Παρόλα αυτά από την HDMI πήρα μόνο Stereo ήχο...
(πάντα όλες οι δοκιμές με τους τελευταίους drivers της Intel)
Ηχο που ? Στον AVR ? ή στην TV ?
Ηχο θα πρεπει να μπορείς να πάρεις κανονικά, το έχω κάνει με το G33 και από ότι διάβασα και στο G45 είναι οκ, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο.
Ολα είναι θέμα της μ@μακι@ς του HDCP. Αυτοί της Intel έχουν πάει με το "γράμμα" του νόμου και βέβαια έχουν προβλήματα.
Οταν συνδέεις με HDMI το PC στην TV οι driver ζητάνε απο την συσκευή να επιστρέψει της δυνατότητές της. Στις EDID πληροφορίες που στέλνει η TV λέει ότι έχει την δυνατότητα να παίζει stereo και γ'αυτό δεν έχεις άλλες επιλογές. Σε ορισμένους AVR, πχ Denon, οι πληροφορίες αυτές δεν είναι με σωστή κωδικοποίηση με αποτέλεσμα να μην παίζει πάλι σωστά. Η Denon με την αναβάθμιση που έκανε έλυσε αυτό το πρόβλημα.
Γράψε ακριβώς πως έχεις κάνει την σύνδεση. Εγώ αφού έσπασα τα νεύρα μου, μετά την αναβάθμιση του 3808 και εφόσον έβαλα το PC απευθείας σ' αυτόν είδε ότι είχε την δυνατότητα 7.1 καναλιών.
Ρύθμισα την HDMI κάρτα ήχου σε 5.1 κανάλια, μιάς και δεν έχω 7.1, και μετά από αυτό ο AVR δείχνει
ΠΑΝΤΑ ότι δέχεται Multi Channel ήχο. Είναι σαν να είναι μόνιμα κλειδωμένη η κάρτα με τον AVR σε πολυκάναλο ήχο. Αν το πρόγραμμα αναπαραγωγής στείλει 2 κανάλια stereo, πχ ο Media Player, ακούς απο τα 2 μπροστινά ηχεία stereo χωρίς όμως να αλλάζει το κλείδωμα μεταξύ AVR και PC.
Για τα 24fps παντού διαβάζω ότι έχει πρόβλημα πάντως.