Nagaoka JT555

Εν πασει περιπτωσει, ας το παρει το ποταμι...

Ποιό;;; Αυτό;;;

Για ονομα του Θεου! Ειπα να επισκεφτω τη σελιδα μετα απο τοσον καιρο και ειδα πραματα και θαματα...

Ειναι πραγματι εντυπωσιακο το με ποση χαρακτηριστικη ανεση εκθειαζονται αλλα και θαβονται προϊοντα και κατασκευαστες εδω μεσα! Επειδη ειδα να γραφετε αρκετα για το στυλ γραφης και περι δεοντολογιας, που τα παντα παρεξηγουνται, ειπα να αναφερω και κατι δικο μου.

1. Για τις ΜΜ και MC πολυς ντορος εχει γινει, για το πως παιζουν, για το εαν αξιζουν τα λεφτα τους κλπ. Οι ΜΜ εχουν δικο τους ηχο και υπο συνθηκες το μονο που μπορουν να αποδωσουν καλυτερα απο τις MC ειναι καποιος περισσοτερος δυναμισμος, αλλα μεχρι εκει. Ας μην ισοπεδωνουμε τα παντα, ετσι; Μη συγκρινετε παμφθηνες MM της πλακας οπως η 555 με σοβαρες υλοποιησεις οπως μερικες Ιαπωνικες MC, η αποσταση ειναι χ-α-ο-ς. Εχετε ποτε ακουσει Miyabi? Τις μεγαλες Lyra; Τις μεγαλες Koetsu; Καμμια παλια Kiseki η Supex; Για να μη μιλησουμε καμμια Audio Note Japan του 1982... Ας σταματησουνε επι τελους αυτες οι αθλιοτητες περι κατασκευης στις κουζινες, οσο γραφετε τετοια μονο να γελανε μαζι σας ειναι η κατασταση! Σεβασμος!

2. Για τα περι του ενος τριτου της τιμης αλλων reference... Κε Audiolytic θα επρεπε να εισαι πολυ πιο humble και ουχι τοσο obsessed με αυτο που φτιαχνεις, ασε τους αλλους να κρινουν το εργαλειο σου και μη μιλας. 1ον βλαπτεις την προσπαθεια σου, 2ον τα πραγματα της αγορας δεν ειναι ακριβως οπως τα φανταζεσαι. Εαν θελεις να γνωριζεις την αληθεια, το phono που φτιαχνεις στα 3500 Ευρω ειναι ασυλληπτα ακριβο και μη μπαινεις στον κοπο των συγκρισεων. Η τιμη αυτη ειναι out of this world για κατασκευη DIY! Το street price καθοριζεται απο πολλες παραμετρους τις οποιες δειχνεις να θελεις να αγνοεις καταφορα. Διοτι εαν εισαι 30 χρονια στην "πιατσα", τοτε σιγουρα γνωριζεις τα markups στο export price πως πηγαινουνε. Απο την τιμη αγορας κερδιζει το κρατος, ο πωλητης, ο distributor, οι μεταφορικες, η χωρα προελευσης (μεσω των φορων), ο κατασκευαστης, ταϊζονται οι εργατες - χειροτεχνες και ολοι οσοι εμπλεκονται, ενω χανει παντα ο πελατης. Αυτο φιλε μου δεν συμβαινει; Αυτο εξαλλου δεν ειναι και το σωστο; Αμα αγορασω το phono σου στα 3500, αδιακριτως του πως παιζει και του τι εμπεριεχει, μοναχα τρελλος θα πρεπει να ειμαι. Ο αντιλογος για τα περι του ενος τριτου των αλλων reference οπως αντιλαμβανεσαι ειναι επιεικως αστειος.

3. Για τα περι ερειστικων κειμενων του Jadisboy που με τοση εμφανη αναφερθηκατε, πραγματικα εγω δεν βλεπω τιποτε σχετικο. Που ειναι τα ερειστικα κειμενα; Που ειναι οι 'προσβολες'; Επειδη ο ανθρωπος σας τα ειπε λιγο πιο ανοικτα, ελευθερα και σωστα;

Φαντάσου να μη τό 'περνε και το "ποτάμι" δηλαδή...:fight:
:flipout::flipout::flipout:

Για ονομα του Θεου! Ειπα να επισκεφτω τη σελιδα μετα απο τοσον καιρο και ειδα πραματα και θαματα...

Ειναι πραγματι εντυπωσιακο το με ποση χαρακτηριστικη ανεση εκθειαζονται αλλα και θαβονται προϊοντα και κατασκευαστες εδω μεσα! Επειδη ειδα να γραφετε αρκετα για το στυλ γραφης και περι δεοντολογιας, που τα παντα παρεξηγουνται, ειπα να αναφερω και κατι δικο μου.

1. Για τις ΜΜ και MC πολυς ντορος εχει γινει, για το πως παιζουν, για το εαν αξιζουν τα λεφτα τους κλπ. Οι ΜΜ εχουν δικο τους ηχο και υπο συνθηκες το μονο που μπορουν να αποδωσουν καλυτερα απο τις MC ειναι καποιος περισσοτερος δυναμισμος, αλλα μεχρι εκει. Ας μην ισοπεδωνουμε τα παντα, ετσι; Μη συγκρινετε παμφθηνες MM της πλακας οπως η 555 με σοβαρες υλοποιησεις οπως μερικες Ιαπωνικες MC, η αποσταση ειναι χ-α-ο-ς. Εχετε ποτε ακουσει Miyabi? Τις μεγαλες Lyra; Τις μεγαλες Koetsu; Καμμια παλια Kiseki η Supex; Για να μη μιλησουμε καμμια Audio Note Japan του 1982... Ας σταματησουνε επι τελους αυτες οι αθλιοτητες περι κατασκευης στις κουζινες, οσο γραφετε τετοια μονο να γελανε μαζι σας ειναι η κατασταση! Σεβασμος!

2. Για τα περι του ενος τριτου της τιμης αλλων reference... Κε Audiolytic θα επρεπε να εισαι πολυ πιο humble και ουχι τοσο obsessed με αυτο που φτιαχνεις, ασε τους αλλους να κρινουν το εργαλειο σου και μη μιλας. 1ον βλαπτεις την προσπαθεια σου, 2ον τα πραγματα της αγορας δεν ειναι ακριβως οπως τα φανταζεσαι. Εαν θελεις να γνωριζεις την αληθεια, το phono που φτιαχνεις στα 3500 Ευρω ειναι ασυλληπτα ακριβο και μη μπαινεις στον κοπο των συγκρισεων. Η τιμη αυτη ειναι out of this world για κατασκευη DIY! Το street price καθοριζεται απο πολλες παραμετρους τις οποιες δειχνεις να θελεις να αγνοεις καταφορα. Διοτι εαν εισαι 30 χρονια στην "πιατσα", τοτε σιγουρα γνωριζεις τα markups στο export price πως πηγαινουνε. Απο την τιμη αγορας κερδιζει το κρατος, ο πωλητης, ο distributor, οι μεταφορικες, η χωρα προελευσης (μεσω των φορων), ο κατασκευαστης, ταϊζονται οι εργατες - χειροτεχνες και ολοι οσοι εμπλεκονται, ενω χανει παντα ο πελατης. Αυτο φιλε μου δεν συμβαινει; Αυτο εξαλλου δεν ειναι και το σωστο; Αμα αγορασω το phono σου στα 3500, αδιακριτως του πως παιζει και του τι εμπεριεχει, μοναχα τρελλος θα πρεπει να ειμαι. Ο αντιλογος για τα περι του ενος τριτου των αλλων reference οπως αντιλαμβανεσαι ειναι επιεικως αστειος.

3. Για τα περι ερειστικων κειμενων του Jadisboy που με τοση εμφανη αναφερθηκατε, πραγματικα εγω δεν βλεπω τιποτε σχετικο. Που ειναι τα ερειστικα κειμενα; Που ειναι οι 'προσβολες'; Επειδη ο ανθρωπος σας τα ειπε λιγο πιο ανοικτα, ελευθερα και σωστα;

Eχω ακουσει και εισαγω αυτη την στιγμη που μιλαμε περισσοτερες κεφαλες απο Ιαπωνια και Ευρωπη απο οσες ισως μπορεις να φανταστεις,τοσο ΜΜ και MC.Φαινεται δε σαφεστατα οτι εχεις χασει το ολο νοημα της συζητησης για την 555.

Οσον αφορα την τιμη του phono stage ΔΕΝ υπαρχει κανεις ενδιαμεσος για να κερδισει.Η τιμη που ειδες ειναι η τελικη τιμη για οποιονδηποτε το αγορασει.Δεν θα υπαρξουν αντιπροσωποι πουθενα ακριβως για να μεινει η τιμη εκει.Αν εσυ την θεωρεις ασυλληπτα ψηλη,προφανως δεν στοχευεις σε τετοιες τιμες πραγμα απολυτα κατανοητο.Αν εχεις δει τις φωτογραφιες που ανεβασα σε σχετικο θρεντ και ακομη θεωρεις την τιμη ασυλληπτα ψηλη,δειχνει οτι μαλλον δεν εχεις ασχοληθει ποτε με κατασκευες αλλα επισης δεν εχεις ισως καταλαβει περι ποιου επιπεδου μηχανημα προκειται.
Τα περι "αστειοτητων" προτιμω να τα αφησω αναπαντητα διοτι ειναι εμφανης η διαθεση σου και λυπαμαι.

Περι "ταπεινοφροσυνης" . Τι να σου πω;Αν δεν ημουν "obsessed" στην δουλεια μου ισως να πηγαιναμε χερι-χερι να αγορασουμε το ακριβοτερο μηχανημα που θα διαβαζαμε ισως στα περιοδικα και θα ανεβαζαμε παρεα ποστς εδω και θα στηναμε στον τοιχο μια υπερπροσπαθεια ενος συμπατριωτη μας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ και χωρις να εχουμε ιδεα περι τινος προκειται.

Ο λογος που προγραματιζουμε το ταξιδι στην Αθηνα με τον Ανδρεα ειναι ακριβως για να το παρουσιασουμε και να ακουσουμε αποψεις και κριτικες.Προφανως εσυ εχεις ηδη αποφανθει.Οσοι δε συμφωνουν μαζι σου μαλλον δεν θα μας τιμησουν με την παρουσια τους.Δεν εχουμε αλλωστε ψευδαισθησεις οτι θα γραψουμε ιστορια.

Τελος παλι δεν θα παρεις απαντηση στα περι "μεγαλειου".Δεν θελω να χαλασω το δικο σου:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

EDIT: Πιστευω οτι τα δυο τελευταια ποστς που ανταλλαξα με τον Σταυρο ηταν σαφη και μαλλον θα τα πουμε απο κοντα τον Ιανουαριο.

Last edited:
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι την 555 την πήραν 2-3 παιδιά που εκτιμώ και μας είπαν την άποψή τους που στηρίζετε σε γεγονός και όχι θεωρείες...
Το τι κάνει δηλαδή σε σχέση με άλλες.
Άνθρωποι δηλαδή που πλήρωσαν 10πλάσια + για κεφαλές αλλά δεν είχαν κόμπλεξ να ασχοληθούν με την πλέμπα.

Τα υπόλοιπα είναι με το συμπάθειο, παπαριές για ριάλιτυ σόου.

η μέχρι τώρα συνεισφορά του μέλους cleverman ουσιαστικά περιορίζεται στο να μας κουνάει το δάχτυλο γιά όλα αυτά τα οποία ξέρει και χαίρεται μόνος του.
Μερικές φορές μάλιστα πέρασε τα όρια χλευάζοντας μέλος επειδή αγόρασε κορυφαίο cd player αντί για βινύλιο....

Εμείς αφήνουμε τη νέα του συνεισφορά να την κρίνουν τα μέλη.

Δυστυχως καποιοι αντι με τις γνωσεις -εμπειριες τους να συνεισφερουν θετικα στη συζητηση που γινεται,προτιμουν να δογματιζουν και να απαξιωνουν τις αποψεις των αλλων.Πιθανον να εχουν δικιο,αλλα πιθανον και οχι,το ζητημα ομως ειναι οτι καποιοι εγραψαν τις ακουστικες τους εντυπωσεις αφου ακουσαν την κεφαλη

1. Για τις ΜΜ και MC πολυς ντορος εχει γινει, για το πως παιζουν, για το εαν αξιζουν τα λεφτα τους κλπ. Οι ΜΜ εχουν δικο τους ηχο και υπο συνθηκες το μονο που μπορουν να αποδωσουν καλυτερα απο τις MC ειναι καποιος περισσοτερος δυναμισμος, αλλα μεχρι εκει. Ας μην ισοπεδωνουμε τα παντα, ετσι; Μη συγκρινετε παμφθηνες MM της πλακας οπως η 555 με σοβαρες υλοποιησεις οπως μερικες Ιαπωνικες MC, η αποσταση ειναι χ-α-ο-ς. Εχετε ποτε ακουσει Miyabi? Τις μεγαλες Lyra; Τις μεγαλες Koetsu; Καμμια παλια Kiseki η Supex;

Ναι, είναι εξαιρετικές κεφαλές. Η φτηνότερη που αναφέρεις κάνει κάπου 4000 ευρώ. Οπότε δε με αφορά γιατί δε μπορώ να την αγοράσω.

Τι είπε σωστά; ότι επειδή η 555 είναι τόσο φτηνή αποκλείεται να παίζει καλά;. αυτό είναι για σένα το σωστό;

Όχι να μην το πάρει. Μπαίνεις εδώ για πρώτη φορά μετά από δεν ξέρω κι εγώ πόσους μήνες, και το πρώτο που κάνεις είναι να ειρωνεύεσαι όσους έχουν ποστάρει εδώ πλην του jadisboy. Γιατί να το πάρει το ποτάμι; άσε που δεν διάβασες το νήμα, ή αν το διάβασες δεν το κατάλαβες. Για χάρη σου θα κάνω μιά ανακεφαλαίωση: Η Nagaoka JT-555 είναι μιά πολύ φτηνή κεφαλή ΜΜ που δεν παράγεται πλέον. Με το σωστό βραχίονα και μετά από στρώσιμο παίζει πολύ πολύ καλά. Ο ήχος της είναι λίγο κατώτερος από κεφαλές πολύ ακριβότερες, όπως η δική μου Benz Glider. Αυτό το διαπίστωσα με τα ίδια μου τα αυτιά αφού αγόρασα την κεφαλή. Ο λόγος που τη συγκρίνω με τη Benz είναι πολύ απλός: αυτήν έχω. Δεν είμαι ρηβιούερ ούτε έμπορος, το χόμπι μου κάνω. Κανείς δεν είπε ότι είναι καλύτερη από Miyabi, Koetsu κλπ.Εντάξει, θα μπορούσα να τη συγκρίνω με μιά Grado red που έχω στην αποθήκη, αλλά βαριέμαι να μοντάρω και να ρυθμίζω συνέχεια κεφαλές, τι να κάνουμε. Και την επόμενη φορά που θα λοιδωρήσεις χρήστες, κάνε τουλάχιστον τον κόπο να διαβάσεις πρώτα προσεκτικά τα ποστ.

Ποιό;;; Αυτό;;;

Φαντάσου να μη τό 'περνε και το "ποτάμι" δηλαδή...:fight:
:flipout::flipout::flipout:

Ζητώ συγνώμη για το off-topic, αλλά αυτό το: "το 'περνε", που έγραψα, μου 'χει βγάλει το μάτι! Το σωστό θα ήταν: "το 'παιρνε".

...αυτό για να'χω τη συνείδησή μου φρόνιμη. :7SFGSFG:

:flipout:

Ζητώ συγνώμη για το off-topic, αλλά αυτό το: "το 'περνε", που έγραψα, μου 'χει βγάλει το μάτι! Το σωστό θα ήταν: "το 'παιρνε".

...αυτό για να'χω τη συνείδησή μου φρόνιμη. :7SFGSFG:

:flipout:

Ησυχη εννοεις :BDBDG54:

Ησυχη εννοεις :BDBDG54:

Παρόλο που συνήθως λέμε "ήσυχη συνείδηση" και όχι "φρόνιμη συνείδηση", θεωρώ ότι το νόημα εδώ είναι το ίδιο. Εγώ πάντως, επέλεξα τη συγκεκριμμένη λέξη γιατί ήθελα να φανταστεί κάποιος τη συνείδησή μου, σαν ένα μικρό (ίσως άτακτο), επίμονο και πεισματάρικο παιδί (σαν αυτά που σε τραβούν απ´το μανίκι τσιρίζοντας...), το οποίο δε "κάθεται φρόνιμο", όπως λέμε...

Η "ήσυχη συνείδηση", με παραπέμπει εσχάτως αλλού... Και καταρχήν, στην ενοχή και τις τύψεις τις οποίες και δεν εννοούσα φυσικά στη περίπτωση αυτή.
:ernaehrung004:

E, χμ... εγω στα δικά μου...
εδώ και κάτι μέρες τους έχω στείλει ενα mail να μου πούνε πότε περίπου θα μου στείλουμε την κεφαλή, και με έχουν γράψει κανονικά!
Σε πόσες μέρες ήρθε σε εσάς ρε παιδιά;;;;;

Παρόλο που συνήθως λέμε "ήσυχη συνείδηση" και όχι "φρόνιμη συνείδηση", θεωρώ ότι το νόημα εδώ είναι το ίδιο. Εγώ πάντως, επέλεξα τη συγκεκριμμένη λέξη γιατί ήθελα να φανταστεί κάποιος τη συνείδησή μου, σαν ένα μικρό (ίσως άτακτο), επίμονο και πεισματάρικο παιδί (σαν αυτά που σε τραβούν απ´το μανίκι τσιρίζοντας...), το οποίο δε "κάθεται φρόνιμο", όπως λέμε...

Η "ήσυχη συνείδηση", με παραπέμπει εσχάτως αλλού... Και καταρχήν, στην ενοχή και τις τύψεις τις οποίες και δεν εννοούσα φυσικά στη περίπτωση αυτή.
:ernaehrung004:
:a0210::ernaehrung004:

E, χμ... εγω στα δικά μου...
εδώ και κάτι μέρες τους έχω στείλει ενα mail να μου πούνε πότε περίπου θα μου στείλουμε την κεφαλή, και με έχουν γράψει κανονικά!
Σε πόσες μέρες ήρθε σε εσάς ρε παιδιά;;;;;

Aν την αγορασες απο το e-bay μπες στην σελιδα σου,κοιταξε στα "WON ITEMS" και δες αν ο πωλητης εχει σημειωμενο οτι την εστειλε

Aν την αγορασες απο το e-bay μπες στην σελιδα σου,κοιταξε στα "WON ITEMS" και δες αν ο πωλητης εχει σημειωμενο οτι την εστειλε

A ναι... δεν το ήξερα αυτό!
Την έστειλε 20 του μηνος!
Να την περιμένω μεσα στη βδομάδα λες;

Ευχαριστώ!!!

Ναι,πρεπει να ειναι κοντα :a0210:

Με τι να την περιμένω με κουριερ ή ταχυδρομείο απλό;
Ρωτάω γιατι μια φορά κάτι cd που είχα παραγγείλει απο Γερμανια πριν καιρό ο ταχυδρόμος τα είχε αφησει εξω απο την πολυκατοικία στο δρόμο και μόλις πηγα και -ευτυχως- τα βρηκα έπαθα...

Last edited:
Απ'οτι βλεπω στην λιστα του Ιταλου,μαλλον με απλο ταχυδρομειο.Απο κει δεν την παραγγειλες;

Παρελήφθη!!!!!!!!!!!:a0210::a0210:

Λογω του οτι αυριο φευγω εκτος Αθηνας θα μπει στο πικαπακι απο βδομάδα... μάλλον το άλλο ΣΚ οπως το υπολογίζω μιας και δεν μπορώ να την τοποθετήσω μόνος μου :((((

Αλήθεια τι κόστος πάνω κάτω μπορεί να έχουν τα οσα χρειάζονται για την τοποθετηση-ρυθμηση της κεφαλής-βραχίονα;

Δεν έχεις τίποτα;
Μάλλον πιο πολλά από όσα έδωσες για την κεφαλή...

Σε πια περιοχή μένεις είπαμε; :p