ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Παναγιώτη
Υπάρχει κάποιο όριο. Τα έχεις χάσει.
Εγώ λοιπόν -λέμε τώρα-λέω οτι το να ΜΗΝ φοράνε οι γυναίκες μπούργκα μειώνει την προσωπικότητά τούς.
ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ ?
Γιατί έτσι ΕΜΑΘΕΣ ?
Γιατί αυτή είναι η αισθητική που σε βολεύει ?
Είναι δυνατόν να μιλάς και να εκφράζεις άποψη για ένα θέμα που άπτεται της θρησκείας κάποιου άλλου για την οποία (το πιό πιθανό είναι οτι) δεν έχεις την παραμικρή ιδέα, και αυτό να είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.Έχεις άποψη περί Μωαμεθανισμού ? Γνωρίζεις (ή προσπάθησες να γνωρίσεις) κάποιον πνευματικό τους ταγό ? Ξέρεις πραγματικά ποιά είναι η σημασία αυτού του ρούχου ?

Είπες δλδ ποτέ στην γιαγιά κάποιου φίλου σου να βγάλει τα μαύρα ?

Πήγες ποτέ στην κουζίνα κάποιου πχ Ισπανού για να του πείς πως θα μαγειρέψει ? Διότι μπορεί να μην σου αρέσει η Ισπανική κουζίνα (πχ) αλλά καλώς ή κακώς εκατομμύρια άνθρωποι αυτό το φαγητό τρώνε, αυτό έμαθαν να εκτιμούνε και αυτό ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ στην καθημερινότητά τους. Τι θα τους πείς δλδ αυτούς ? Οτι επειδή εγώ θεωρώ οτι η παέλια είναι σπατάλη πρωτεινών (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ) πρέπει να την κόψετε ? Δέστε ! Την κατήργησαν στην Αυστραλία ! Άρα από αυριο παέλια γιόκ.

ΤΑ ΛΕΣ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ?
(Και μην ακούσω εδώ τιποτα περί ορέξεως. Παίρνω την ΔΙΚΗ ΣΟΥ γραμμή λογικής και απλά την βάζω σε άλλη γραμμη επιχειρημάτων)

Δεν είπες ουτε καν "...κατα την άποψή μου..."

Όσον αφορά τα περί παιδεραστίας, ανθρωποθυσιών κτλ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΑ η απάντηση είναι ΝΑΙ. Έχει και επιχειρήματα (μπρρρρρ...) αλλά δεν μπαίνω εκεί καθότι είμαι ΚΑΡΑ of topic.

Αρκετά. Δεν θα επανέλθω. Για προβληματισμό είναι, όχι για κράξιμο.

Σίμος

Έχω πολλά επιχειρήματα για το μωαμεθανισμό και για το πως αυτός, με το δόγμα του, μειώνει την προσωπικότητα των γυναικών. Μπορώ να γράφω σελίδες επί σελίδων και να επιχειρηματολογώ γιατί ο μωαμεθανισμός αποτελεί τεράστιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για τον πρώτο κόσμο (που είναι ως επί το πλείστον χριστιανικός - και η θρησκεία αυτή, παρά τα δικά της ατοπίματα, αν μη τι άλλο σέβεται τον άνθρωπο). Αλλά θα σεβαστώ τον moderator και δε το συνεχίζω, αφού θα είμαστε και τελείως off topic.

Λοιπόν, θα σας εξομολογηθώ και γώ τον καημό μου ....

Κάθε φορά που παρακαλάω να σταματήσετε τις αντεγκλήσεις όταν γράφετε εδώ, αμέσως μετά κλείνω το PC και το ξανανοίγω κάποιες ώρες αργότερα με την ελπίδα οτι - μιας και το ξέρω οτι μιλάω σε νοήμονες ανθρώπους - το φαινόμενο θα έχει σταματήσει.
Και κάθε φορά που πάω στο "προβληματικό" θέμα διαπιστώνω οτι "λιγο καιρό ξαποσταίνει" και μετά ξανα μανα τα ίδια (και κάποιες φορές και χειρότερα).

Απαντήστε μου λοιπόν το εξής (και ΔΕΝ είναι ρητορικό το ερώτημα - περιμένω όντως απάντηση):
Πρέπει κάποιος να σεβαστεί την οντότητά σας και τα γραφόμενά σας και να ΜΗΝ τα σβήσει, όταν την ίδια ώρα εσείς οι ίδιοι τον γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας, (για να μην πώ πουθενά αλλού και έχουμε άλλα) ?

Δεν σας ζήτησα κάτι το τραγικά δύσκολο νομίζω ... Επιλέγετε όμως να με γράφετε κανονικότατα. Μέχρι στιγμής δεν νομίζω να σας έχω δώσει την εντύπωση του δρακόντιου συντονιστή ούτε του αυταρχικού δικτατορίσκου. Σεβομαι οτι είστε έξυπνοι άνθρωποι, και σαν τέτοιοι και ιδέες έχετε και απόψεις. Προσπαθώ λοιπόν με παραινέσεις και παρακλήσεις να κεντρίσω την νοημοσύνη σας ή εν τέλει το φιλότιμό σας.
Στο κάτω κάτω της γραφής ανοίξτε ένα θέμα στην "Εκτός" και κάντε εκείνο μπάχαλο. Να προσέξετε όμως γιατί δεν έχουμε όλοι οι συντονιστές την ίδια ανεκτικότητα σε αυτά που γράφετε και ενδέχεται να τρέχετε ...

Προσπάθησα ένας Θεος ξέρει πόσο, ώστε να είμαι υπόδειγμα δημοκρατικότητας. Αλλά εσείς αντι να το σεβαστείτε, θελήσατε να το εκμεταλλευτείτε, εκλαμβάνοντας την στάση μου ως αδυναμία. Επειδή όμως αδυναμία ΔΕΝ είναι, και επειδή απο ότι φαίνεται δεν είστε σε θέση να συμπλεύσετε με ενα άλλο, δημοκρατικότερο τρόπο διαχείρισης, θα προσαρμοστώ με θλίψη μου σε αυτό που καταλαβαίνετε καλύτερα : το σβήσιμο και το ban.

Λυπούμαι που θα γίνει έτσι, αλλά η στάση σας μόνο αυτό μου αφήνει ως περιθώριο δράσης....

Φίλιππος

Οφείλω να σου απαντήσω στο ερώτημα σου Φίλιππε επειδή μάλλον σε εμενα απευθύνεται.
Θεωρώ λάθος το σβήσιμο των post αν αυτά δεν βάζουν με κανένα τρόπο σε κίνδυνο το ίδιο το forum, όπως συζητήσεις περί παρανομων καρτών κλπ η δεν έχουν υβριστικό περιεχόμενο.
Αν σαν moderator θεωρείς ότι το θέμα εξαντλήθηκε και από εδώ και πέρα μονο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει έπρεπε να το κλειδώσεις μερικές σελίδες πριν.
Από την στιγμή που το thread είναι ανοικτό και με τα post που έχουν γραφτεί σίγουρα όλο και κάποιος θα θέλει να έκφραση την γνώμη του... (σωστή η λάθος.. δεν έχει καμια σημασία)
Να σβήσεις ένα post που ούτε υβριστικό περιεχόμενο έχει αλλα ούτε και αναφορές περί παρανομου software/hardware είναι κάπως άκομψο.
Αυτά κατά την ταπεινή μου γνώμη. Εσύ είσαι ο moderator και εσύ αποφασίζεις
Και δεν σε γραφει κανεις... μην το βλέπεις στραβά, δεν είναι έτσι σε διαβεβαιώ.

Re: Απάντηση: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Αν μου επιτρέπεις, Φίλιππε, εφόσον θέλεις, μπορούν να μεταφερθούν όλα τα off topic μηνύματα σ' ένα καινούργιο θέμα στην ''Εκτός''.

Οχι, δεν θέλω να μεταφερθούν Γιάννη μου :smile:
Και να μεταφέρει κανείς αυτά, θα έρθει κάποιος άλλος να γράψει άλλα off topic για κάτι διαφορετικό :D

(Ατιμη Nova ... Μας βγάζεις στο φως τον Che Guevara που κρύβουμε μέσα μας)

Οφείλω να σου απαντήσω στο ερώτημα σου Φίλιππε επειδή μάλλον σε εμενα απευθύνεται.
Θεωρώ λάθος το σβήσιμο των post αν αυτά δεν βάζουν με κανένα τρόπο σε κίνδυνο το ίδιο το forum, όπως συζητήσεις περί παρανομων καρτών κλπ η δεν έχουν υβριστικό περιεχόμενο.
Αν σαν moderator θεωρείς ότι το θέμα εξαντλήθηκε και από εδώ και πέρα μονο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει έπρεπε να το κλειδώσεις μερικές σελίδες πριν.
Από την στιγμή που το thread είναι ανοικτό και με τα post που έχουν γραφτεί σίγουρα όλο και κάποιος θα θέλει να έκφραση την γνώμη του... (σωστή η λάθος.. δεν έχει καμια σημασία)
Να σβήσεις ένα post που ούτε υβριστικό περιεχόμενο έχει αλλα ούτε και αναφορές περί παρανομου software/hardware είναι κάπως άκομψο.
Αυτά κατά την ταπεινή μου γνώμη. Εσύ είσαι ο moderator και εσύ αποφασίζεις
Και δεν σε γραφει κανεις... μην το βλέπεις στραβά, δεν είναι έτσι σε διαβεβαιώ.

Μα ούτε θέλω και ούτε πρέπει να το κλειδώσει κανείς το θέμα !
Δεν είναι αυτό το ζήτημα...

Γνώμη για τη Nova και εγώ ο ίδιος εξέφρασα ! Για τη Nova ομως. Και δεν χρησιμοποίησα ούτε το Μωαμεθανισμό, ούτε μπούργκες, ούτε παιδεραστές, ούτε τίποτε άλλο για να στηρίξω την άποψή μου ...
Απλά οικονομικά είναι ...

Αλήθεια αν ήσουν μουσουλμάνος θα συμμετείχες ξανά στο forum μετά απο αυτά που γράφτηκαν ???

Δεν είναι ανάγκη να αφορά παρανομία για να είναι εμπρηστικό κάτι ... Και μην ξεχνάς οτι δεν είναι μόνο τα μέλη του forum που διαβάζουν τα γραφόμενα εδώ αλλά και guests ...

Καί για να το κλείσω γιατί ήδη ξεφύγαμε : Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκει να είναι πρέπει και να φαίνεται τίμια.

Και επειδή είστε όλοι - μα όλοι όμως - έξυπνοι άνθρωποι, σίγουρα καταλαβαίνετε ...

Φιλικά (αυτό ΔΕΝ αλλάζει ΟΤΙ κι αν γράψετε),

Φίλιππος

:offtopic:
Ρε Πάνο τα φώτα..... ρε Πάνο μας έκαψες τα φώτα........ Πάνο τον διακόπτη κατέβασε, από την ταινία βασικά καλησπέρα σας
Tωρα οτι και να πω με αυτα που εχουν γραφτει ειναι σαν να σας κοροιδευω. Απο την ωρα που καποιος συντονιστης μας ζητα να ηρεμησουμε και εμεις αντι να το κανουμε αυτο τους γραφουμε στα @@ μας ναι στα @@ μας, οποια αποφαση και να παρουν απο μενα θα ειναι σεβαστη. Το φορουμ εχει αλλη νοοτροπια και πρεπει να το σεβαστουμε για να μας σεβαστη και αυτο. Αυτα εχω να πω και τελος απο το νημα αυτο και ζητω συγνωμη απο ολους αν καπου ειπα κατι παραπανω.

Πάει και ο πρωινός καφές, φάγαμε και το μεσημέρι πέρασε και το βραδυνό....

Εγώ λέω να φάω ένα παγωτάκι αν μου επιτρέπετε..... και σόρυ για το off topic....

Οι συζητήσεις για τη Νόβα πάντα δημιουργούν "πεδίο δόξης λαμπρό"
Ποτέ κανείς δε μπορεί να αντισταθεί και να μην τοποθετηθεί.
Σωστά ή λάθος, αδιάφορο. Συνδρομητής ή μη. Ευκατάστατος ή ..ακατάστατος.
Δε θα μπορούσαμε να ζούμε χωρίς αυτό. Είναι σχεδόν κοινωνικό φαινόμενο.
Αρκεί η συζήτηση να γίνεται με επιχειρήματα και σεβασμό στο συνομιλητή. Ασχετα αν συμφωνεί κανείς με την αντίθετη άποψη ή όχι. Ας αποφεύγονται οι προσπάθειες "εμφύτευσης" και οι προσβολές περί νοημοσύνης.

Απάντηση: Re: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Πάει και ο πρωινός καφές, φάγαμε και το μεσημέρι πέρασε και το βραδυνό....

Εγώ λέω να φάω ένα παγωτάκι αν μου επιτρέπετε..... και σόρυ για το off topic....
Ξάπλωσε και λίγο βρε. Κουράστηκες!
(και να ξέρεις ότι έφαγες παχαίνει, μόνο η Νόβα ανασταίνει! Μυαλά και συνειδήσεις..)

Re: Απάντηση: Re: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Ξάπλωσε και λίγο βρε. Κουράστηκες!
(και να ξέρεις ότι έφαγες παχαίνει, μόνο η Νόβα ανασταίνει! Μυαλά και συνειδήσεις..)

Sorry man, προτιμώ το Sky !!!!! :D

Θέλω να ευχαριστήσω τον Φίλιππο για την υπομονή του και να απολογηθώ αν έδωσα λάθος εντύπωση.

Εδώ στο forum βλέπω ότι συζητείται τακτικότατα το θέμα "Nova".
Καλο θα ήταν να γίνει ένα thread sticky με τίτλο Nova vs Other packages και οποιος μπορεί να δίνει στοιχεια για το τι προσφέρει ο κάθε provider (κανάλια, σε τι resolution/bitrate, τιμή πακέτου/υποπακετων, αριθμό συνδρομητών κλπ)
Τουλάχιστο έτσι θα ξεκαθαρίσει το που στέκεται η Nova σε σύγκριση με ξένα πακέτα.

Η απορρόφηση του ΦΠΑ σημαίνει να χαρίσει στο κράτος ένα 10% των κερδών της (τα κέρδη της με τον τελευταίο ισολογισμό είναι 46 εκατομμύρια ευρώ).

Είναι λάθος να διαμαρτυρόμαστε στον Χ για κάτι που έκανε ο Ψ. Ελπίζω να μη διαφωνούμε σε αυτή τη γενική αρχή. Άρα, λάθος είναι να κραυγάζουμε στην Χ εταιρεία για μία αύξηση που δεν οφείλεται στην εταιρεία αλλά στο κράτος.

Επειδή τέθηκε και το θέμα των κερδών σε σχέση με τον αριθμό συνδρομητών. Με 46 εκατομμύρια κέρδη και 360.000 συνδρομητές, η εταιρεία στατιστικά κερδίζει 127 ευρώ το χρόνο από τον κάθε συνδρομητή. Συνεπώς, η καλύτερη έκπτωση που μπορεί να κάνει χωρίς να χρεοκοπήσει είναι 10 ευρώ το μήνα. Έκπτωση που έχει ήδη κάνει αν αναλογιστούμε τις συνδυαστικές προσφορές με τηλεφωνία και internet. Αυτά τα απλά μαθηματικά να τα θυμόμαστε όταν ζητάμε να πέσει η τιμή. Δε διαφωνώ πως η υπηρεσία είναι άκριβη για το μέσο ελληνικό εισόδημα. Δε διαφωνώ επίσης πως είναι άδικη η χρέωση, αφού επιδοτούμε όλοι οι συνδρομητές αυτούς που βλέπουν ποδόσφαιρο (τα περισσότερα χρήματα για δικαιώματα δαπανούνται εκεί). Αλλά πριν κραυγάσουμε για τις τιμές, καλό είναι να κοιτάμε λίγο τα νούμερα. Τέλος, το επιχείρημα ότι μειώσεις τιμών θα φέρουν νέους συνδρομητές και άρα θα παραμείνει κερδοφόρα η εταιρεία δεν ευσταθεί, γιατί με τις μειώσεις / προσφορές αλλά και τα υποπακέτα δεν αυξήθηκε ο αριθμός συνδρομητών. Ο κύριος λόγος είναι η θέαση χωρίς άδεια και αν δε λύσουν αυτό το θέμα, δύσκολα θα δούμε σημαντικές αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική.

Αυτό έμεινε επί της ουσίας ασχολίαστο. Και λογικό είναι, αφού όταν μιλάνε οι αριθμοί είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις. Ας μας πουν οι θιασώτες του δόγματος "φτηνή Nova στο λαό" πως ακριβώς θα γίνουν οι μεγάλες εκπτώσεις.

Εγώ έχω κάνει προτάσεις για αναδιανομή της συμμετοχής στα τηλεοπτικά δικαιώματα (και άρα στα έξοδα της πλατφόρμας). Φτηνότερο full πακέτο όμως με λιγότερους αγώνες, ακριβότερο (ίσως και pay per view) πακέτο ποδοσφαίρου (κατά τα πρότυπα του Sky Calcio). Επίσης ακριβότερες επαγγελματικές συνδρομές (μέχρι και γι' αυτό είδαμε αντιδράσεις σε αυτό το φόρουμ).

Αυτό έμεινε επί της ουσίας ασχολίαστο. Και λογικό είναι, αφού όταν μιλάνε οι αριθμοί είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις. Ας μας πουν οι θιασώτες του δόγματος "φτηνή Nova στο λαό" πως ακριβώς θα γίνουν οι μεγάλες εκπτώσεις.

Εγώ έχω κάνει προτάσεις για αναδιανομή της συμμετοχής στα τηλεοπτικά δικαιώματα (και άρα στα έξοδα της πλατφόρμας). Φτηνότερο full πακέτο όμως με λιγότερους αγώνες, ακριβότερο (ίσως και pay per view) πακέτο ποδοσφαίρου (κατά τα πρότυπα του Sky Calcio). Επίσης ακριβότερες επαγγελματικές συνδρομές (μέχρι και γι' αυτό είδαμε αντιδράσεις σε αυτό το φόρουμ).

OK, αφού θέλεις Πάνο μου να σχολιάσουμε τους αριθμούς, ας το κάνουμε ...

Κατ' αρχάς πιστεύω οτι θα συμφωνήσεις πως δεν είναι ολοι οι συνδρομητές "οικιακοί" και δεν έχουμε ιδέα για το πόσοι είναι οι "επαγγελματίες".
Για χάρη ευκολίας ας δεχτούμε οτι ΟΛΟΙ είναι οικιακοί συνδρομητές.
Τα καθαρά κέρδη όπως ορθά αναφέρεις ειναι 46.000.000 Ευρώ. Καθαρά κέρδη σημαίνει κέρδη μετά την αφαίρεση φορων, τόκων, υποτιμήσεων και αποσβέσεων.

Αρα δεν μιλάμε για τη συνδρομή στα 60 Ευρώ αλλά στα 50,34 Ευρώ (καθαρή τιμή χωρίς ΦΠΑ που ούτως ή αλλώς έχει αποδοθεί στο Κράτος).

Οντως διαιρώντας τα 46.000.000 με τους 360.000 συνδρομητές βγαίνει ένα νούμερο 127 Ευρώ περίπου. Αρα, 10 περίπου ευρώ ανα μήνα κέρδος ανα συνδρομητή. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει οτι το καθαρό κέρδος είναι περίπου στο 20% ανα μήνα.

Με αυτά σαν δεδομένα και με γνώμωνα οτι στην Κύπρο ΕΓΙΝΑΝ μειώσεις (παρ' όλο που δεν πιστεύω οτι η Nova "μπήκε μέσα" απο αυτές), μπορεί το 20% να γίνει 10% και η εταιρεία να εξακολουθήσει να έχει κέρδη. Ακόμα περισσότερο όμως, μπορεί αυτό το 10% να ελαττώσει την μείωση των συνδρομών που ενδέχεται σοβαρά να έχει λόγω της γενικότερης κακής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Αυτά είναι παράγοντες που αφορούν οχι τις πωλήσεις της Nova αλλά το marketing κομμάτι της.

Για τις προσφορές που συνδυάζονται με Double Play της Forthnet, ας μην το συζητήσουμε - τουλάχιστον απο εδώ - γιατί η συζήτηση θα πάρει άλλη τροπή, σχετικότερη με το ποσοστό διείσδυσης των Internet Providers στην Ελληνική αγορά και τον ανελέητο πόλεμο να πάρουν περισσότερους συνδρομητές σε μια χώρα που τα 2 μεγάλα της αστικά κέντρα (άρα το 60%+ του πληθυσμού) έχουν > 80% penetration σε ευρυζωνικές υπηρεσίες....

Ελπίζω να σε κάλυψα. Απο ότι είδες δεν σχολίασα καν το ΑΝ θα μπορούσε να απορροφήσει το 1 Ευρώ λόγω αυξησης του ΦΠΑ γιατί ο ίδιος ΔΕΝ πιστεύω οτι θα έπρεπε να το απορροφήσει !

Φιλικά,

Φίλιππος

ΥΓ: Ξέρεις εσύ καμμιά ΝΟΜΙΜΗ επένδυση που να σου αφήνει ένα κέρδος 20% ετησίως μετά τους φόρους ? Αν ξέρεις πές μου με PM γιατί με ενδιαφέρει ...

OK, αφού θέλεις Πάνο μου να σχολιάσουμε τους αριθμούς, ας το κάνουμε ...

Κατ' αρχάς πιστεύω οτι θα συμφωνήσεις πως δεν είναι ολοι οι συνδρομητές "οικιακοί" και δεν έχουμε ιδέα για το πόσοι είναι οι "επαγγελματίες".
Για χάρη ευκολίας ας δεχτούμε οτι ΟΛΟΙ είναι οικιακοί συνδρομητές.
Τα καθαρά κέρδη όπως ορθά αναφέρεις ειναι 46.000.000 Ευρώ. Καθαρά κέρδη σημαίνει κέρδη μετά την αφαίρεση φορων, τόκων, υποτιμήσεων και αποσβέσεων.

Αρα δεν μιλάμε για τη συνδρομή στα 60 Ευρώ αλλά στα 50,34 Ευρώ (καθαρή τιμή χωρίς ΦΠΑ που ούτως ή αλλώς έχει αποδοθεί στο Κράτος).

Οντως διαιρώντας τα 46.000.000 με τους 360.000 συνδρομητές βγαίνει ένα νούμερο 127 Ευρώ περίπου. Αρα, 10 περίπου ευρώ ανα μήνα κέρδος ανα συνδρομητή. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει οτι το καθαρό κέρδος είναι περίπου στο 20% ανα μήνα.

Με αυτά σαν δεδομένα και με γνώμωνα οτι στην Κύπρο ΕΓΙΝΑΝ μειώσεις (παρ' όλο που δεν πιστεύω οτι η Nova "μπήκε μέσα" απο αυτές), μπορεί το 20% να γίνει 10% και η εταιρεία να εξακολουθήσει να έχει κέρδη. Ακόμα περισσότερο όμως, μπορεί αυτό το 10% να ελαττώσει την μείωση των συνδρομών που ενδέχεται σοβαρά να έχει λόγω της γενικότερης κακής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Αυτά είναι παράγοντες που αφορούν οχι τις πωλήσεις της Nova αλλά το marketing κομμάτι της.

Για τις προσφορές που συνδυάζονται με Double Play της Forthnet, ας μην το συζητήσουμε - τουλάχιστον απο εδώ - γιατί η συζήτηση θα πάρει άλλη τροπή, σχετικότερη με το ποσοστό διείσδυσης των Internet Providers στην Ελληνική αγορά και τον ανελέητο πόλεμο να πάρουν περισσότερους συνδρομητές σε μια χώρα που τα 2 μεγάλα της αστικά κέντρα (άρα το 60%+ του πληθυσμού) έχουν > 80% penetration σε ευρυζωνικές υπηρεσίες....

Ελπίζω να σε κάλυψα. Απο ότι είδες δεν σχολίασα καν το ΑΝ θα μπορούσε να απορροφήσει το 1 Ευρώ λόγω αυξησης του ΦΠΑ γιατί ο ίδιος ΔΕΝ πιστεύω οτι θα έπρεπε να το απορροφήσει !

Φιλικά,

Φίλιππος

ΥΓ: Ξέρεις εσύ καμμιά ΝΟΜΙΜΗ επένδυση που να σου αφήνει ένα κέρδος 20% ετησίως μετά τους φόρους ? Αν ξέρεις πές μου με PM γιατί με ενδιαφέρει ...

1. Στην Κύπρο το μαγαζάκι μπαίνει μέσα και η Forthnet θέλει να το ξεφορτωθεί. Αυτό είναι γνωστό.
2. Δε διαφωνώ πως η ανάλυση είναι περισσότερο πολύπλοκη (επαγγελματικά συμβόλαια, έσοδα από διαφημίσεις κτλ). Η ανάλυση που κάνουμε όμως, αν και απλή, βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα. Είπες πχ να μειώσει το κέρδος της από 20% σε 10%. Αυτό σημαίνει έκπτωση 5-6 ευρώ το μήνα. Γι' αυτή την έκπτωση μιλάμε; Δηλαδή αν το full πακέτο πάει 54 ευρώ, είμαστε ΟΚ; Δε το νομίζω.
3. Γιατί ένας επιχειρηματίας που βγάζει κέρδη 20% να θεωρείται η επένδυσή του μη νόμιμη; Γιατί θα πρέπει να βγάζει 10%;
4. Επιχειρήσεις που βγάζουν όχι 20% αλλά 100% και βάλε κέρδος: Φαρμακοβιομηχανίες, Πετρελαϊκές εταιρείες, Τράπεζες. Αυτές δηλαδή που μας έχουν κατασπαράξει σε συνεργασία με τους πολιτικούς μας. Αλλά εμάς μας φταίει η Nova ...

1. Στην Κύπρο το μαγαζάκι μπαίνει μέσα και η Forthnet θέλει να το ξεφορτωθεί. Αυτό είναι γνωστό.
2. Δε διαφωνώ πως η ανάλυση είναι περισσότερο πολύπλοκη (επαγγελματικά συμβόλαια, έσοδα από διαφημίσεις κτλ). Η ανάλυση που κάνουμε όμως, αν και απλή, βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα. Είπες πχ να μειώσει το κέρδος της από 20% σε 10%. Αυτό σημαίνει έκπτωση 5-6 ευρώ το μήνα. Γι' αυτή την έκπτωση μιλάμε; Δηλαδή αν το full πακέτο πάει 54 ευρώ, είμαστε ΟΚ; Δε το νομίζω.
3. Γιατί ένας επιχειρηματίας που βγάζει κέρδη 20% να θεωρείται η επένδυσή του μη νόμιμη; Γιατί θα πρέπει να βγάζει 10%;
4. Επιχειρήσεις που βγάζουν όχι 20% αλλά 100% και βάλε κέρδος: Φαρμακοβιομηχανίες, Πετρελαϊκές εταιρείες, Τράπεζες. Αυτές δηλαδή που μας έχουν κατασπαράξει σε συνεργασία με τους πολιτικούς μας. Αλλά εμάς μας φταίει η Nova ...

1. Επειδή μιλάς για επιχειρήσεις, αυτό είναι μια επιχειρηματική κίνηση που δεν απέδωσε. Τιποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο. Αν μπαίνει μέσα, ας πρόσεχε.

2. Είναι μια κίνηση στην σωστή κατεύθυνση στην σωστή εποχή. Δεν έιναι τα 6 Ευρώ το μήνα, είναι η κίνηση που μετράει. Ασχετα αν 6 Ευρώ είναι το γάλα που πίνει η κόρη μου σε 10 μέρες ...

3. Δεν είπα οτι δεν είναι νόμιμη. Είπα οτι ψάχνω τρόπο ΝΟΜΙΜΟ να βγάζω κέρδη το 20% του κεφαλαίου που θα επενδύσω, ετησίως. Δεν είναι το ίδιο πράγμα....

4. Δεν φταιει η Nova, αλλά φταίει ΚΑΙ η Nova. Οχι στον ίδιο βαθμό όσο οι υπόλοιποι, αλλά πάντως φταιει και αυτή, που παιρνει όσα μας παιρνει και δίνει σε ανταλλαγμα μπουρμπούτσαλα. Οι υπόλοιποι κλάδοι που αναφέρεις όντως κερδίζουν πολύ πάνω απο το όριο της αισχροκέρδειας. Αλλά αυτό δεν αθωώνει όλους τους υπολοίπους. Μην το γενικεύεις έτσι ...

Δε γενικεύω, απλώς με ενοχλεί να διαβάζω κάθε τρεις και λίγο κραυγές για τη Nova, όταν γύρω μας υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα για τα οποία πρέπει να κραυγάσει κανείς. Άλλωστε η Nova δεν είναι ούτε φάρμακα ούτε βενζίνη. Είναι υπηρεσία πολυτελείας.. Και όχι μόνο η Nova, γενικά η συνδρομητική τηλεόραση, σε όλες τις χώρες του κόσμου, δε ξεπερνάει σε διείσδυση ένα 20% των οικογενειών.
Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος θα ζητήσει να πάει το full pack στα 25-30 ευρώ, να μας εξηγήσει πως θα βγει ο ισολογισμός.

Δε γενικεύω, απλώς με ενοχλεί να διαβάζω κάθε τρεις και λίγο κραυγές για τη Nova, όταν γύρω μας υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα για τα οποία πρέπει να κραυγάσει κανείς. Άλλωστε η Nova δεν είναι ούτε φάρμακα ούτε βενζίνη. Είναι υπηρεσία πολυτελείας.. Και όχι μόνο η Nova, γενικά η συνδρομητική τηλεόραση, σε όλες τις χώρες του κόσμου, δε ξεπερνάει σε διείσδυση ένα 20% των οικογενειών.
Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος θα ζητήσει να πάει το full pack στα 25-30 ευρώ, να μας εξηγήσει πως θα βγει ο ισολογισμός.

Θα δεχόσουν τις κραυγές κάποιων που δεν μπορούν να δουν δωρεάν τα επίγεια κανάλια εθνικής εμβέλειας και αναγκάζονται να πληρώσουν 19,90 Ευρώ για κάτι που εσυ και εγώ το έχουμε τσάμπα ?? Γιατι κι αυτοί έχουν απαίτηση και δικαίωμα να έχουν οτι οι υπόλοιποι...
Και επειδή θα πείς οτι φταίει το κράτος, εκεί πού είναι το κοινωνικό πρόσωπο της Nova ? Εντάξει, το κράτος τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια. Η Nova τί κάνει ?

Μας γραφει και αυτη με την σειρα της στα παλια της τα παπουτσια μουρατ, δεν μας ενδιαφερη για τον ισολογισμο της, αν θελει και αυτο μπορει να το βρει. Αλλα ενταξη σε κανα 3 το πολλη 5 μηνες θα δεις αλαγες.