Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Αυτό υποψιαζόμουν και εγώ.

Αλλά, τη στιγμή που μιλάμε για Hi End καταστάσεις (180γρ γαρ), δεν θα έπρεπε να επιβάλλεται η αλλαγή του VTA, ανάλογα με τον δίσκο;

Διαφορετικά, θα ακούγεται ούτως ή άλλως διαφορετικά το βινύλιο των 180γρ σε σχέση με αυτό των 200γρ.

Ολοι μπορουμε να ακουμε διαφορες

batonetes_big.jpg

Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Χρυσαυτιάδες :award::nounder: που θέλετε κι άλλη ρύθμιση του VTA μεταξύ 180 και 200 γρ δίσκων γιατί ακούτε την διαφορά

Ποιος ακούει διαφορά; Εγώ για τη θεωρία μιλάω.. :D

Προσωπικά, ακούω κυρίως από ένα τέτοιο:

3669.1.0.jpg

:D

Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Ολοι μπορουμε να ακουμε διαφορες

batonetes_big.jpg

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=5&faqID=4344&la=1

πα πα πα

oι μπατονέτες μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και ρήξη τυμπανου :Banane0:

Η μικρο-ρύθμιση του VTA δεν παίζει σημαντικό ρόλο για δύο λόγους:
1. Κάθε μηχανημα κοπής της μήτρας έχει διαφορετική γωνία κοπής και μη ρυθμιζόμενη. Με τη λογική αυτή θα αλλάζαμε VTA για κάθε εργοστάσιο παραγωγής.
2. Η διαφορά στη γωνία που εισάγεται από μια μικρή αλλαγή του βάρους ανάγνωσης είναι μεγαλύτερη από τη γωνία που εισάγει μια αλλαγή στο VTA.

Εγώ ρύθμισα τον SME να είναι επίπεδος με έναν δίσκο 180g και δεν ξαναχολήθηκα.

πω πω,σκεφτομαι καμια φορα αν τα cd player ειχαν τοσες πολλες σκοτουρες(ρυθμισεις,καθαρισμους,αλλαγη πλευρας καθε λιγο και λιγακι κ.τ.λ κ.τ.λ)θα ασχολιοταν κανεις μαζι του?

Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Χρυσαυτιάδες :award::nounder: που θέλετε κι άλλη ρύθμιση του VTA μεταξύ 180 και 200 γρ δίσκων γιατί ακούτε την διαφορά

Να ακούσεις διαφορά μεταξύ 180 και 200 δεν παίζει...
Να μου πει κάποιος ότι ακούει κάποια διαφορά μεταξύ 200 γραμμαρίων και των 30 γραμμαρίων παλιών Ελληνικών παραγωγών ίσως...
Αλλά δεν νομίζω ότι για αυτό φταίει το VTA... :flipout:

Ένας απλός δίσκος από έναν 180άρη άντε να έχει διαφορά στο VTA 3-4 χιλιοστά... Ε, το βάζεις στο 1.5 χιλιοστό και τελειώνεις...

Σε παλιούς Ελληνικούς δίσκους βάζω τη γυναίκα μου να ανεβοκατεβάζει το VTA με ρυθμό για να ακολουθεί το τσιφτετέλι του δίσκου πάνω στο πλατό... :ADFADF1:

Οι χοντροί δίσκοι όντως ακούγονται καλύτερα και δεν επιλέχτηκε το συγκεκριμένο βάρος για την *αρπαχτή* που αναφέρει ο Κογιας. Πολύ καχυποψία!!! Βέβαια πιθανό να μην το λεν τα βιβλία, γιαυτό και άμα θέλουν το πιστεύουν. Προσωπικά πιστεύω τα αφτιά μου. Όποιος επιθυμεί ας έρθει για μια ακρόαση και σύγκριση. Ιδού η Ρόδος κύριοι και κυρίες.
Έχω επίσης αρκετές φορές αναφέρει ότι υπάρχουν και βινύλια χοντροπατάτες που βγαίνουν από cd όχι από πρωτότυπα αναλογικά λαμπάτα μάστερ τέιπς, ούτε λαμπάτη χάραξη, ποιοτικό έλεγχο κλπ. Για να ξέρουμε τί λέμε.Λ.Σ.

Δεν χρειάζεται να αλλάζουμε vta σε κάθε δίσκο που ακούμε. Βάλτε το όπως νομίζεται με κάποιον δίσκο και δεν υπάρχει πρόβλημα. Ένας μέσος όρος αρκεί. Λ.Σ.

άντε να έχει διαφορά στο VTA 3-4 χιλιοστά... Ε, το βάζεις στο 1.5 χιλιοστό και τελειώνεις...

Μίλας για χιλιοστά του μέτρου;;;

Σαν πολλά δεν λες βρε παιδί ως τάξη μεγέθους μόνο και μόνο για αυτή τη διαφορά ; Έχεις πίασει λαμαρίνα πάχους 4 mm ;

Τα 4 χιλιοστά ή και τα 3 είναι πολύ μεγάλη τάξη μέγεθους μόνο για αυτή τη διαφορά όπως λες. Ακόμα και το 1 ή 1,5 δεν νομίζω ότι είναι κοντά .

Νομίζω ότι η τάξη μεγεθούς παίζει περίπου στα 0,5 χιλιοστά του μέτρου (μισό χιλιοστό) βία κάτι πιο πάνω.

Επίσης να προσθέσω για να μην παρερμηνευτώ ότι αξίζει να ασχοληθούμε με το vta γιατί όντως κάνει διαφορά στον ήχο. Από εκεί και πέρα δεν ασχολούμαστε ξανά εξ αιτίας της όποιας διαφοράς πάχους των δίσκων. Λ.Σ.

Τσςιμισκή υπάρχει διαφορά μεταξύ 180 και 200 γρ. Ξέρεις ότι το εννοώ και δεν μιλάω για να μιλάω όπως μερικοί. Λ.Σ.

Δεν αμφισβητώ ότι λόγω του ίδιου του δίσκου μπορεί να υπάρχει διαφορά. Αλλά λόγω της αλλαγής του VTA το βλέπω δύσκολο! Πόσο πολύ αλλάζει η γωνία της βελόνας σε έναν δίσκο 180 γραμμαρίων σε σχέση με έναν των 200 γραμμαρίων; :)

Θα ετοιμάσω κόντρα βινύλιο με σιντι .. έτσι για την κακομοίρα την Μάνα μου

Μόλις το στήσω το καταραμένο έλα σπίτι να την κάνουμε... :firstprize:

Τα 4 χιλιοστά ή και τα 3 είναι πολύ μεγάλη τάξη μέγεθους μόνο για αυτή τη διαφορά όπως λες. Ακόμα και το 1 ή 1,5 δεν νομίζω ότι είναι κοντά .

Νομίζω ότι η τάξη μεγεθούς παίζει περίπου στα 0,5 χιλιοστά του μέτρου (μισό χιλιοστό) βία κάτι πιο πάνω.

Μιλάω για το σήκωμα της βάσης του βραχίωνα.
Όντως, μία αλλαγή της τάξης του +-2mm στη βάση του βραχίωνα δίνει μία αλλαγή της τάξης του +-0,5mm στην κεφαλή... Για να μη σου πω και πιο λίγη...

Επίσης να προσθέσω για να μην παρερμηνευτώ ότι αξίζει να ασχοληθούμε με το vta γιατί όντως κάνει διαφορά στον ήχο. Από εκεί και πέρα δεν ασχολούμαστε ξανά εξ αιτίας της όποιας διαφοράς πάχους των δίσκων. Λ.Σ.

Ακριβώς...
Οι διαφορές είναι κυρίως στα άκρα...
Το χαμηλό μπορεί να γίνει από χαλαρό, δεμένο, μέχρι σε σημείο να χαθεί από προσώπου γης!
Οι υψηλές από ανύπαρκτες να τσιρίζουν!
Όσο πιο ψηλά ο βραχίωνας τόσο πιο τσιριχτός ο ήχος και όσο πιο χαμηλά τόσο πιο θαμπός. Κάπου στη μέση βρίσκεται η αλήθεια... :)
Προσωπικά το ρυθμίζω κατά ένα 20% με καθρέφτη και κατά ένα 80% με το αφτί...

Εάν φάμε πεινιρλι με παστρουμά παρεα με κανα 12άρι μέσα !!!!!!!!!!!!

Αφού το ξέρεις ότι οι δοκιμές μου είναι full extra τι ρωτάς; :ADFADF1:
Δε θα χρειαστεί να κουβαλήσεις κάτι, εκτός και αν θεωρείς το Esoteric λίγο...

To VTA δεν είναι κρίσιμη ρύθμιση. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Fremer αφού χρειάζονται 4 χιλιοστά μεταβολής στο VTA για να αλλάξει η βελόνα γωνία 1 μοίρα. Πιο μεγάλη μεταβολή έχει αλλάζοντας το βάρος ανάγνωσης!