Νάνσυ καλό ταξίδι........

δε μπορεί ο κάθε επίδοξος ληστής, ανεξαρτήτου εθνικότητας, να έχει πρόσβαση σε όπλα και πυρομαχικά ....

δε γίνεται .....

Δυστυχώς μπορεί... και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αυτό.... Και ακόμα πιο δυστυχώς... τα πράγματα αναμένονται να εξελιχθούν προς το ΠΟΛΥ χειρότερο... Η κρίση είναι προ των πυλών, και δεν αφορά μόνο τους μετανάστες... και φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί ικανοί να σκοτώνουν..

θα φτάσουμε να έχουμε ανιχνευτές μετάλλων στα σχολεία όπως στην Αμερική ..........

.. μόνο που εκεί τα πουλάνε ελεύθερα ....

... εδώ ????

1. O ''μεσος κοινωνος'' δεν οπλοφορει.
2. Δεν ετυχε, το επελεξε, αμοιβεται και ζει απ αυτο, δεν η συγκριση αστυνομικου με εναν μεσο πολιτη, μονο αφελης μπορω να την χαρακτηρισω(αν οχι παραπλανητικη)
3. Ναι. Δουλεια του ειναι. Δηλαδη πληρωνεται για τη δουλεια του και δεν ειναι υποχρεωμενος να ειναι σε θεση ανα πασα στιγμη να λειτουργήσει συμφωνα με την εκπαιδευση του, επειδη ειναι εκτος υπηρεσιας? Αν ειναι δυνατον. Αν δεν ηταν 1000% σιγουρος, ας μην ενεργουσε.

Παρακαλώ να μην παρερμηνεύονται σκοπίμως τα γραφόμενά μου.

Το [1] και [2] είναι κατάφωρες παρερμηνείες.

το [3] αντανακλά μία εντελώς διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Θεωρείς πως ο αστυνομικός αφού πληρώνεται οφείλει να είναι όχι απλά προσεκτικός στην άσκηση των καθηκόντων του, αλλά απλά τέλειος. Άποψή σου, ασφαλώς. Το σκεπτικό όμως αυτό δεν οδηγεί παρά στην απραξία. Ποτέ δεν είναι κανείς ούτε 99% σίγουρος, καθώς πάντα υπάρχει τουλάχιστον το απρόβλεπτο. Και το ότι κάποιος λαμβάνει μισθό ή έχει εκπαιδευτεί δεν σημαίνει ότι είναι μοναχός Σαολίν ή ιππότης Τζεντάι ώστε να έχει βαθειά σύνδεση με το σύμπαν τριγύρω του. Στον όρο "εκτίμηση" μιας κατάστασης, τουλάχιστον στην κοινή ελληνική, εξ ορισμού ενυπάρχει το περιθώριο σφάλματος.

Τα δε περί αφέλειας στα επιστρέφω. Μία σοβαρή τοποθέτηση επιχείρησα σχετικά με την ύπαρξη ή μη υποχρέωσης γενικώς των κοινωνών να προστρέχουν σε βοήθεια. Το "τυχαίνει" αναφέρεται προφανώς στην σύμπτωση να βρίσκεται ένας αστυνομικός ενώπιον του επίμαχου συμβάντος, όχι στο τυχαίο ή μη του ότι έγινε αστυνομικός. Θεωρώ το ανωτέρω ξεκάθαρα εντός των ορίων της αντιληπτικής ικανότητας του καθενός εδώ μέσα, συνεπώς την παρερμηνεία και τα περί "αφέλειας" κλπ μόνο κακόβουλα μπορώ να τα χαρακτηρίσω. Πάντως όχι εντός των κανόνων διαλόγου του φόρουμ.

Last edited:
Κι εδώ ελεύθερα,σχεδόν τα πουλάνε,μόνο που τα πουλάνε στην ύπαιθρο κι όχι σε οπλοπωλεία.

Re: Απάντηση: Νάνσυ καλό ταξίδι........

Κι εδώ ελεύθερα,σχεδόν τα πουλάνε,μόνο που τα πουλάνε στην ύπαιθρο κι όχι σε οπλοπωλεία.

+1... τουλάχιστον στην Αμερική που τα πουλάνε καταγράφονται στοιχειωδώς...

Κάποτε στο σχολείο απεχθανόμουν το μάθημα της ιστορίας.
Έλεγα "τι με νοιάζει εμένα το τι έκαναν πριν 200 χρόνια"
Τελικά είναι σπουδαίο μάθημα και αυτό το κατάλαβα αργά.
Έχει σκοπό να μας κάνει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
Όμως το έχουμε στην φύση μας να μην μαθαίνουμε από τα λάθη μας ακόμη κι όταν τα επαναλαμβάνουμε.

δλδ για να καταλάβω, ένας αστυνομικός βρίσκεται μπροστά την ώρα που διαπράττεται ένα αδίκημα από δύο οπλοφόρους και θα συζητήσουμε αν πρέπει να το αποτρέψει? είμαστε με τα καλά μας? Και τι θα πει "έφευγαν οι ληστές ήσυχα, αφού είχαν τελειώσει την δουλειά τους"? κι αν σκότωναν αργότερα κάποιον στο δρόμο? κι αν σκότωναν σε άλλη ληστεία, άλλη κοπέλα? κι αν σκότωναν αργότερα κάποιον άλλο αστυνομικό που θα προσπαθούσε να τους σταματήσει? .

Μια και μόνη θα ήταν η ποινή του. Απόταξη από το Σώμα.

1. O ''μεσος κοινωνος'' δεν οπλοφορει.
2. Δεν ετυχε, το επελεξε, αμοιβεται και ζει απ αυτο, δεν η συγκριση αστυνομικου με εναν μεσο πολιτη, μονο αφελης μπορω να την χαρακτηρισω(αν οχι παραπλανητικη)
3. Ναι. Δουλεια του ειναι. Δηλαδη πληρωνεται για τη δουλεια του και δεν ειναι υποχρεωμενος να ειναι σε θεση ανα πασα στιγμη να λειτουργήσει συμφωνα με την εκπαιδευση του, επειδη ειναι εκτος υπηρεσιας? Αν ειναι δυνατον. Αν δεν ηταν 1000% σιγουρος, ας μην ενεργουσε.

Να αντιστρέψω την τοποθέτησή σου. Αν έχεις την παραπάνω άποψη σε απόλυτο βαθμό, τότε καμιά τράπεζα, κανένας τραπεζικός υπάλληλος, κανένας ασφαλιστής, κανένας broker δεν θα επιτρέψει να χαθεί κανένα μέρος από το κεφάλαιο του επενδυτή που έρχεται σε αυτόν. Και δεν τον έκανε κανένας με το ζόρι ασφαλιστή, τραπεζικό, κλπ. το επέλεξε.

Αν είναι δυνατόν, ένας υπάλληλος σε μια κορυφαία τράπεζα να υπόσχεται κάποια πράγματα και μετά να μην τα τηρεί και να το δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα, ενώ δεν ανεχόμαστε κανένα λάθος από αστυνομικό, εκπαιδευτικό και ιατρό.

Εκτός κι αν οι μόνοι που δεν δικαιολογούνται να κάνουν λάθος είναι αυτές οι κατηγορίες, και όλοι οι άλλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και να μην βγάζει κανείς άχνα.

Πάντως άσχετα απο την θέση που παίρνω για τον συγκεκριμένο αστυνομικό,έχουν μαζέψει πολλούς κοινούς κακοποιούς κι ανίκανους.Η αστυνομία θέλει ριζική εκκαθάριση κι αναδιοργάνωση.

http://www.zougla.gr/news.php?id=28788

http://www.zougla.gr/news.php?id=28798

Ποιός όμως έχει την θέληση κι είναι ικανός να την κάνει;

Δηλαδη ενας ιατρος δεν εχει μεγαλυτερη ευθυνη απο εναν τραπεζικο υπαλληλο? Το ιδιο σημαντικα ειναι η ζωη, το ιδιο οι τραπεζικες καταθεσεις? Το ιδιο μετραει ενα ιατρικο λαθος, το ιδιο μια λαθος επενδυση χρηματων π.χ. ? (χωρις να απαλασσω τον τραπεζικο υπαλληλο για τα λαθη του)

Εχουμε αρχισει τη συζητηση απο λαθος βαση.

Πιστευω οτι ολοι μας σταθμιζουμε την ανθρωπινη ζωη ως το υπερτατο αγαθο. Και ως εκτουτου λεω, οτι επαγγελματα που σχετιζονται απο τη φυση τους με την προστασια της ανθρωπινης ζωης, απαιτουν καλυτερη εκπαιδευση και μεγαλυτερη προσοχη, για αυτους που τα ασκουν.

Αυτο δεν σημαινει οτι οι υπολοιποι δικαιολογουνται σε καμια περιπτωση, σημαινει απλως οτι υπαρχει διαβαθμιση στο ποσο σοβαρο ή λιγοτερο σοβαρο ειναι ενα λαθος. Και νομιζω δεν λεω κατι παραλογο.

Εγω στο περιστατικο με τον Παλαιοκωστα ημουν υπερ του οτι δεν πυροβολησαν ορισμενοι φρουροι, απο τη στιγμη που το ελικοπτερο πετουσε πανω απο κατοικημενη περιοχη και ειχε ομηρο μεσα.

Δε μπορω ομως να υποστηριζω αστυνομικους που για 300 ευρω τραβαν οπλο μεσα σε γεματο καταστημα, που πυροβολουν εξ επαφης για να λυσουν τις διαφορες τους με απλους πολιτες (σημερα το μεσημερι απο διοικητη Α.Τ.) και σε ''βολεμενους'' που αφηνουν το κεντρο της Αθηνας απροστατευτο να γινεται καλοκαιρινο, απο 15 παιδακια.

Αν η κοινωνία έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους λειτουργούς, τότε θα έπρεπε να αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο των λειτουργών κι όχι απλώς να τους σκίζει κάθε φορά που θα κάνουν λάθος, θα νομίζουν οι άλλοι ότι κάνουν λάθος ή θα παρέχουν υπηρεσίες χαμηλού επιπέδου.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι παραπάνω απλώς πρέπει να έχουν καθήκοντα και οι άλλοι επαγγελματίες έχουν μόνο απαιτήσεις.

Πολύ κρίμα για την κοπέλα που έχασε την ζωή της....στεναχωριέμαι πολύ που μια νέα κοπέλα ήταν τόσο άτυχη...βρέθηκε εκεί που δεν έπρεπε να είναι...:frown::frown::frown:

Λυπάμαι όμως κ για τον αστυνομικό, γιατί στην θέση του δεν ξέρω τι θα έκανα...το σκέφτομαι αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω. :chinscratch: "Βλέπω τι γίνεται κ σκέφτομαι ότι μπορεί να μπορώ να τους σταματήσω...μπορώ ;; Μπορεί...το κάνω ;; Ναι ή όχι ;; Χρειάζεται μια απόφαση γρήγορα... τελικά τραβάω όπλο κ καταλήγει έτσι η υπόθεση...πως είμαι μετά ;; ράκος...τα έκανα μαντάρα...το κρίμα στο λαιμό μου...το αίμα της στα χέρια μου...μήπως τελικά δεν έπρεπε να τραβήξω όπλο ;;" Προσπάθησα να μπω στην θέση του, αλλά κ πάλι δεν τα καταφέρνω...εσείς τι θα κάνατε ; εγώ δεν ξέρω τελικά...

Είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία μας θα δείλιαζε...

Πολύ κρίμα για την κοπέλα που έχασε την ζωή της....στεναχωριέμαι πολύ που μια νέα κοπέλα ήταν τόσο άτυχη...βρέθηκε εκεί που δεν έπρεπε να είναι...:frown::frown::frown:

Λυπάμαι όμως κ για τον αστυνομικό, γιατί στην θέση του δεν ξέρω τι θα έκανα...το σκέφτομαι αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω. :chinscratch: "Βλέπω τι γίνεται κ σκέφτομαι ότι μπορεί να μπορώ να τους σταματήσω...μπορώ ;; Μπορεί...το κάνω ;; Ναι ή όχι ;; Χρειάζεται μια απόφαση γρήγορα... τελικά τραβάω όπλο κ καταλήγει έτσι η υπόθεση...πως είμαι μετά ;; ράκος...τα έκανα μαντάρα...το κρίμα στο λαιμό μου...το αίμα της στα χέρια μου...μήπως τελικά δεν έπρεπε να τραβήξω όπλο ;;" Προσπάθησα να μπω στην θέση του, αλλά κ πάλι δεν τα καταφέρνω...εσείς τι θα κάνατε ; εγώ δεν ξέρω τελικά...

+1

εκ του ασφαλούς και απο την ασφάλεια και την άνεση του σαλονιού σου πολύ εύκολα κρίνεις κάποιον που σε δεδομένη στιγμή και σε συνθήκες τρομερού άγχους πήρε μια απόφαση με τραγικές συνέπειες. Αλλά το πραγματικά εξοργιστικό είναι ότι κάποιοι απαιτούν από τον συγκεκριμένο αστυνομικό και, αν κατάλαβα καλά και από όλους τους αστυνομικούς, αλάνθαστη κρίση και, ταυτόχρονα, αδιαφορία για την βασική αποστολή ενός αστυνομικού, την παρεμπόδιση διάπραξης αδικημάτων.

Σίγουρα οι περισσότεροι θα το αφήναμε να περάσει..."άστους να φύγουν"...

Το κακό είναι ότι οι κακοί αστυνομικοί τελικά έχουν σημαδέψει όλο το σώμα. Τώρα όλοι φαίνονται κακοί...ότι κ να κάνουν.

Είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία μας θα δείλιαζε...
στην θέα του όπλου μμμ μάλλον θα παριστάναμε την πάπια

σε πιο μαλακή κατάσταση δεν έχω ενδοιασμούς θα τον δάγκωνα στο σβέρκο

Last edited: