να εχουν,αλλα οι βουλευτες γιατι?

Καταρχήν, μην συζητάμε για τα ελληνικά περιοδικά κ συγκριτικά, γιατί ο κανόνας είναι, νικητής αυτός με τις περισσότερες διαφημίσεις.

Επισης γιατι οι βουλευτες να δικαιουνται αυτοκινητο?τα μελη της κυβερνησεως ειναι ευλογο να εχουν,αλλα οι βουλευτες γιατι?

Για να πηγαίνουν γρήγορα και με ασφάλεια στις εκλογικές τους περιφέρειες, στον κόσμο που τους ψήφισε. Αυτή είναι η επίσημη τοποθέτηση...(sic).

Re: Απάντηση: Re: Να και τα νέα τέλη...

Σε σύγκριση του DRIVE (αυγούστου νομίζω), Toyota Auris 1.6 vs. Seat Leon 1.4 tsi 122, δεν θες να σου πω ποιο έκαψε λιγότερο κατά την δοκιμή... Οπως φυσικά ούτε ποιο έκανε με μεγαλύτερη ασφάλεια (ταχύτερα) τις προσπεράσεις...

υγ. Οι Αγγλοι δεν ξέρουν ούτε από πια μεριά του δρόμου πρέπει να οδηγούν... :ernaehrung004:

θα υποθέσω επειδη είσαι σεατάκιας το λεόν.

Αλλά 1400άρι ΔΕΝ είναι....

και ούτε καίει.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΦΟΡΟΛΟΓΗΘΩ ΕΠΕΙΔΗ ΚΛΑΝΩ ΑΣΥΣΤΟΛΑ. ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ 3,000 ΧΛΜ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΛΛΟΥΣ". ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.