Να και τα νέα τέλη κυκλοφοριας αυτοκινητων (2010)

Η επιβάρυνση όμως που περιβάλλοντος από την κατασκευή του δευτέρου, δεν ισοσταθμίζεται ούτε σε 20 χρόνια χρήσης του έναντι του πρώτου.

Αποσπασματικά σας διάβασα αλλά το πιο σημαντικό είναι το παραπάνω.
Η πράσινη ανάπτυξη και άλλα μοντέλα… εκμεταλλεύονται τον όρο οικολογία για να μεταφέρουν κεφάλαια.

Το μέτρο της κυβέρνησης πέτυχε αφού δίχασε τον κόσμο.
Δλδ κάποιοι στρέφονται εναντίων άλλων συμπολιτών τους γιατί ο ένας έχει suv και ο άλλος έχει 1200cc.Μπροστά σε ένα τόσο γελοίο μέτρο που απλά μειώνει την νοημοσύνη μας θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενάντια.

Και για την ιστορία εγώ έχω ένα 1400cc το οποίο είναι 10/2004 και φυσικά είναι πολύ πιο ρυπογόνο από ένα ολόιδιο που το αγόρασε κάποιος 2 μήνες μετά και με τιμωρούνε γιαυτό με 50 +
ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΟΜΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ "ΝΥΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ" ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΠ. ΨΩΡΟΓΙΩΡΓΑΙΝΑ ΓΙΝΑΜΑΙ...

Δλδ δεν εχουμε τι να κανουμε ολη μερα, και μεταξυ τυρος και αχλαδιου γραφουμε και καμια π@π@ρια στο avclub να περνα η ωρα ?
Τις αποψεις μας γραφουμε....
Δεν πρεπει ? ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ?

ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΟΜΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ "ΝΥΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ" ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΠ. ΨΩΡΟΓΙΩΡΓΑΙΝΑ ΓΙΝΑΜΑΙ...

όντως φίλε tigergreg η τακτική είναι συνηθισμένη αλλά δυστυχώς πιάνει πάντα...

Τωρα απλα οι αναγκες για αφαιμαξη ειναι μεγαλυτερες και αρα διογκωθηκαν. Προσωπικα σε αυτο δεν βρισκω κανενα κακο.

φίλε kosh, αν δεν βλέπεις κάτι κακό σε αυτό τότε τα κριτήριά σου μάλλον είναι πολιτικά δυστυχώς. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να κάνω μια κουβέντα με τέτοια βάση....θα πω μόνο οτι οι ανάγκες τις κυβέρνησης για χρήμα είναι μεν περισσότερες, αλλά γιαυτό δεν ευθύνεται κανένας από εμάς δε.Οπότε η δική μου ταπεινή άποψη λέει οτι το μέτρο είναι τουλάχιστον αισχροκέρδεια και απάτη.

Φιλικά
Άγγελος

φίλε kosh, αν δεν βλέπεις κάτι κακό σε αυτό τότε τα κριτήριά σου μάλλον είναι πολιτικά δυστυχώς.

Aγγελε η πολιτικη επιλογη (οχι παραταξιακη ουτε κυβερνητικη μην τα μπλεξουμε) ειναι μεσα στις προτεραιοτητες μου φυσικα.Με κοινωνικα κριτηρια ομως.
Οπως και η περιβαλλοντολογικη εξισου.

Άγγελε,

Με όλο τον σεβασμό θα σου πω ότι για την κατάντια αυτής της χώρας, έχουμε βάλει όλοι μας το χεράκι μας....είτε το γνωρίζουμε, είτε όχι, είτε το κάνουμε ηθελημένα, είτε όχι...

Κ εξηγούμε...ελεύθεροι επαγγελματίες -> αρκετοί δεν αποδίδουν τον φπα, ολόκληρο, μισό κτλ.
μαγαζάτορες -> δεν δίνουν απόδειξη, δίνουν μικρότερη κτλ.
εστιατόρια -> δεν δίνουν απόδειξη, δίνουν μικρότερη κτλ.
υπάλληλοι κ λοιποί εργαζόμενοι -> τα κάνουμε "πλακάκια" με άλλους για να μας δώσουν μικρότερη τιμή για κάποιον προϊόν/υπηρεσία, χωρίς φπα ή με μικρότερο φπα.

κ.α. πολλές περιπτώσεις που μπορούμε όλοι μας να σκεφτούμε.

Συν ότι γίνονται από την εκάστοτε κυβέρνηση, πράσινη & μπλε...

Re: Απάντηση: Να και τα νέα τέλη κυκλοφοριας αυτοκινητων (2010)

Με κοινωνικα κριτηρια ομως.
οκ φίλε kosh,κανενα πρόβλημα, απλά αυτό δεν φαίνεται κάπου στα λεγόμενα σου.με βάση αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ακριβώς το αντίθετο.

Άγγελε,

Με όλο τον σεβασμό θα σου πω ότι για την κατάντια αυτής της χώρας, έχουμε βάλει όλοι μας το χεράκι μας....είτε το γνωρίζουμε, είτε όχι, είτε το κάνουμε ηθελημένα, είτε όχι...

Κ εξηγούμε...ελεύθεροι επαγγελματίες -> αρκετοί δεν αποδίδουν τον φπα, ολόκληρο, μισό κτλ.
μαγαζάτορες -> δεν δίνουν απόδειξη, δίνουν μικρότερη κτλ.
εστιατόρια -> δεν δίνουν απόδειξη, δίνουν μικρότερη κτλ.
υπάλληλοι κ λοιποί εργαζόμενοι -> τα κάνουμε "πλακάκια" με άλλους για να μας δώσουν μικρότερη τιμή για κάποιον προϊόν/υπηρεσία, χωρίς φπα ή με μικρότερο φπα.

κ.α. πολλές περιπτώσεις που μπορούμε όλοι μας να σκεφτούμε.

Συν ότι γίνονται από την εκάστοτε κυβέρνηση, πράσινη & μπλε...

αγαπητέ Μιχάλη,πως είναι δυνατόν στον χορό δισεκατομμυρίων ευρω που γίνεται και θα γίνεται να συζητάμε αν κάποιος θα σου κόψει 20 ευρω σε μια απόδειξη ή κάτι αντίστοιχο.Το θεωρώ εντελώς φυσιολογικο να συμβαινει(όχι σωστό).Ή μήπως θέλεις να μου πεις οτι η κάθε κυβέρνηση παρασύρεται από τους πολίτες της.Όταν τα 2-3 προηγούμενα χρόνια είδαμε να κλέβουν τόοοοσα λεφτά που φτάναν και περισσεύαν για να βγεί η ελλάδα από την όποια κρίση περιμένεις ο απλός άνθρωπος να συνεχίσει να είναι νομοταγής?

Εντελώς φιλικά
Άγγελος

Άγγελε, είναι απλό... βάλε 20 ευρώ Χ κάποια εκατομμύρια αποδείξεις να δεις τι φοροδιαφυγή υπάρχει... και είμαστε όλοι υπαίτιοι !!!!!!!

Άγγελε, είναι απλό... βάλε 20 ευρώ Χ κάποια εκατομμύρια αποδείξεις να δεις τι φοροδιαφυγή υπάρχει... και είμαστε όλοι υπαίτιοι !!!!!!!

μην τρελαθούμε...δεν νομιμοποιω την φοροδιαφυγή προς θεού,απλά βαρέθηκα να δικαιολογούμε την κάθε κυβέρνηση με την καραμέλα οτι φταιμε εμείς για την κατάντια μας.φταίμε όσοι τους ψηφίζουμε, μεχρι εκεί.

στα άλλα κράτη τι είναι?βλάκες και δεν φοροδιαφευγούν.Υπάρχει κοινωνική πρόνοια και γενικά δομημένες χώρες με επικεντρο τον ανθρωπο.
πως το λένε δεν σου παέι να κλέψεις.Εδώ βλέπεις τον κάθε καθυστερημένο να διακινεί εκατομύρια και να μην τον πιάνουν καν και αν τον πιάσουν σαν τιμωρία απλά να τον βγάζουν εκτός κυβέρνησης...

...Αντε και εκτος ψηφοδελτιων...

Αυτο το κρατος πολεμα την ποιοτητα ζωης του Ελληνα πολιτη, με καθε τροπο.

μην τρελαθούμε...δεν νομιμοποιω την φοροδιαφυγή προς θεού,απλά βαρέθηκα να δικαιολογούμε την κάθε κυβέρνηση με την καραμέλα οτι φταιμε εμείς για την κατάντια μας.φταίμε όσοι τους ψηφίζουμε, μεχρι εκεί.

στα άλλα κράτη τι είναι?βλάκες και δεν φοροδιαφευγούν.Υπάρχει κοινωνική πρόνοια και γενικά δομημένες χώρες με επικεντρο τον ανθρωπο.
πως το λένε δεν σου παέι να κλέψεις.Εδώ βλέπεις τον κάθε καθυστερημένο να διακινεί εκατομύρια και να μην τον πιάνουν καν και αν τον πιάσουν σαν τιμωρία απλά να τον βγάζουν εκτός κυβέρνησης...

Φοροδιαφυγή παντού γίνεται αλλά όχι στο ύψος που γίνεται εδώ...

Και δεν σου είπα ότι νομιμοποιείς τη φοροδιαφυγή βρε !!!!!

Είτε τους ψηφίζουμε είτε όχι φταίμε......

όσοι θέλουν να δουν που βρίσκεται η φοροδιαφυγή ας κοιταξουν γυρο τους .... το διπλανό-η μας ,κομμωτρια, δασκάλα των παιδιών μας, καθαρίστρια,λογιστη,περιπτερα ,ταξιτζη,γιατρο,δικηγορο,καφετερια,ξενοδοχειο,καντινα, δεν ειναι οι περίφημοι γνωστοί άγνωστοι οι φοροφυγαδες ειναι κοντα μας...μπορει να ειμαστε και εμεις...και δεν ειναι ολοι φυσικα ειναι ομως αρκετοι για να μας φτασουν εδω που ειμαστε

Last edited:

στα αλλα κρατη φοροδιαφευγουν αλλα οχι τοσο πολυ και οι μηχανισμοι ελεγχου ειναι τρομακτικοι...

να τα πουμε καποτε απο κοντα

Βλεπω με γοργα βηματα να γυρναμε στις 'χρυσες' δεκαετιες του 70 και 80 που η νορμα ηταν τα 1000 κυβικα ενω τα 1300 ηταν για τους προνομιουχους...:flipout:

Βρε τι μου θυμησατε τωρα....:grandpa:

Γιατι ρε συ ασχημα ητανε ?

Θυμαστε κατι οικογενειακα στριμωγματα ? Ολο αγαπη και κατανοηση ειμασταν :smash:

Ενιοτε αναπνεαμε κι ολας.

όσοι θέλουν να δουν που βρίσκεται η φοροδιαφυγή ας κοιταξουν γυρο τους .... το διπλανό-η μας ,κομμωτρια, δασκάλα των παιδιών μας, καθαρίστρια,λογιστη,περιπτερα ,ταξιτζη,γιατρο,δικηγορο,καφετερια,ξενοδοχειο,καντινα, δεν ειναι οι περίφημοι γνωστοί άγνωστοι οι φοροφυγαδες ειναι κοντα μας...μπορει να ειμαστε και εμεις...και δεν ειναι ολοι φυσικα ειναι ομως αρκετοι για να μας φτασουν εδω που ειμαστε

Aυτοι που ανεφερες δεν εχουν ουτε το 1% της ευθυνης της καταστασης της τωρινης μας οικονομιας.Σε μεγαλα πακετα και συμφωνιες κατω απο το τραπεζι χαθηκαν ολα.
Δεν θα τα βαλουμε τωρα με πχ την φιλολογο που παλευει να βρει δουλεια και καθε καλοκαιρι βρισκεται σε ταμειο ανεργιας απο τα φροντιστηρια που αντι να δηλωνουν ολες τις ωρες δεν το κανουν για ουτε τις μισες.
Ουτε σε εναν ταβερνιαρη που εκοψε μικροτερη αποδειξη , ουτε σε εναν "φουκαρα" που ζητησε απο ενα καταστημα να του πουλησει πιο φθηνα κατι χωρις να του κοψει αποδειξη.Αυτα τα υποστηριζουν οσοι φορουν κατι μαυρα δερματινα προστατευτικα στα ακρα των ματιων τους... Ξερετε, οπως στα αλογα...
Τοσα σκανδαλα εχουν περασει την τελευταια 15ετια, μην το παιζουμε τουριστες...

διαφωνω πανω απο το 30% ειναι
αν και ξεχασα και τους πολιτικους που εχουν βγει ομως μεσα απο εμας Εμεις ειμαστε οι Πολιτικοι ,οι Γεν γραμματεις, οι υπαλληλοι, δεν ειναι οι αλλοι ουτε Τουριστες ουτε Ξενοι

να σου πω περιπτωσεις να φριξεις

ειχα σκοπο να ανοιξω thread με εικονες καθημερινου καλλους της ελληνικης πραγματικοτητας οι περισσοτεροι ζουν σαν να μην τους ανήκει ο τοπος..σαν να πηγαν σε μια παραλλια χεσανε κ φυγανε ουτε καν νοιαζονται ποιος θα ρθει μετα

παραδειγματα πολλα ,παρε ενα
σε κανενα μερος του κοσμου δεν θα δεις χωρις τιμωρια να περιμενεις στο φαναρι υπομονετικα κα μολις αναβει να ερχεται οχι ενας ουτε δυο αλλα 50% παρανομα και να στριβουν επιδεικτικα....και οχι μονον αυτο αλλα ειναι τοσο γαλουχισμενοι που με εχουν πει και λακαμα που δεν το κανω κ εγω ...και δεν μου το πε ενας ....οι περισσοτεροι...ασε που λιγο πιο παλια μολις εβαζα ζωνη (πες απο συνηθεια λογο Μοντρεαλ) ολοι μου ελεγαν...τι βαζεις μωρε αφου ειμαι μαμαουα οδηγος

στο Super market που παω υπαρχουν 4 θεσεις για αναπηρους....τολμησα να πω σε καποιον ΓΙΑΤΙ το βαλατε εκει ....ευγενεστατα και μου ειπε και εγω αναπηρος ειμαι....και γελασε με το αστειο του.. και πολλα αλλα

Last edited:
@vadergr: συμφωνώ απόλυτα

στα αλλα κρατη φοροδιαφευγουν αλλα οχι τοσο πολυ και οι μηχανισμοι ελεγχου ειναι τρομακτικοι...

και εδώ συμφωνώ απόλυτα, αλλά οι νόμοι ισχύουν αμφίδρομα(βλέπε πρόσφατο παράδειγμα με τον υπουργό στην αγγλία που πλήρωσε 80 λιρες από κρατικά λεφτά στο καθαριστήριο για δικά του ρούχα και τον πιάσαν και τα επέστρεψε.δεν ξέρω αν είχε και τίποτα κυρώσεις)

νομίζω οτί αυτό είναι το "κλειδί" για πολλά προβλήματα στην ελλάδα

Αγγελε μου δυστυχώς δεν υπάρχει συνείδηση( δεν ξερω πως να το πω ακριβως) εχει φτασει φορους να πληρωνει οποιος δεν μπορει να μην πληρωσει....

αξιοκρατια μηδεν,σεβασμος στον συνανθρωπο μηδεν, απο την αλλη το οξυμωρο...αν εισαι σωστος και πληρωσεις φορους ΙΚΑ ΜΙΚΑ ερχεται ο εφορας και λεει ΠΕΡΑΙΩΣΗ...ωπα μεγαλε τι εννοεις.... μα ημουν Κυριος...κυριος ξε κυριος ριξε τα κλεμμενα που δεν σου πιασαμε .....κι ας ησουν σωστος..σαν αν σου λεει ας προσεχες.....

και μετα λες εσυ ο επαγελματιας ..ετσι ειστε? θα κλεβω τα 10απλα και θα σας δινω μια περαιωση και λιγο χαρτζιλικι......

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΡΑ ΜΟΥ

Εγώ ένα ξέρω : πρώτα κοιτάμε την καμπούρα μας κ μετά τους άλλους.

Οι Έλληνες όμως δεν το τηρούμε αυτό.

Αντίθετα, όλοι μας προτιμούμε να τα ρίχνουμε πάντα στους άλλους κ με αυτό ως ασπίδα, να κάνουμε τα ίδια, για να μην πω χειρότερα.