NAD 315BEE ή Pioneer A6-J

Παιδία δέν μπορώ πλέον να αντισταθώ στην τρομερή υποστήριξη που λαμβάνει ο Yamaha RX-797!!!
Όλοι σας έχετε πει τα καλύτερα λόγια για αυτόν!!

Και εφόσον δέν έχει πεί ούτε ένας κάποιο λόγο για να δώσω 100 ευρώ παραπάνω για τον Harman, θα πάω για τον Yamaha RX-797 !!

και πολυ καλα θα κανεις ;)
ειναι ενας ενισχυτης που τα εχει ολα και πραγματικα απολαμβανεις μουσικη, χωρις να σε χαλαει κατι, απολυτα ισσοροπημενος. Τα 100 ευρω που θα γλυτωσεις δωστα στην δισκοθηκη σου, γιατι αυτη ειναι που θελει το κυρίως ταισμα.

περιμενουμε εντυπωσεις

Παιδία έχω καταλήξη και στα Heco Vecta 300 λόγο μπάσου κυρίως.

Απλά θα ήθελα τώρα να δούμε ποίο κοντά με αυτά τα ηχεία.

Να ρωτήσω έαν υπάρχει περίπτωση ο Yamaha AX-497 να έχει καλύτερο ήχο απο τον RX-797.
Εκτός απο τον 797 διαβάζω εξαιρετικές κριτικές στο εξωτερικό, επίσης το ίδιο συμβαίνει και με τον AX-497 που έιναι καθαρός δυκάναλος χωρίς ραδιόφωνο.
Στο επίσημο site της Yamaha o RX-797 έιναι στην κατηγορία των (Stereo Receivers), ενώ τον ΑΧ-497 τον έχουν στην κατηγορία (Hi Fi components- Amblifiers).

Έαν έχει κάποιος άποψη για αυτά περιμένω!!

λογικα ο ax-497 ειναι ο rx-497 χωρις τον δεκτη. Δεν εχω ακουσει ουτε τον ενα ουτε τον αλλο. Ο 797 ειναι αλλος ενισχυτη, περισσοτερα watt κτλπ
ακουσε τους αν θες και τους δυο και πες μας την γνωμη σου

λογικα ο ax-497 ειναι ο rx-497 χωρις τον δεκτη. Δεν εχω ακουσει ουτε τον ενα ουτε τον αλλο. Ο 797 ειναι αλλος ενισχυτη, περισσοτερα watt κτλπ
ακουσε τους αν θες και τους δυο και πες μας την γνωμη σου

Λάθος... οι ΑΧ έχουν 10 Watt παραπάνω από τους αντίστοιχους RX. Αν και όλη η οικογένεια ΑΧ - RX έχει συμπαθητική απόδοση, ο 797 είναι κελεπούρι για τα λεφτά του. Αρκετά δυνατός ώστε να οδηγεί 2 12" woofer στα όρια της αντοχής μου.
Για τα αυτιά μου... ο μόνος ενισχυτής που δίνει τα πρίμα που ήθελα (στους άλλους μου φαίνονταν λίγο πιο τονισμένα). Σε όσες ακροάσεις έκανα, σε σύγκριση με αντίστοιχους denon, pioneer, advance (εκείνες οι βελόνες χάρμα, γιατί της καταργήσαμε στους νέους ενισχυτές?), harman, πάντα κατέληγα να χαλβαδιάζω ένα yamaha (αν και μου έμεινε παράπονο ότι δεν δοκίμασα μερικούς NAD όσο θα ήθελα)
Και για την παρατήρηση παραπάνω ότι είναι ιδανικός για mp3 χαμηλότερου bitrate θα συμφωνήσω απόλυτα, μέχρι και το crystalizer της x-fi έκλεισα.
Το ραδιόφωνο απλά δώρο... ("Βάλε μπρος, Βάλε μπρος" που λέει κι η διαφήμιση του ΙΚΕΑ)

Ναι έχει είσόδους video που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ (ποιος παίζει με composite σήμερα...)
Ναι έχει pre-out και main-in (αλλά ποιος θα τον πάρει μόνο για προ ή τελικό? μόνο για κάποιο equalizer...)
Ναι έχει sub pre-out (αλλά τι νόημα έχει αν δεν κόβει συχνότητες από τα ηχεία, δηλαδή έχει για μπασοκέφαλους σαν εμένα :2thumb22sup:)...
(βέβαια τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους άλλους ραδιοενισχυτές της κατηγορίας...)

"Ναι έχει sub pre-out (αλλά τι νόημα έχει αν δεν κόβει συχνότητες από τα ηχεία, δηλαδή έχει για μπασοκέφαλους σαν εμένα "
Ρυθμιζεις το sub να παιζει κατω απο την χαμηλη συχνοτητα του ηχειου. Γιατι να κοβει συχνοτητες?

Γιατί το ηχείο (μου) πάει 26 (λέει).
Θεωρώ ότι ο κυριότερος λόγος του να βάλεις sub (πέραν του μπάσου φυσικά) είναι να ελαφρύνεις το φορτίο των χαμηλών από τον ενισχυτή.
Με το sub out του yamaha και των υπόλοιπων, παίζουν τα ηχεία κανονικά και το sub από πάνω (εμένα μου αρέσει, σε άλλους ίσως όχι).

Λοιπόν παιδία τον Yamaha RX-797 silver μου τον πήραν!!!!

Τώρα μένουν τα ηχεία που θα πάω να τα πάρω εγω!!

Για πείτε μου.

Heco Victa 300 ή Mission 32i ή κάτι άλλο μέχρι πάντως 300 ευρώ!!

καλοακουστος να ειναι.
Θα στο παω λιγο αλλου, για να μην πεις οτι δεν στο αναφεραμε....
Εαν πιανουν λιγο τα χερια σου και εισαι διατεθειμενος να το παλεψεις λιγο δες αυτο http://diyaudio.gr/basicbass_gr.htm
δεν μπορεις να παρεις κατι καλυτερο στα λεφτα σου και μεχρι και τα διπλασια.

καλοακουστος να ειναι.
Θα στο παω λιγο αλλου, για να μην πεις οτι δεν στο αναφεραμε....
Εαν πιανουν λιγο τα χερια σου και εισαι διατεθειμενος να το παλεψεις λιγο δες αυτο http://diyaudio.gr/basicbass_gr.htm
δεν μπορεις να παρεις κατι καλυτερο στα λεφτα σου και μεχρι και τα διπλασια.

Γεία σας παιδιά. Νίωθω τόσο κουρασμένος σήμερα!! Δέν βρήκα κανένα απο τα ηχεία που είπαμε, και έχω το καμάρι μου απέναντι γυμνό!! Άστα να πάνε. Λάμπει πάντως, θα του φέρω παρέα από βδομάδα τώρα τι να κάνω....

Όντως είναι τόσο καλά αυτά http://diyaudio.gr/basicbass_gr.htm ??

ειναι εξαιρετικα, απλα να πιανουν λιγο τα χερια σου και να εχεις μερακι. Ειναι διαφορετικος και ποιο μπελαλιδικος δρομος απ το να παρεις κατι ετοιμο, αλλα ειναι αλλη μια εναλλακτικη.
Υπαρχουν παιδια στην diy που τα εχουν φτιαξει, οποτε θα βρεις βοηθεια και απο εδω. Παρε ενα τηλεφωνο στην mtz audio και στον Μανωλη Τζωρτζακη και δεν θα χασεις.

Γιατι δεν δινει λιγα παραπανω να παρεις τα B&W 685???εχουν πολυ καλο μπασο φιλε μου και απιστευτες μεσαιες...οσο για τισ υψηλες δε χρειαζεται να πω και πολλα!!!!διαβασε και τα reviews και τηα καταλαβεις!

προσωπικα τα 685 δεν μου αρεσουν. Ειδικα σε σχεση με τα ιδιας τιμης monitor audio ή τα roister status, απλα δεν...

γενικα εχω ενα θεμα με τον ηχο της budget κατηγοριας της b&w

εχω τον NAD τον 302, χωρις τις γεφυρες πισω που συνδεει προ με το τελικο σταδιο. αν βαλω στις RCA υποδοχες χι τα μεταλλικα βισματα ππυ ειχε αλλα καλωδιο εμποριου RCA..θα υπαρχει προβλημα..?

εχω τον NAD τον 302, χωρις τις γεφυρες πισω που συνδεει προ με το τελικο σταδιο. αν βαλω στις RCA υποδοχες χι τα μεταλλικα βισματα ππυ ειχε αλλα καλωδιο εμποριου RCA..θα υπαρχει προβλημα..?

Αν εννοείς ότι δεν έχεις τις μεταλλικές γέφυρες που είχε αρχικά για να συνδέει το προ στάδιο με το τελικό γιατί τις έχεις χάσει ή ότι άλλο και θέλεις να βάλεις καλώδιο RCA στη θέση τους, νομίζω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά να ξέρεις ότι ο ήχος θα είναι κατά πολύ χειρότερος από τον αρχικό. Ρώτα καλύτερα σε κανένα μαγαζί που μπορείς να βρεις τέτοιες γέφυρες.