ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Πάνο, χωρίς να διαφωνώ επι της αρχής, απλά προσθέτω και μια παράμετρο που πιστεύω οτι θα "παίξει" πολύ στο άμεσο μέλλον.

Προβλέπω οτι το Κράτος, μόλις συνειδητοποιήσει οτι μπορεί να βγάλει σοβαρά λεφτά απο την μίσθωση των επίγειων συχνοτήτων, θα ζητήσει απο τα κανάλια να πληρώνουν για την χρήση.
Εκεί θα γίνουν οι αλλαγές, και η Nova θα μπεί στο παιχνίδι ως πιο cost-effective λύση ....

Το κράτος της διαπλοκής θα ζητήσει χρήματα από τους καναλάρχες; Όχι μόνο δε τους ζητάει τίποτα, αλλά τους τα δίνει από την κρατική διαφήμιση. Χλωμό το βλέπω ...

@malakudi
Κάνεις μια πολύ θεωρητική προσέγγιση, αλλά ξεχνάς τα νέα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.
Κατ'αρχάς σε πολλά αστικά κέντρα, το αναλογικό σήμα είναι κάκιστο (λόγω πολυκατοικιών, κακών κεντρικών κεραιών, ή λόγω απόστασης πομπών) με αποτέλεσμα πολλοί να βάζουν το start pack /value pack για να έχουν καλή εικόνα (να ένα ωραίο στατιστικό να μας πεις: Πόσοί έχουν το start pack?)
ΤΟ κόστος της nova γίνεται δυσβάστακτο για ένα νοικοκυριό, και αν είναι να το έχει για το value pack (που το έχω εγώ), λόγω ελεύθερων καναλιών/Mezzo/και documentary, υπάρχει η πολύ φτηνότερη εκδοχή του conn-x tv
Δυστυχώς αυτό το στοιχείο (πόσοι έχουν start pack) δεν έχει δημοσιευτεί. Αλλά έχω την αίσθηση πως αυτοί που έχουν Nova λόγω κακής λήψης αναλογικών, είναι ένα μικρό ποσοστό των 360.000 συνδρομητών. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν έχω στοιχεία να το αποδείξω.

Όσο για τη σύγκριση με Conn-X, δεν είναι πολύ φτηνότερο.
Conn-X + dsl (2mbit) + τηλέφωνο (180 λεπτά αστικά/υπεραστικά) φτάνει τα 50 ευρώ.
Nova full pack + dsl (ως 24mbit) + τηλέφωνο (χωρίς χρόνο ομιλίας) τα 68 ευρώ.
Nova Value pack + dsl (ως 24mbit) + τηλέφωνο (χωρίς χρόνο ομιλίας) φτάνει τα 44 ευρώ.
Άρα το value pack είναι φτηνότερο και όχι ακριβότερο.

Παρεπιμπτόντως, τα Novacinema με την άνοδο του διαδικτυακού downloading (δεν πιστεύω κάποις αφελής να πιστεύει ότι μπορεί να καταπολεμηθεί - ένα θα κλείνουν, δέκα θα ανοίγουν), και το novasports με το υποβαθμισμένο ελληνικό ποδόσφαιρο δε νομίζω να αποτελέσoyn πια την ναυαρχίδα των συνδρομητών.

H NOVA πρέπει να αρχίσει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Μοναδική λύση για μένα είναι να προσφέρει HD κανάλια, να φέρει δηλαδή κάτι, που κανείς άλλος δεν το προσφέρει τώρα. Δες πως φαίνεται να σώζονται οι συνοικιακοί κινηματογράφοι με τoys 3d προβολείς.

Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να κατεβάζουν ταινίες. Κρίνεις με βάση τις δικές σου γνώσεις/ικανότητες. Νομίζεις άτομα κάποιας ηλικίας ξέρουν να κατεβάζουν mkv, να τα βάζουν στο e-great τους, να ψάχνουν υπότιτλους σε άλλα site και τελικά να βλέπουν έτσι τις ταινίες; Πιο πιθανό είναι να πηγαίνουν στο video club (παίζουν κάτι ωραίες προσφορές με μηνιαίο "πάγιο" και ενοικίαση όσων ταινιών θες). Ας μη ξεγελιόμαστε, Nova βάζουν οι περισσότεροι για να βλέπουν μπάλα και όχι ταινίες. Γι' αυτό τα αθλητικά κανάλια είναι τόσα πολλά.

Καλό το HD, είναι κράχτης αλλά όχι για τον πολύ κόσμο. Είναι κράχτης για εμάς που ξέρουμε. Δεν είναι όλος ο κόσμος avclub addicts.

Δυστυχώς αυτό το στοιχείο (πόσοι έχουν start pack) δεν έχει δημοσιευτεί. Αλλά έχω την αίσθηση πως αυτοί που έχουν Nova λόγω κακής λήψης αναλογικών, είναι ένα μικρό ποσοστό των 360.000 συνδρομητών.

Επειδη μενω στην επαρχια σε πληροφορω οτι η πλεοψηφια των συνδρομητων εδω εχει Nova λογω κακης (η ανυπαρκτης) ληψης...

Επειδη μενω στην επαρχια σε πληροφορω οτι η πλεοψηφια των συνδρομητων εδω εχει Nova λογω κακης (η ανυπαρκτης) ληψης...

Μπορεί και να είναι έτσι, δε ξέρω. Όταν λες η πλειοψηφία; Πόσους κατοίκους έχει η περιοχή που έχει το πρόβλημα και πόσοι από αυτούς είναι συνδρομητές;

σημερα μολις εκανα διακοπη με την nova

με ρωτησαν γιατι θελω να διακοψω την συνδεση και οταν τους ειπα για οικονομικους λογους μου προτειναν να παρω στο startpack

η απαντηση μου ηταν οτι ειχα βαλει nova για τους αγωνες ποδοσφαιρου και οτι στο startpack δεν περιεχει το novasport1 αν το βαλουν τοτε μαλλον θα μεινω και εγω και αρκετοι αλλοι που φευγουν απο συνδρομητες ( εγω τουλαχιστον ξερω 5 που εκαναν διακοπη )
η απαντηση ηταν οτι δεν νομιζει οτι αυτο θα γινει καποια στιγμη οποτε προχωρησα στην διακοπη

σημερα μολις εκανα διακοπη με την nova

με ρωτησαν γιατι θελω να διακοψω την συνδεση και οταν τους ειπα για οικονομικους λογους μου προτειναν να παρω στο startpack

η απαντηση μου ηταν οτι ειχα βαλει nova για τους αγωνες ποδοσφαιρου και οτι στο startpack δεν περιεχει το novasport1 αν το βαλουν τοτε μαλλον θα μεινω και εγω και αρκετοι αλλοι που φευγουν απο συνδρομητες ( εγω τουλαχιστον ξερω 5 που εκαναν διακοπη )
η απαντηση ηταν οτι δεν νομιζει οτι αυτο θα γινει καποια στιγμη οποτε προχωρησα στην διακοπη

Ενδιαφέρουσα άποψη. Αν το start pack είχε το novasports1 (αλλά μόνο αυτό, όχι όλα τα κανάλια novasports), θα το επέλεγες;

πιθανων ναι αλλο να πληρωνεις 62 και ισως και παραπανω ευρω καθως αλλαξε παλι ο φπα και αλλο κανα 30 ευρω για το startpack

Δε νομίζω πως το ποσοστό των χρηστών που έβαλαν Nova για να πιάνουν τα επίγεια ελεύθερα κανάλια είναι σημαντικό, τουλάχιστο εντός Ελλάδας. Ενδεχομένως να είναι αρκετοί έλληνες εξωτερικού. Το σημαντικότερο μερίδιο συνδρομητών πρέπει να είναι καφετέριες κτλ.

Οι συνδρομητές της ψηφιακής πλατφόρμας έχουν αυξηθεί, οι συνδρομητές της αναλογικής έχουν μειωθεί και συνολικά έχουν παραμείνει σχεδόν στάσιμοι - τουλάχιστο μέχρι τέλους 2009 που έχουν ανακοινωθεί νούμερα. Στις περιοχές που ήδη λειτουργεί η Digea λίγο ως πολύ είχαν σήμα στα επίγεια κανάλια, οπότε δεν υπάρχει θέμα μειώσεων συνδρομητών από εκεί. Όταν η digea εξαπλωθεί σε περιοχές που πραγματικά είχαν πρόβλημα λήψης, θα δούμε.

.

Στο πετσόκοψα για να σου απαντήσω επ' αυτού και μόνον.

Θα σου φέρω ένα παράδειγμα.
Στο χωριό μου (1800 κάτοικοι μόνιμοι) υπάρχουν περίπου 200 συνδρομές. Σε κουβέντες μου με τους περισσότερους εξ αυτών η απάντηση που πήρα ήταν : μα τη βάλαμε για να βλέπουμε τα Ελληνικά κανάλια που δεν πιάνουν καλά εδώ πέρα.... τα άλλα δεν μας ενδιαφέρουν.....

Πόσα χωριά στην Ελληνική επικράτεια έχουν συνδρομή με αυτό το σκεπτικό ????

Η Νόβα είναι καλυμμένη πίσω από τη φουλ συνδρομή για να πείσει τον κόσμο ότι αυτοί έβαλαν νόβα γιατί ήθελαν νόβα....

Ο κόσμος δεν ήξερε ότι υπάρχει και η φθηνή συνδρομή για να βλέπει μόνο τα Ελληνικά κανάλια. Όταν το έμαθαν άλλαξαν τις συνδρομές τους....

Τα συμπεράσματα δικά σου...

Εχω ακουσει και εγω για την επαναδιαπραγματευση των δικαιωματων γιατι λενε πως ειναι ακριβα.Αν δεν τα βρουνε και η νοβα τα χασει τι γινεται μετα???Ολα παιζουν μεχρι τον σεπτεμβρη!!!!!!!Αυτο να το ξερετε.
Regards dbfan

Στο πετσόκοψα για να σου απαντήσω επ' αυτού και μόνον.

Θα σου φέρω ένα παράδειγμα.
Στο χωριό μου (1800 κάτοικοι μόνιμοι) υπάρχουν περίπου 200 συνδρομές. Σε κουβέντες μου με τους περισσότερους εξ αυτών η απάντηση που πήρα ήταν : μα τη βάλαμε για να βλέπουμε τα Ελληνικά κανάλια που δεν πιάνουν καλά εδώ πέρα.... τα άλλα δεν μας ενδιαφέρουν.....

Πόσα χωριά στην Ελληνική επικράτεια έχουν συνδρομή με αυτό το σκεπτικό ????

Η Νόβα είναι καλυμμένη πίσω από τη φουλ συνδρομή για να πείσει τον κόσμο ότι αυτοί έβαλαν νόβα γιατί ήθελαν νόβα....

Ο κόσμος δεν ήξερε ότι υπάρχει και η φθηνή συνδρομή για να βλέπει μόνο τα Ελληνικά κανάλια. Όταν το έμαθαν άλλαξαν τις συνδρομές τους....

Τα συμπεράσματα δικά σου...

Πάμε να το αναλύσουμε λίγο αυτό.

1800 κάτοικοι, δηλαδή περίπου 600 οικογένειες. Άρα ένα ποσοστό συνδρομητών 33% (200 στους 600), πραγματικά μεγάλο, όταν κατά μέσο όρο δε ξεπερνά το 10%.

200 συνδρομές επί 20 ευρώ (βασικό πακέτο) επί 12 = 50.000 ευρώ το χρόνο. Σκεφτήκατε την περίπτωση να βάλετε τα χρήματα αυτά για να βάλετε τοπικό αναμεταδότη - σε DVB-T ακόμα καλύτερα; Τρεις modulators από QPSK σε COFDM και τρεις συνδρομές χρειάζεστε. Μάλιστα τις συνδρομές ενδεχομένως να μπορεί να τις ζητήσει ο τοπικός φορέας δωρεάν από τα κανάλια. Πχ το Ikusi MTI-900 κάνει 4000 ευρώ (θέλετε τρία) και επιπλέον δέκτες DVB-T για όλα τα σπίτια.

Πάμε να το αναλύσουμε λίγο αυτό.

1800 κάτοικοι, δηλαδή περίπου 600 οικογένειες. Άρα ένα ποσοστό συνδρομητών 33% (200 στους 600), πραγματικά μεγάλο, όταν κατά μέσο όρο δε ξεπερνά το 10%.

200 συνδρομές επί 20 ευρώ (βασικό πακέτο) επί 12 = 50.000 ευρώ το χρόνο. Σκεφτήκατε την περίπτωση να βάλετε τα χρήματα αυτά για να βάλετε τοπικό αναμεταδότη - σε DVB-T ακόμα καλύτερα; Τρεις modulators από QPSK σε COFDM και τρεις συνδρομές χρειάζεστε. Μάλιστα τις συνδρομές ενδεχομένως να μπορεί να τις ζητήσει ο τοπικός φορέας δωρεάν από τα κανάλια. Πχ το Ikusi MTI-900 κάνει 4000 ευρώ (θέλετε τρία) και επιπλέον δέκτες DVB-T για όλα τα σπίτια.

Είναι λιγότερες οι οικογένειες, αναμεταδότης υπάρχει αλλά χαλάει συνέχεια....

Πήγαινε εσύ στο χωριό να τους πείσεις αυτούς να δώσουν όλοι μαζί χρήμα για έναν σωστό αναμεταδότη !!!!!!

Δεν παίζει αυτό..... άσε που και τον καλύτερο αναμεταδότη να βάλουν υπάρχει θέμα με τη γεωγραφία της περιοχής και δεν θα πιάνουν όλα...

Είναι λιγότερες οι οικογένειες, αναμεταδότης υπάρχει αλλά χαλάει συνέχεια....

Πήγαινε εσύ στο χωριό να τους πείσεις αυτούς να δώσουν όλοι μαζί χρήμα για έναν σωστό αναμεταδότη !!!!!!

Δεν παίζει αυτό..... άσε που και τον καλύτερο αναμεταδότη να βάλουν υπάρχει θέμα με τη γεωγραφία της περιοχής και δεν θα πιάνουν όλα...

Μιλάω για ψηφιακό αναμεταδότη DVB-T που θα τροφοδοτείται δορυφορικά. Πρόβλημα γεωγραφίας δε θα υπάρχει γιατί το DVB-T δεν έχει τέτοια προβλήματα.

Με 50.000 ευρώ το χρόνο που δίνουν (επί πόσα χρόνια), όχι μόνο αναμεταδότες μπορούσαν να βάλουν αλλά μέχρι και να σκάψουν καλωδιακό δίκτυο και να δίνουν μέσα από αυτό και internet.

Μήπως όμως τελικά δεν είναι 200 οι συνδρομές αλλά 20 και οι υπόλοιποι έχουν είτε λευκές καρτούλες είτε CS; Λέω εγώ τώρα ...

Μιλάω για ψηφιακό αναμεταδότη DVB-T που θα τροφοδοτείται δορυφορικά. Πρόβλημα γεωγραφίας δε θα υπάρχει γιατί το DVB-T δεν έχει τέτοια προβλήματα.

Με 50.000 ευρώ το χρόνο που δίνουν (επί πόσα χρόνια), όχι μόνο αναμεταδότες μπορούσαν να βάλουν αλλά μέχρι και να σκάψουν καλωδιακό δίκτυο και να δίνουν μέσα από αυτό και internet.

Μήπως όμως τελικά δεν είναι 200 οι συνδρομές αλλά 20 και οι υπόλοιποι έχουν είτε λευκές καρτούλες είτε CS; Λέω εγώ τώρα ...

Να μη λες, γιατί θίγεις κόσμο με αυτή τη σκέψη.....

Ψηφιακό δεν έχει φτάσει εκεί κάτω και δεν προβλέπεται για τα επόμενα χρόνια...

Να μη λες, γιατί θίγεις κόσμο με αυτή τη σκέψη.....

Ψηφιακό δεν έχει φτάσει εκεί κάτω και δεν προβλέπεται για τα επόμενα χρόνια...

OK, δε λέω. Αλλά το να "πετάνε" 50.000 ευρώ το χρόνο ενώ μπορούν να κάνουν κάτι με πολύ λιγότερα, σημαίνει πως είτε α. δε γνωρίζουν τι εναλλακτικές τεχνολογίες έχουν, β. δε βάζουν Nova μόνο για τα ελληνικά κανάλια αλλά και για τα υπόλοιπα γ. τα στοιχεία είναι λάθος και οι συνδρομές δεν είναι 200.

Μπορούν να βάλουν μόνοι τους ψηφιακό αναμεταδότη, με τη βοήθεια της κοινότητας/δήμου. Δε λέω να περιμένουν την Digea. Δε κατάλαβες αυτά που έγραψα. Με κόστος 12 ως 15000 ευρώ το πολύ μπορούν να στήσουν ένα αναμεταδότη τριών συχνοτήτων DVB-T / MPEG2 με feed από δορυφορική Nova, ένα για ET1-NET-ET3-ΣΚΑΙ (είναι στην ίδια συχνότητα), ένα για MEGA-ANT1-ALPHA και ένα για ALTER-STAR. Αν όντως έχουν δώσει 50.000 ευρώ το χρόνο τα τελευταία 2-3 χρόνια (δηλαδή ένα σύνολο 150.000 ευρώ) τότε θα μπορούσαν να είχαν εγκαταστήσει με τη βοήθεια του δήμου καλωδιακό δίκτυο σε όλο τον οικισμό.

Last edited:
OK, δε λέω. Αλλά το να "πετάνε" 50.000 ευρώ το χρόνο ενώ μπορούν να κάνουν κάτι με πολύ λιγότερα, σημαίνει πως είτε α. δε γνωρίζουν τι εναλλακτικές τεχνολογίες έχουν (εννοείται αυτό), β. δε βάζουν Nova μόνο για τα ελληνικά κανάλια αλλά και για τα υπόλοιπα (δεν τους ενδιαφέρει, έχουν άλλη νοοτροπία) γ. τα στοιχεία είναι λάθος και οι συνδρομές δεν είναι 200. Δεν είναι....

Μπορούν να βάλουν μόνοι τους ψηφιακό αναμεταδότη, με τη βοήθεια της κοινότητας/δήμου. Δε λέω να περιμένουν την Digea. Δε κατάλαβες αυτά που έγραψα. Με κόστος 12 ως 15000 ευρώ το πολύ μπορούν να στήσουν ένα αναμεταδότη τριών συχνοτήτων DVB-T / MPEG2 με feed από δορυφορική Nova, ένα για ET1-NET-ET3-ΣΚΑΙ (είναι στην ίδια συχνότητα), ένα για MEGA-ANT1-ALPHA και ένα για ALTER-STAR. Αν όντως έχουν δώσει 50.000 ευρώ το χρόνο τα τελευταία 2-3 χρόνια (δηλαδή ένα σύνολο 150.000 ευρώ) τότε θα μπορούσαν να είχαν εγκαταστήσει με τη βοήθεια του δήμου καλωδιακό δίκτυο σε όλο τον οικισμό.

Πάνο μάλλον δεν καταλαβαίνεις, ίσως η Πάτρα που ήξερα (λόγω μισής καταγωγής) να έχει αλλάξει τόσο πολύ .... Είναι χωριό και στα χωριά έχουν άλλη νοοτροπία.
Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν τραβάει στα βασικά, εκεί θα τραβήξει ????
Εδώ δεν μπορείς να συνεννοηθείς για τα αυτονόητα, μην περιμένεις να υπάρξει συνεννόηση σε αυτό.

Τι και αν με ρωτάνε ???? Μένουν πάντα στις ερωτήσεις...

Πάνο μάλλον δεν καταλαβαίνεις, ίσως η Πάτρα που ήξερα (λόγω μισής καταγωγής) να έχει αλλάξει τόσο πολύ .... Είναι χωριό και στα χωριά έχουν άλλη νοοτροπία.
Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν τραβάει στα βασικά, εκεί θα τραβήξει ????
Εδώ δεν μπορείς να συνεννοηθείς για τα αυτονόητα, μην περιμένεις να υπάρξει συνεννόηση σε αυτό.

Τι και αν με ρωτάνε ???? Μένουν πάντα στις ερωτήσεις...

Ακόμα κι αν έχουν άλλη νοοτροπία, όταν μπαίνει το χρήμα στη ζυγαριά και μία άλλη λύση είναι φτηνότερη, θα την επιλέξουν. Προφανώς κανείς δε τους έδειξε αυτή την εναλλακτική επιλογή.

Αντίστοιχο σύστημα με αυτό που ανέφερα είχα προσπαθήσει να στήσω σε κάποια ορεινά χωριά της Ηλείας. Δεν προχώρησε, κυρίως γιατί δεν υπήρχαν 200 συνδρομητές Nova να το χρηματοδοτήσουν.

Απάντηση: Re: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ NOVA

Κύριοι

θα παρακαλέσω να λείψουν τα σχόλια επι προσωπικού ...
Αχ εσυ, ενταξη δεν ειπα και κατι κακο βρε μουρατε. Αυτο σε πειραξε εσενα τωρα, και οχι τα ποιο πανω που αναφερουν για ασπρες και cs. Πως βγαζουμε ετσι συμπερασματα και τα λεμε...αυτο δεν μπορεσα να καταλαβω, λεω εγω τωρα ετσι.

@malakudi
στις υπηρεσίες και κανάλια που προσφέρει το conn-x είναι καλύτερες και φτηνότερες από του Nova (αν και προσωπική μου άποψη, δεν θα πήγαινα σε ip-tv)

Θα πρότεινα να ξανακάνουμε αυτή την κουβέντα τον Οκτώβριο, όταν η Nova δει πόσες επανασυνδέσεις είχε από το καλοκαίρι.
Επαναλαμβάνω πως με την Digea και την οικονομική κρίση, όσοι επέλεξαν nova για την καθαρή εικόνα των τηλεοπτικών, θα την κόψουν.
Όσον αφορά το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Superleague σύμφωνα με κοινές ανακοινώσεις, δεν πρόκειται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση, αν και κατά την γνώμη μου, σε τόσο δύσκολες εποχές, ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ.