Nέα Cosmote IP TV - OTT

Από το app της Samsung κι εγώ σε δύο τηλεοράσεις 4K όλα τέλεια με 50άρα γραμμή και WiFi και στις δύο...στη μία με extender...

Ο αδερφός έχει το δορυφορικό και εγώ την εφαρμογή στο κινητό .η εφαρμογή παίζει κανονικά στο κουτί του ΟΤΕ ;και υπάρχει κάπου που μπορώ να το αγοράσω χώρος συνδρομή; Μόνο το box ;

Στάλθηκε από το Redmi Note 9S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Nέα Cosmote IP TV - OTT

Μπορείς να αγοράσεις το mi box s, το kaonmedia box της cosmote δεν δίνεται χωρίς συνδρομή.

Re: Απάντηση: Re: Nέα Cosmote IP TV - OTT

Μπορείς να αγοράσεις το mi box s, το kaonmedia box της cosmote δεν δίνεται χωρίς συνδρομή.
Σε κάποιο με πιο καινούριο επεξεργαστή εκτός από το shield ;

Στάλθηκε από το Redmi Note 9S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα, έχω το app της cosmote σε nviadia shield pro και όταν αλλάζω κανάλια περνάνε 10-12 δευτερόλεπτα μέχρι να ανοίξει το επόμενο. Σε όλους τόση ώρα κάνει;

Καλησπέρα σε όλους. Πέρασα πριν λίγο την εφαρμογή της Cosmote OTT στο Xiaomi mi box s και μου δίνει ανάλυση μόνο 720p50hz. Έτσι πρέπει να είναι ή πρέπει να ρυθμίσω κάτι στο box ή στο ρούτερ? Είμαι κάτοχος και του box του ΟΤΕ χωρίς να μου έχει παρουσιάσει ανάλογο πρόβλημα τόσο καιρό... Μια βοήθεια...

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

ρυθμισεις>αναλυση οθονης και το βαζεις στην αναλυση που θες.
καλο θα ειναι οτι και αναλυση να βαλεις,να ειναι στα 50hz οσο αναφορα τουλαχιστον το otetv.

ρυθμισεις>αναλυση οθονης και το βαζεις στην αναλυση που θες.
καλο θα ειναι οτι και αναλυση να βαλεις,να ειναι στα 50hz οσο αναφορα τουλαχιστον το otetv.
Οκ σε ευχαριστώ πολυ. Η ανάλυση οθόνης είναι 4κ50hz. Την βρήκα την άκρη. Το usb-ethernet hub μου δημιουργούσε το πρόβλημα.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

δοκιμασα επιτελους στην c8 με την εφαρμογη.
50αρα γραμμη η εικονα ειναι τελεια. και με wifi.
ενα πραγμα μου σπαει τα νευρα μονο. γιατι δε μπορεις να ξεκινησεις απο την αρχη κατι? το εκανε το υβριδικο κι εδω δεν υπαρχει. πρεπει να περιμενεις να τελειωσει? δε γινεται ειναι βλακεια

Τελικά κατάφερα μέσω της εφαρμογής My commode app στο κινητό μου να αγοράσω mini packs με χρέωση σε πιστωτική /χρεωστικη /προπληρωμενη κάρτα.

Όσα αναφέρω παρακάτω αφορούν εγκατάσταση της εφαρμογής cosmote TV app σε Xiaomi MI Box s και σταθερή γραμμή ADSL από cosmote + home speedbooster.

Αρχικά να αναφέρω ότι σύμφωνα με το router της cosmote speedport entry 2i που επίσης διαθέτω,μπαίνοντας στο μενού του modem όπου αναφέρει διαφορα χαρακτηριστικά της γραμμής μου, συνήθως βλέπω να συγχρονίζει γύρω στα 8 Mbps.Καμμια φορά βραδυνες ώρες μετά από ανοιγο -κλείσιμο του modem έχω δει συγχρονισμό γραμμής μέχρι και περίπου 10 Mbps.

Φυσικά, όταν βάσει του modem έχω συγχρονισμό στα 8 Mbps,τότε την ίδια στιγμή από μετρήσεις στο speedtest περνω συνήθως γύρω στα 6.5 Mbps. Αυτό μάλλον είναι φυσιολογικό όπως έχω διαβάσει λόγω του λεγόμενου overhead.

Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά:

Αφού ανοίξω ένα κανάλι στην εφαρμογή cosmote TV πατώντας το κάτω πλήκτρο -βελάκι και στη συνέχεια στο μενού που εμφανιζεται επιλέγοντας Ρυθμίσεις /Διαγνωστικα /On

Αριστερά στα Διαγνωστικα αν θυμάμαι καλά λέει Ταχύτητα Δικτύου. Γνωρίζει κάποιος αν αυτή η ταχύτητα που αναφέρει πρόκειται για την ταχύτητα συγχρονισμού του modem ή είναι η "γνήσια" ταχύτητα (η οποία είναι πάντα μικρότερη από την ταχύτητα συγχρονισμού λόγω του λεγομενου overhead)?

Παρατήρησα ότι ενώ είχα συνδεδεμένο το Mi box s με το Booster μέσω WiFi στα Διαγνωστικα στην ταχύτητα δικτύου από το νούμερο που έβλεπα νομίζω ότι πρεπει να βλέπει το cosmote TV app μόνο την ταχύτητα της σταθερής μου γραμμής. Μάλλον δηλαδή δεν βλέπει το bonding σταθερής + 4G που κάνει το Booster.

Το πιο περίεργο όμως είναι το άλλο καθ εδώ κυρίως θα ήθελα τη βοήθεια σας:

Στη συνέχεια δοκίμασα το εξής: Αποσυνδεσα από το Booster το τηλεφωνικό καλώδιο που το συνδέει με τη σταθερή γραμμή. Έτσι άφησα το Booster να περνει μόνο από 4G.Το xiaomi Mi Box s και πάλι συνδεδεμένο με WiFi με το Booster. Άνοιξα και πάλι την εφαρμογή cosmote TV app από το xiaomi Mi box s, και δοκίμασα να ανοίξω διαφορα κανάλια. Μαύρη οθόνη σε όσα κανάλια δοκίμασα και στα Διαγνωστικα δεν μου εμφανίζε τίποτα! Ξέρει κανείς τι συμβαίνει ?

Είναι δυνατόν να μην παίζει με Booster που περνει μόνο από 4G? Τηλεφωνικό καλώδιο για σύνδεση με πρίζα τοίχου της τηλεφωνικής γραμμής αποσυνδεδεμενο από το Booster. Μου ακούγεται περίεργο γιατί όπως αναφέρει εμφατικα και η ίδια η cosmote η πλατφόρμα είναι "over the top" δηλαδή παίζει πάνω από οποιοδήποτε δίκτυο Internet.

Ποστάρω παραπάνω για υπενθύμιση ένα από παλαιότερα post μου σχετικά με αυτό το θέμα.Είχα κάνει και άλλα σχετικά posts,γύρω στον Αύγουστο νομίζω.

Λοιπόν τις προηγούμενες μέρες που δοκίμασα τον ακόλουθο συνδιασμό: Εφαρμογή cosmote ott εγκατεστημένη σε xiaomi mi box s, speedbooster ,ethernet adaptor. Το xiaomi mi box s συνδεδεμένο με ethernet καλώδιο με το speedbooster με χρήση ethernet adaptor.Εχω σταθερή γραμμή ADSL από cosmote + home speedbooster

Αφού ανοίξω ένα κανάλι στην εφαρμογή cosmote TV πατώντας το κάτω πλήκτρο -βελάκι και στη συνέχεια στο μενού που εμφανιζεται επιλέγοντας Ρυθμίσεις /Διαγνωστικα /On. Αριστερά στα Διαγνωστικα λέει Ταχύτητα Δικτύου.Από το νούμερο που βλέπω στην Ταχύτητα Δικτύου βγάζω το συμπέρασμα ότι πλέον αναγνωρίζεται το bonding σταθερής + 4G που κάνει το Booster !

Δηλαδή φαίνεται ότι πλέον η εφαρμογή cosmote tv (τουλάχιστον εγκατεστημένη στο xiaomi mi box s που δοκίμασα) είναι πλέον πλήρως συμβατή με το speedbooster, δηλαδή αναγνωρίζει το bonding ADSL + 4G που κάνει το booster.

Πιο παλιά που το είχα δοκιμάσει όπως είχα αναφέρει μάλλον έβλεπε αποκλειστικά και μόνο την ταχύτητα της σταθερής μου γραμμής (γύρω στα 7 Mbps) και γι αυτό και στην ανάλυση δεν μου κλείδωνε παραπάνω από 720p απ ότι θυμάμαι! Τώρα βλέπω ότι κλειδώνει στα 1080p εύκολα!

Εδώ να σημειώσω ότι κάπου το καλοκαίρι ή Σεπτέμβριο που είχαμε αναφερθεί σχετικά και εδώ στο φόρουμ,είχα μιλήσει με την cosmote και τους είχα ρωτήσει γιατί υπάρχει αυτή η ασυμβατότητα.Μάλιστα είχα γίνει πολύ συγκεκριμένος και αφού βρήκα κάποιον υπάλληλο που να καταλαβαίνει τι του λέω,του είχα αναφέρει ότι μέσα στην καρτέλα Filtering List of the Bonding Server ήταν και το OTT ! Επομένως έθετε ως κανόνα να μην περνάει στον bonding server για το ΟΤΤ,με αποτέλεσμα το OTT να βλέπει μόνο την ταχύτητα της σταθερής γραμμής! Δείτε το σχετικό πινακάκι από τις ρυθμίσεις του booster και το link στο φόρουμ που το είχα βρει:

https://www.adslgr.com/forum/thread...ADSL-VDSL-και-4G-Home-Speed-Booster?p=6863419

Είχα ρωτήσει λοιπόν αν είναι δυνατόν να φύγει το συγεκριμένο rule από την Filtering List of the Bonding Server ώστε να περνάει κανονικά από τον bonding server για το ΟΤΤ.Τελικά αφού βρήκα κάποιον υπάλληλο που να γνωρίζει σχετικά,μου είχαν απαντήσει ότι δεν είναι συμβατό και ότι θα το προωθήσουν αλλά είναι άγνωστο αν θα γίνει κάτι...Προς το παρόν δεν αναγνωρίζει το bonding μου είχαν πει και άγνωστο αν κάποια στιγμή αλλάξει αυτό...Γενικά δεν μου άφησαν ιδιαίτερες ελπίδες,απλά μου είχε πει ο υπάλληλος πως θα το προωθήσει...Οπότε δεν ξέρω αν έπαιξε και η δική μου παρέμβαση το ρόλο της,πάντως σε κάθε περίπτωση μπράβο στην cosmote!

Να σημειώσω ότι πέραν της προσωπικής μου παρατήρησης δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να το διαβάσω κάπου αλλού αυτό.Επίσης δεν έχω κάνει δοκιμές ακόμα με booster που να παίρνει σκέτο 4G (δηλαδή με αποσυνδεδεμένη τη σύνδεση στο μπριζάκι της σταθερής γραμμής).Επίσης δεν έχω πειραματιστεί ακόμα με την εφαρμογή της cosmote για την LG oled μου.Μόλις κάνω τα σχετικά πειράματα θα σας αναφέρω αποτελέσματα! Θα ήθελα και άλλοι φίλοι εδώ με booster να μας αναφέρουν τις εμπειρίες τους και να δοκιμάσουν διάφορους συνδιασμούς booster + samsung app, cosmote box kaonmedia, lg app !

Attachments

• Screenshot_20200708-135550~2.jpg
    Screenshot_20200708-135550~2.jpg
    82 KB · Views: 234

Έχει αρκετό καιρό που έχει αναφερθεί. Παίζει πλέον κανονικά με bonding, ναι :D

Έχει αρκετό καιρό που έχει αναφερθεί. Παίζει πλέον κανονικά με bonding, ναι :D

Αγαπητέ φίλε panos- δεν το είχε πάρει το μάτι μου ότι είχε αναφερθεί κάπου στο φόρουμ μας! Σε κάθε περίπτωση είπα να ενημερώσω σχετικά μια και το παρατήρησα καθώς και να μοιραστώ τη χαρά μου για την θετική αυτή εξέλιξη με όλους εδώ! Προφανώς δεν ήταν ο σκοπός μου να πουλήσω κάποιου είδους "μαγκιά". Πιστεύω πως θα πρέπει να τονιζονται ιδιαίτερα κάποιες θετικές εξελίξεις όπως αυτή, εκτός από το να "κραζουμε" την cosmote εκεί που πρέπει να την "κραξουμε"!

Μια ερώτηση ακόμα: Είχα ενεργοποιησει κάποια mini pack με χρέωση πιστωτικής κάρτας και είχα κάνει τερματισμό των mini pack προτού τελειώσει ο μήνας για να μην με χρεωσει και τον επόμενο μήνα. Επίσης για επιπλέον ασφάλεια, από το account.cosmote.gr είχα κάνει και αφαίρεση της κάρτας ώστε να διακοπεί και η σχετική πάγια εντολή που αυτόματα μπαίνει στην κάρτα όταν ενεργοποιείς ένα mini pack.

Το αποτέλεσμα: Μου είχε έρθει σχετικό επιβεβαιωτικο e-mail για την παραγγελία τερματισμού,αντίστοιχο με το email που μου είχε έρθει όταν είχα αγοράσει τα mini packs. Επίσης ακριβώς την ημέρα που ήταν ο τερματισμός μου ήρθαν και σχετικά sms στο κινητό μου που με ενημερωναν ότι η υπηρεσία mini pack με αριθμό σύνδεσης τάδε έχει επιτυχώς τερματιστει... Κάπως έτσι το έγραφαν τα sms που μου είχαν έρθει ( ένα ξεχωριστό sms για καθένα mini pack μου είχε έρθει αν θυμάμαι καλά) Έχω τα sms απλά δεν τα έχω τώρα μπροστά μου για να γράψω ακριβώς τη διατύπωση.

Ωστόσο τα mini packs συνεχίζουν και παίζουν κανονικά εδώ και μερικούς μήνες από τότε.Οπως έχω δει κάτι αντίστοιχο έχει αναφερθεί και από μερικούς άλλους φίλους στο εδώ στο φόρουμ.Τι γνώμη έχετε, να το αφήσουμε και να μην το σκαλισουμε περισσότερο και να κάνουμε την πάπια ? Στο κάτω κάτω εγώ είχα δώσει κανονικά εντολή τερματισμού των mini pack και μου είχαν έρθει επιβεβαιωτικο e-mail και sms όπως προανέφερα.

Εννοείται πως δεν το είπα για κακό!!

Δεν γνωρίζω για τα mini packs, εγώ ανήκω στην κατηγορία αυτών που παίζουν κανονικά αλλά δεν χρεώνονται, ούτε μπορούν να βρουν τη συνδρομή αυτοί.
Το αφήνεις καλύτερα, εφόσον έχεις τα αποδεικτικά μηνύματα είσαι οκ σε περίπτωση χρέωσης μελλοντικά.

Σε εμενα θα έλεγα οτι ειναι πολυ καλη η εικονα και γενικά και στο συγκεκριμένο ματς ήταν πολυ καλη. Μαλλον φταιει που έχω το nvidia shield tv pro αλλά ειναι πολυ καλη καλη η εικόνα γενικώς.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Η εικόνα στον αγώνα "Κόκκινοι Διάβολοι - Κόκκινοι" είχε τα μαύρα της τα χάλια.
Μακράν η χειρότερη εικόνα εδώ και καιρό...

Παιδιά, είναι άλλη διοργάνωση.
Δεν είναι premiere League.
Πολύ χαμηλότερο bitrate σαν παραγωγή

Στάλθηκε από το POCO F2 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πάντως με την ΟΤΤ υπηρεσία κούμπωσα έναν δεκτή στον πάνω όροφο του σπιτιού και ούτε καλώδια ούτε τρύπες ούτε 2 lnb.
Άλλο παίζει πάνω και άλλο κάτω.
2 συσκευές ταυτόχρονης θέασης η ένα αθλητικό και ένα γενικό
Για εμένα μεγάλη ευελιξία