Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Το σασί δε μας απασχολεί.
Αν ρυθμίσουμε σωστά τη γεωμετρία του πλατό και τη γεωμετρία του βραχίονα το σασί ας βγει και κάθετο... :)

κάτσε ρε μάνα μου....
πως θα γίνει αυτό.
Αντε να δεχτούμε μιά απόκλιση αν έχουμε πχ unipivot βραχίονα.
Αν όμως έχουμε κανονικό εδραζόμενο στο σασί τότε ΥΠΑΡΧΕΙ πρόβλημα...
Τοσο μικρότερο όσο μικρότεη είναι η απόκλιση.

Καλά, το "κάθετο" δεν ήταν κυριολεκτικό... :p
Αποκλίσεις έχω δει και σε πάρα πολύ ακριβά πικάπ.
Και σχεδόν πάντα υπάρχουν έστω και ελάχιστες.

Μπορεί όταν έρχεται η στιγμή να βάλουν το πηγάδι στο σασί είναι μπαφιασμένοι από τη λεπτομέρεια και το βάζουν στα κουτουρού. :flipout:

Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Αμααααν!
παντως 29 ρυθμιστες VTA συνιστουν... D.R.I.... για κοιταξε το

Eνα τετοιο ειναι αρκετο.Ρυθμιζουμε το βαρος αναγνωσης με αυτο πανω και ξερουμε αν ο βραχιωνας ειναι παραλληλος με τον δισκο.Μετα,αν θελουμε να παιξουμε λιγο πανω-κατω παλι ειναι χρησιμο.Το αλφαδακι μου εχει επιπεδη βαση η οποια ''κοπηκε'' με μεγιστη ακριβεια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Καλά, το "κάθετο" δεν ήταν κυριολεκτικό... :p
Αποκλίσεις έχω δει και σε πάρα πολύ ακριβά πικάπ.
Και σχεδόν πάντα υπάρχουν έστω και ελάχιστες.

Μπορεί όταν έρχεται η στιγμή να βάλουν το πηγάδι στο σασί είναι μπαφιασμένοι από τη λεπτομέρεια και το βάζουν στα κουτουρού. :flipout:

Ναι, αλλά αν το πλατώ με την έδραση του βραχίονα δεν ειναι το ίδιο αλφαδιασμένες, το βάρος ανάγνωσης κεφαλής θα βγει στα κουτουρου!!!

Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

... αν το πλατό και ο βραχίονας δεν είναι το ίδιο αλφαδιασμένα, τοτέ θα το
πω χοντρά, το πικάπ είναι γιά πέταμα!!!

:a0210:

Έχει κανείς άλλος με Project το ίδιο πρόβλημα, ή μόνο το δικό μου είναι για πέταμα???

Κατ'αρχάς επειδή από ότι καταλαβαίνω μπορεί να ήμουν παρεξηγήσιμος,
αναφερόμουν γενικά και όχι συγκεκριμένα! 2ο υποννοείς ή εννοείς τι
ακριβώς και πως το εννοείς το αλφάδιασμα? δηλαδή τι έχεις παρατηρήσει
στο πικάπ σου?

Κατ'αρχάς επειδή από ότι καταλαβαίνω μπορεί να ήμουν παρεξηγήσιμος,
αναφερόμουν γενικά και όχι συγκεκριμένα! 2ο υποννοείς ή εννοείς τι
ακριβώς και πως το εννοεί το αλφάδιασμα? δηλαδή τι έχεις παρατηρήσει
στο πικάπ σου?

Το εγραψα πιο πάνω στην αρχική μου ερώτηση:
"Στο project 1 Xpression III που έχω, όταν το αλφαδιάζω, άλλη τιμή πέρνω στο σασί, άλλη στο μέσο του πλατώ(στην πατούρα για την ετικέτα του δισκου δηλ.) και άλλη προς την άκρη του πλατώ(εκεί που διαβάζει η βελόνα δηλ.)
Το αλφαδάκι είναι στρογγυλό ελαφρύ και ήταν μέσα στην συσκευασία της Benz."
Οι δύο μετρήσεις στο πλατώ διαφέρουν ελαχιστα...αλλά διαφέρουν!

Όπως είπα και πιο πάνω...

Το σασί δε μας απασχολεί.
Αν ρυθμίσουμε σωστά τη γεωμετρία του πλατό και τη γεωμετρία του βραχίονα το σασί ας βγει και κάθετο... :)

Αν είναι αλφαδιασμένος ο βραχίωνως και το πλατό τι μας νοιάζει αν έχει απόκλιση το σασί; :p

Το εγραψα πιο πάνω στην αρχική μου ερώτηση:
"Στο project 1 Xpression III που έχω, όταν το αλφαδιάζω, άλλη τιμή πέρνω στο σασί, άλλη στο μέσο του πλατώ(στην πατούρα για την ετικέτα του δισκου δηλ.) και άλλη προς την άκρη του πλατώ(εκεί που διαβάζει η βελόνα δηλ.)
Το αλφαδάκι είναι στρογγυλό ελαφρύ και ήταν μέσα στην συσκευασία της Benz."
Οι δύο μετρήσεις στο πλατώ διαφέρουν ελαχιστα...αλλά διαφέρουν!

To στρογγυλο αλφαδακι μαλλον δεν θα ειναι σωστο,οπως τα πλειστα που δεν ειναι ''τελεια αλφαδιασμενα'' σε σωστες επιφανειες.Αν περιστρεφεις το αλφαδακι λιγο δεξιοστροφα η αριστεροστροφα σε σχεση με το που ηταν πριν,τοτε θα δειξει λαθος,στην ουσια το δικο του λαθος.Δεν φανταζομαι να εχεις σημαντικα διαφορετικες ενδειξεις στα διαφορα σημεια του πικαπ;
EDIT: Αυτο που προτεινει ο quevedo ειναι καλη ιδεα,και πιο ευκολο αν χρησιμοποιεις την ιδια κατευθυνση σε ολα τα σημεια του πικαπ,ωστε να δεις οτι το ''λαθος'' ειναι το ιδιο παντου,αρα το πικαπ ειναι ενταξει !!!!!
Μην αγχωνεσαι διοτι ενα αρκετα ευαισθητο αλφαδακι(κυριως τα στρογγυλα) σε ''τρομαζει'' ενω αυτο που βλεπεις στην ουσια να ειναι πολυ μικρη αποκλιση.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βιν

Δεν φανταζομαι να εχεις σημαντικα διαφορετικες ενδειξεις στα διαφορα σημεια του πικαπ;

Στις δύο μετρήσεις του πλατώ, κεντρο-περιφέρεια, ελαχιστη η διαφορά, αλλά στο σασι, σε σχέση με το πλατώ, μεγάλη!

Ερώτηση 1η: Έχεις τζόγο στο πλατό?
Ερώτηση 2η: το πλατό ή μάλλον καλύτερα η έδρασή του είναι
σταθερή με το σασί ή υπάρχει υποσασί με ανάρτηση?
Ερώτηση 3η: Η βάση του βραχίονα, εδράζεται στο σασί ή σε
υποσασι μαζί με το συγκρότημα του πλατό (αν το πικάπ έχει
υποσασί)?

μιά εικόνα είναι χίλιες λέξεις, μπορείς να ανεβάσεις φωτό γιά να
το δούμε και οπτικά το θέμα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD -

Στις δύο μετρήσεις του πλατώ, κεντρο-περιφέρεια, ελαχιστη η διαφορά, αλλά στο σασι, σε σχέση με το πλατώ, μεγάλη!

Ποσο μεγαλη;Δηλαδη η φυσαλιδα βγαινει απο το κεντρο ολοκληρη, περιπου 50/50 η λιγοτερο;

Ναι μια φωτογραφια οπως λεει ο Μacmod θα βοηθουσε και σιγουρα οπως λεει σημαντικο ειναι να μην εχεις ματ στο πλατω.

Δοκίμασε και κανένα τέτοιο

Δοκίμασε, αλλά επ ουδενί το συγκεκριμένο. ένα απλό πλαστικό από το κοντινότερο κατάστημα εργαλείων κάνει λιγότερο από 1 ευρώ και την ίδια ακριβώς δουλειά. Άκου εκεί 20 λίρες για ένα αλφάδι.

Ερώτηση 1η: Έχεις τζόγο στο πλατό?
Ερώτηση 2η: το πλατό ή μάλλον καλύτερα η έδρασή του είναι
σταθερή με το σασί ή υπάρχει υποσασί με ανάρτηση?
Ερώτηση 3η: Η βάση του βραχίονα, εδράζεται στο σασί ή σε
υποσασι μαζί με το συγκρότημα του πλατό (αν το πικάπ έχει
υποσασί)?

μιά εικόνα είναι χίλιες λέξεις, μπορείς να ανεβάσεις φωτό γιά να
το δούμε και οπτικά το θέμα?

1. Το υποπλατό με το Spindle δεν έχει τζόγο στο πηγάδι, το πλατώ έχει έναν ανεπαισθητο τζόγο σε σχέση με το υποπλατό όταν το πιέζω, αλλά το αλφάδι δεν έχει τόσο βάρος για να πιέσει το πλατώ.
2. Η έδραση του πηγαδιού είναι βιδωμένη στο σασί, δεν υπάρχει υποσασί με ανάρτηση.
3. Το ίδιο ισχύει και για τον βραχίονα.

Τώρα είμαι στο μαγαζί, φωτό θα βάλω από δευτέρα.....-bye-

Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Δοκίμασε, αλλά επ ουδενί το συγκεκριμένο. ένα απλό πλαστικό από το κοντινότερο κατάστημα εργαλείων κάνει λιγότερο από 1 ευρώ και την ίδια ακριβώς δουλειά. Άκου εκεί 20 λίρες για ένα αλφάδι.

Άλλο ένα site που έχει ακριβότερες τιμες από εδώ στην ελλάδα, το συγκεκριμένο αλφάδι το έχει 19 ΕΥΡΩ, ο Ορφεας.
Αλλά και πάλι δεν νομίζω πως είναι πιο καλό απο ένα απλό αλφάδι μόνο και μόνο επειδή γράφει Project!!!

καλύτερη ακρίβεια γενικά έχουν τα σωληνωτά αλφάδια, αλλά καλύτερη ευκολία στην ανάγνωση και εξακρίβωση του προβλήματος τα σφαιρικα με την προυπόθεση ότι έχουν την ίδια ακτίνα καμπυλότητας.