Nέα Cosmote IP TV - OTT

Re: Απάντηση: Nέα Cosmote IP TV - OTT

Καλησπέρα σας και να να'σαστε καλά όλοι που μετέχετε & υποστηρίχθηκε τόσο καλά το θέμα, και με αρκετές αξιόλογες προτάσεις!!!
Το δικώμου συμπέρασμα έστω και προσωρινά στην πράξη είναι :
Ένας λίγο παλιός επιτραπέζιος υπολογιστής, ενώθηκε στο Home cinema και με "καλουτσικη" κάρτα γραφικών που , μου έδωσε τουλάχιστον τα βασικά σε ήχο ,και πολύ καλή εικόνα 1080p , ίσος και καλλίτερη από το μποξάκι…
Με το PC Πηγαίνεις στη σελίδα cosmotetvott.gr και βάζοντας το κοσμοτέ id ,όπως και στο μποξάκι, είσαι μέσα
Βεβαίως στο μποξάκι παραμένει το πλεονέκτημα 4K ,όταν υπάρξει περιεχόμενο, και η αλληλεπίδραση
ετσι λοιπόν ο πρώτος πήρε τη θέση του στο Αv σύστημα
Και το μποξάκι σε θήρα HDMI της τv κατ’ ευθείαν ,και ο ρόλος του κυρίως . αγώνες.ι μπάσκετ ..(για μένα)
Κα αναλόγως πια θήρα διαλέγεις θα παίζουν και δυο ταυτόχρονα, και διαφορετικά είδη
Αυτά από μένα και ευχαριστώ

Για να καταλαβαινόμαστε:

Διατείνεστε (ή ισχυρίζεστε ) ότι φτιάξατε/συνενώσατε ένα παλιό pc, ένα σύστημα home cinema [από τι συσκευές απαρτίζεται αυτό; Δεν το γράφετε, λόγω αυτονόητης οικονομίας] και με "μια καλούτσικη" κάρτα γραφικών, πήρατε σαν τελικό προϊόν multimedia (ήχου και εικόνας) -εννοείτε καταφανώς το cosmotetvott - ικανοποιητικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα εικόινα 1080p!!!!!!!!!

Θέλετε σχολιασμό διά της ορθής λογικής ή με καταφυγή σε ευαγγελικά κείμενα;

Αν θέλετε το β', τότε ας λάβετε γνώση του: "Ουκ αν λάβεις παρά του μή έχοντος"! Δένει-κολλάει στην περίπτωση, γιατί ΑΝ Η ΠΗΓΗ είναι κάτω από 1080p, ότι κι αν βάλετε στη συνέχεια, όποια επιβοηθητική συσκευή, το πολύ να το κάνει ως 1080i !!!! Από την Cosmote, λένε ότι η εικόνα π.χ. της ΕΡΤ1 στέλνεται στα 720p. Σε σας, όπως γράφετε, αυτό μετατρέπεται στη διαδρομή ως τα μάτια σας σε 1080p! Προφανώς πρόκειται περι θαυματικής/θαυματουργικής κατάστασης, οπότε ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΩ.

Εκτός κι αν εννοείτε, ότι οι δυνατότητες του συστήματος-της συνένωσης συσκευών που πραγματοποιήσατε, έχουν-διατηρούν τη δυνατότητα να παίζουν 1080p και να φτάνει στα μάτια σας πραγματικά 1080p. Αν και όταν η COSMOTETVOTT ανεβάσει το bitrate σε μεγάλα νούμερα (για τα κανάλια που έχει στη σελίδα της, στο πακέτο entry). Κάποιος πριν έγραψε ότι έχει ένα κανάλι (δειγματικά) που παίζει πραγματικά 4Κ - ότι το είδε με τα μάτια του! Αν αληθεύει αυτό, δεν πρόλαβα να το επιβεβαιώσω γιατι ήδη ακύρωσα τη συνδρομή, τότε είναι μια άλλη απόδειξη ότι η COSMOTETVOTT δεν πληροφορεί πλήρως τους υποψήφιους συνδρομητές για τι ποιότητα εικόνας πρέπει να αναμένουν στο multimedia προϊόν που αγοράζουν! Γιατί αποκρύπτεται αυτή η σημαντικότατη πληροφορία (ή δεν προβάλλεται ευκρινώς), στην εποχή της αγοράς της εικόνας και των multimedia.... όπου η ποιότητα εικόνας και η ταχύτητα μετάδοσής της είναι οι ισχυρότεροι παράγοντες ανταγωνισμού.

Χωρίς να σας "θίγω", αλλά βάζοντας το δάχτυλο "επί των τύπων των ύλων", όποια συσκευή κι αν συνδέσετε, το πακέτο COSMOTETVOTT ENTRY, δεν έχει 1080p (στανταρντ ποιότητα εικόνας το 2020 - όταν πουλιούνται στην αγορά 4Κ ή και 8Κ!!!!).

Αναρωτιέμαι, οι "γερμανοί" της COSMOTETVOTT, πουλάνε τα ίδια πακέτα στη Γερμανία (D.T.), με ποιότητα ως 720p; Ή το πουλάνε μόνο στην Ελλάδα, σαν προσφορά στους έχοντες 50άρες-100άρες και άνω συνδέσεις DSL, σαν ΕΥΚΑΙΡΙΑ;

Αν το πουλάνε ΜΟΝΟ στην Ελλάδα (κι άλλες β´χώρες - κατ´αυτούς), τότε προσβάλλομαι - και τους το πετάω στα μούτρα! Κρατώ μια επιφύλαξη, διότι δεν έχω πληροφορία για τα μεγαλύτερα πακέτα - αν κι εκεί πουλάνε ως 720p!!!

Όσον αφορά το μέλλον-τις μελλοντικές - ίσως- ανόδους ποιότητας... όταν σε δένουν με 2ετή συμβόλαια δέσμευσης, είναι καταστρατήγηση της αγοράς - μονοπωλιακή τακτική και ήδη θα έπρεπε να επέμβει η ΕΕΤΤ - ποια ανεξάρτητη αρχή είναι υπεύθυνη για την εμπορική διάθεση του τηλεοπτικού προϊόντος μέσω ίντερνετ! Σε βάζουν σε τσουβάλι "αιχμάλωτων" πελατών-αγοράς. Και με βάση αυτά φτιάχνουν τα επόμενα πακέτα τους!

Νέτφλιξ και πάλι νέτφλιξ.... με 9 ευρώ γίνεσαι "Άρχοντας"!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nέα Cosmote IP TV - OTT

Δεν ισχύει αυτό για το entry. Κάποιο περιορισμό έχουν βάλει λόγω της αυξημένης κίνησης.

Δεν έχει μπεί ούτε περιορισμός ούτε και είναι 720p.

Η εικόνα που θα πάρει κανείς από το box η την εφαρμογή της τηλεόρασης στα HD κανάλια είναι 1080i50 με bitrate περίπου 7-8Mbps. Η εικόνα είναι καλύτερη από αυτή του δορυφορικού.

Μέσω του browser, ή του κινητού -φαντάζομαι και σε tablet- το bitrate δεν είναι το ίδιο. Είναι σαφώς χαμηλότερο, επειδή δεν αφορά θέαση σε μεγάλες οθόνες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nέα Cosmote IP TV - OTT

Δεν ισχύει αυτό για το entry. Κάποιο περιορισμό έχουν βάλει λόγω της αυξημένης κίνησης.

ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΪΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΡΥ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΚΕΤΑ - ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ!

Και γιατί δεν το δημοσιοποιούν (τον λόγο) ώστε να μην προκύπτουν ζητήματα και χάνουν πελάτες;
Υπάρχουν σελίδες της cosmote που στηρίζουν τα αντίθετα από τα ισχυριζόμενά μου;

Αυτό κυκλοφόρησε σαν αιτία - σαν φήμη, για την πτώση ποιότητας/bandwidth στο Νετφλιξ. Μπορεί να βολεύει και ντόπιους εμπόρους τηλεπικοινωνιακού προϊόντος - και να το χρησιμοποιούν. Όποιος μικραίνει το bandwidth kai to bitrate ανεηάρτητα από το λόγο, οφείλει να επιστρέφει μέρος της πληρωμής.

Κατ αρχάς δεν θα γράφεις με κεφαλαία.

Κατά δεύτερον, όλα τα υπόλοιπα αποτελούν υποθέσεις. Χρησιμοποίησες μια υπηρεσία από το web, που επί της ουσίας έχει το bitrate του go και έβγαλες συμπεράσματα για το πως θα λειτουργούσε από το box.

Εγω παντως σε μια Samsung Smart TV του 2019 μοντελο (απο τις φθηνες) μια χαρα εικονα βλεπω.

Η ποιοτητα σε live περιεχομενο ειναι σχεδον ιδια (ενα μικρο κλικ πιο κατω στην ποιοτητα, αλλα οχι κατι που παρατηρεις ευκολα).
Η ποιοτητα σε on demand περιεχομενο (κι ειδικα σε περιεχομενο της Cosmote) ειναι κορυφαια.
Και μακαρι να δουμε περισσοτερο ελληνικο on-demand περιεχομενο, οπως π.χ. ταινιες της Φινος φιλμ.

Επιπλεον, εχετε στα υποψη οτι δεν υποστηριζουν ολοι οι browsers υψηλο bitrate με DRM (κατι αντιστοιχο ισχυει και στο Netflix).
Π.χ. ο Google Chrome τερματιζει στα 720p σε Netflix, ο Edge παιζει απροβληματιστα μεχρι 4K.
Ειναι και θεμα browser καθως το DRM δεν παιζει παντα απροβληματιστα.

Η εικόνα έχει πέσει λίγο λόγω του ότι τι δίκτυο είναι φορτωμένο τώρα με τον κορωνοιό. Και το καταλαβαίνω γιατί είχα το ott από την πρώτη μέρα που βγήκε και έχει πέσει η ποιότητα αρκετά

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Κι εγώ δέκα μέρες που έχω το δοκιμαστικό ΟΤΤ, εχω μείνει σουπερ ικανοποιημένος από το interface της εφαρμογής αλλά και από την ποιοτητα εικόνας. Περιμένω να λήξει το συμβόλαιο μου στην δορυφορική τον επόμενο μήνα για να συνεχίσω με την υπηρεσία ΟΤΤ.

Χρόνια πελάτης δορυφορικού και οι διάφορες που έχω δει στις ίδιες τηλεοράσεις τόσο με το δικό του box όσο και με το Xiaomi δεν υπάρχουν κατά την ταπεινή μου άποψη.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εγώ έχω μια βδομάδα που το ενεργοποίησα πάντως και για τα ελληνικά δεδομένα θεωρώ πολύ αξιόλογη την υλοποίηση, 1080p στα 50fps(η ερτ δίνει 576p στα 50fps) συγκρινόμενη παντα με τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα. Αν δεν γίνει μέχρι την λήξη του 3μηνου δωρεάν η μετάβαση από cosmote tv go στο νέο app σκοπεύεω να πάω σε OΤΤ. Το αν είναι vfm είναι σχετικό από τον καθένα και συγκρίσεις τύπου με 9 netflix είσαι άρχοντας είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ατοπες, σαν να συγκρίνεις αυτοκίνητα με μπανάνες.

Εγω παντως που βλεπω 5 χρονια cosmote go/novago σε 65αρες, τωρα με το ott η διαφορα ειναι τεραστια! Οποτε ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την προοδο...

Κατ αρχάς δεν θα γράφεις με κεφαλαία.

Κατά δεύτερον, όλα τα υπόλοιπα αποτελούν υποθέσεις. Χρησιμοποίησες μια υπηρεσία από το web, που επί της ουσίας έχει το bitrate του go και έβγαλες συμπεράσματα για το πως θα λειτουργούσε από το box.

Δεν έχει ουσία να απαντήσω (σε σένα), διότι δεν νομίζω ότι θα το εκτιμήσεις.

Όσον αφορά τον τρόπο γραφής, φαίνεται ότι συγχέονται η κεφαλαιογράμματη γραφή της "αγριοφωνάρας" του ίντερνετ, από τη συμβατική της χρήση (μικρής έκτασης) εντός πεζού κειμένου, ακριβώς για να διαφοροποιήσει την εκφραστικότητα στη ροή του πεζού κειμένου. Για να μη το γνωρίζεις, πανα'πεί ότι πιθανά είσαι των τεχνικών - μαστορικών επαγγελμάτων! Που κάποιοι (παλιοί) τους λέγανε κατσαβιδάκηδες! Κι ήταν συνήθως η γαλαρία της τάξης, τα "στουρνάρια"!

Θα μπορούσα να έλεγα, δικαιολογημένα, "παρατηρήσεις γραφής να κάνεις σε δικούς σου", αλλά δεν το λέω, διότι φοβούμαι ότι πάλι δεν θα καταλάβεις!

Βλέποντας τον τίτλο σου ως διαχειριστή του γκρουπ, περίμενα ότι θα τον είχες δεχτεί, διότι θα γνώριζες τις διαφορές στη γραφή - και δεν θα έκανες τη ζωή σου δύσκολη - αναλαμβάνοντας κάτι που μάλλον δεν γνωρίζεις!

Προς τι το διατακτικό ως δεκανίστικο ύφος σου; Επειδή κάποιος επιμένει στην αιτιολογημένη άποψή του; Βάλτο στο μυαλό σου - προβληματίσου: Μήπως ψάχνουν για θύματα;

Γεια σου!

Όσον αφορά τον τρόπο γραφής, φαίνεται ότι συγχέονται η κεφαλαιογράμματη γραφή της "αγριοφωνάρας" του ίντερνετ, από τη συμβατική της χρήση (μικρής έκτασης) εντός πεζού κειμένου, ακριβώς για να διαφοροποιήσει την εκφραστικότητα στη ροή του πεζού κειμένου. Για να μη το γνωρίζεις, πανα'πεί ότι πιθανά είσαι των τεχνικών - μαστορικών επαγγελμάτων! Που κάποιοι (παλιοί) τους λέγανε κατσαβιδάκηδες! Κι ήταν συνήθως η γαλαρία της τάξης, τα "στουρνάρια"!

Θα μπορούσα να έλεγα, δικαιολογημένα, "παρατηρήσεις γραφής να κάνεις σε δικούς σου", αλλά δεν το λέω, διότι φοβούμαι ότι πάλι δεν θα καταλάβεις!

Βλέποντας τον τίτλο σου ως διαχειριστή του γκρουπ, περίμενα ότι θα τον είχες δεχτεί, διότι θα γνώριζες τις διαφορές στη γραφή - και δεν θα έκανες τη ζωή σου δύσκολη - αναλαμβάνοντας κάτι που μάλλον δεν γνωρίζεις!

Προς τι το διατακτικό ως δεκανίστικο ύφος σου; Επειδή κάποιος επιμένει στην αιτιολογημένη άποψή του; Βάλτο στο μυαλό σου - προβληματίσου: Μήπως ψάχνουν για θύματα;

Γεια σου!

Εγώ πάντως που είμαι των θεωρητικών επιστημών, όταν διαβάζω σε σελίδα Internet forum γραπτά σε κεφαλαία ακούω «ΑΓΡΙΟΦΩΝΑΡΕΣ». Αυτό το Netiquette «φάουλ» είναι γνωστό ακόμα και στα «στουρνάρια» του ΕΜΠ, απορώ εσένα πως σου ξέφυγε

Γεια σου!

Καλησπέρα,

Σου το είπαν ευγενικά τα παιδιά προηγουμένως αλλά εσύ επιμένεις να μην σέβεσαι τίποτα και να είσαι προκλητικός.
Η άποψή σου είναι άποψή σου, είναι γνώμη και όχι γνώση.
Δεν θα την επιβάλεις σε κανέναν.

Και έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα, και άνευ λόγου και αφορμής, ενώ εσύ έχεις ξεκινήσει και κάνεις τον σαματά, την λες και στον Αντρέα που πολύ ευγενικά και με υπομονή μπήκε να απαντήσει σε εσένα και τα ερωτήματα των υπολοίπων.

Με συγχωρείς, αλλά αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή εδώ.
Ούτε είναι αποδεκτή η αυτού του στυλ κριτική σε μέλος της διαχειριστικής και διοικητικής ομάδας του forum.
Το forum μας είναι ένα μέρος για να ανταλλάζουμε απόψεις, ιδέες και γνώσεις.
Δεν είναι για να το παίξουμε ξερόλες, ούτε νταήδες, ούτε να την πούμε στον άλλο ( που ξοδεύει και προσωπικό του χρόνου για να υπάρχει ετούτο εδώ το μέρος για να λύνεις απορίες σου ).

Σου δίνεται λοιπόν μια εβδομάδα ban για να σκεφτείς καλύτερα την συμπεριφορά σου εδώ σήμερα, και να βάλεις λίγο νερό στο κρασί και τον εγωισμό σου και να επιστρέψεις όμορφα και ωραία σε 7 ημέρες να τα πούμε ωραία και κόσμια.

Παρακαλείσθε οι υπόλοιποι να μην συνεχίσετε την "συζήτηση" αυτή και να επιστρέψει το θέμα μας σε μια κανονική ροή!

Ευχαριστώ πολύ!

Σε εμένα βρε παιδιά το box, σε entry pack και είναι σούπερ η εικόνα σε 65 ιντσες.

Μάλλον έχει να κάνει με την ταχύτητα ίντερνετ που έχετε στην Ελλάδα, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Μήπως τελικά και το box της Cosmote πρέπει να το ρυθμίσουμε 1080 για να έχουμε καλύτερη εικόνα?

To box της Cosmote στο (auto) 2160 αλλά 50Hz παίζει τέλεια και smooth
Όταν όμως τα 50Ηz τα κανείς 60Hz χαλάει η εικόνα.

Στο application η ποιότητα και η ομαλότητα της εικονας είναι ακόμα καλύτερη.

Στα αλλά box δεν ξέρω.

Απάντηση: Re: Nέα Cosmote IP TV - OTT

Αυτό με τα 60hz είναι θέμα του box, μέχρι να διορθωθεί μπορείτε να το έχετε στα 50.