Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD -
+10000000
Να ξεθυμάνουν θέλω... Όχι να τους κάνω ευθανασία Γιάννη'μ!
Όπως είπες... Και από τα δύο μέσα. Άρα δεν είναι θέμα του μέσου αλλά της ηχογράφησης ή της βλακείας του ηχολήπτη/παραγωγού/whatever...
Για τις καινούργιες ηχογραφήσεις όπου μιλάμε πλέον για HD music συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο ότι αν έχουμε τη μήτρα θα παίξουμε πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε αναλογικό ή ψηφιακό μέσον στο οποίο μεταφέρθηκε η ηχογράφηση...
Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας...
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το downsampling του αρχικού αρχείου σε 16/44.1 είναι καλύτερο από την εκτύπωσή του σε βινύλιο;
Για τον καθένα το καλύτερο είναι αυτό που χαρχαλεύει καλύτερα το αφτί του...
Για κάποιον το βινύλιο επειδή του αρέσουν οι "φυσικές χροιές" (call me χρωματισμούς if you want), για κάποιον το CD γιατί του αρέσει το φτιασίδωμα (εμένα ειδικά σε κάτι "audiophile" ηχογραφήσεις μου ακούγεται ψεύτικο) , για κάποιον το ipod επειδή βάζει τα ακουστικά και δεν ακούει τη γυναίκα του να μουρμουράει...
Θες και άλλους λόγους;
Μου αρέσει το CD γιατί όταν παίζω ποκεράκι με τα φιλαράκια μου δεν σηκώνομαι κάθε λίγο και λιγάκι να αλλάξω δίσκο...
Μου αρέσει το CD γιατί όταν γυρνάω στο γραφείο το μόνο που μπορώ να κάνω στα βινύλια που μόλις αγόρασα είναι να τα κοιτάζω...
Μου αρέσει το βινύλιο γιατί γουστάρω να ακούω τους δίσκους του συχωρεμένου του πατέρα μου.
Μου αρέσει το βινύλιο γιατί σε παλιές ηχογραφήσεις ακούω το ηχόχρωμα της κιθάρας που παίζει ο μουσικός.
Μου αρέσουν τα MP3 γιατί βάζω το pc στο γραφείο και παίζει 12 ώρες την ημέρα κομμάτια που έχω επιλέξει εγώ χωρίς να ασχολούμαι για να τα αλλάξω...
Το τι είναι πιο σωστό δε με απασχολεί. Το αφήνω στους ηχολήπτες/παραγωγούς...
Sorry, το ξέρω, είμαι κατάπτυστος αλλά το σύστημά μου το αγόρασα για να ακούω μουσική όπως αρέσει σε εμένα προσωπικά και όχι σε κάποιον άλλον...
Το τι λένε οι αριθμοί το αφήνω στους μαθηματικούς και στα κορόϊδα που αγοράζουν μηχανήματα επειδή ο κατασκευαστής του λέει ότι έχει λόγο S/N 0,0000000000000000000001%.![]()
+10000000