National Treasure 2: Book of Secrets

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Πολύ Καλή

Votes: 11 28.2%
  • Καλή

Votes: 13 33.3%
  • Μέτρια

Votes: 8 20.5%
  • Κακή

Votes: 7 17.9%

• Total voters
    39
Απάντηση: Re: National Treasure 2: Book of Secrets

Μετρια ταινια που σε πολλα σημεια υποτιμα την νοημοσυνη του Ευρωπαιου θεατη.

Τα Αμερικανακια δεν εχουν νοημοσυνη ωστε να τους την υποτιμησει η ταινια οποτε δεν εχουν προβλημα...:flipout:

Σιγα ρε Γιαννη, τα master-minds της Ευρωπης! :D
Ασε, γιατι οι Αμερικανοι μας εχουν βαλει τα γυαλιά σε πολλές περιπτώσεις...

Ο καθείς στο είδος του . Το Hollywood έχει προάγει το σινεμά σε βιομηχανία και μάλιστα το έχει καταφέρει με θαυμάσιο τρόπο κάνοντας τον θεατή να επικεντρώνεται στο θέαμα και την εικόνα που όσο πιο πλούσια και φορτωμένη είναι τόσο περισσότερα χρήματα θα φέρει στους δημιουργούς της . Απ την άλλη το ευρωπαϊκό και γενικότερα το μη Αμερικάνικο η αν θέλουμε να μην αδικήσουμε κανέναν το μη Hollywood σινεμά βασίζεται περισσότερο στο σενάριο , την αισθητική , την φωτογραφία , τις ερμηνείες . Επίσης το πολιτικό σινεμά που είχε κάτι να πει ξεκίνησε απ την Ευρώπη σ αντίθεση με το προπαγανδιστικό που με εξαίρεση τον Χίτλερ άνθησε στην αντίπερα όχθη .
Σε γενικές γραμμές το ευρωπαϊκό σινεμά υπηρετεί ακόμα και σήμερα την τέχνη ενώ το Hollywood αποσκοπεί στο άμεσο κέρδος και τίποτε άλλο .

Και οι δύο σχολές έχουν να προσφέρουν απ την πλευρά τους πολλά στο θεατή αρκει αυτός να μπορεί να φιλτράρει , να ξεχωρίζει και να κρίνει το αποτέλεσμα γι αυτό που είναι και όχι να ψάχνουμε νοήματα στο hellboy .
Μου λέει κάποιος που μόλις επέστρεψε το spireman .
Τι βλακείες είναι αυτές πετάνε και χαζομάρες .

"Σε γενικές γραμμές το ευρωπαϊκό σινεμά υπηρετεί ακόμα και σήμερα την τέχνη ενώ το Hollywood αποσκοπεί στο άμεσο κέρδος και τίποτε άλλο"

Πολυ αφοριστικο σχολιο Κωστα, δεν νομιζεις;
Μπορει ενα μεγαλο ποσοστο ταινιων απο την Αμερικη να ειναι ετσι, ομως εχουμε και πληθωρα καλων και ποιοτικων παραγωγων οπως πχ. τα προσφατα There will be blood, No country for old men..

Μου λέει κάποιος που μόλις επέστρεψε το spireman . Τι βλακείες είναι αυτές πετάνε και χαζομάρες .

Αρκεί και ο θεατής να έχει και λίγο "γνώθι σ' ευατόν" και όχι σαν αυτόν που σου επέστρεψε πριν λίγο το spiderman... δηλαδή τι περίμενε να δει στον spiderman; πολιτικό δράμα; :flipout:

"Σε γενικές γραμμές το ευρωπαϊκό σινεμά υπηρετεί ακόμα και σήμερα την τέχνη ενώ το Hollywood αποσκοπεί στο άμεσο κέρδος και τίποτε άλλο"

Πολυ αφοριστικο σχολιο Κωστα, δεν νομιζεις;
Μπορει ενα μεγαλο ποσοστο ταινιων απο την Αμερικη να ειναι ετσι, ομως εχουμε και πληθωρα καλων και ποιοτικων παραγωγων οπως πχ. τα προσφατα There will be blood, No country for old men..
Τάκη σαφώς και υπάρχουν και καλές ταινίες και μάλιστα πολλές . Για το γενικό σύνολο μιλάω και όταν λέμε Hollywood το μυαλό μας δεν πάει στον Κοέν και τον Τζάρμους αλλά στον Μπρουχάιμερ και τον Νικολας Κέϊτζ . Αλλά είπαμε δεν είναι κακό ν αποσκοπούν στο κέρδος . Αρκεί να υπάρχει σχετικός σεβασμός στο κοινό και έστω ένα υποτυπώδη σενάριο για να πατήσει κάπου η ταινία . Εγώ έχω μάθει να βλέπω και ν ακούω τα πάντα . Και όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα . Δεν ξεχωρίζω το σινεμά σε ευρωπαϊκό και αμερικάνικο . Παντού βρίσκω διαμάντια και κάρβουνα .

Υ.Γ Από τα παραπάνω ¨πάντα¨ εξαιρείται ο Στίβεν Σιγκάλ . Αυτός δεν παλεύεται με τίποτα .

Re: Απάντηση: National Treasure 2: Book of Secrets

Υ.Γ Από τα παραπάνω ¨πάντα¨ εξαιρείται ο Στίβεν Σιγκάλ . Αυτός δεν παλεύεται με τίποτα .
Δεν άντεξα να μην εκθέσω τον Τακη: Ο εν λόγω σινεφίλ λοιπόν έχει δηλωσει ότι ακόμα και ο Σιγκάλ βλέπεται μια χαρα σε ορισμένες ταινίες!

Αυτό τα λέει όλα Κώστα. Μην το ψάχνεις παραπάνω.

:p

Τάκη σαφώς και υπάρχουν και καλές ταινίες και μάλιστα πολλές . Για το γενικό σύνολο μιλάω και όταν λέμε Hollywood το μυαλό μας δεν πάει στον Κοέν και τον Τζάρμους αλλά στον Μπρουχάιμερ και τον Νικολας Κέϊτζ . Αλλά είπαμε δεν είναι κακό ν αποσκοπούν στο κέρδος . Αρκεί να υπάρχει σχετικός σεβασμός στο κοινό και έστω ένα υποτυπώδη σενάριο για να πατήσει κάπου η ταινία . Εγώ έχω μάθει να βλέπω και ν ακούω τα πάντα . Και όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα . Δεν ξεχωρίζω το σινεμά σε ευρωπαϊκό και αμερικάνικο . Παντού βρίσκω διαμάντια και κάρβουνα .

Ok, αλλα υπαρχουν και ταινιες καθαρα ψυχαγωγικες (pop-corn αν θες) οι οποιες στοχευουν σε ενα ευχαριστο-ξεκουραστο 2ωρο, οπως το National Treasure. Αν εχεις αυτον τον στοχο ως θεατης, δεν βγαινεις ζημιωμενος, αν περιμενεις να δεις αριστουργημα και να προβληματιστεις σε ταινια οπως αυτη, μαλλον εισαι (οχι εσυ, ο εκαστοτε θεατης) εκτος τοπου και χρονου...

Απάντηση: Re: Απάντηση: National Treasure 2: Book of Secrets

Δεν άντεξα να μην εκθέσω τον Τακη: Ο εν λόγω σινεφίλ λοιπόν έχει δηλωσει ότι ακόμα και ο Σιγκάλ βλέπεται μια χαρα σε ορισμένες ταινίες!

Αυτό τα λέει όλα Κώστα. Μην το ψάχνεις παραπάνω.

:p

Αυτο δεν το ειπα εγω Ρουλη, ο Ντιμης το ειπε!
Και μην μιλας εσυ, ο Βασιλιας του Σπλατερ! :p

Κωστα οταν βλεπω μια ταινια δρασης ξερω τι περιμενω να δω. Ουτε μεγαλες ερμηνείες , ουτε σεξπιρικους διαλογους κτλ. αλλα και με χαλαρα κριτηρια να κρινουμε την συγκεκριμενη ταινια δεν νομιζω οτι ενας νοημον ανθρωπος μπορει να πιστεψει ουτε το 10% απο αυτο που βλεπει. Ο αλλος για παραδειγμα μεσα απο την τουαλετα χειριζοταν ολο το συστημα ασφαλειας του Μπακιγχαμ...

Ακομη και ο spiderman που λες πιο αληθοφανης ηταν...

Αυτή η λογική πάντως ʽξέρω τι περιμένω να δωʼ οδηγεί στην κατακόρυφη πτώση των απαιτήσεών και της ποιότητας και εν τέλει στην κινηματογραφική αποβλάκωση.

Αν είναι έτσι να αρχίσουμε να τρώμε και ληγμένα επειδή ʽξέρουμε τι περιμένουμε να φάμεʼ. Είναι απλώς παράλογο.

Στο τέλος (όχι δλδ πως δεν ισχύει ήδη σήμερα σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό), θα βλέπουμε αποκλειστικά σκουπίδια μόνο και μόνο επειδή ξέρουμε ότι είναι σκουπίδια. Τρέλα σκέτη.

Η όλη λογική θα είχε κάποιο νόημα αν τα σκουπίδια ήταν η μειοψηφία / ένα διάλλειμα.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι είναι η συντριπτική πλειοψηφία (και αυτό πολύ απλά γιατί έχουμε όλοι καταντήσει κουρασμένοι καταναλωτές που προτιμάμε τα σκουπίδια έναντι της ευχαρίστησης που προσφέρει το να κουράσουμε λίγο το μυαλό μας για να πάρει 2 στροφές παραπάνω).

Φυσικά είναι και θέμα γούστου, παιδείας, κουλτούρας του καθενός αλλά και αυτά δυστυχώς έχουν καταλήξει ʽαπόρροιαʼ του παραπάνω, μη αποκλειστικά κινηματογραφικού προφανώς, συστήματος.

Επ! Τι είπα εγώ; Για τον Στίβεν; Μπα... Δεν θυμάσαι καλά.. :p
Άσε, το πήρε πίσω (αλλά όχι δημόσια βέβαια) :p

Απάντηση: Re: National Treasure 2: Book of Secrets

Στο παρελθον εχω δει και Κισλοφσκι (κορυφαιος δημιουργος , την μερα που ακουσα στις ειδησεις οτι πεθανε πραγματικα συγκινηθηκα) , Μπουνιουέλ κτλ.

Αλλο το ενα αλλο το αλλο ομως. Καλο το μαγειρεμενο σπιτικο φαγητο αλλα χρειαζεται καμια φορα και το junk food.-bye-

Εγώ αυτό που δεν δέχομαι σαν δικαιολογία είναι όταν μου λένε θέλω να δω μια ταινία χαλαρή να μη σκέφτομαι τίποτα . Και γιατί να μη σκέφτεσαι τίποτα . Αν είναι έτσι μη ζεις .

Re: Απάντηση: Re: National Treasure 2: Book of Secrets

Αλλο το ενα αλλο το αλλο ομως. Καλο το μαγειρεμενο σπιτικο φαγητο αλλα χρειαζεται καμια φορα και το junk food.-bye-

Δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα ;)
Στην τελική δεν είναι όλοι σινεφίλ , και ούτε προτίθεμαι να κάθομαι να παρακολουθώ τον σκηνοθέτη να μου δείχνει το βλέμμα της αγελάδας και να αναρωτιέμαι τι θέλει να πει ο ποιητής...
Ο καθένας με τα γούστα του , μην απαξιώνουμε όμως το κοινό που παρακολουθεί κάτι που δεν εμπίπτει στις προσωπικές μας προτιμήσεις
Προσωπικά το παραπάνω σχόλιο του φίλου Κώστα με ενόχλησε και το βρίσκω ακραίο
Δηλαδή κανείς μας δεν έχει δει κάποια παιδική ταινία CG απλώς για να περάσει ευχάριστα την ώρα του;
Άλλωστε , καλώς ή κακώς οι εποχές που ζούμε σήμερα χαρακτηρίζονται από μεγάλο άγχος και ένταση , που οποιοσδήποτε θέλει να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις πρέπει να χρησιμοποιήσει το μυαλό του
Απ'τη στιγμή όμως που θέλεις να χαλαρώσεις μετά από μια μέρα σκληρής δουλειάς , εγώ προσωπικά δεν θα διαλέξω την άκρως πολύπλοκη ταινία να δω , αλλά κάτι απλό να περάσω ευχάριστα την ώρα μου
Τώρα , στην άδειά μου , να κάτσω να ασχοληθώ και με πολυπλοκότερα δημιουργήματα , σαφώς , και να το ψάξω και λίγο παραπάνω

Αλλά βγήκα offtopic

Προσωπικά η ταινία μου άρεσε πολύ , και άνετα την ξαναβλέπω
Κατά πολύ καλύτερη του πρώτου

Καταρχάς Φίλε Αστέριε είπα την άποψη μου όπως κι εσύ και δε είχα σκοπό ν απαξιώσω τίποτα. . Το να βλέπεις ταινίες με σενάριο δεν σημαίνει ότι είσαι σινεφιλ . Το θέλω να δω ταινία χωρίς να σκέφτομαι το θεωρώ μια φθηνή δικαιολογία , πόσο μάλιστα όταν όλες μου οι επιλογές έχουν αυτό το κριτήριο. Σαφώς και είναι επιλογή του καθενός να ¨γουστάρει¨ ότι θέλει . Αλίμονο αν είχαμε όλοι την ίδια άποψη για τις ταινίες . Και φυσικά θα διαφέρουν οι απόψεις μας . αυτό δεν σημαίνει ότι η δική μου είναι σωστότερη από κάποιου άλλου . Είπαμε ο καθένας με τα γούστα του .
Στη συγκεκριμένη ταινία εγώ βρήκα μόνο αρνητικά , κάποιος άλλος μόνο θετικά και πάει λέγοντας .

Re: Απάντηση: National Treasure 2: Book of Secrets

Εμενα προσωπικα η συγκεκριμενη ταινια με εκανε να σκεφτω πολλα...

Πχ. σκεφτομουν τι απατη ηταν η σκηνη της καταδιωξης , τι μαμακιες ελεγαν οι πρωταγωνιστες στους διαλογους κτλ.