NAS - Qnap

Πάρε και ένα 12αρη που με πρόσθετα παίρνει μέχρι 36!!!
36x3tb...
Το 12αρι synology είναι κοντά στα 1000 αν θυμάμαι καλα..

Διόρθωση,
Το 12αρι ds3611 synology είναι κοντά στα 2200 ..αλλα Υπάρχει και το ds2411 το οποίο είναι και αυτο 12αρη με 1300 απλά το ds36 παίρνει 2 expansion ενώ το ds24 ένα.

Last edited:
Qnap TS-559 Pro II

Καλησπέρα, θέλω να πάρω το 559 Pro II και έχω μερικές ερωτήσεις που μπορούν πιθανώς να απαντήσουν οι κάτοχοι:

1. Αν βάλω 4 δισκους σε Raid-5 και κάποιος χαλάσει, μπορώ να τον αντικαταστήσω με 2 άλλους και το μηχάνημα να αναδιοργανώσει το χώρο αντίστοιχα?

2. Παρομοίως αν έχει 4-5 δισκους σε Raid-5 και ένας χαλάσει αλλά επιλέξω να τον αποσύρω, υπάρχει επιλογή να μην αντικατασταθεί αλλά το qnap να αναδιοργανώσει τη συστοιχία με τους εναπομείναντες?

3. Αν έχω λ.χ. 3 δισκους αρχικά και επιλέξω να προσθέσω 1-2 ακόμα, απλά το qnap φτιάχνει αυτόματα το raid-5 του και παρέχει τον παραπάνω χώρο προς χρήση, σωστά?

4. Streaming σε μια Panasonic U10 γίνεται κανονικά για 1080p και φωτογραφίες?

5. Αν το qnap καεί και αντικατασταθεί, απλά βάζουμε τους παλιους δίσκους στο νέο και βλέπουμε τα δεδομένα μας ή τα φορμάρει και τα χάνουμε όλα?

τελικα ολα καλα με το raidsonic.50 euro apo e-shop.του εβαλα 2Χ2ΤΒ σκληρους φωρτομενους με blue-ray και ολα καλα.το popcorn c-200 διαβαζει τα αρχεια κατευθειαν και παιζει χωρις κολληματα η σπασιματα αν και ο server ειναι και σε αποσταση απο το c-200.

Last edited:
Ποιο ακριβως raidsonic?link?
raidsonic icebox 4220.το ειχε στα e-shop stock house τελευταιο κομματι για 50 ευρω.ελειπε το καλωδιο usb και οι βιδες για τους σκληρους.κατα τα αλλα ολα καλα

raidsonic icebox 4220.το ειχε στα e-shop stock house τελευταιο κομματι για 50 ευρω.ελειπε το καλωδιο usb και οι βιδες για τους σκληρους.κατα τα αλλα ολα καλα

Μπα! το 4220 ? Που το θυμήθηκες αυτό το τσικρίκι. Εγώ το έχω παροπλισμένο 2,5 χρόνια γιατί μου είχε σπάσει τα νεύρα με το RAID1 και τις ασυμβατότητες με διάφορους δίσκους! Δεν κατάφερα ποτέ να το στήσω σε μια σταθερή βάση λειτουργίας αφού ανα 2-3 εβδομάδες "έχανε" την επικοινωνία με τον έναν εκ των δύο δίσκων και έκανε rebuilt μετά από fw reset (ιστορίες για αγρίους με φιδάκια) και μοιραία "τρώει σκόνη". Αν και offtopic θα εκτιμούσα να μας έλεγες με τι fw και με τι δίσκους το τρέχεις, μπας και έγινε τίποτε και το ξαναβάλω σε λειτουργία!

Μπα! το 4220 ? Που το θυμήθηκες αυτό το τσικρίκι. Εγώ το έχω παροπλισμένο 2,5 χρόνια γιατί μου είχε σπάσει τα νεύρα με το RAID1 και τις ασυμβατότητες με διάφορους δίσκους! Δεν κατάφερα ποτέ να το στήσω σε μια σταθερή βάση λειτουργίας αφού ανα 2-3 εβδομάδες "έχανε" την επικοινωνία με τον έναν εκ των δύο δίσκων και έκανε rebuilt μετά από fw reset (ιστορίες για αγρίους με φιδάκια) και μοιραία "τρώει σκόνη". Αν και offtopic θα εκτιμούσα να μας έλεγες με τι fw και με τι δίσκους το τρέχεις, μπας και έγινε τίποτε και το ξαναβάλω σε λειτουργία!
2.6.3-20090228
SEAGATE BARRACUDA LP ST32000542AS 2TB SATA2
WESTERN DIGITAL WD20EARS 2TB CAVIAR GREEN SATA2
raid δεν του εχου βαλει.απλα εβαλα τους δισκους +ενα εξωτερικο

Απάντηση: Re: NAS - Qnap

2.6.3-20090228
SEAGATE BARRACUDA LP ST32000542AS 2TB SATA2
WESTERN DIGITAL WD20EARS 2TB CAVIAR GREEN SATA2
raid δεν του εχου βαλει.απλα εβαλα τους δισκους +ενα εξωτερικο

Μάλιστα τα παλια γνωστά χάλια δηλαδή. Και να μη τολμήσεις να του βάλεις raid1 γιατί θα το μετανοιώσεις. Το raid1 στο συγκεκριμένο μηχάνημα είναι σπάσιμο νεύρων και χάσιμο χρόνου. Ποτέ δεν το υποστήριξαν όπως θα έπρεπε. Ουσιαστικά λοιπόν το λειτουργείς σαν ένα ακόμη εξωτερικό κουτί δίσκων απλά στην περίπτωσή σου δικτυακό!

Re: Απάντηση: Re: NAS - Qnap

Μάλιστα τα παλια γνωστά χάλια δηλαδή. Και να μη τολμήσεις να του βάλεις raid1 γιατί θα το μετανοιώσεις. Το raid1 στο συγκεκριμένο μηχάνημα είναι σπάσιμο νεύρων και χάσιμο χρόνου. Ποτέ δεν το υποστήριξαν όπως θα έπρεπε. Ουσιαστικά λοιπόν το λειτουργείς σαν ένα ακόμη εξωτερικό κουτί δίσκων απλά στην περίπτωσή σου δικτυακό!
μα αυτο ακριβως ηθελα.φαι για τα δυο popcorn a-110/c-200.

Απλα θελω να εχω τα παντα απο media εκει . Να το χτυπαει κατευθειαν το xbmc .
Και επισης εχει και downloader για να μην ειναι το pc ανοιχτο.