Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Βλέπετε: "Τέλειος ήχος για πάντα". Λ.Σ.

Το "τέλειος ήχος για πάντα" το χτυπάς πάντα ειρωνικά στα posts σου.

Ελα όμως που ο ψηφιακός ήχος είναι "αποδεσμευμένος" από το μέσο!!! Οσο και να μην σου αρέσει!

Ξέρεις πόσες φορές είχα στενοχωρηθεί για μια κασέτα ή κάποιο βινύλιο που μού χάλασε; Απειρες. Εχω ένα σωρό μαγνητοταινίες (μπομπίνες) οι οποίες είναι από τις αρχές τις 10ετίας του '70... Δεν παίζονται σήμερα... Εχει χαλάσει πλέον το υλικό και αφ' ενός δεν ακούγονται, αφ' ετέρου όταν τις βάζω στο μαγνητόφωνο με ένα και μόνο παίξιμο λερώνουν τις κεφαλές και τα capstan από τα οξείδια που ξεκολλάνε που το μαγνητόφωνο θέλει πολύ γερό καθάρισμα μετά.. Και σού μιλάω για ένα και μόνο παίξιμο! Ουσιαστικά είναι για πέταμα... Εχω χάσει πολλές ωραίες εγγραφές έτσι...

Ξέρεις κάτι; Αυτό με την ψηφιακή εγγραφή δεν πρόκειται να ξανασυμβεί ΠΟΤΕ!
Και είναι πολύ καλό για εμάς σαν καταναλωτές, αλλά πολύ κακό για όποιον πουλάει δίσκους.
Ολα τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες!...

Ακούτε μουσική χωρίς προκαταλήψεις!!

Λουκά μου μείνε σ'αυτό που είπες παραπάνω .
Με όλα τα μέσα ακούγαμε και ακούμε μουσική.
Προσπαθούμε όλοι πάντα να διαλέγουμε τις καλές ηχογραφήσεις και την καλή μουσική, στο μέσον που ο καθένας θέλει και τον βολεύει.
Η τέχνη της μουσικής και της ηχοληψίας προχωράει, γιατί πάντα θα υπάρχουν χαρισματικοί τεχνικοί και καλλιτέχνες.
Σου λέω, μετά λόγου γνώσεως, οτι με τη σημερινή τεχνολογία, όποιος δουλέψει σωστά, μπορεί να παράξει εξαιρετικά δείγματα ηχοληπτικής τέχης, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το παρελθόν.

Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Εχουμε κατ' επανάληψη αναφερθεί στο τραγικό Magic του Bruce Springsteen . Eάν κάποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί το πόσο κακή είναι η ηχογράφηση αυτού του δίσκου- και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ή εμπειρία , το καταλαβαίνεις από τον πονοκέφαλο μετά από τα πρώτα τρία τραγούδια - νομίζω πως ακούει με άλλο τρόπο , οπότε περιττεύει κάθε συζήτηση . -bye-

Ναι, δυστυχώς το έχω αγοράσει πρωτότυπο αυτό... (δεν αξίζει ούτε να το κατεβάσει κανείς) και έχω ακούσει μόλις 1,5 τραγούδι. Μετά το έκλεισα, δεν γινόταν να ακούσω περισσότερο.
Είναι δε τόσο χάλια που όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν έκανα με το Cool Edit Pro στάθηκε αδύνατον να το διορθώσω έστω και λίγο...

Re: Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Ελα όμως που ο ψηφιακός ήχος είναι "αποδεσμευμένος" από το μέσο!!! Οσο και να μην σου αρέσει!

Ξέρεις πόσες φορές είχα στενοχωρηθεί για μια κασέτα ή κάποιο βινύλιο που μού χάλασε; Απειρες. Εχω ένα σωρό μαγνητοταινίες (μπομπίνες) οι οποίες είναι από τις αρχές τις 10ετίας του '70... Δεν παίζονται σήμερα... Εχει χαλάσει πλέον το υλικό και αφ' ενός δεν ακούγονται, αφ' ετέρου όταν τις βάζω στο μαγνητόφωνο με ένα και μόνο παίξιμο λερώνουν τις κεφαλές και τα capstan από τα οξείδια που ξεκολλάνε που το μαγνητόφωνο θέλει πολύ γερό καθάρισμα μετά.. Και σού μιλάω για ένα και μόνο παίξιμο! Ουσιαστικά είναι για πέταμα... Εχω χάσει πολλές ωραίες εγγραφές έτσι...

Κomhst όλες οι παλιές μπομπίνες δεν παίζονται ποτέ πριν "φουρνιστούν"σε φουρνάκι με σταθερή θερμοκρασία για ώρες, ώστε να φύγει η υγρασία και να σταθεροποιηθεί το υλικό. Αν έχεις κάτι που θέλεις να διασώσεις στείλτο μου.

Re: Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Ξέρεις πόσες φορές είχα στενοχωρηθεί για μια κασέτα ή κάποιο βινύλιο που μού χάλασε; Απειρες

Ξέρεις κάτι; Αυτό με την ψηφιακή εγγραφή δεν πρόκειται να ξανασυμβεί ΠΟΤΕ!
Και είναι πολύ καλό για εμάς σαν καταναλωτές, αλλά πολύ κακό για όποιον πουλάει δίσκους.
Ολα τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες!...

Αν το τελευταίο το απευθύνεις σε μένα πλαγίως, κάτι που συνηθίζουν κάποιοι όταν δεν έχουν επιχειρήματα, θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι πουλάω και cd.
Τώρα αν έχεις στενοχωρεθεί γιατί σου χάλασε μια κασέτα ή ένα βινύλιο και γιαυτό το λόγο προτιμάς το cd δικαίωμά σου αν τη βρίσκεις με το cd. Τί θα σου πω να μην.
Φυσικά θα νομίζεις ότι τα cd δεν χαλάνε. Κάνεις λάθος. Έχουν ημερομηνία λήξης. Γιαυτό καλό είναι να αγοράζουμε τα καλής ποιότητας.

Που το στηρίζεις ότι ο ψηφιακός ήχος είναι αποδεσμευμένος από το μέσο.
Από που, πώς το ακούς; Και τί και να είναι; Ούτε γιαυτόν τον λόγο θα το προτιμούσα.
Προσωπικά μου αρέσει Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ με φέρνει πιο κοντά στην αληθινή μουσική, σε αυτό που ακούω ζωντανά. Αν αυτό είναι το cd δεν θα το αρνηθώ. Δεν έχω κανένα λόγω. Χομπίστας είμαι όσο δεν φαντάζεσαι ή δεν χωράει ο νους σου.
Δεν έχουμε να χωρήσουμε τίποτε αλλά να μοιράσουμε εμπειρίες.
Γιατί παρεξηγείστε που κάποιος έχει άλλη άποψη; Λ.Σ.

Δεν έχουμε να χωρήσουμε τίποτε αλλά να μοιράσουμε εμπειρίες.
Γιατί παρεξηγείστε που κάποιος έχει άλλη άποψη; Λ.Σ.

Μα εδω οποιος πει οτι τα ψηφιακα παιζουν καλυτερα,πεφτετε επανω του και ζητατε να σας πει τι εμπειρειες ζωντανης μουσικης εχει(ημαρτον),απο τι συστημα ακουει και τι πικαπ εχει δοκιμασει....
Και μετα απο την ανακριση που κανετε σε ολους ρωτατε αυτο?

Γιατί παρεξηγείστε που κάποιος έχει άλλη άποψη;

Μα εδω οποιος πει οτι τα ψηφιακα παιζουν καλυτερα,πεφτετε επανω του και ζητατε να σας πει τι εμπειρειες ζωντανης μουσικης εχει(ημαρτον),απο τι συστημα ακουει και τι πικαπ εχει δοκιμασει....
Και μετα απο την ανακριση που κανετε σε ολους ρωτατε αυτο?
Είναι πολύ απλό. Όπως έχει διαπιστωθεί πολλοί cdάκιδες την μόνη εμπειρία που έχουν είναι ένα λάπτοπ ή ένα κομπιούτερ ή ίσως δεν έχουν ακούσει ποτέ βινύλιο
και ομιλούν περί βινυλίου και αναλογικών με τον πλέον δογματικό τρόπο.
Ας ακούσουν πρώτα και κάτι άλλο και μετά τα λέμε.
Η εμπειρία ακουστικής ζωντανής μουσικής όπως και ένα σωστό σύστημα αναπαραγωγής μουσικής είναι σοβαρή υπόθεση για να διαμορφώσουμε σωστή άποψη.
Γιατί ενοχλείστε;
Πώς είστε φιλόμουσοι; Δεν ακούτε ζωντανά μουσική;
Κακό είναι να ρωτά κανείς;;; Δεν το καταλαβαίνω. Μάλλον καταλαβαίνω ότι ίσως δεν υπάρχει εμπειρία και ίσως το κομπιούτερ να παίζει καλύτερα από μια ορχήστρα. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD -

Είναι πολύ απλό. Όπως έχει διαπιστωθεί πολλοί cdάκιδες την μόνη εμπειρία που έχουν είναι ένα λάπτοπ ή ένα κομπιούτερ ή ίσως δεν έχουν ακούσει ποτέ βινύλιο
και ομιλούν περί βινυλίου και αναλογικών με τον πλέον δογματικό τρόπο.
Ας ακούσουν πρώτα και κάτι άλλο και μετά τα λέμε.
Η εμπειρία ακουστικής ζωντανής μουσικής όπως και ένα σωστό σύστημα αναπαραγωγής μουσικής είναι σοβαρή υπόθεση για να διαμορφώσουμε σωστή άποψη.
Γιατί ενοχλείστε;
Πώς είστε φιλόμουσοι; Δεν ακούτε ζωντανά μουσική;
Κακό είναι να ρωτά κανείς;;; Δεν το καταλαβαίνω. Μάλλον καταλαβαίνω ότι ίσως δεν υπάρχει εμπειρία και ίσως το κομπιούτερ να παίζει καλύτερα από μια ορχήστρα. Λ.Σ.
Έχω ρωτήσει ήδη δύο φορές αλλά δεν πήρα απάντηση.....

Πως κρίνεις τις γνώσεις-εμπειρία κάποιου και ρωτάς συνεχώς αυτό ?
Ρωτάς για να αξιολογήσεις ή έτσι ........
Μαθαίνει κάτι με τον καιρό και αν ναι τι ?
Εσύ που είσαι έμπειρος πως μπορείς να το αποδείξεις και εγώ ο 'άσχετος' που ακούω από laptop, δεν μπορώ ?

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι κάποιοι έχουν άποψη για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καθόλου...!!!!!
...και επιμένουν κιόλας !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα

Έχω ρωτήσει ήδη δύο φορές αλλά δεν πήρα απάντηση.....

Πως κρίνεις τις γνώσεις-εμπειρία κάποιου και ρωτάς συνεχώς αυτό ?
Ρωτάς για να αξιολογήσεις ή έτσι ........
Μαθαίνει κάτι με τον καιρό και αν ναι τι ?
Εσύ που είσαι έμπειρος πως μπορείς να το αποδείξεις και εγώ ο 'άσχετος' που ακούω από laptop, δεν μπορώ ?

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι κάποιοι έχουν άποψη για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καθόλου...!!!!!
...και επιμένουν κιόλας !
Ερωτώ για να γνωρίσω τον συνομιλητή μου. Να ξέρουμε τί λέμε και πού τα στηρίζουμε τα όσα λέμε. Αλλιώς, μπορώ να υποθέτω.
Μαθαίνει κάποιος με τον καιρό. Όλοι όχι και όλοι όχι ακριβώς το ίδιο. Είναι μια διαδικασία εγκεφάλου-νευρικού συστήματος και γενικής εκπαίδευσης του ατόμου.
Αν ακούγοντας από λάπτοπ ας πούμε και σου αρέσει, εντάξει. Κανένα σχόλιο. Αν όμως επιμένεις ότι αυτό είναι το σωστό και το πιο κοντά στην πραγματικότητα, ναι τότε είσαι σίγουρα άσχετος και δεν χωράει καμία άλλη σκέψη.
Τότε μπαίνει το λογικό ερώτημα: Πού το στηρίζεις, αν έχεις εμπειρίες κλπ. Λογικό είναι. Λ.Σ.

Αν ζητούσε κάποιος να απαντήσεις στο δικό σου ερώτημα, πως θα απαντούσες ? Δηλαδή:

Κύριε Λ.Σ. εσείς "Πόσο έχετε εκπαιδεύσει τα αφτιά σας" ;;;

Εντωμεταξύ έγραψες και αυτό:
Δυστυχώς οι συγκεκριμένοι αποφεύγουν να απαντήσουν επ' αυτού όπως ο διάολος το λιβάνι.
Ελπίζω να μην είσαι σε αυτούς που δεν απαντούν :flute:

Προσπάθησε να απαντήσεις στην ερώτηση όπως θα ήθελες να σου απαντήσει κάποιος όταν τον ρωτάς.

(Συγνώμη στους υπόλοιπους για την επιμονή μου)

Έχω εκπαιδεύσει πολύ τα αφτιά μου και διαρκώς τα εκπαιδεύω και θα τα εκπαιδεύω χωρίς τέλος. Η μόρφωση δεν έχει τέλος. Η εκπαίδευση είναι το πιο ευχάριστο με την ακρόαση μουσικής ζωντανά και από ένα καλό σύστημα αναπαραγωγής και μια μεγάλη δισκοθήκη.
Άλλη απάντηση δεν έχω να σου δώσω. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Εκτός και αν δεν καταλαβαίνω. Ελπίζω να σε έχω καλύψει. Λ.Σ.

Έχω εκπαιδεύσει πολύ τα αφτιά μου και διαρκώς τα εκπαιδεύω και θα τα εκπαιδεύω χωρίς τέλος. Η μόρφωση δεν έχει τέλος. Η εκπαίδευση είναι το πιο ευχάριστο με την ακρόαση μουσικής ζωντανά και από ένα καλό σύστημα αναπαραγωγής και μια μεγάλη δισκοθήκη.
Άλλη απάντηση δεν έχω να σου δώσω. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Εκτός και αν δεν καταλαβαίνω. Ελπίζω να σε έχω καλύψει. Λ.Σ.
Αυτός ήταν και ο λόγος που επέμενα...

Δεν υπάρχει απάντηση, οπότε την επόμενη φορά, καλύτερα μην ρωτήσεις τον συνομιλητή σου κάτι τέτοιο.......είναι άσκοπο.

Αυτό που περιγράφεις ισχύει για όλους από ότι και αν ακούν.

:cool4:

Κυριε Στεφανιδη συμπαθατε με,αλλα ποιος ειστε εσεις που θα κρινετε την εμπειρια του αλλου για να κρινετε οτι ειναι ικανος να συζητησει με το ατομο σας?
Μηπως να επισυναψουμε αποδειξεις αγορας του συστηματος μας,και εισιτηρια απο το μεγαρο?

Λυπαμαι αλλα εδω δεν ειναι τοπος επιδειξης γνωσεων και ακουστικων εμπειριων.
Δεν σας υποχρεωσε κανενας να απαντατε σε κανενα.

Και οι τρισκατάρατες ψηφιακές ηχογραφήσεις εκτός τού ότι αντιγράφονται χωρίς απώλειες έχουν και άλλο ένα κακό ελάττωμα: Κατεβαίνουν και από το internet! Μια ζωή μάζευα μαγνητοταινίες και πολλές από αυτές είναι άχρηστες σήμερα. Τα flac δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα στον αιώνα των αιώνων!
Ενώ το ευλογημένο βινύλιο δεν κατεβαίνει, πρέπει να το αγοράσεις. Και να το ξαναγοράσεις άμα σού χαλάσει....
Βέβαια το ότι η δυναμική περιοχή ακόμα και του καλύτερου συστήματος βινυλίου μόλις και μετά βίας αγγίζει τα 35dB είναι κάτι που το κάνουμε γαργάρα...

Last edited by a moderator:
Προσωπικά έχω βαρεθεί να ακούω για "εμπειρίες ζωντανής ακουστική μουσικής", και εξηγούμαι.

Ο ηχολήπτης όταν κάνει την ηχογράφηση, δεν ακούει τα ζωντανά όργανα. Ακούει μέσω μικροφώνων. Και μέσω καλωδίων. Και μέσω κονσόλας. Και μέσω άλλων καλωδίων. Ίσως και μέσω processors. Και μέσω ενισχυτών. Και τέλος, από τα monitors του. Σε συγκεκριμένο χώρο, με συγκεκριμένη ακουστική. Και φυσικά έχει προσωπική άποψη, η οποία επηρεάζει αυτό που ηχογραφεί.

Οπότε, τελικά, πόση σχέση έχει αυτό που καταλήγει στο master με την "ζωντανή ακουστική μουσική";

Μπορεί να απαντήσει κανείς σε αυτό με ασφάλεια;

Υ.Γ. Εκπαιδεύουμε το μυαλό μας να ακούει, όχι τα αφτιά μας. Και μάλιστα όσο μεγαλώνουμε, η ακοή μας χειροτερεύει.

Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Βέβαια το ότι η δυναμική περιοχή ακόμα και του καλύτερου συστήματος βινυλίου μόλις και μετά βίας αγγίζει τα 35dB είναι κάτι που το κάνουμε γαργάρα...

Says who?
Μήπως μπερδεύεις το channel seperation από το dynamic range;
Αυτό ναι... Αλλά ποιος χρειάζεται περισσότερο από 35DB; Και πόσο είναι του CD;
Οι ακριβές κεφαλές π.χ. της Clearaudio μιλάνε για 90 - 100DB Dynamic range.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βιν

Says who?
Μήπως μπερδεύεις το channel seperation από το dynamic range;
Αυτό ναι... Αλλά ποιος χρειάζεται περισσότερο από 35DB; Και πόσο είναι του CD;
Οι ακριβές κεφαλές π.χ. της Clearaudio μιλάνε για 90 - 100DB Dynamic range.
Αν είσαι 'οπαδός' του πικάπ, είναι απαγορευμένη αυτή η σύγκριση.
Όταν δουν τους αριθμούς ....., θα σου πουν "σημασία έχει να ακούς μουσική και όχι να μετράς" :flipout:

Ακόμη δείτε και το S/N.

Τα 'χουμε πει εκατό φορές... Δεν φτάνουν οι μετρήσεις για να χαρακτηρίσεις κάτι ως αρεστό στο αυτί ή όχι. Οι λάμπες μετράνε περίπου 10 φορές μεγαλύτερη THD απο τα τρανζίστορ(οι φίλοι της λυχνίας ας με διορθώσουν αν κανω λάθος), κι όμως ακούγονται πολύ καλα και αρέσουν σε πολύ κόσμο. Το SNR του βινυλίου ειναι σαφώς χαμηλότερο από αυτο του CD...ε και; Δηλαδή δεν μπορεί σε πολλούς να αρέσει η παραμόρφωση που ύφισταται το μουσικό σημα απο την αναπαραγωγή βινυλίου περισσότερο από αυτην που υφίσταται από την αναπαραγωγή CD;

...
... Το SNR του βινυλίου ειναι σαφώς χαμηλότερο από αυτο του CD...ε και; Δηλαδή δεν μπορεί σε πολλούς να αρέσει η παραμόρφωση που ύφισταται το μουσικό σημα απο την αναπαραγωγή βινυλίου περισσότερο από αυτην που υφίσταται από την αναπαραγωγή CD;

Όχι παραμόρφωση αλλά θόρυβος.

Είπαμε, άλλο τι μου αρέσει και άλλο το καλύτερο.

Πως εξηγείς όμως ότι αγοράζεις, νέα 3πλάσιας αξίας κεφαλή γιατί έχει λιγότερο θόρυβο ?