Νέα Canon 50D

Και όλοι δηλαδή οι συνεργάτες του πρώτου πρακτορείου χρησιμοποιούν 1ds iii και hasseblad κτλ κτλ.. ????
Στην ουσία αποκλείουν όλες τις Νίκον από τους συνεργάτες τους??

Ζόρια πάντως για τους φακούς τα 15mp.

Για να δεις διαφορά σε πραγματική ανάλυση από -παράδειγμα- τα 10mp της 40D (ήδη αρκετά για να φανούν οι αδυναμίες των φακών, ακόμη και στο κέντρο), θα πρέπει να επενδύσεις σε πολύ καλούς φακούς.

Εάν δεν τους έχεις, ενδεχομένως να βγαίνει φθηνότερα η απλή μετάβαση σε ff με τους υπάρχοντες φακούς. Νομίζω και ένα σχετικό άρθρο του Ken Rockwell αυτό υποστήριζε, όχι ότι δεν θα δείξουν διαφορά οι άριστοι φακοί στο ff, αλλά ότι ff + καλοί (απλώς) φακοί > μικρό φορμά + άριστοι φακοί.

Aρα στην κατηγορία παραμένει μπροστά έστω και με βρχεία κεφαλή η Nikon D300 ;

Παντως μου κανει εντύπωση το συγκεκριμένο review και μάλιστα από ενα site που γενικά "ψιλο-υποστηρίζει" την Canon

Μήπως την χαντάκωσαν οι φακοί ; Είναι πολλά τα 15 megapixel...

Και εαν ναι, μήπως τώρα που τα MP αυξανουν από ολους τους κατασκευαστές πρέπει να δούμε και νέες σειρές premium φακών ;

Όσοι πρόλαβαν να πάρουν την 40D στην εκπληκτική τιμή που έπεσε (ή ακόμη προλαβαίνουν) είναι νομίζω οι κερδισμένοι της υπόθεσης.

Όσοι πρόλαβαν να πάρουν την 40D στην εκπληκτική τιμή που έπεσε (ή ακόμη προλαβαίνουν) είναι νομίζω οι κερδισμένοι της υπόθεσης.

+1

Την αγόρασε πρόσφατα συνάδελφος και οντως για τα λεφτά της είναι εξαιρετική (πρέπει να παιζει ακόμα όσο υπάρχει στοκ)

Μήπως την χαντάκωσαν οι φακοί ; Είναι πολλά τα 15 megapixel...

Το σχόλιο στη σύγκριση ανάλυσης με την K20D υπονοεί ακριβώς αυτό, ότι η Κ20D φαίνεται να δίνει περισσότερη ανάλυση γιατί ο Pentax φακός της προφανώς υπερβαίνει τις δυνατότητες της μηχανής, αντιθέτως ο EF 50/1.4 αποδεικνύεται "λίγος". Αλλά και τι να κάνουν οι δοκιμαστές? Βέβαια θα μπορούσαν να προσαρμόσουν στην Canon τον Pentax φακό, για απόλυτη ισότητα στη σύγκριση, αυτό γίνεται, όπως και να δοκιμάσουν 50D και D300 με τον ίδιο φακό, πχ κανέναν Zeiss.

+1

Την αγόρασε πρόσφατα συνάδελφος και οντως για τα λεφτά της είναι εξαιρετική (πρέπει να παιζει ακόμα όσο υπάρχει στοκ)

Τυπικώς παραμένει σε παραγωγή, παράλληλα... Τώρα πώς γίνεται αυτό... να την προορίζουν για ανταγωνίστρια βάσει τιμής στην D90? Άγνωσται αι βουλαί των εταιρειών....

Όχι και η καλύτερη επίδειξη σοβαροτητας από το dpreview. Ενώ το πρωί ανέβασαν το τεστ και κατέληξαν (στις δοκιμές δυναμικού εύρους από μετατροπή raw) ότι ναι μεν πιάνει τεράστιο εύρος (11.6 στοπ!) αλλά με τεράστιο πρόβλημα ροζ τιντας (φανερή ακόμη και στη σμίκρυνση), το ίδιο απόγευμα, δοκίμασαν με το νέο ACR 4.6 και -ω μέγα θαύμα- πάει η τίντα. Αλλά παραμένει το σχόλιο.

Συμφωνώ απόλυτα. Αντί για 50d με φακό κιτ παίρνει κανείς, την 40D με τους ΤΑMRON 17-50 2.8/CANON 70-300 IS (με λίγο στρίμωγμα). Οπότε το όποιο πλεονέκτημα της 50d θα πάει περίπατο, για να μην πω κάτι χειρότερο. :violent-smiley-030:

Όχι και η καλύτερη επίδειξη σοβαροτητας από το dpreview.

Νομιζω το dpreview πουληθηκε στο Amazon??? :chinscratch:

Παρ' ολα αυτα ακομα απορω πως γινεται ολες -μα ολες- οι dslr να ειναι παντα highly recommended... εκτος αν τις συγκρινει με τις κομπακτ....

Απάντηση: Re: Νέα Canon 50D

Όχι και η καλύτερη επίδειξη σοβαροτητας από το dpreview. Ενώ το πρωί ανέβασαν το τεστ και κατέληξαν (στις δοκιμές δυναμικού εύρους από μετατροπή raw) ότι ναι μεν πιάνει τεράστιο εύρος (11.6 στοπ!) αλλά με τεράστιο πρόβλημα ροζ τιντας (φανερή ακόμη και στη σμίκρυνση), το ίδιο απόγευμα, δοκίμασαν με το νέο ACR 4.6 και -ω μέγα θαύμα- πάει η τίντα. Αλλά παραμένει το σχόλιο.

Τους πήρε τηλ. η CANON και τους έκανε ντα :slapface: μάλλον και το αλλάξαν....
Κρίμα και ψηνόμουν για 15mp αντίστοιχα των προκατόχων 30-40d αλλά μάλλον με βλέπω για 40d σε τιμή κάτω των 700 ευρώ καινούργια!!!!!:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Έχουν στοκ εκεί που δίνουν την τιμή αυτή? Γιατί είναι εξαιρετική.

Τελικώς η 50D σε τι διαφέρει από την 40D? Στην υψηλότερης ανάλυσης πίσω οθόνη, στις μεγαλύτερες δυνατότητες παραμετροποίησης και μικρορυθμίσεων... άλλο? Γιατί φαίνεται πως για να απολαύσει κανείς τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάλυσης που του δίνει η μηχανή έναντι της 40D, δεν του φτάνει ο EF 50/1.4 USM!

Το λογικό βήμα για κάποιον που θέλει αρχείο με μεγαλύτερη πληροφορία από αυτό που του δίνει η 40D, είναι πλέον το πλήρες φορμά.

Full Frame αλλά και πάλι μόνο με λίγους φακούς. Ας θυμηθούμε ότι για την CANON 1DS MKII (που είχε 16,7 μεγα) από ζουμ φακούς ήταν αποδεκτοί μόνο 3-4 και από τους σταθερούς οι μισοί. ΌΛοι οι άλλοι φακοί υποβάθμιζαν τις δυνατότητες της μηχανής. Και θέλουμε να παίξουμε μπάλα σε επίπεδο πρωταθλητισμού με τζαμάκια;

Μου φαινεται η κανον εχασε λιγο τη μπαλλα με τις εξελιξεις... τωρα αν ειναι τα μεγαπιξελ η το βιντεο δεν ξερω... οχι οτι η νικον με την D40 δεν μπερδευτηκε λιγο... αλλα η κανον περισσοτερο μου φαινεται...

ειναι δυνατον να μη βγαλει μοντελο στην κατηγορια της D90 με βιντεο? αρα και την 50D τη βλεπω για αντικατασταση σε λιγο...

Μου φαινεται η κανον εχασε λιγο τη μπαλλα με τις εξελιξεις... τωρα αν ειναι τα μεγαπιξελ η το βιντεο δεν ξερω...

Δεν εχασε τιποτα απο τις εξελιξεις.....απλα δεν μπορει να στα βαλει ολα στην μεσαιας κατηγορια τιμης DSLR .

αλλωστε σιγα σιγα ολες εκει θα πανε και μετα θα φτασουμε να συγκρινουμε τα βιντεο αρχεια για να διαλεξουμε....θα το δειτε...