ΝΑΙ,ΝΑΙ Β Γ Η Κ Ε !!!! 1080p 60fps

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,723
αυτο που περίμεναν πολλοί... 1080p με 60 καρέ το δευτερόλεπτο και σε H.264 συμπίεση. Η sanyo VPC-FH1

θα κυκλοφορήσει τον Μάιο σε μαύρο και σε χρυσαφί χρώμα.

Ευχαριστούμε SANYO

Attachments

• xanti.jpg
    xanti.jpg
    30.3 KB · Views: 80
κρίμα... μάλλον δεν έχει οπτικό σταθεροποιητή!!! μα είναι δυνατόν;

Ενα ενδεικτικό λινκ ειναι το παρακάτω:

http://www.geek.com/articles/gadgets/hands-on-sanyo-vpc-fh1-and-vpc-hd2000-20090121/

Θα εχει σταθεροποιητή εικόνας, αλλά θα είναι ψηφιακός, και επίσης θα έχει σύστημα αφαίρεσης θορύβου που θα κάνει την εικόνα ακόμα πιο "κοφτερή" σε ευκρίνεια ....:a0210:

One of the new things about the Sanyo camcorders this year is that they feature a new technology called “3D DNR digital noise reduction.” The technology works by analyzing a number of frames and then comparing them to one another to create a clearer image. In practice, it really does reduce the image noise that one sees on the image. However, the noise reduction comes at the price of a smoothed out image and therefore a loss of detail. The image stabilization is digital: not lens-based or sensor-shift. It works well in both low and high light.

Επίσης κρατάω και την τελική "κριτική" του συντάκτη!

Something really interesting that we saw were the optional attachable lenses. These allow users to shoot better at the macro and telephoto levels. Sure other camera manufacturers make their own, but the Sanyo Xacti lenses seemed sharper than anything I’ve seenand I’m a Canon user.

Δηλαδη για να καταλαβω ποια η διαφορα με τις αλλες που γραφουν σε 24p?
To 60fps ειναι καλυτερο?

ο συντάκτης προφανώς ξεγελάστηκε από τα μύρια φίλτρα που θα πετάει στην εικόνα, γιατί εάν ο φακός ειναι τόσο καλός απλά πρέπει να είναι οσο και η μηχανή. tricks of technology.

γιατι να την πάρω? θέλω 1080p στα 60fps? μπορώ να τα δω σε κάποια tv/projector? εγώ όχι πάντως... προτιμώ το cinefile feeling των 24fps απο το cheap vhs handycam look των 60fps.

εξάλλου, για να παίρνεις τα αρχεία σε λογικά υπέρογκα μεγέθη η συμπίεση θα είναι τέτοια που τα artifacts είναι δεδομένα.

όταν υπάρχει κίνηση στην εικόνα η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ στα 60 fps απ´ότι στα 25p.

εγω οσες hd cam εχω δοκιμασει εχουν τραγικη κινηση...καλα τα 24p αν θες να φτιαξεις κανα κλιπακι αλλα αν το θες για απλα πραματα και χωρις 24p παλι η κινηση ειναι απαραδεκτη...

εγω οσες hd cam εχω δοκιμασει εχουν τραγικη κινηση...καλα τα 24p αν θες να φτιαξεις κανα κλιπακι αλλα αν το θες για απλα πραματα και χωρις 24p παλι η κινηση ειναι απαραδεκτη...
Εξαιρούνται οι mini-DV σαν την Canon HV30 για παραδειγμα που λενε ότι έχει καλή κίνηση, ή όχι ???:grandpa:

Η αλήθεια είναι πως τα 24p δεν ενδείκνυνται για τα κλασικά οικογενειακά/αναμνηστικά βίντεο με την κάμερα στο χέρι. Για τέτοια χρήση ακόμα και τα 50/60i είναι προτιμότερα...

Aκριβως...
Οταν θελεις γρηγορα βιντεο , παιδια να τρεχουν κλπ τοτε ΜΟΝΟ 50i.
Τα 24-25p ειναι για "καλιτεχνικο" ή "κινηματογραφικο" τραβηγμα... και απαιτει αλλες μεθοδους γυρισματος (πολυ καλα τριποδια με πανακριβες κεφαλες βιντεο που κοστιζουν περισσοτερο και απο τη καμερα, dolly kai rails για πολυ καλα travelling κλπ).
Mερικα οικονομικα μοντελα για Travelling http://www.glidetrack.com/
kai μερικα καλα τριποδια kai κεφαλες http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/cache/offonce/pid/3716?livid=80|86&lsf=86&child=2

Για τα 24/25P και την κίνηση σε αντιπαράθεση με τα 50i δυο λόγια. Αν η κίνηση είναι ομαλή (δηλαδή τρίποδο με καλή κεφαλή, οπτικός σταθεροποιητής) και ταυτόχρονα με τα 24/25p έχουμε και το κλείστρο στα 1/50 τότε η κίνηση είναι μια χαρά. Με το κλείστρο σε 1/25 υπάρχει όντως πρόβλημα. Η κίνηση σε 50i μπορεί να φαίνεται καλή σε μικρές οθόνες αλλά σε μεγαλύτερες το interlace είναι ορατό. Και τότε είναι προτιμότερα τα 25p.

έχω γυρίσει την ίδια σκηνή, ένα σκάφος να κινείται απο τα δεξιά προς τα αριστερά της οθόνης σε 25p και 50p και είναι φανερή η διαφορά, με τα περισσότερα καρέ η κίνηση είναι ομαλότερη. Το ίδιο και με κίνηση ανθρώπων

πολυ καλύτερα τα προοδευτικά.... μα οθόνες που παίζουν προοδευτικά έχουμε πλέον.... φύγαμε απο τα μπαούλα

Οταν θελουμε ρεαλισμο , ταινιες δρασης, ντοκιματερ τα 60p ειμαι σιγουρος οτι ειναι προτιμοτερα..Προσωπικα θεωρω εντελως ξεπερασμενα τα 24p τα οποια εγιναν για οικονομια film σε αλλες εποχες.Επιτελους ας περασουμε στην ψηφιακη εποχη με τις ανεξερευνητες ακομη δυνατοτητες και ας αφησουμε το film για τους πολυ ρομαντικους...Στα 60p ακομη και ενα καλο μονιτορ χωρις επεξεργαστη εικονας που προσθετει ουτως ή αλλως ψευτικα καρε θα δειχνει πολυ ομαλοτερη και ρεαλιστικη κινηση.Τωρα με ολα τα συστηματα που εχω δει σε λειτουργια χανω πολλες πληροφοριες πανω στην κινηση ειδικα σε ταινιες δρασης.

Re: Απάντηση: ΝΑΙ,ΝΑΙ Β Γ Η Κ Ε !!!! 1080p 60fps

πολυ καλύτερα τα προοδευτικά.... μα οθόνες που παίζουν προοδευτικά έχουμε πλέον.... φύγαμε απο τα μπαούλα

Συμφωνώ, αλλά οι οθόνες θα παίξουν ότι τις ταίσεις. Αν τους δώσεις interlaced το πολύ πολύ να κάνουν ένα deinterlace που δεν θα συγκριθεί ποτέ με το progressive. Ειδικά όταν υπάρχει κίνηση. Είναι δίκοπο μαχαίρι για εμένα το δείλημα 25p vs 50i. Αν πάς στα 25 πολύ εύκολα την πατάς λόγω διακοπτόμενης κίνησης. Αν πας στα 50i πολύ εύκολα την πατάς στην κίνηση λόγοω interlaced σε επίπεδο καρέ.