Νεα ASUS P5Q-E/Deluxe/EM (Intel P45/G45)

Από θερμοκρασίες πως πάει; Το ότι στα 24p δεν είδες κάποιο πρόβλημα, είναι πολύ θετικό πάντως! :a0210:
 
Η σύνδεση για ήχο έγινε με TV αλλά και με Denon 3808 (χωρίς την αναβάθμιση). Άρα μάλον γι' αυτό φάνηκε να υπάρχουν προβλήματα.
Με τα 24fps δε μου φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα αλλά και πάλι ήταν μια σύντομη εμπειρία. Με την πρώτη ευκαιρία θα το τσεκάρω εξαντλητικά.
(Drivers αυτούς που βγήκαν 13/8 και firmware update με το τελευταίο firmware)


Διάβασε αυτό είναι χρήσιμο

http://softwareblogs.intel.com/2008/05/12/hdmi-audio-case-study-denon-av-receivers/

Γενικά αυτό που έχω καταλάβει είναι πόσο νόμιμα πάνε όλοι με το HDCP και πως το βλέπει ο καθένας.

Να πώ τι έχω καταλάβει με το G33 και μπορείς να το τσεκάρεις με το G45.

Αν δεν συνδέσεις το PC με HDMI καλώδιο δεν βλέπεις στο mixer σαν playback συσκευή την HDMI κάρτα ήχου.

Οταν συνδέσεις καλώδιο HDMI τότε ανάλογα με την απέναντι συσκευή μπορεις να κάνεις SetUp. Αν η απέναντι συσκευή απαντά ότι έχει την δυνατότητα να παίζει Stereo τότε μόνο Stereo θα έχεις επιλογή στην κάρτα ήχου. Αυτή είναι η διαδικασία που απαιτεί το HDCP.

Το ότι άλλοι κατασκευαστές μπορεί να το αγνοούν, πχ ATI ( χωρίς να το έχω δοκιμάσει, κάποιος από όσους το έχουν δοκιμάσει μπορεί να μας πεί ) σύμφωνα με την Intel δεν είναι σωστό.

Στην τελική εμάς σαν καταναλωτές μας ενδιαφέρει να παίζει και όχι το γράμμα του "νόμου".

Αντί δηλαδή να βλέπει το PC μία συσκευή στην οποία να μπορείς να ρυθμίσεις το SetUp πού έχεις και να πείς πχ τα ηχεία μου είναι 5.1, προσπαθεί να το μάθει αυτόματα και μετά να σου επιτρέψει να κάνεις ρυθμίσεις.
 
Στα μείων του mobo το γεγονός ότι δεν έχει IDE σύνδεση (μόνο SATA το οποίο με παίδεψε στο να βρω adaptor για το Slim DVD)

Επειδη πολλοι θα το ψαχνουν... Ενα search στο ebay με τις λεξεις "slim to sata" θα σας βγαλει αρκετα και φθηνα αποτελεσματα οπως το παρακατω...
http://cgi.ebay.de/Laptop-Notebook-...ryZ41993QQrdZ1QQssPageNameZWD2VQQcmdZViewItem

Μου ηθρε μεσα σε ενα μικρο φακελακι φουλ στις φουσκαλες μεσα σε 5 μερες...
 
Από θερμοκρασίες πως πάει; Το ότι στα 24p δεν είδες κάποιο πρόβλημα, είναι πολύ θετικό πάντως! :a0210:

Κανένα πρόβλημα με θερμοκρασίες - ούτε με το 120W τροφοδοτικό. Έκανα βέβαια 1-2 modifications στο case τα οποία έριξαν το θόρυβο σε μηδενικά επίπεδα και ταυτόχρονα βελτίωσαν την ψύξη.
Το adaptor από SlimDVD σε sata το πήρα από εδώ: http://linitx.com/viewproduct.php?prodid=11678
Παράδοση σε 2 εργάσιμες...
 
Διάβασε αυτό είναι χρήσιμο

http://softwareblogs.intel.com/2008/05/12/hdmi-audio-case-study-denon-av-receivers/

Γενικά αυτό που έχω καταλάβει είναι πόσο νόμιμα πάνε όλοι με το HDCP και πως το βλέπει ο καθένας.

Να πώ τι έχω καταλάβει με το G33 και μπορείς να το τσεκάρεις με το G45.

Αν δεν συνδέσεις το PC με HDMI καλώδιο δεν βλέπεις στο mixer σαν playback συσκευή την HDMI κάρτα ήχου.

Οταν συνδέσεις καλώδιο HDMI τότε ανάλογα με την απέναντι συσκευή μπορεις να κάνεις SetUp. Αν η απέναντι συσκευή απαντά ότι έχει την δυνατότητα να παίζει Stereo τότε μόνο Stereo θα έχεις επιλογή στην κάρτα ήχου. Αυτή είναι η διαδικασία που απαιτεί το HDCP.

Το ότι άλλοι κατασκευαστές μπορεί να το αγνοούν, πχ ATI ( χωρίς να το έχω δοκιμάσει, κάποιος από όσους το έχουν δοκιμάσει μπορεί να μας πεί ) σύμφωνα με την Intel δεν είναι σωστό.

Στην τελική εμάς σαν καταναλωτές μας ενδιαφέρει να παίζει και όχι το γράμμα του "νόμου".

Αντί δηλαδή να βλέπει το PC μία συσκευή στην οποία να μπορείς να ρυθμίσεις το SetUp πού έχεις και να πείς πχ τα ηχεία μου είναι 5.1, προσπαθεί να το μάθει αυτόματα και μετά να σου επιτρέψει να κάνεις ρυθμίσεις.

Όλα αυτά δεν τα υπαγορεύει το HDCP. Μάλιστα, είναι άσχετα με το HDCP!
Είναι πληροφορία EDID.

Τώρα αν πω ότι όλα αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες, θα με ξαναπείτε γκρινιάρη; Αντί να διαδηλώνουν δεξιά και αριστερά ότι δεν φταίνε αυτοί, θα μπορούσαν παράλληλα να βελτιώσουν τους οδηγούς να παρακάμπτουν το bug (γιατί εκτός από τις άλλες πληροφορίες, στο EDID υπάρχει και ο κατασκευαστής, και η denon δεν βγάζει και πολλά προϊόντα με HDMI).
Και φυσικά, θα μπορούσαν να δώσουν την δυνατότητα να διαλέγει ο χρήστης τα φορματ, αφού τα δοκιμάσει (όπως κάνει η ΑΤΙ).
Το ότι οι συσκευές δεν δηλώνουν πολλές φορές την σωστή πληροφορία δεν είναι νέο φαινόμενο, και ούτε θα σταματήσει να υπάρχει...

Νομίζω πάντως ότι η προσέγγιση πάντως της Ιντελ είναι λάθος. Ένα παράδειγμα:
Η δική μου η τηλεόραση είναι μια philips. Όπως όλες, έτσι και αυτή έχει ενα lag που οφείλεται στην επεξεργασία εικόνας. Ο μόνος τρόπος να αποφύγεις το lag, είναι να πάρεις ήχο από την ίδια την τηλεόραση.
Η τηλεόραση καταλαβαίνει LPCM 2.0 & DD 5.1. Μόνο αυτά. Αλλά, αν τις στείλεις DTS, απλά το βγάζει στο SPDIF για να πάει στον ενισχυτή.
Αν είχα τσιπσετ Ιντελ, στην τηλεόραση δεν θα έστελνε ποτέ DTS στην τηλεόραση, σωστά; Τώρα όμως με την ΑΤΙ, της στέλνει κανονικά το DTS, το οποίο δεν παίζει η tv αλλά το στέλνει στον ενισχυτή που το παίζει κανονικά...

Για εμένα, το να δώσεις το HDMI πρώτα στην τηλεόραση, και από κει στον ενισχυτή είναι η μόνη λύση. Αλλιώς, πρέπει να παιδευτείς πολύ για να βρεις τι lag έχει η τηλεόραση, το οποίο μάλιστα είναι διαφορετικό ανάλογα με την ανάλυση! Και αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, δύσκολα τα πράματα...
 
Νομίζω πάντως ότι η προσέγγιση πάντως της Ιντελ είναι λάθος.

Φίλε petasis εγώ νομίζω πως όλοι οι κατασκευαστές έχουν λάθος προσέγγιση στο θέμα, εγραψα λίγα post ποιό πάνω για την αγανάκτησή μου.

Αντί να θέλει ο καθένας να πάρει βιαστικά ένα μερίδιο από την πίτα που λέγεται HTPC και εφόσον βλέπουν ότι υπάρχει αγορά που αξίζει να επενδύσουν ( αν υπάρχει και αν είναι κερδοφόρα κλπ ) θα έπρεπε να προσεγγίσουν αυτή την αγορά ποιό σοβαρά.

Αν κατασκεύαζα ένα notebook με οθόνη 24", ζύγιζε 15 κιλά, η μπαταρία είχε διάρκεια 1 ώρα, για να το μεταφέρω λόγω όγκου χρειαζόμουν ένα μικρό βαρούλκο και κόλαγε λόγω software εεεε μάλλον ΔΕΝ θα πούλαγα κανένα ( σίγουρα δεν θα ήταν notebook ). Ανάλογα άν ένα Blu-Ray Player είχε μέγεθος όσο ένας Denon ή Onkyo AVR, έκανε θόρυβο όπως ένας Server και κόλαγε κάθε 3 και μία πάλι δεν θα είχε επιτυχία.

Τα λέω υπερβολικά θα μου πείτε ....

Δεν ξέρω που κάνω λάθος αλλά μάλλον αυτά χρειάζεται ένα HTPC :

  • αθόρυβο
  • μικρό σε όγκο
  • γρήγορο σε επεξεργασία πληροφοριών
  • σταθερό σε απόδοση
  • με διάρκεια ζωής τουλάχιστον 2 χρόνια
  • χαμηλή κατανάλωση
  • ευκολία στην χρήση
Οι "μεγάλοι" εμπλεκόμενοι δεν είναι δα και εκατοντάδες, πχ AMD/Intel/Nvidia/Microsoft/Cyberlink μαζί τους και όσοι μπορούν να ολοκληρώσουν την υλοποίηση οι γνωστοί Asus/MSI/Gigabyte/Shuttle κλπ, θα μπορούσαν να μας δώσουν σωστά προϊόντα.

Τι εννοώ σωστό προϊόν ? Να έχει την δυνατότητα να παίζει σωστά τα σημερινά standard με το δεδομένο ότι αυτά έχουν καθιερωθεί πχ. 1080p, DTS-HD MA, Dolby TrueHD κλπ. και να συνδιάζει τα παραπάνω που έβαλα.

Αν αύριο βγούν τα 2160p και ποιός ξέρει τι άλλο, είναι θέμα του μέλλοντος και σίγουρα δεν θα έχω απαίτηση να παίζουν την ημέρα που θα εμφανιστούν.

Το ότι μπορούν ορισμένοι να πλησιάσουν τα παραπάνω με διάφορους συνδιασμούς, μετά από επιλογή υλικών από όλο τον πλανήτη, άπειρες δοκιμές αλλά χωρίς να φθάσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα κάνει τον οποιονδήποτε ασχολούμενο με PC να φτιάξει HTPC άρα να μεγαλώση και η αγορά.

πχ θα δίνει η νέα κάρτα ήχου bitstream ? ή όχι .. ε μα πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν ? θα την βλέπει το PowerDVD ή όχι ?

Ερχεται λοιπόν η κάθε Intel ή AMD ή Cyberlink που ισχυρίζεται ότι βλέπει αυτή την αγορά και δίνει ένα προϊόν με αρκετά προβλήματα ή μειονεκτήματα αλλά στο marketing λένε πως όλα πάνε τέλεια.

Ελπίζω να μην σας κούρασα.
 
Εγώ θα πρόσθετα και να μην ζεσταίνεται... Καλά τα αθόρυβα, αλλά άμα το ράφι πιάνει 60-70 βαθμούς και βγάζει ζέστη, τι να το κάνεις;
Πρόσφατα αγόρασα δορυφορικό δέκτη, και ζεματάει ακόμα και στο stand by!
Επίσης και το PS3 χάλια είναι, και σε ζέστη και σε θόρυβο...
Οπότε, αυτό που ψάχνουμε στα PC ούτε σε καταναλωτικές συσκευές δεν γίνεται ακόμα (δυστυχώς...) :frown:
 
Νομίζω είστε αρκετά αυστηροί. Δε γινεται πουθενα, σε καμιά βιομηχανία, να βγαίνουν προϊόντα χωρίς περιθώρια βελτίωσης, διόρθωσης ή αναβάθμισης.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα περιθώρια ΑΝΕΤΑ να φτιάξει κάποιος ένα HTPC που να κάνει σχεδόν τα πάντα. Αυτό δεν είναι λίγο. Δείτε που βρισκόμασταν πριν μερικά χρόνια... και μην ξεχνάτε ότι μια βιομηχανία δε λειτουργεί με βάση τις ανάγκες μια μικρής μερίδας καταναλωτών (γιατί μικρή μερίδα είμαστε όσοι γράφουμε εδώ). Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών εκεί έξω δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με τη λεπτομέρεια που ασχολούμαστε εμείς...
Άρα, αυτή τη στιγμή η βιομηχανία υπολογιστών έχει προϊόντα που θα ΥΠΕΡκαλύψουν το 99% των χρηστών... δεν είναι λίγο... ή μάλον είναι πολύ να τους κατηγορούμε ότι δε δίνουν προσοχή στο 1%. Άλλωστε αυτό το 1% πάντα θα βρίσκει πράγματα που θα θέλουν διόρθωση κι αναβάθμιση
 
Ακριβώς. Δεν φταίει η αγορά. Εμείς είμαστε οι "περίεργοι" που θέλουμε έξοδο bistream και 7.1 ενώ ελάχιστοι (κι από εμάς ακόμα!) έχουν/με ενισχυτές που μπορούν να τα εκμεταλλευτούν.

Όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν ανεκτά, με λίγη προσοχή στις επιλογές.
 
Ακριβώς. Δεν φταίει η αγορά. Εμείς είμαστε οι "περίεργοι" που θέλουμε έξοδο bistream και 7.1 ενώ ελάχιστοι (κι από εμάς ακόμα!) έχουν/με ενισχυτές που μπορούν να τα εκμεταλλευτούν.

Όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν ανεκτά, με λίγη προσοχή στις επιλογές.

Δημήτρη το bitstream το έβαλα σαν παράδειγμα. Θα σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα που εσύ είχες σαν εμπειρία

"Όσο αφορά τον ήχο, τα πράγματα δεν ήταν πολύ καλύτερα από τα XP. Πάλι φαίνεται το device, εδώ μάλιστα μπορεί και να επιλεγεί από το panel των Vista, αλλά εδώ αρχίζουν τα περίεργα. Στις δυνατότητές του αναφέρει μόνο λειτουργία σε stereo, την οποία μάλιστα δεν καταφέραμε να δοκιμάσουμε επιτυχώς παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειές μας. Στο PDVD φαίνεται σαν HDMI Audio Device, αλλά και εκεί εξακολουθεί να μην δίνει ήχο. Τζίφος δηλαδή. " απόσπασμα από το

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=29014&page=2

Θα έπρεπε ο ήχος να παίζει ή όχι ?

Σήμερα αν ψάξει κάποιος θα βρεί την λύση πού παίζει με τον Denon και την ATI αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο νορμάλ χρήστης πρέπει να κάνει βουτιά στα βαθειά και ίσως άγνωστα νερά ή ότι μπορεί να το κάνει.

Δεν αναφέρομαι σε χρήστες που ζητάνε πάντα το τέλειο, όχι ότι είναι κακό αυτό, αλλά στην μάζα που αγοράζει ένα προϊόν και θέλει να δουλεύει σύμφωνα με τα όσα λέει ότι κάνει το προϊόν αυτό.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με όσα είπατε παραπάνω άσχετα αν μου την "δίνει" αρκετές φορές όταν χτυπάω σε τοίχο και αρχίζω τα @&@&@&@ #&#&#&# ....

:ernaehrung004: