NAS - Qnap

το έχουν Σε απόθεμα από μεταμόρφωση το πείρες ?
γιατί γράφει 1-3 μέρες στο scroytz
θα σημειώσω και τα παρελκόμενα ( καλώδιο ρεύματος από σουκο σε IEC , έναν ανταπτοράκι σε σουκο ) μην πηγαίνω 2 φορές
από Browser Εξωτερική συσκευή--> Ρυθμίσεις UPS --> Πληροφορίες UPS στο αναγνώρισε ?

Τί παρατήρησα : Ο πωλητής μς συμβούλεψε να το αφήσω στην πρίζα για 9 ώρες να γεμίσει η μπαταρία του πριν συνδέσω κάποια συσκευή πάνω του. Εγώ ο Ελληνάρας σκέφτηκα <<καλάμ πόσο ρεύμα να τραβάει το NAS? >> και το σύνδεσα κατ ευθείαν. 7 ώρες στην πρίζα με το NAS αναμένο και η μπαταρία έχει γεμίσει μόνο 9%. Βέβαια το NAS μου λέει αυτονομία 30 λεπτά αλλά μου φαίνεται περίεργο...

Το ΣΚ που θα φύγω και θα σβήσω το NAS θα το αφήσω να δώ αν θα φορτίσει η μπαταρία του πλήρως.

Κατά τα άλλα είναι σούπερ, και η LCD σου δίνει πρόσβαση για πολλές παραμέτρους του UPS.

Είπα να παραθέσω την λίστα για τα UPS ΛΙΣΤΑ : ( Updated 15/05/2013 )
Αν κάποιος την χρειαστεί στο μέλλων και θελήσει να ακολουθήσει το τη UPS συνιστά ο κατασκευαστής , εταιρίες συμβατές : APC – CyberPower – Eaton – MGE – Nitram - PowerWalker

Note1
As suggested by certain UPS providers, the UPS of the same brand and series are collectively recognized as compatible with QNAP products if the largest-capacity UPS has passed the compatibility test.

Note 2
Firmware 3.8.2 or later is required.

Ολα καλά, όλα ανθηρά αλλά το μηχάνημα στο read write σε raid5 είναι ποιο αργό και από τον θάνατο. Δεν μουβάρει λέμε. Το περίμενα πιο γρήγορο. με το QTS 4.0 μπορείς να έχει ομορφύνει το γραφικό περιβάλλον αλλά ακόμα υστερεί εν σχέση με την Synology. Επίσης με αλλαγή καλωδίου από το NAS σε router τουλάχιστον έχει αυξηθεί η ταχύτητα του read.

Από βδομάδα θα σετάρω και τον downloader σε ξεχωριστό δίσκο . Παίζει κάποιο ρόλο το ότι στο μηχάνημα οι τρείς πρωτοι σε raid 5 και ο τέταρτος μόνος του στο read/write του raid?

Οταν λές αργό για τις ταχύτητες μιλάς;
Για δες τα Post #19-20 στην αρχή του θέματος από το πενταπλό που είχα πάρει. Αλλά υπόψιν ήταν και οι 5 δίσκοι σε Raid5. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο.

Ολα καλά, όλα ανθηρά αλλά το μηχάνημα στο read write σε raid5 είναι ποιο αργό και από τον θάνατο. Δεν μουβάρει λέμε. Το περίμενα πιο γρήγορο. με το QTS 4.0 μπορείς να έχει ομορφύνει το γραφικό περιβάλλον αλλά ακόμα υστερεί εν σχέση με την Synology. Επίσης με αλλαγή καλωδίου από το NAS σε router τουλάχιστον έχει αυξηθεί η ταχύτητα του read.

Από βδομάδα θα σετάρω και τον downloader σε ξεχωριστό δίσκο . Παίζει κάποιο ρόλο το ότι στο μηχάνημα οι τρείς πρωτοι σε raid 5 και ο τέταρτος μόνος του στο read/write του raid?

To router σου έχει Gigabit πόρτες, έτσι;

Κανονικά πρέπει να έχεις write speed απο το nas στο pc 50-90mb και μέγιστο τα ~100mb.

Πως θα μετρήσω τις ταχύτητες;;;

Μπορείς να το μετρήσεις και με ftp [FileZilla]

Με ftp από τον δίσκο στο Nas μου έδωσε 36,5 MiB/S
μήπως παίζει ρόλο και ο δίσκος που υπάρχει στο PC reed /write sata ?

5x6a.jpg

Καμια οδηγία πώς καταφέρνουμε να λειτουργίεει το transmission στο nas? Τί το καλύτερο κάνει έτσι ώστε να το προτιμήσουμε από τον ενσωματωμένο torrent downloader? Χθες που ασχολήθηκα λίγο δεν έβγαλα άκρη..... :nounder:

Καμια οδηγία πώς καταφέρνουμε να λειτουργίεει το transmission στο nas? Τί το καλύτερο κάνει έτσι ώστε να το προτιμήσουμε από τον ενσωματωμένο torrent downloader? Χθες που ασχολήθηκα λίγο δεν έβγαλα άκρη..... :nounder:

Αν πας κάποιες σελίδες πίσω έχω κάνει post πως set arête το RuTorrent
είναι 1000 φορές καλύτερο από το transmission και για μαζικά torrent seed άπεχτο αν θες βοήθεια πες !!!

ansn.jpg

για ποιό λόγο ειναι καλύτερο το rutorrent απο το transmission?

(btw, πρέπει να φτιαξεις την Outgoing πορτα σου)

Δεν έχω προσωπική πείρα παρά μια δυο μέρες έχω ακούσει από πολλούς ότι το transmission

1. Ρίχνει την sσύνδεση και κάνεις αργό serfing το παρατήρησα και εγώ στης 2 μέρες που το είχα
    Κάποιος το αναφέρει και στο avclub αλλά και σε άλλο site
  2. Δεν είναι για πολλά torrent seed αντίθετα το Rutorrent τα σπάει και αυτό πρέπει να το είδα να το έχει πει κάποιος και εδώ

Όσο για το ratio αν από εκεί κατάλαβες ότι η Outgoing πόρτα είναι κλειστή χρησιμοποιώ seed box και τα torrent είναι από μεταφορά για seed points
λόγο tracker level 3 (εξωτερικού) αν seedara από την αρχή με το nas θα είχα πρόβλημα [και εγώ το ίδιο θα έλεγα αν έβλεπα αυτό το ratio για άνοιγμα πόρτας:smile: ]

Εγώ πρότεινα κάτι εντελώς φιλικά για να μην παιδεύεται τώρα ας κάνει ότι νομίζει
Την διαδικασία την έχω κάνει post στοΕγκατάσταση RuTorrent Post 495είναι η ιδία και για το transmission

Δεν έχω προσωπική πείρα παρά μια δυο μέρες έχω ακούσει από πολλούς ότι το transmission
  1. Ρίχνει την sσύνδεση και κάνεις αργό serfing το παρατήρησα και εγώ στης 2 μέρες που το είχα
    Κάποιος το αναφέρει και στο avclub αλλά και σε άλλο site
  2. Δεν είναι για πολλά torrent seed αντίθετα το Rutorrent τα σπάει και αυτό πρέπει να το είδα να το έχει πει κάποιος και εδώ

Όσο για το ratio αν από εκεί κατάλαβες ότι η Outgoing πόρτα είναι κλειστή χρησιμοποιώ seed box και τα torrent είναι από μεταφορά για seed points
λόγο tracker level 3 (εξωτερικού) αν seedara από την αρχή με το nas θα είχα πρόβλημα [και εγώ το ίδιο θα έλεγα αν έβλεπα αυτό το ratio για άνοιγμα πόρτας:smile: ]

Εγώ πρότεινα κάτι εντελώς φιλικά για να μην παιδεύεται τώρα ας κάνει ότι νομίζει
Την διαδικασία την έχω κάνει post στοΕγκατάσταση RuTorrent Post 495είναι η ιδία και για το transmission

ΟΚ, ρωτάω γιατι χρησιμοποιώ εδώ και 1.5 χρόνο το transmission στο 412turbo και εχω μείνει πολύ εντυπωσιασμένος απο την ταχύτητα και στην σταθερότητα.
Αυτή τη στιγμή μοιράζω κάπου στα 370 torrent ,με τον δαίμονα του transmission θα φτάνει 6-7% cpu. Επίσης δεν κλείνω ποτέ το seeding ακόμα και σε online παιχνίδια (εκεί βέβαια βάζει το χεράκι του το tomato στο 3500L με τα τρομερά QoS και την δυνατότητα να σηκώνει χιλιάδες concurrent conenctions.).

Εχω μείνει τόσο ευχαριστημένος, που ήμουν πολύ περίεργος για το τι το καλύτερο κάνει το rutorrent!

ps. δεν ειδα το ratio, αλλα το τριγωνάκι με το θαυμαστικό ;)

Αν όλοι είχαμε τα ιδία γούστα και μην πάμε μακριά έστω για τους Eλληνες άντρες [4,000,000-5,000,000 λέμε τώρα ]θα είχαμε παντρευτεί την ιδία γυναίκα
εξού και τα διαφορετικά γούστα έμενα δεν μου έκατσε από την αρχή το transmission μπορεί να το αδικώ παντός με το RuTorrent είμαι μια χαρά

Τώρα γιατί στα Seed box χρησιμοποιούν όλες οι εταιρείες το RuTorrent :smile:αντί του Transmission μου κάνει εντύπωση , αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα

δεν λέω οτι δεν ειναι καλό το rtorrent, λεω οτι δεν ειναι κακό το transmission ! :)

Το Transmission το έχω δεί με κάμποσες χιλιάδες torrent στον ‛ασθενικό’ microserver με nl40 … δε μασάει 3%CPU… φυσικά θέλει παραμετροποίηση όπως όλα.
Νταξ και το rtorrent δεν έχει τόσες διαφορές , αλλά θα έλεγα ότι το Transmission είναι πιο φιλικό από την εγκατάσταση στην παραμετροποίηση και τα πιθανά εξωτερικά interface σε java / win / X κ.ο.κ. Αλλά προτιμήσεις είναι αυτές …

Σάκη το ίδιο λέμε και τα δυο καλά είναι

Όντος η πόρτα είναι κλειστή αλλά τα points τα παίρνω πως γίνεται αυτό ?
Πως ανοίγει (44 port status is unknown) ?

με κλειστή πόρτα κανονικά δεν θα μπορούσες να seedάρεις... όμως επειδη το torrent κρατάει αρκετές εκατοντάδες connections στο swarm, τότε στην ουσία συνδέεσαι εσύ σε αυτούς και μετά αυτοί σου ζητάνε να seedάρεις. (χοντρικά!).

κοίτα εδώ για οδηγίες port forwarding http://portforward.com/

Πάντως αυτό που με έχει βολέψει αφάνταστα στο transmission είναι το remote πρόγραμμα που έχει και μέσω αυτού στέλνω στο qnap torrents για κατέβασμα ακόμα και από το κινητό μέσω 3G με σεταρισμα διεύθυνσης dyndns