Nagaoka JT555

Η τρέλα της χρονιάς! Αγόρασε βραχίονα των 1000 ευρώ για να κρεμάσει κεφαλή των 70! Θα το δημοσιεύσω στο ΑΑΑforum, οι φρίτσηδες θα πάθουν την πλάκα τους!:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
Ο βαρχιωνας κανει μαλλον 1500 και η καλωδιωση του 650 αρα να τους πεις 2150 βραχιωνας χαχαχχαχχαχαχα
καλα αν τους αναφερεις και το συστημα αστα θα μας παρουν με τις πετρες

Ο Ιταλός εξαφανίστηκε... :(

Να ρωτήσω και κάτι ακομα: Η 555 παράγεται ακόμα ή όχι; Ρωτώ γιατί απο ο,τι είχα καταλάβει διαβάζοντας το νήμα δεν παράγεται... ο Ιταλός όμως μου έγραψε, όπως είδατε και πιο πάνω, οτι θα επικοινωνήσει με το εργοστάσιο ...:huh2:

Ο Ιταλός εξαφανίστηκε... :(

Να ρωτήσω και κάτι ακομα: Η 555 παράγεται ακόμα ή όχι; Ρωτώ γιατί απο ο,τι είχα καταλάβει διαβάζοντας το νήμα δεν παράγεται... ο Ιταλός όμως μου έγραψε, όπως είδατε και πιο πάνω, οτι θα επικοινωνήσει με το εργοστάσιο ...:huh2:
Οχι δεν παραγεται ακομη.Υπαρχει αντιπροσωπος ευρωπης ο οποιος πηρε ολα τα αποθεματα που ειχε η εταιρεια,και επιπλεον παρηγγειλε μια μεγαλη ποσοτητα μετα που η εταιρεια σταματησε την παραγωγη της,με το ονομα tonar 555,καθ'ολα η ιδια κεφαλη και βελονα.Αυτο εξηγει και το οτι ακομη πωλειται η 555.Ο Ιταλος μαλλον με τον γενικο αντιπροσωπο θα επικοινωνησει.

Οχι δεν παραγεται ακομη.Υπαρχει αντιπροσωπος ευρωπης ο οποιος πηρε ολα τα αποθεματα που ειχε η εταιρεια,και επιπλεον παρηγγειλε μια μεγαλη ποσοτητα μετα που η εταιρεια σταματησε την παραγωγη της,με το ονομα tonar 555,καθ'ολα η ιδια κεφαλη και βελονα.Αυτο εξηγει και το οτι ακομη πωλειται η 555.Ο Ιταλος μαλλον με τον γενικο αντιπροσωπο θα επικοινωνησει.

Μήπως είναι αυτή;

όχι, αυτό που βρήκα είναι μόνο η βελόνα. Ξαναποστάρω το λινκ. Πάντως είναι πολύ φτηνά, μόνο 19 ευρώ.

http://cgi.ebay.com/Tonar-555-Diamo...elerzubehör&hash=item2a0cba7d26#ht_1135wt_957
Οχι δεν ειναι αυτη.H Tonar ειναι ακριβως η ιδια με την βελονα της nagaoka,απλα εχει αλλο ονομα.Ηταν κατασκευασμενη απο την nagaoka για λογαριασμο της Tonar.Υπηρχαν επισης ορισμενες με το ονομα jeweltone,ονομα που χρησιμοποιουσε η nagaoka στην Ιαπωνια,ισως και αλλες χωρες.

Παναγιώτη σε περίπτωση που τελικά ο Ιταλός δεν μου αλλάξει την κεφαλή (που μάλλον αυτο βλέπω να γινεται) υπάρχει κάποιο λίνκ ωστε να βρω βελόνα;

Παναγιώτη σε περίπτωση που τελικά ο Ιταλός δεν μου αλλάξει την κεφαλή (που μάλλον αυτο βλέπω να γινεται) υπάρχει κάποιο λίνκ ωστε να βρω βελόνα;
Θα δοκιμαζα εδω.Πολυ αξιοπιστος πωλητης αλλα λιγο πιο ακριβος μαλλον απο τον Ιταλο

http://www.williamthakker.eu/Nagaoka-JN-555-JN555-JT-555-Original-Tonnadel_p11978_x2.htm

Λοιπόν τελικά έβαλα την παλία κεφαλή στο πικαπ και παίζει καλύτερα...
Μάλιστα ο πιο πάνω πωλητής έχει μόνο την βελόνα 65 ... δυστυχως την κεφαλή δεν την εχει...
http://www.williamthakker.eu/DUAL-DN-241-DN241-DMS-240-E-Original-Nadel_c10-13-88_p8696_x2.htm

Μάλλον τελικά την είχα υποτιμήσει την εν λόγω κεφαλή... για το συγκεκριμένο πικαπ βεβαια...

Σορυ για το off-topic αλλά ως φαινεται η 555 απο την αρχή δεν μου έκατσε καλά!!

Last edited:
Καποια απο τις παλιες σειρες της audio-technica φαινεται να ειναι

Ναι απο ο,τι είχα καταλάβει ψάχνοντας όταν μου χάρισαν το πικαπ μάλλον έτσι είναι. Αν και επάνω γράφει Dual (DMS240E)
Δεν το περίμενα οτι η βελόνα μιας τόσο παλιας κεφαλής θα στοιχίζει 65 ...

Πάντως υπό την ταμπέλα Tonar μπορείτε να την βρήτε κι εδώ: http://www.lpgear.com/Merchant2/mer...t_Code=NAGAOKAJT555&Category_Code=NAGAOKACART
σε τιμή παρόμοια του Ιταλού.
Άσε που έχει και βελόνες: http://www.lpgear.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=LG&Product_Code=JN555.

Υ.Γ.
Την απέκτησα πριν λίγες μέρες και την στρώνω τώρα. Έχει διαβάσει πάνω από 60 δίσκους. Στους 150 θα γράψω τις εντυπώσεις μου.
Από τον Ιταλό η εν λόγω αγορά.

Οχι δεν ειναι αυτη.H Tonar ειναι ακριβως η ιδια με την βελονα της nagaoka,απλα εχει αλλο ονομα.Ηταν κατασκευασμενη απο την nagaoka για λογαριασμο της Tonar.Υπηρχαν επισης ορισμενες με το ονομα jeweltone,ονομα που χρησιμοποιουσε η nagaoka στην Ιαπωνια,ισως και αλλες χωρες.

Πάνο είσαι σίγουρος ότι δεν είναι αυτή; Στο ετικετάκι γράφει Tonar 555 και για τέτοιες τις πουλάει ο Ολλανδός. Εγώ πάντως το ρισκάρισα και παράγγειλα μία για καλό και για κακό (έκανα προσφορά για 15 ευρώ και τη δέχτηκε). Πρόκειται για ανταλλακτική βελόνα και όχι για ολόκληρη κεφαλή. Νομίζω ότι στην τιμή αυτή θα βόλευε πολύ το Μιχάλη.

Πάνο είσαι σίγουρος ότι δεν είναι αυτή; Στο ετικετάκι γράφει Tonar 555 και για τέτοιες τις πουλάει ο Ολλανδός. Εγώ πάντως το ρισκάρισα και παράγγειλα μία για καλό και για κακό (έκανα προσφορά για 15 ευρώ και τη δέχτηκε). Πρόκειται για ανταλλακτική βελόνα και όχι για ολόκληρη κεφαλή. Νομίζω ότι στην τιμή αυτή θα βόλευε πολύ το Μιχάλη.
Κωστα,η Tonar παλαιοτερα εφτιαχνε βελονες για σχεδον ολες τις κεφαλες,αλλα ταυτοχρονα ηταν αντιπροσωπος της nagaoka.Αν προσεξεις στη διαφημιση,γραφει No:555 αλλα οχι οτι ειναι για την nagaoka.Επισης ειναι πρασινου αντι μαυρου χρωματος,και αν βλεπω καλα απο την φωτογραφια δεν ειναι η ιδια με την original σε σχημα.Επισης η τιμη ειναι πολυ χαμηλη.Αν ταιριαξει στην κεφαλη καλως,αλλα πιστευω πως δεν ειναι η ιδιες.