NAS - Qnap

Το ευχάριστο ειναι οτι στο UI η qnap αντιγράφει την synology και γίνεται πλέον καλαίσθητο, επίσης βγάζει πιο συχνα updates απο οτι η synology oπου βγάζει 1 με δυο το πολυ καθε χρόνο.

Το δυσάρεστο ειναι οτι η qnap τα βγάζει με "θεματακια" σε αντίθεση με την synology οπου το beta testing κρατάει πολυ.. Πχ η έκδοση 4.3 ειναι σε beta εδω και 2 μηνες και ακόμα δεν εχει κυκλοφορήσει η κανονική έκδοση απο την synology.

Πάντα σε οποιοδήποτε update, απο οποιαδήποτε μάρκα, καλο ειναι να περιμένουμε 1-2 βδομαδες πριν προβουμε σε αναβαθμιση, για να διορθωθούν τυχόν "θέματα" bugs..

το έχω κάμποσες μέρες και όλα καλα! Και το gui και το μηχάνημα πάει σφάιρα.
Μην πολυ-στηρίζεστε στο forum για να κάνετε το update. Εκει θα γράψει όποιος έχει προβλημα, δεν σημαίνει οτι θα έχουν ολοι!

εχω τον TS-209 II αλλα λογο χωρου (δεν περνει μεγαλυτερο απο 1Τ ) και λεω να κανω μια αναβαθμιση τη λετε για τον TS-219P II η DS213air τη προτεινετε

+1

ενα 4bay θα σε εξυπηρετήσει πολυ περισσότερο καιρό απο ενα 2άρι, με την προϋπόθεση οτι "αποθηκεύεις" υλικο και δεν το εχεις απλά για ενα backup των αρχείων σου.

και μια αλλη εναλλακτικη..
Για αυτα που θελεις να εχεις online 24/7 κρατας το qnap σου (εφοσον σου φτανουν τα 2tb) και αγοραζεις ενα hp microserver για την ταινιοθηκη σου ή οτι αλλο ΔΕΝ θελεις να εχεις 24/7..

Έχω 150 για backup και τα υπόλοιπα για ταινίες και δεν κλείνει ποτέ το πρόβλημα είναι ότι για να πάρω νέους δίσκους που να παίζουν έστω και 1Τ πρέπει να βρω παλιά models δισκουσ που έχουν και πολλή πιο ακριβά απο τι τα νέα model ήμουν ευχαριστημένος με τον δικό μου δεν είχα πρόβληματα
Και έτσι Λεω να πάρω ένα απο τους δυο με 3Τ nas δίσκους σε raid
Πιος είναι ποιο καλός όμως απο τους δυο και πόσο λέτε να πάρω αν τον βάλω για πούλημα τον ts209 II

Και αν δεν μας άφηνε η qnap χωρίς υποστήριξη δεν θα ρωτάω για τον άλλον αλλά το ότι μας άφησε χωρίς υποστήριξη με βάζει σε δειλημα

1) Το Qmobile διαθετει upnp renderer ωστε να αναπαραγει κατευθυαν την μουσικη που ειναι αποθηκευμενη στο νας σε upnp ενισχυτες;
2) υποστηριζει αναπαραγωγη flac;

αν καποιος εχει δοκιμασει το qmobile (ή αν εχει κυκλοφορησει η qnap κανενα αλλο official app της, για smartphone/tablet) ας επιβεβαιωσει.

1. οχι, upnp εχει το ίδιο το NAS και βλέπεις ολα τα media κατευθείαν σε συμβατές συσκευές.
2. ναι

(qmusic λέγεται για την μουσικη)

1. οχι, upnp εχει το ίδιο το NAS και βλέπεις ολα τα media κατευθείαν σε συμβατές συσκευές.
2. ναι

(qmusic λέγεται για την μουσικη)

Ευχαριστω για τις απαντήσεις

1) οχι δεν ρωτάω αν εχει upnp μιας κ δεν νομιζω να υπάρχει Νας χωρίς upnp. Αυτό που ρωτάω ειναι αν η qnap εχει app για να αλλάζεις την μουςικη που αναπαράγει ο ενιςχυτης σου απο τον καναπέ σου, χωρίς να ανοίγεις πχ μόνιτορ υπολογιστή, tv κτλ

Mέσα απο το μενού των ενισχύτων, δεν εχει αξία και δεν ειναι καθόλου εύχρηστο.

Λογικά θα εχει app τρίτων, απλα ρωτάω αν εχει βγάλει κατι official η qnap. Το οποίο ουσιαστικά καταργεί την χρήση media player/transport/streamer οςο αφορά την μουςικη.. Οχι ταινίες, καθώς εκει παίζουν πολλά limitation λόγω upnp.

2) μεςω του Qmusic μπορείς να ακούσεις την συλλογή flac απο οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη στο κινητο σου; Ευχάριστο αυτό, αν πλέον γίνεται.

Last edited: