Nα το τολμησω ?

Αυτό ειναι παλμικό για γωνιες και επίπεδο τρίψιμο
δεν κάνει για καμπύλες

Με δρομέα ειναι π.χ. αυτό http://www.blackanddecker.gr/powertools/productdetails/catno/KA86/

90 ευρω εχει. Νομιζω οτι δεν μου χρειαζεται....

Το γυαλοχαρτο ειναι κυκλικό και δουλευει σαν ερπύστρια
Δεν χρειαζεται να δώσεις πολλά λεφτα
ειναι ακριβά ομως τα γυαλοχαρτα

Δεν ξέρω αν πρέπει να σου πω για αυτό που ρωτάς με τη μπαφλα αλλά για να μην εχω τυψεις...

Τα μεγάφωνα για να μπουν εκτός από τρύπες θελουν και πατούρα (ρουτερ?) ΛΥΣΣΑΞΕΣ με το ρουτερ :grinning-smiley-043 Θα παω να παρω ενα
καλό ειναι μια που το εκανες ετσι αυτά να τα κάνεις πριν κολλησεις τη μπαφλα και πριν κάνεις το φινίρισμα

Προβάρεις τα μεγάφωνα και την σωλήνα του ρεφλέξ Ναι, εχω σκοπο να κανω προβες πριν
αν εισαι ok αναβεις τσιγάρο (δε κάνω πλάκα αν εισαι καπνιστής ηρθε η ωρα + βοηθάει στην οξυγόνωση του εγκεφάλου)
Βγαζεις τα μεγάφωνα και τη σωλήνα από τη μπάφλα
εφαρμοζεις τη μπαφλα στο κουτί
Πρεπει να εχεις κάνει σωστή προεργασία για να πατήσει καλά η μπαφλα
Την κολλάς
Μαλλον μέχρι εδώ εχουν σταματήσει το διαβασμα οι περισσότεροι
οπότε Data και οσοι διαβάζουν κατι σημαντικό για τετοιου ιδους κατασκευές που εχουν πολλές κολλήσεις

Η κόλλα εχει ελαστικότητα, το αναφέρει και στις οδηγιες πισω
Αν εχεις τοσες κολλήσεις εχεις και αυξημένη ελαστικότητα
Κατι το οποιο ακούγετε
Θα πάρεις τις πιο ανελαστικές κολλες που θα βρεις στη μικρότερη συσκευασία
θα ρίξεις λίγο απο τη κάθε μια σε ενα χαρτί, χωρια μεταξυ τους
μετα από δυο μερες θα πας να λυγίσεις τα σημεια που ειναι οι κολλες
οι περισσοτερες θα δεις οτι λυγίζουν (ελαστικότητα)
οποια σπάσει ειναι η κόλλα μας

Εκτος απο την παραδοσιακη ΑΤΛΑΚΟΛ "παιζει" καποιου αλλου ειδους ?? Αμα την ξερεις (την μη ελαστικη, δεν μου την λες μπας και γλυτωσω τα ... χαρτακια)
Τιποτα δεν ειναι τυχαιο σε μια κατασκευή
Ολα μπορεί να παιζουν οπως και εγω τραγουδάω
αλλά αλλιως τραγουδάει ο Πάριος....

Ευχαριστω για τις συμβουλες -bye-

κοίτα είναι εύκολη. Καθαρίζεται εύκολα, κουμαντέρνεται, είναι υδατοδιαλυτή...

Nbull. διαφωνώ με το πείραμα που προτείνεις – καθώς το θεωρώ υπεραπλουστευμένο… αλλα είναι μεγάλη συζήτηση (επι του πειράματος) και θα παρεκτραπεί το Thread.

Α(δε κάνω πλάκα αν εισαι καπνιστής ηρθε η ωρα + βοηθάει στην οξυγόνωση του εγκεφάλου)
..

[offtopic]

κάτσε ρε φιλαράκι γιατι θα μας τρελλάνεις.. πώς γίνεται όταν βαζεις στα πευμόνια σου ίδιο όγκο αέρα (παιρνοντας δηλαδή κανονική ανάσα) που περιέχει επι πλέον και αρκετή ποσότητα καπνού (αρα μικρότερη ποσότητα οξυγόνου, αφου στον ίδιο όγκο περιλαμβανονται τώρα επι πλεον ουσίες) - εκτός αν κατά την καύση του καπνου παράγεται και ..οξυγόνο, που ειναι εξ ορισμου αντιθετο με την εννοια της καυσης... επειδή σιγουρα δεν το βγαλες απο το κεφάλι σου, χωρις πλακα αν εχεις καποιο σχετικό λινκ στειλτο μου με pm να το διαβασω, ρε τι σου ειναι οι καπνιστες χιχιχι :D

sorry gia to offtopic

[/offtopic]

στην στοα της Καρυτση, πισω απ την παλια Βουλη, υπαρχει το μοναδικο "κολλάδικο" που ξερω.... πουλαει μονο κολλες αυτο εννοω ε...κολλας μες την ποκιλια και ο ανθρωπος μπορει να σε συμβουλεψει

Μια "πηχτη" επιστρωση εσωτερικα (εφαρμογη με πινελο) κολλας για ξυλα κρυσταλιζε, προβλεπεται για το εσωτερικο του κουτιου?
Για περαιτερω "δεσιμο" βασικα....

Nbull. διαφωνώ με το πείραμα που προτείνεις – καθώς το θεωρώ υπεραπλουστευμένο… αλλα είναι μεγάλη συζήτηση (επι του πειράματος) και θα παρεκτραπεί το Thread.

Παιρνεις ομως μια καλή εικόνα
μονος σου ανα πάσα στιγμή
δε'ναι κακο

[offtopic]

κάτσε ρε φιλαράκι γιατι θα μας τρελλάνεις.. πώς γίνεται όταν βαζεις στα πευμόνια σου ίδιο όγκο αέρα (παιρνοντας δηλαδή κανονική ανάσα) που περιέχει επι πλέον και αρκετή ποσότητα καπνού (αρα μικρότερη ποσότητα οξυγόνου, αφου στον ίδιο όγκο περιλαμβανονται τώρα επι πλεον ουσίες) - εκτός αν κατά την καύση του καπνου παράγεται και ..οξυγόνο, που ειναι εξ ορισμου αντιθετο με την εννοια της καυσης... επειδή σιγουρα δεν το βγαλες απο το κεφάλι σου, χωρις πλακα αν εχεις καποιο σχετικό λινκ στειλτο μου με pm να το διαβασω, ρε τι σου ειναι οι καπνιστες χιχιχι :D

sorry gia to offtopic

[/offtopic]

sorry που ημουν συντομος στα στα προηγούμενα ηθελα να αναπτύξω αυτό...

φιλε Τζον αυτα λεμε εμεις οι καπνιστές για να παραμυθιαζόμαστε

Last edited:
Παραθετω ορισμενες φωτος (ok, δεν πανε για βραβειο, μονο για ενημερωση) :D

Εχθες του εριξα ενα σπατουλαρισμα. Ας μα συγχωρεσετε που δεν χρησιμοποιησα σιδηροστοκο, νομιζα οτι ειχα, αλλα τελικα ειχα ξυλοστοκο.
Το να εβγαινα να αγορασω δεν γινοταν , εδω στο χωριο επρεπε να κανω ταξιδι ολοκληρο για να βρω

attachment.php

Σημερα το ετριβα κοντα μια και μιση ωρα.
Ιδου τι αρχιζει να βγαινει:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Τελος μια συγκριση (για το μεγεθος) με τα elac bs244, διαστασεων 330 × 200 × 282 mm

attachment.php

&

attachment.php

Ειναι καμποσο μεγαλο. Στην αρχη, οταν ειχα τις διαστασεις στο χαρτι, το μεγεθος του με ... εσκιαζε. Τωρα αρχιζει να μου αρεσει...

To βαρος του μεχρι στιγμης ειναι 9.8 κιλα (και του λειπει, πατος, καπακι, μπαφλα μεγαφωνα και... λουστρο)

Πολυ δουλεια εχω στο να φτιαξω την πατουρα που θα πατησει η μπαφλα. Το ξερω. Θα την καταφερω ομως :drummer:
Αυριο, το τριψιμο θα συνεχιστει. Σκοπος, να ερθει ετσι ωστε να μην υπαρχει στοκος πουθενα, μιας και εκει που εχει σημαινει "βαθουλωμα". Οχι πολυ, ευτυχως

χμμμ
στην προ τελευταία φωτό φαίνεται κυματιστό και μάλλον δεν φταίει ο φακός...
Θέλεις και άλλο τρίψιμο...
Πάρε ένα μεγάλο χάρακα και βάλτον να εφάπτεται στην μεγάλη πλευρά.
Θα δεις αμέσως τις κοιλιές, και θα πρέπει να φας υλικό στα βουναλάκια...

μπορεί να παίζει, αλλά φαίνονται.
Αν φαίνονται στις φωτογραφίες θα φαίνονται και στο μάτι.
Και όταν κάθεσαι καρφωμένος με τις ώρες και τα βλέπεις, εκεί πάει το μάτι.

Και τα δικά μου έχουν ατέλειες και το μάτι πάει αμέσως εκεί.

Πολλοί θα το δουν – λίγοι θα το καταλάβουν. Λένε στην πατρίδα μου για τεχνικές ατέλειες.
Αλλά αυτού του είδους η κλήση (εάν υπάρχει σε αυτή την έκταση) θα έρθει δύσκολα με το τριβείο.

Για το επόμενο ηχείο (νομιζω μονο το πρώτο έχεις κόψει) …. Σκέψου να έχεις στο πατρόν σου και δυο τρύπες για να περάσεις βέργες να τα φέρεις πιο ίσα μεταξύ τους. Σκέψου τις τρύπες που έχουν τα πέταλα, και δύο άξονες για την ευθυγράμμιση των πολλών πετάλων. Κατά αυτό τον τρόπο θα έχεις πιθανά μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξύ των διπλανών πέταλων αλλά μακροσκοπικά θα είσαι καλύτερα αν και με μπόλικα σκαλοπάτια.