ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Θα δεχόσουν τις κραυγές κάποιων που δεν μπορούν να δουν δωρεάν τα επίγεια κανάλια εθνικής εμβέλειας και αναγκάζονται να πληρώσουν 19,90 Ευρώ για κάτι που εσυ και εγώ το έχουμε τσάμπα ?? Γιατι κι αυτοί έχουν απαίτηση και δικαίωμα να έχουν οτι οι υπόλοιποι...
Και επειδή θα πείς οτι φταίει το κράτος, εκεί πού είναι το κοινωνικό πρόσωπο της Nova ? Εντάξει, το κράτος τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια. Η Nova τί κάνει ?

Όσο θα έπρεπε ένας υδραυλικός να δώσει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε πολίτες που χαλάει η αποχέτευσή τους συχνά λόγω κακής συντήρησης του δικτύου από το κράτος, άλλο τόσο θα πρέπει η Nova να δώσει δωρεάν τα επίγεια κανάλια.

Το κράτος οφείλει να φτιάξει το νομικό πλαίσιο που θα υποχρεώνει τα κανάλια ελεύθερης μετάδοσης να καλύπτουν δορυφορικά (μιας και είναι ο μόνος τρόπος για 100% κάλυψη) όλους τους πολίτες, χωρίς συνδρομή. Και όταν γίνει αυτό, ας τα συμφωνήσουν τα κανάλια με τη Nova.

ΑΕ (ανώνυμη εταιρεία) και κοινωνικό πρόσωπο είναι δύο έννοιες που δε κολλάνε στην ίδια πρόταση. Ακόμα και αυτοί που και καλά κάνουν κοινωνικό έργο (πχ argoudaki goodies) στην πραγματικότητα είναι και πάλι μία κερδοφόρα μπίζνα.

Όσο θα έπρεπε ένας υδραυλικός να δώσει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε πολίτες που χαλάει η αποχέτευσή τους συχνά λόγω κακής συντήρησης του δικτύου από το κράτος, άλλο τόσο θα πρέπει η Nova να δώσει δωρεάν τα επίγεια κανάλια.

Το κράτος οφείλει να φτιάξει το νομικό πλαίσιο που θα υποχρεώνει τα κανάλια ελεύθερης μετάδοσης να καλύπτουν δορυφορικά (μιας και είναι ο μόνος τρόπος για 100% κάλυψη) όλους τους πολίτες, χωρίς συνδρομή. Και όταν γίνει αυτό, ας τα συμφωνήσουν τα κανάλια με τη Nova.

ΑΕ (ανώνυμη εταιρεία) και κοινωνικό πρόσωπο είναι δύο έννοιες που δε κολλάνε στην ίδια πρόταση. Ακόμα και αυτοί που και καλά κάνουν κοινωνικό έργο (πχ argoudaki goodies) στην πραγματικότητα είναι και πάλι μία κερδοφόρα μπίζνα.

Αυτό το τελευταίο είναι προσωπική σου άποψη ή μπορείς να το τεκμηριώσεις με στοιχεία ?

Τα περι νομικού (ή άλλου) πλαισίου απο πλευράς κράτους, με βρίσκουν σύμφωνο. Αλλά αυτή η έλλειψη πλαισίου δεν συνεπάγεται οτι η Nova μπορεί να πουλάει αυτό που είναι τσάμπα...
Το παράδειγμα του υδραυλικού είναι τουλάχιστον ατυχές. Κι αυτό γιατί οι εταιρείες κοινής ωφελείας (που η Nova ΔΕΝ είναι) που έιναι υπεύθυνες για το αποχευτευτικό, είναι κρατικές (η Nova ΔΕΝ είναι). Φοβάμαι οτι θα πρέπει να βρείς ένα καλύτερο, που να εμπεριέχει και το Κράτος και ιδιώτες για να το συζητήσουμε περαιτέρω...

Είναι αλαλούμ!
Έχω γράψει αρκετές φορές (έκπληκτος τη πρώτη φορά), ότι στη περιοχή μου, η αναλογική εκπέμπεται μετά από δορυφορικό σήμα που παίρνει απ' τη Nova.
Μάλιστα λαμβάνω 10 ελληνικά κανάλια σύνολο, με 60% - δική μου βαθμολογία - ποιότητα (χιόνια, είδωλα κλπ).
Άποψή μου είναι ότι τελικά, φταίει το κράτος και οι υποδομές του. Αφού (λογικά) πληρώνει στη Nova γι' αυτες τις υπηρεσίες, αναμεταδίδει αισχρά απ' τον αναλογικό του αναμεταδότη!
Πιάσ 'το αυγό και κούρεφτο!

Αυτό το τελευταίο είναι προσωπική σου άποψη ή μπορείς να το τεκμηριώσεις με στοιχεία ?

Τα περι νομικού (ή άλλου) πλαισίου απο πλευράς κράτους, με βρίσκουν σύμφωνο. Αλλά αυτή η έλλειψη πλαισίου δεν συνεπάγεται οτι η Nova μπορεί να πουλάει αυτό που είναι τσάμπα...
Το παράδειγμα του υδραυλικού είναι τουλάχιστον ατυχές. Κι αυτό γιατί οι εταιρείες κοινής ωφελείας (που η Nova ΔΕΝ είναι) που έιναι υπεύθυνες για το αποχευτευτικό, είναι κρατικές (η Nova ΔΕΝ είναι). Φοβάμαι οτι θα πρέπει να βρείς ένα καλύτερο, που να εμπεριέχει και το Κράτος και ιδιώτες για να το συζητήσουμε περαιτέρω...

Το τελευταίο είναι αξίωμα του καπιταλισμού. Η ΑΕ έχει σκοπό το κέρδος. Αν είχε σκοπό το κοινωνικό πρόσωπο, θα ήταν κοινωφελές ίδρυμα.

Δυστυχώς δε το κατάλαβες το παράδειγμα του υδραυλικού. Ο υδραυλικός (ιδιώτης) είναι η Nova. Ο δήμος (υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία των αποχετεύσεων) είναι το αντίστοιχο του κράτους (υπεύθυνο για τη ρύθμιση των τηλεοπτικών - άδειες πανελλήνιας εμβέλειας κτλ). Εσύ ζητάς από τον υδραυλικό (Nova) να δώσει μία υπηρεσία τσάμπα, επειδή τα έχει κάνει χάλια ο δήμος (κράτος στο θέμα μας).

Αλλά αν θες σου φτιάχνω κι άλλα παραδείγματα, έχω άπειρα ...

Το τελευταίο είναι αξίωμα του καπιταλισμού. Η ΑΕ έχει σκοπό το κέρδος. Αν είχε σκοπό το κοινωνικό πρόσωπο, θα ήταν κοινωφελές ίδρυμα.

Δυστυχώς δε το κατάλαβες το παράδειγμα του υδραυλικού. Ο υδραυλικός (ιδιώτης) είναι η Nova. Ο δήμος (υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία των αποχετεύσεων) είναι το αντίστοιχο του κράτους (υπεύθυνο για τη ρύθμιση των τηλεοπτικών - άδειες πανελλήνιας εμβέλειας κτλ). Εσύ ζητάς από τον υδραυλικό (Nova) να δώσει μία υπηρεσία τσάμπα, επειδή τα έχει κάνει χάλια ο δήμος (κράτος στο θέμα μας).

Αλλά αν θες σου φτιάχνω κι άλλα παραδείγματα, έχω άπειρα ...

Μην είσαι σίγουρος οτι δεν το κατάλαβα, με υποτιμάς και δεν κάνει ...

Απλα είναι ατυχές γιατί κανείς υδραυλικός (πλήν των τεχνικών του Δημοσίου) δεν έχει δικαίωμα να βάλει χέρι σε εγκαταστάσεις του Δημοσίου χωρίς την άδειά του (του Δημοσίου εννοώ). Αρα, όποιος ιδιώτης υδραυλικός το κάνει είναι εκ προοιμίου παράνομος. Και για να το κάνει σημαίνει οτι το Δημόσιο είναι ήδη ειδοποιημένο και ο τεχνικός θα πληρωθεί απο εκείνο (= το Δημόσιο).

Αξιώματα σε θεωρίες δεν υφίστανται. Αξιώματα είναι του Peano (ή Dedekind-Peano αν προτιμάς) στη Μαθηματική λογική, αλλά τα Μαθηματικά ΔΕΝ είναι θεωρία, είναι επιστήμη. Ο καπιταλισμός ως θεωρία - οσο αποδεκτός κι αν είναι, είναι απλώς θεωρία - δεν μπορεί και δεν δικαιούται να χρήζει των προνομίων της αξιωματικής αποδοχής.
Το ότι ο πάσα ένας τα βαφτίζει ως αξιώματα, είναι γιατί έτσι τον βολεύει, αλλος λόγος δεν υπάρχει. Οποιος σκέφτεται έξω απο το κουτί, ξέρει ... Οι υπόλοιποι απλώς προσπαθούν να μάθουν. Σε ποιού την πλάτη μαθαίνουν, και με ποιό κόστος, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση...

Κύριε Διαχειριστά :)
Εμείς αποσυρθήκαμε από τη διαμάχη για τους λόγους που πολύ σωστά μας το ζήτησες.
Εσύ, τί το θες και μπλέκεις και συνεχίζεις την κουβέντα με τον κάτοχο της μίας και μόνης αλήθειας;
Το πληκτρολόγιό σου φθείρεις χωρίς λόγο...

Re: Απάντηση: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Κύριε Διαχειριστά :)
Εμείς αποσυρθήκαμε από τη διαμάχη για τους λόγους που πολύ σωστά μας το ζήτησες.
Εσύ, τί το θες και μπλέκεις και συνεχίζεις την κουβέντα με τον κάτοχο της μίας και μόνης αλήθειας;
Το πληκτρολόγιό σου φθείρεις χωρίς λόγο...

Δεν υπάρχει διαμάχη ... Προσπαθούμε να βρούμε αν μπορούσε να υπάρχει δυνατότητα η Nova να κάνει πιο "φιλολαϊκή" τιμολογιακή πολιτική.

Και ο διάλογος συνεχίζεται απο την πλευρά μου ΜΟΝΟ με καθαρά οικονομικούς όρους, άμεσα σχετιζόμενους με τα οικονομικά στοιχεία της εν λόγω εταιρείας.

Αλλως τε, ο Πάνος - και εν μέρει έχει κι ένα δίκιο - ισχυρίστηκε οτι ποτέ δεν έγινε διάλογος σε τέτοιο επίπεδο, αλλά έμενε σε ευχολόγια και κατάρες για την "ακατανόμαστη". Ηγγηκεν λοιπόν η ώρα να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του, με όρους που ο ίδιος έθεσε, ώστε να λήξει άπαξ και δια παντός το ζήτημα και να ηρεμήσουμε όλοι ...
Νομίζω οτι σαν ελάχιστο δείγμα της γνώσης που φέρνει στο forum, απο μια άποψη του το χρωστάμε :smile:

Ελπίζω λοιπόν αυτή η αντιπαράθεση γνώσεων και απόψεων να τύχει της εκτίμησής σας.

Φιλικά,

Φίλιππος

Κύριοι, μπορώ να καταλάβω τί ακριβώς επιδιώκετε με αυτά που γράφετε ??
Εντελώς πληροφοριακά, το υπερτονισμένο κομμάτι θα φύγει απο το post ΑΝ δεν προσκομιστούν αποδείξεις οτι οι εν λόγω ΟΝΤΩΣ είναι όπως τους περιγράφεις.

Κάποτε θα πρέπει όχι μόνο να λέμε διάφορα αλλά και να τα αποδεικνύουμε συνάμα. Εκτός κι αν η ψυχή σας είναι μαγνήτης μηνύσεων ...

Χαιρετώ. Να ζητήσω συγνώμη για τον βαρύ χαρακτηρισμό και να διορθώσω:
"Δεν ήξεραν ότι εκεί στην Κάντζα είναι Αισχροκερδείς;"
Φιλικά,
Γιάννης

Χαιρετώ. Να ζητήσω συγνώμη για τον βαρύ χαρακτηρισμό και να διορθώσω:
"Δεν ήξεραν ότι εκεί στην Κάντζα είναι Αισχροκερδείς;"
Φιλικά,
Γιάννης

ΟΚ Γιάννη μου, για να τα κλείνουμε ένα - ένα τα θέματα ...
Οταν γράφτηκα συνδρομητής ήμουν στους πρώτους 100 που πήραν την (καινούργια τότε) version 2 κάρτα (= πριν πολλά πολλά χρόνια).

Τότε ΔΕΝ ήξερα τί ήταν και τί δεν ήταν η Nova, είχα ακόμα CRT τηλεόραση και ένα Nokia 9600S δέκτη.

Tα παράπονά μου άρχισαν αργότερα...
Αλλά στο χωριό μου στην Τήνο δεν μπορείς να πιάσεις τα επίγεια κανάλια εκεί που είναι το σπίτι, όποτε για κάποιους μήνες το χρόνο που περνούσα εκεί ήταν η μοναδική διέξοδος για να βλέπω λίγο τηλεόραση (έστω και ειδήσεις !).
Έτσι απλώς κατάπινα τις αυξήσεις που διαδέχονταν η μια την άλλη....

Ελπίζω να απάντησα στο ερώτημα σου έστω και σε προσωπικό επίπεδο.

Φιλικά,

Φίλιππος

Εγώ έχω κάνει προτάσεις για αναδιανομή της συμμετοχής στα τηλεοπτικά δικαιώματα (και άρα στα έξοδα της πλατφόρμας). Φτηνότερο full πακέτο όμως με λιγότερους αγώνες, ακριβότερο (ίσως και pay per view) πακέτο ποδοσφαίρου (κατά τα πρότυπα του Sky Calcio). Επίσης ακριβότερες επαγγελματικές συνδρομές (μέχρι και γι' αυτό είδαμε αντιδράσεις σε αυτό το φόρουμ).
Δουλευεις στην NOVA?

Εδω και μερικους μηνες η χρεωση απο 55-60 ευρο εγινε 20(full πακετο) και καλα λογο επανασυνδεσης και επειδη ειμαι παλιος συνδρομητης(εχει ξαναγινει στο παρελθον).Αυτη τη φορα ομως παραμενει στα 20 ευρο και περα του χρονου που με ειχαν ενημερωσει οτι θα κρατουσε αυτη η προσφορα...Λετε να το ξεχασαν? :2thumb22sup:

Εδω και μερικους μηνες η χρεωση απο 55-60 ευρο εγινε 20(full πακετο) και καλα λογο επανασυνδεσης και επειδη ειμαι παλιος συνδρομητης(εχει ξαναγινει στο παρελθον).Αυτη τη φορα ομως παραμενει στα 20 ευρο και περα του χρονου που με ειχαν ενημερωσει οτι θα κρατουσε αυτη η προσφορα...Λετε να το ξεχασαν? :2thumb22sup:

Δύσκολο ... Αλλά και πάλι, δεν ξέρεις ;)
Πάντως εσένα αφου δεν σε χαλάει, συνεχίζεις κι όσο πάει !

Last edited:
Μην είσαι σίγουρος οτι δεν το κατάλαβα, με υποτιμάς και δεν κάνει ...

Απλα είναι ατυχές γιατί κανείς υδραυλικός (πλήν των τεχνικών του Δημοσίου) δεν έχει δικαίωμα να βάλει χέρι σε εγκαταστάσεις του Δημοσίου χωρίς την άδειά του (του Δημοσίου εννοώ). Αρα, όποιος ιδιώτης υδραυλικός το κάνει είναι εκ προοιμίου παράνομος. Και για να το κάνει σημαίνει οτι το Δημόσιο είναι ήδη ειδοποιημένο και ο τεχνικός θα πληρωθεί απο εκείνο (= το Δημόσιο).

ΟΚ λοιπόν, πάμε άλλο παράδειγμα.

Το να ζητάς από τη Nova να σου δώσει δωρεάν πρόσβαση για τα ελεύθερα ιδιωτικά και κρατικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, είναι σα να ζητάς από την Χ ιδιωτική κλινική να σε εξυπηρετήσει δωρεάν επειδή το κρατικό νοσοκομείο δε λειτουργεί. Και αντί να κραυγάζεις προς το κράτος που έχει κάνει μπάχαλο το νοσοκομείο, να βρίζεις την ιδιωτική κλινική.

Πως σου φαίνεται αυτό ως παράδειγμα;

Αξιώματα σε θεωρίες δεν υφίστανται. Αξιώματα είναι του Peano (ή Dedekind-Peano αν προτιμάς) στη Μαθηματική λογική, αλλά τα Μαθηματικά ΔΕΝ είναι θεωρία, είναι επιστήμη. Ο καπιταλισμός ως θεωρία - οσο αποδεκτός κι αν είναι, είναι απλώς θεωρία - δεν μπορεί και δεν δικαιούται να χρήζει των προνομίων της αξιωματικής αποδοχής.
Το ότι ο πάσα ένας τα βαφτίζει ως αξιώματα, είναι γιατί έτσι τον βολεύει, αλλος λόγος δεν υπάρχει. Οποιος σκέφτεται έξω απο το κουτί, ξέρει ... Οι υπόλοιποι απλώς προσπαθούν να μάθουν. Σε ποιού την πλάτη μαθαίνουν, και με ποιό κόστος, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση...

Ο καπιταλισμός δεν είναι θεωρία. Είναι σύστημα. Κάθε σύστημα έχει τα αξιώματά του, όπως ακριβώς και στα μαθηματικά ή στη φυσική.
Το βασικό αξίωμα του καπιταλισμού είναι πως είτε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) είτε νομικά πρόσωπα (ΑΕ) έχουν σκοπό το κέρδος. Ειδικά τα νομικά πρόσωπα, λογοδοτούν στους μετόχους τους με βάση το τι κέρδος τους έχουν αποδώσει. Αν παρ' ελπίδα συνδυάζουν μία κοινωνική δραστηριότητα με μεγαλύτερο κέρδος (πχ γιατί έχουν φοροαπαλλαγή), τότε ναι, ασκούν και κοινωνικό έργο.

Δουλευεις στην NOVA?

Όχι. Τις προτάσεις που αναφέρω τις έχω κάνει εδώ στο φόρουμ σε ανάλογες συζητήσεις, ενώ έχω στείλει και δύο φορές email στην Nova με διάφορες παρατηρήσεις και προτάσεις.

Χμμμ!
Και οι γονεις μου ειναι παλιοι συνδρομητες filmnet-δορυφορικο filmnet-NOVA-και απο τοτε που βγηκε το PVR επισης συνδρομητες και ενω πληρωνουν εφαπαξ μια φορα το χρονο και επειδη ξεχασαν φετος να πληρωσουν, τους τηλεφωνησαν απο NOVA και τους "απειλησαν" οτι θα ξεκινησουν τις διακοπες στην μεταδοση!!!