Νάνσυ καλό ταξίδι........

Σου μοιάζει λογικό αυτό που γράφεις? Από που βγαίνει?

Μα απ'το αποτέλεσμα φυσικά... σκότωσε μια κοπέλα... μήπως το έκανε σε άμυνα ή για εκφοβισμό? Αν δεν ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει απλά δε θα το έκανε... Δεν έχω σκοτώσει ποτέ αλλά δε μου φαίνεται τόσο απλό να στρέφεις το όπλο σου σε κάποιον και να πυροβολείς.. πρέπει να το'χεις λίγο πολύ μέσα σου...

Η ψυχοσύνθεση αλλάζει ραγδαία τη στιγμή που βιώνεις τέτοια κατάσταση και μοιραία η συμπεριφορά , προς το χειρότερο εννοείται ! η ψυχραιμία πάει περίπατο και μεταμορφώνεσαι απο πουλερικό βοκτας μέχρι γεράκι του βουνού , δυστυχώς ανεξέλεγκτα κάτι σαν καταιγίδα στον εγκέφαλο ..
το βιώνω τακτικά σε μικροκλοπές που αντιμετωπίζω πλέον σχεδόν καθημερινά ,το χειρότερο που έχω αντιμετωπίσει δλδ είναι τύπος με σουγιά που τον έπιασα με το ταμείο στα χέρια ( καμιά σχέση με ένοπλες η με το χθεσινό συμβάν δλδ ) αυτος με το σουγιά πηγε να με σφάξει !! και ένας άλλος τις προάλλες έφυγε με κάμποσα πλευρά στο χέρι ,,
ΟΠΟΤΕ η κατεύθυνση και η συμβουλή που δίνω απο πλευράς μου είναι αστονα τον παλιοπου@@α να φύγει και μην εμπλέκεσαι !!!!
ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ !!!
και στις 2 περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι εις βάρος σου !!

Μα απ'το αποτέλεσμα φυσικά... σκότωσε μια κοπέλα... μήπως το έκανε σε άμυνα ή για εκφοβισμό? Αν δεν ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει απλά δε θα το έκανε... Δεν έχω σκοτώσει ποτέ αλλά δε μου φαίνεται τόσο απλό να στρέφεις το όπλο σου σε κάποιον και να πυροβολείς.. πρέπει να το'χεις λίγο πολύ μέσα σου...

To αποτέλεσμα προέκυψε έπειτα από την επέμβαση του Ράμπο σε κλειστό χώρο. Χωρίς αυτήν το πιθανότερο να μην υπήρχε αθώο θύμα.

Re: Απάντηση: Νάνσυ καλό ταξίδι........

Οι πληροφορίες αντικρουόμενες :Πιθανολογείται πώς ο Αστυνομικός τράβηξε όπλο εκτός υπηρεσίας και συνεπλάκη με τούς Ληστές.
Και υπάρχει το ερώτημα εάν έπρεπε να το κάνει ή όχι..
Το θέμα είναι πώς στην Ελληνική Κοινωνία μέ τήν έλλειψη Κοινής Λογικής ο Αστυνομικός θα ήταν ´καταδικασμένος´ούτως ή άλλως.
Απο την στιγμή πού έβγαλε περίστροφο είναι καταδικαστέος ,αλλά εάν δεν έβγαζε πάλι θάταν τό ίδιο απο άλλη μερίδα τής Κοινής Γνώμης.
Το θέμα πού δημιουργείται μέ την σαφή αύξηση της εγκληματικότητας είναι πώς θά πρέπει επιτέλους να τεθεί επί τάπητος αυτο που επισημαίνει ο Supersonic:'Tι Αστυνομία θέλουμε´...
Επίσης υπάρχει και άλλη μια παράμετρος πού δυστυχώς θα διχάζει,οσο η Οικονομική κρίση αυξάνεται,την Κοινωνία...
Απο την μιά η Ξενοφοβία(Eξω Οι Ξένοι) και απο την άλλη η ´Ξενολατρεία´...(Oλοι μέσα)
Οταν επί τόσα χρόνια η Νεοφιλελευθερη Πολιτική σε όλη την Ευρώπη έφερνε Μετανάστες γιά Μαύρη Εργασία κανείς δεν μιλούσε ουσιαστικά για το Ζήτημα..Oλοι βολεύονταν μόνον με συνθήματα.´Ρατσιστές´και ´Αντιρατσιστές´...

Τώρα που η Οικονομική κρίση σαρώνει την Ευρώπη οι Κυβερνήσεις αρχίζουν να θέλουν ,με κάθε τρόπο να Κλείσουν το ζήτημα με αποτέλεσμα οι καινούριοι μετανάστες να ζούν εξαθλιωμένα,να μήν βρίσκουν θέσεις εργασίας και φυσικά διάφοροι Κύκλοι να στρέφουν τους Αυτόχθονες εναντίον τους.
Αυτό δημιουργεί και θα δημιουργήσει καταστάσεις μεγάλης έντασης ,μέχρις και Αυτοδικίες..
Εάν δεν επικρατήσουν οι Λογικές Φωνές για να βρεθούν ουσιαστικές Λύσεις για το Μεταναστευτικό Ζήτημα θάχουμε άσχημα ξεμπερδέματα.
Κατ αρχάς κρίμα για τον άδικο χαμό της κοπέλας .
Συμφωνώ και νομίζω οτι είναι ότι καλύτερο διάβασα σ αυτό το νήμα και θα ήθελα να ευχηθώ σε κάποιους εδώ να μη χρειαστούν ποτέ την ανάγκη της αστυνομίας γιατί μ αυτά που λένε μάλλον θα έπρεπε να ντρέπονται άλλωστε κανείς μας δεν ήταν παρόν για να ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νάνσυ καλό ταξίδι........

Συμφωνώ και νομίζω οτι είναι ότι καλύτερο διάβασα σ αυτό το νήμα και θα ήθελα να ευχηθώ σε κάποιους εδώ να μη χρειαστούν ποτέ την ανάγκη της αστυνομίας γιατί μ αυτά που λένε μάλλον θα έπρεπε να ντρέπονται άλλωστε κανείς μας δεν ήταν παρόν για να ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη.....

:a0210: Ετσι...

Αν εννοείς εμένα, σου λέω πως την χρειάστηκα κάποια φορά και πήρα τα ούμπ@λ@ στο χέρι.

Γενικώς τον τελευταίο καιρό η αστυνομία δεν ασχολείται με σημαντικές υποθέσεις καν, πόσο μάλλον με μικρότερες. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα η δολοφονία/απαγωγή/εξαφάνιση (δεν ξέρει ακόμα κανένας) του γιατρού στη Βάρκιζα, που τυχαίνει να ήταν και οικογενειακός μας φίλος και γιατρός. Έχουν έρθει στοιχεία στο φως κυρίως από τις έρευνες της Νικολούλη που κανείς δεν τα αξιοποιεί αυτή τη στιγμή. Κανείς δεν ασχολείται.
Τα ίδια και για την Κούνεβα. Ρεσιτάλ αδράνειας και συγκάλυψης.

Φαίνεται πως κι εκείνοι είναι το ιδιο αφοσιωμένοι στο ίδιο γνωστό κυβερνητικό έργο χωρίς να μένει χρόνος στα υπόλοιπα: μπίζνα!:a0210:

Τα περί ντροπής λοιπόν στους αρμοδίους και σε εκείνους που δεν βλέπουν στο ενα μέτρο.

Και για να μη παρεξηγηθώ να διευκρινίσω οτι ουδεμία σχέση έχω με την αστυνομία ένας απλός πολίτης είμαι.

Το να ρίξουμε τις ευθύνες στους αστυνομικούς είναι πολύ εύκολο, το να ρίξουμε το φταίξιμο στον ληστή, επίσης.

Άν αναλογιστούμε(που οι περισσότεροι εδω μέσα το κάνουν), ότι σε μια χώρα με διαλυμένη οικονομία απο όλες τις κυβερνήσεις(απο την χούντα και μετά), με τους πιο διεφθαρμένους πολιτικούς στην Ευρώπη, με την χειρότερη παιδεία στην Ευρώπη, με ένα σύστημα δικαιοσύνης εξαθλιωμένο και διαφθαρμένο, συν την παγκοσμια οικονομική κρίση, αυτο το cocktail παράγει αθώους πολίτες νεκρούς και αποδιοργάνωση της χώρας απο εξωτερικούς ή ότι άλλο παράγοντες!!!!

Βαδίζουμε μαθηματικά στο χάος και δεν βλέπω εκτροπή του, προς το φώς....

Ελαφρύ το χώμα της κοπέλας και κουράγιο στους δικούς της.

Eπίσης να αναλογιστούμε κάτι που νομίζω δεν έγραψε κανείς... ότι αν η επέμβαση του μπάτσου ήταν αποτελεσματική, τώρα θα μιλούσαμε για ψυχάρα, για ανιδιοτελή ήρωα, που εκτός υπηρεσίας ένιωσε το καθήκον να τον καλεί και άλλα όμορφα... Όπως κι εκεί θα έπρεπε να υπάρχει θέμα σε σχέση με τον κίνδυνο που θα μπορούσε να προκαλέσει, έτσι και εδώ θα'πρεπε να είμαστε λίγο συγκρατημένοι στις εκφράσεις μας μέχρι να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη.

Last edited:
Eπίσης να αναλογιστούμε κάτι που νομίζω δεν έγραψε κανείς... ότι αν η επέμβαση του μπάτσου ήταν αποτελεσματική, τώρα θα μιλούσαμε για ψυχάρα, για ανιδιοτελή ήρωα, που εκτός υπηρεσίας ένιωσε το καθήκον να τον καλεί και άλλα όμορφα... Όπως κι εκεί θα έπρεπε να υπάρχει θέμα σε σχέση με τον κίνδυνο που θα μπορούσε να προκαλέσει, έτσι και εδώ θα'πρεπε να είμαστε λίγο συγκρατημένοι στις εκφράσεις μας μέχρι να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη.

Διαφωνω μαζι σου. Για μενα μια ληστεια δεν ειναι ποδοσφαιρικος αγωνας που οταν χανει η ομαδα αποδοκιμαζεις και στο επομενο ματς οταν κερδιζει, τους αποθεωνεις.

Για μενα ειναι απλη λογικη και τπτ παραπανω. Οταν δεν κινδυνευουν ζωες και τραβας οπλο μεσα σε αθωους πολιτες, εισαι εγκληματιας. Εισαι υπευθυνος για το τι θα επακολουθησει. Ακριβως στο βαθμο που ειναι και ο ληστης που σκοτωσε.

Ειναι στοιχειωδες οτι η δραση προκαλει αντιδραση και οταν εισαι ''μπατσος'' οπως ο συγκεκριμενος, που δεν εχεις επιγνωση οτι κουβαλας ''θανατο'' στη τσεπη σου και δεν εχεις τη στοιχειωδη εξυπναδα να καταλαβεις οτι δεν βρισκεσαι στο Χολλυγουντ, δεν αρκει να χασεις τη δουλεια σου αλλα πρεπει να καθισεις και στο ειδώλιο του κατηγορουμενου. Για να πληρωσεις και για να καταλαβεις τι εκανες. Γιατι ειμαι σιγουρος οτι ο συγκεκριμενος δεν εχει επιγνωση του τι προκαλεσε.

Γιατι για το θανατο της κοπελιας φταινε δυο. Οτι και αν πουμε.

Last edited:
Διαφωνω μαζι σου. Για μενα μια ληστεια δεν ειναι ποδοσφαιρικος αγωνας που οταν χανει η ομαδα αποδοκιμαζεις και στο επομενο ματς οταν κερδιζει, τους αποθεωνεις.

Για μενα ειναι απλη λογικη και τπτ παραπανω. Οταν δεν κινδυνευουν ζωες και τραβας οπλο μεσα σε αθωους πολιτες, εισαι εγκληματιας. Εισαι υπευθυνος για το τι θα επακολουθησει. Ακριβως στο βαθμο που ειναι και ο ληστης που σκοτωσε.

Ειναι στοιχειωδες οτι η δραση προκαλει αντιδραση και οταν εισαι ''μπατσος'' οπως ο συγκεκριμενος, που δεν εχεις επιγνωση οτι κουβαλας ''θανατο'' στη τσεπη σου και δεν εχεις τη στοιχειωδη εξυπναδα να καταλαβεις οτι δεν βρισκεσαι στο Χολλυγουντ, δεν αρκει να χασεις τη δουλεια σου αλλα πρεπει να καθισεις και στο ειδώλιο του κατηγορουμενου. Για να πληρωσεις και για να καταλαβεις τι εκανες. Γιατι ειμαι σιγουρος οτι ο συγκεκριμενος δεν εχει ευθυνη του τι προκαλεσε.

+10000:a0210:

λυπηρό να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα, πολύ λυπηρό

να δούμε τι λένε και όσοι ήταν μέσα βέβαια...

Last edited:

Ειναι στοιχειωδες οτι η δραση προκαλει αντιδραση και οταν εισαι ''μπατσος'' οπως ο συγκεκριμενος, που δεν εχεις επιγνωση οτι κουβαλας ''θανατο'' στη τσεπη σου και δεν εχεις τη στοιχειωδη εξυπναδα να καταλαβεις οτι δεν βρισκεσαι στο Χολλυγουντ, δεν αρκει να χασεις τη δουλεια σου αλλα πρεπει να καθισεις και στο ειδώλιο του κατηγορουμενου. Για να πληρωσεις και για να καταλαβεις τι εκανες. Γιατι ειμαι σιγουρος οτι ο συγκεκριμενος δεν εχει επιγνωση του τι προκαλεσε.

Σιγα κυριε ΔΙΚΑΣΤΑ μου.... Περιμενε να μαθουμε τι εχει συμβει πρωτα και μετα δικαζεις με την ησυχια σου.....

Δεν δικαιολόγησε κανείς τίποτα... επιφυλακτική μόνο αντιμετώπιση μέχρι να δούμε τι έγινε.. δεν ειναι κακο να περιμενουμε λεπτομέρεις πριν αρχίσουμε να συζητάμε για το πόσο ηλίθιοι είναι οι μπάτσοι... στο τέλος αναλογιζόμενοι το περιστατικό θα μας μείνει μόνο ότι τράβηξε όπλο ένας μπάτσος... ούτε η ληστεία, ούτε η δολοφονία της κοπέλας...

Θα επιθυμούσα, αν είναι δυνατόν, ένα δικηγόρο μέλος του φόρουμ, να μας ξεκαθαρίσει αν ένας στυνομικός οφείλει, ακόμη κι εκτός υπηρεσίας να επέμβει σε περιπτώσεις κλοπής και απειλές κατά ζωής. Και πότε και πού κάνει χρήση του όπλου του.

Εριξα μια ματιά στον αστυνομική κώδικα, αλλά είναι παλιός (πριν το 1995) και γι αυτό δεν είμαι σίγουρος τί ισχύει...

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που λέγονται κανόνες εμπλοκής. Όταν ο αστυνομικός τους ακολουθεί συνήθως έχουμε καλά αποτελέσματα...όταν όμως θέλει να το παίξει ήρωας μάτσο και Κάλαχαν τότε συγγνώμη αλλά του αξίζει ο χαρακτηρισμός μπάτσος...Για 300 και 1000 ευρώ δεν διακινδυνεύεις ζωές με τίποτα.

+1

Κριμα για την κοπελα. Ειμαστε σχεδον συνομιλικοι και η ζωη της τερματιστηκε αδικα.

Θα επιθυμούσα, αν είναι δυνατόν, ένα δικηγόρο μέλος του φόρουμ, να μας ξεκαθαρίσει αν ένας στυνομικός οφείλει, ακόμη κι εκτός υπηρεσίας να επέμβει σε περιπτώσεις κλοπής και απειλές κατά ζωής. Και πότε και πού κάνει χρήση του όπλου του.

Εριξα μια ματιά στον αστυνομική κώδικα, αλλά είναι παλιός (πριν το 1995) και γι αυτό δεν είμαι σίγουρος τί ισχύει...

Δεν έχω υπόψη μου κάποια ειδική ρύθμιση από ισχύοντες για αστυνομικούς κανονισμούς, αλλά δεν θεωρώ ότι οι αστυνομικοί είναι εγγυητές, ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός υπηρεσίας, των εννόμων αγαθών των πολιτών. Τουλάχιστον δεν έχω υπόψη μου για καμία τέτοια καταδίκη, για τέλεση αδικήματος από εκτός υπηρεσίας αστυνομικό με παράλειψη.

Από την άλλη, όλοι οι πολίτες έχουν δυνατότητα να προβάλλουν άμυνα υπέρ τρίτου. Μάλιστα από πουθενά, επαναλαμβάνω, από πουθενά, δεν προκύπτει, νομικώς, κάποιου είδους αποτροπή από την προβολή άμυνας. Σε κανέναν συνεπώς δεν δύνανται να ζητηθούν ευθύνες για την επιλογή του να αμυνθεί (εφόσον δεν υπερβεί εννοείται το προσήκον μέτρο άμυνας) αντί να φύγει ή να σκύψει το κεφάλι.

Εάν ένας απλός πολίτης βρισκόταν σε μία τέτοια κατάσταση, και παρουσιαζόταν ευκαιρία σχετικώς ακίνδυνης ("ακίνδυνη", κρινόμενη προφανώς από την άποψη της πρόβλεψης όχι του αποτελέσματος) επέμβασής του, δεν θα είχε μια κάποια, έστω ελαφρότατη, ηθική (όχι νομική ασφαλώς) υποχρέωση, αναλόγως ασφαλώς και τις δυνατότητές του, να δράσει; Κατά μείζονα λόγο η ηθική αυτή υποχρέωση δράσης, και μάλιστα όχι ελαφρότατη αλλά σοβαρή πλέον, υπάρχει και στο πρόσωπο ενός εκτός υπηρεσίας αστυνομικού. Τούτο -η ύπαρξη δηλαδή ηθικής, κατά τα κρατούντα δηλαδή στην κοινωνία μας ήθη- υποχρεώσης, αποδεικνύεται εκ του σχεδόν αδιαμφισβήτητου γεγονότος ότι μεγάλο μέρος, εάν όχι η πλειοψηφία των κοινωνών θα του ζητούσαν εκ των υστέρων το λόγο της μη επέμβασής του. Εφόσον, επαναλαμβάνω, οι συνθήκες επέμβασης και πιθανότητες επιτυχίας προδιαγράφονταν ευνοϊκές.

Ενόψει των ανωτέρω, δεν θα ήμουν τόσο αφοριστικός στις απόψεις μου σχετικά με την επέμβαση του αστυνομικού στο περιστατικό αυτό. Από τη στιγμή που υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις μπορεί να λειτουργούσε έτσι -από αίσθημα αλληλεγγύης δλδ- και ο μέσος κοινωνός, γιατί να κατηγορούμε άνευ ετέρου κάποιον που έτυχε να είναι αστυνομικός; Ή μήπως επειδή ήταν αστυνομικός θεωρείται πως έχει εξ ορισμού ικανότητες νηφάλιας και αστραπιαίας εκτίμησης, επεξεργασίας και αξιολόγησης όλων των παραμέτρων της επίθεσης και επέμβασής του;
Ωραία τα κρίνουμε όλα εκ του αποτελέσματος.

Last edited:
Δεν έχω υπόψη μου κάποια ειδική ρύθμιση από ισχύοντες για αστυνομικούς κανονισμούς, αλλά δεν θεωρώ ότι οι αστυνομικοί είναι εγγυητές, ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός υπηρεσίας, των εννόμων αγαθών των πολιτών. Τουλάχιστον δεν έχω υπόψη μου για καμία τέτοια καταδίκη, για τέλεση αδικήματος από εκτός υπηρεσίας αστυνομικό με παράλειψη.

Από την άλλη, όλοι οι πολίτες έχουν δυνατότητα να προβάλλουν άμυνα υπέρ τρίτου. Μάλιστα από πουθενά, επαναλαμβάνω, από πουθενά, δεν προκύπτει, νομικώς, κάποιου είδους αποτροπή από την προβολή άμυνας. Σε κανέναν συνεπώς δεν δύνανται να ζητηθούν ευθύνες για την επιλογή του να αμυνθεί (εφόσον δεν υπερβεί εννοείται το προσήκον μέτρο άμυνας) αντί να φύγει ή να σκύψει το κεφάλι.

Εάν ένας απλός πολίτης βρισκόταν σε μία τέτοια κατάσταση, και παρουσιαζόταν ευκαιρία σχετικώς ακίνδυνης ("ακίνδυνη", κρινόμενη προφανώς από την άποψη της πρόβλεψης όχι του αποτελέσματος) επέμβασής του, δεν θα είχε μια κάποια, έστω ελαφρότατη, ηθική (όχι νομική ασφαλώς) υποχρέωση, αναλόγως ασφαλώς και τις δυνατότητές του, να δράσει; Κατά μείζονα λόγο η ηθική αυτή υποχρέωση δράσης, και μάλιστα όχι ελαφρότατη αλλά σοβαρή πλέον, υπάρχει και στο πρόσωπο ενός εκτός υπηρεσίας αστυνομικού. Τούτο -η ύπαρξη δηλαδή ηθικής, κατά τα κρατούντα δηλαδή στην κοινωνία μας ήθη- υποχρεώσης, αποδεικνύεται εκ του σχεδόν αδιαμφισβήτητου γεγονότος ότι μεγάλο μέρος, εάν όχι η πλειοψηφία των κοινωνών θα του ζητούσαν εκ των υστέρων το λόγο της μη επέμβασής του. Εφόσον, επαναλαμβάνω, οι συνθήκες επέμβασης και πιθανότητες επιτυχίας προδιαγράφονταν ευνοϊκές.

Ενόψει των ανωτέρω, δεν θα ήμουν τόσο αφοριστικός στις απόψεις μου σχετικά με την επέμβαση του αστυνομικού στο περιστατικό αυτό. Από τη στιγμή που υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις μπορεί να λειτουργούσε έτσι -από αίσθημα αλληλεγγύης δλδ- και ο μέσος κοινωνός, γιατί να κατηγορούμε άνευ ετέρου κάποιον που έτυχε να είναι αστυνομικός; Ή μήπως επειδή ήταν αστυνομικός θεωρείται πως έχει εξ ορισμού ικανότητες νηφάλιας και αστραπιαίας εκτίμησης, επεξεργασίας και αξιολόγησης όλων των παραμέτρων της επίθεσης και επέμβασής του;
Ωραία τα κρίνουμε όλα εκ του αποτελέσματος.

Αυτό που γνωρίζω, προσωπικά, είναι ότι κάθε αστυνομικός, ακόμη κι αυτοί που είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες (π.χ. στην ΕΥΠ) όταν είναι εκτός υπηρεσίας και βρεθούν μπροστά σε οποιαδήποτε πράξη που στρέφεται κατά της ζωής και της περιουσίας πολιτών θεωρούνται ότι είναι εν ώρα υπηρεσίας και οφείλουν να ενεργήσουν όπως ακριβώς θα ήταν αν είχε κληθεί να επέμβει. Και ότι αν δεν το πράξει ελέγχεται πειθαρχικά για την απραξία του.

Δεν το γνωρίζω το τελευταίο. Πάντως εν ώρα υπηρεσίας, η απραξία είναι δυνατό να καταλήξει στην τέλεση αδικήματος δια παραλείψεως, αλλά αυτό πλέον είναι μία όχι τόσο εύπεπτη νομική συζήτηση.

Θα ήμουν ωστόσο πολύ διστακτικός να πω τα ίδια και για τον εκτός υπηρεσίας αστυνομικό. Δηλαδή έστω ότι είναι σε διακοπές, υποχρεούται να κυνηγάει κλέφτες? Δεν νομίζω να πληρώνεται και αρκετά για αυτό.

Last edited:
Η κηδεία της κοπέλας τελέστηκε σήμερα στην Χαλκίδα στην ενορία Αγίου Ταξιάρχη στις 4:00.

Ολα τα έξοδα καλύφθηκαν απο τον όμιλο (αν και πάλι πιστεύω πως δεν σημαίνει τίποτα αυτό).

Ο αστυνομικός θα ήταν καταδικασμένος όπως και να έπραττε.

Είτε για άσκοπη επέμβαση είτε για απραξία.

Η γνώμη μου είναι πως θα ήταν καλλίτερα καταδικασμένος με την κοπέλα ζωντανή.

Έρχονται κάποιες στιγμές στην ζωή μας που θα πρέπει να πάρουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις.

Οι αποφάσεις αυτές σημαδεύουν την ζωη μας για πάντα.........

Απάντηση: Re: Νάνσυ καλό ταξίδι........

Αυτό που γνωρίζω, προσωπικά, είναι ότι κάθε αστυνομικός, ακόμη κι αυτοί που είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες (π.χ. στην ΕΥΠ) όταν είναι εκτός υπηρεσίας και βρεθούν μπροστά σε οποιαδήποτε πράξη που στρέφεται κατά της ζωής και της περιουσίας πολιτών θεωρούνται ότι είναι εν ώρα υπηρεσίας και οφείλουν να ενεργήσουν όπως ακριβώς θα ήταν αν είχε κληθεί να επέμβει. Και ότι αν δεν το πράξει ελέγχεται πειθαρχικά για την απραξία του.

Οι αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας οφείλουν να μην οπλοφορούν.