Nagaoka JT555

πρωτα απο ολα δεν εχω προβλημα και δεν μιλησα ειρωνικα απλα εκανα μια ερωτηση και δεν εχει απαντηθει ακομα
αν ειχατε 700 στην τσεπη nagaoka θα περνατε ???
ειναι value for money μεχρι αυτο το ποσο ?
η ειναι καλυτερη μια denon103 με 60 ακομα
Σε συγκριση με την 555 η 103 ειναι "αργη,υστερει σε αερα και διαφανεια,εχει χειροτερο tracking,χειροτερη βελονα και συνεπως λεπτομερεια και αναλυση",και ειναι κοινο μυστικο οτι χρειαζεται πολυ πιο βαριους βραχιωνες απ'οτι υπολογιζουν πολλοι για να δουλεψει σωστα.Στα συν θα ελεγα οτι στα μπασα διαθετει λιγο σωμα περισσοτερο αλλα ως εκει.

@jadisboy

Το πληκτρολόγιο είναι εύκολα παρεξηγήσιμο.
Απλά το στυλ γραφής σου εκλήφθη ως ειρωνεία. No harm done.

Για 700 πιθανότατα όχι. Αλλά 300+ που είχα πάρει τη Denon 304, θα προτιμούσα τελικά τη Nagaoka, μια και "ροκάρει" καλύτερα. Ούτως ή άλλως, δεν ακούω σχεδόν ποτέ κλασσική, οπότε με βολεύει καλύτερα μια καλή ΜΜ.

Επίσης, η κεφαλή είναι τόσο φτηνή γιατί είναι NOS, είμαι σίγουρος...

και κατι ακομα
αν η nagaoka των 50 συγκαταλεγεται στην κατηγορια hi-end πηγες η hi-fi κατηγορια πρεπει τι κεφαλες συγκαταλεγει των 5 η 10
αυτο προς τον συντονιστη κατηγοριας

Σε συγκριση με την 555 η 103 ειναι "αργη,υστερει σε αερα και διαφανεια,εχει χειροτερο tracking,χειροτερη βελονα και συνεπως λεπτομερεια και αναλυση",και ειναι κοινο μυστικο οτι χρειαζεται πολυ πιο βαριους βραχιωνες απ'οτι υπολογιζουν πολλοι για να δουλεψει σωστα.Στα συν θα ελεγα οτι στα μπασα διαθετει λιγο σωμα περισσοτερο αλλα ως εκει.
\οκ η αποψη σου
απλα εδω και καποιες δεκαετεες αλλη αποψη εχει η μιση υφιλιος ως προς το value for money για αυτη την κεφαλη
για nagaoka JT555 κανεις, εκτος και αν δεν το πηρε το αυτι μου

Εφόσον ο Audiolytic, που απ' ό,τι βλέπω έχει καλό μερίδιο εμπειρίας στα αναλογικά, έκρινε ότι είναι για εδώ, το θέμα για μένα έληξε.

Μην κάνεις σαν κάτι άλλους που θεωρούν ότι hi-end είναι μόνο από 5000 ευρώ και πάνω το κάθε τμήμα της αλυσίδας.

Και ναι, αυτό το ποστ, το εκλαμβάνω σαν μεγαλομανία πλέον.

@jadisboy

Το πληκτρολόγιο είναι εύκολα παρεξηγήσιμο.
Απλά το στυλ γραφής σου εκλήφθη ως ειρωνεία. No harm done.

Για 700 πιθανότατα όχι. Αλλά 300+ που είχα πάρει τη Denon 304, θα προτιμούσα τελικά τη Nagaoka, μια και "ροκάρει" καλύτερα. Ούτως ή άλλως, δεν ακούω σχεδόν ποτέ κλασσική, οπότε με βολεύει καλύτερα μια καλή ΜΜ.

Επίσης, η κεφαλή είναι τόσο φτηνή γιατί είναι NOS, είμαι σίγουρος...
οκ με καλυψες
αλλα οσο για την τιμη στα NOS απο οσο ξερω βαρανε λιγο παραπανω διοτι ειναι ειδος υπο εξαφανιση -περιορισμενος αριθμος

Aν εννοεις τον SME III νομιζω θα ειναι "οριακος" ο συνδιασμος.Η 555 εχει βαρος γυρω στα 6γρ(την ζυγισα 5.8γρ) και ενδοτικοτητα(dynamic) 10. Ο 3 εχει μαζα περιπου 5γρ; αν δεν κανω λαθος.Αν οντως ειναι ετσι,ο συνδιασμος θα δωσει μια συχνοτητα συντονισμου περιπου κοντα στα 13-14 Hz αν υπολογισουμε 1-1.5γρ για τις βιδες που ειναι αρκετα υψηλη.Ιδανικα θα παει καλυτερα με ενα πιο βαρυ βραχιωνα.Αν εχει το εξτρα βαριδι του ΙΙΙ καλο θα ηταν να το χρησιμοποιησει.Αυτο ζυγιζει περιπου 4.5γρ και χρησιμοποιωντας το η συχνοτητα συντονισμου θα πεσει κοντα στα 12 Hz.

5.5 αν θυμάμαι...
αντίστοιχα χαρακτηριστικά είχε πάνω κάτω και η dl 103 που με το βαρίδι έπαιξε ικανοποιητικότατα θα έλεγα.

πρωτα απο ολα δεν εχω προβλημα και δεν μιλησα ειρωνικα
δηλαδη αν καποιος ειναι δυσπιστος και εχει αντιδραση για κατι που νομιζει οτι καποιες συγκισεις ειναι υπερβολικες παει να πει οτι εχει προβλημα η μεγαλομανια αν ειναι για εσας ετσι οκ απλα εκανα μια ερωτηση και δεν εχει απαντηθει ακομα
αν ειχατε 700 στην τσεπη nagaoka θα περνατε ???
ειναι value for money μεχρι αυτο το ποσο ?
η ειναι καλυτερη μια denon103 με 60 ακομα

δεκτόν περί ειρωνίας. ίσως να παρεξηγήσαμε.

δεν νομίζω τιθεται θέμα αυτή ή την άλλη.
Εγώ πήρα πχ την D3.
αλλά γιά 50 ευρώ ίσως να έπαιρνα και μιά 555 όταν μάλιστα διαβάζω καλά λόγια από φίλους που εμπιστεύομαι.

Απάντηση: Re: Nagaoka JT555

Ακριβέστατη περιγραφή της 103!:a0210:

Βέβαια νόμιζα πως φταίει η συνέργεια με φόνο και πικάπ/βραχίονα μιας και λέει όλη η υφήλιος... πως είναι καλή, αλλά η περιγραφή σου με εξέπληξε καθώς συνάδει επακριβώς μ' αυτό που άκουσα από αυτή.

οκ με καλυψες
αλλα οσο για την τιμη στα NOS απο οσο ξερω βαρανε λιγο παραπανω διοτι ειναι ειδος υπο εξαφανιση -περιορισμενος αριθμος

Εδώ βασικά, δεν ήξερε κανείς την κεφαλή εκτός Ιαπωνίας.

Ο Ιταλός στο ebay, μόλις είδε κίνηση αύξησε κατευθείαν την τιμή.

Πάντως ειλικρινά έχω πάθει σοκ με τη συγκεκριμένη. Δεν το περίμενα.

\οκ η αποψη σου
απλα εδω και καποιες δεκαετεες αλλη αποψη εχει η μιση υφιλιος ως προς το value for money για αυτη την κεφαλη

με την ίδια λογική ίσως κανείς δεν έπρεπε να αγοράσει τους ενισχυτές της MF με τα nu-vistors που δεν τα ήξερε όλος ο πλανήτης μιά και ήταν λυχνίες γιά στρατιωτική χρήση σε υποβρύχια και έτυχε ο Michaelson να βρεί σε μια απόθήκη όλο το απόθεμα.

Εφόσον ο Audiolytic, που απ' ό,τι βλέπω έχει καλό μερίδιο εμπειρίας στα αναλογικά, έκρινε ότι είναι για εδώ, το θέμα για μένα έληξε.

Μην κάνεις σαν κάτι άλλους που θεωρούν ότι hi-end είναι μόνο από 5000 ευρώ και πάνω το κάθε τμήμα της αλυσίδας.

οκ :a0210:
ας μην το συνεχισουμε κυριε

αλλά γιά 50 ευρώ ίσως να έπαιρνα και μιά 555 όταν μάλιστα διαβάζω καλά λόγια από φίλους που εμπιστεύομαι.
και εγω αλλα δεν εχω βραχιωνα που να μου περισευει και phono MM

Last edited:
και εγω αλλα δεν εχω βραχιωνα που να μου περισευει και phono MM

μιά απ τα ίδια.
αλλά δεν αποκλείεται τίποτα στο μέλλον, και μετά άντε να βρείς 555.
Ενώ τώρα με 50 ευρώ καθάρισες.

\οκ η αποψη σου

Σιγουρα αποψη μου,εχοντας και τις δυο.Η μιση υφηλιος εχει πολλες αποψεις περι διαφορων με καποιες απο τις οποιες φανταζομαι και συ θα διαφωνεις.Εκτος βεβαια κι αν με μιση υφηλιο,εννοεις αυτους που την αγορασαν λογω περιοδικων και τα γνωστα.Γι αυτο προτιμω να εχω αποψη.Δεν νομιζω εξ αλλου πολλοι απο εμας να ειμαστε και πολυ χειροτεροι απο καποιους reviewers.

με την ίδια λογική ίσως κανείς δεν έπρεπε να αγοράσει τους ενισχυτές της MF με τα nu-vistors που δεν τα ήξερε όλος ο πλανήτης μιά και ήταν λυχνίες γιά στρατιωτική χρήση σε υποβρύχια και έτυχε ο Michaelson να βρεί σε μια απόθήκη όλο το απόθεμα.
και μιλαει για αυτους ολη η υφιλιος οτι ειναι value for money κλπ κλπ?
με πιανεις αδιαβαστο

Αρχικα ειχα ανοιξει το νημα στα "Γενικα περι δικαναλου ηχου/Giant killers.H μεταφορα στην high-end πηγες εγινε αργοτερα και οχι απο εμενα,νομιζω εγινε απο τον captain/Magellan -bye-.Προσωπικα δεν εχω προβλημα κατω απο ποιο τιτλο γινεται η συζητηση.

Σιγουρα αποψη μου,εχοντας και τις δυο.Η μιση υφηλιος εχει πολλες αποψεις περι διαφορων με καποιες απο τις οποιες φανταζομαι και συ θα διαφωνεις.Εκτος βεβαια κι αν με μιση υφηλιο,εννοεις αυτους που την αγορασαν λογω περιοδικων και τα γνωστα.Γι αυτο προτιμω να εχω αποψη.Δεν νομιζω εξ αλλου πολλοι απο εμας να ειμαστε και πολυ χειροτεροι απο καποιους reviewers.
και εσυ θα μπορουσες να εγραφες σε ενα περιοδικο και μερικοι να σε πιστευανε οπως και εδω μετα απο την δικη σου προταση -review την αγορασανε χωρις δευτερη σκεψη βεβαια παιζει ρολο και η τιμη η και να σε χλευαζανε οπως κανεις εσυ τωρα για αυτους που γραφουνε για καποια αλλη D103 δεν σημαινει οτι εχεις αδικο

και εσυ θα μπορουσες να εγραφες σε ενα περιοδικο και μερικοι να σε πιστευανε οπως και εδω μετα απο την δικη σου προταση -review την αγορασανε χωρις δευτερη σκεψη βεβαια παιζει ρολο και η τιμη η και να σε χλευαζανε οπως κανεις εσυ τωρα για αυτους που γραφουνε για καποια αλλη D103 δεν σημαινει οτι εχεις αδικο

Oταν καποιος ανοιγει ενα νημα και λεει κατι,προφανως μιλα υποκειμενικα,ειδικα οταν σχολιαζει για το τι ακουσε.Καποιοι θα συμφωνησουν,καποιοι οχι.Ενας reviewer πρεπει να ειναι πρωτα απο ολα αντικειμενικος.Αν το να εχω καποιες αμφιβολιες για τις ικανοτητες καποιων η την απολυτη αντικειμενικοτητα των σχολιων τους ως reviewers εσυ το εκλαμβανεις οτι τους χλευαζω,κατα την αποψη μου αυτο που λες εινα ακριβως μια δικη σου υποκειμενικη αποψη,την οποια ασφαλως και δικαιουσαι να εχεις,ανκαι δεν με γνωριζεις.Να συμπληρωσω εδω οτι τα σχολια μου για την 555 ειναι στην ουσια σχολια για μια κεφαλη που πολυ συντομα δεν θα υπαρχει για να αγοπασει καποιος,επομενως ειναι λογικο οτι δεν εξυπηρετουν καμια σκοπιμοτητα.Ελπιζω αυτο να ειναι κατανοητο.Ασε που και εγω τις δυο δικες μου τις αγορασα ακριβοτερα απο ολους τους φιλους εδω:silly:

Last edited: