Nέα Cosmote IP TV - OTT

Η εικόνα στην ΕΡΤ 2 Σπορ τώρα Άστον αγώνα Άρη Κολοσσό Ρόδου είναι καλύτερη στην Cosmote TV από ότι επίγεια ή είναι ιδέα μου; Μου φαίνονται λίγο πιο ομαλά τα καρέ μέσω της Cosmote TV.
Και όχι μόνο, όλα τα τηλεοπτικά έχουν σαφώς καλύτερη εικόνα μέσω cosmote από ότι μέσω κεραίας

Στάλθηκε από το Pixel 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Και όχι μόνο, όλα τα τηλεοπτικά έχουν σαφώς καλύτερη εικόνα μέσω cosmote από ότι μέσω κεραίας

Στάλθηκε από το Pixel 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Είναι τεχνικό θέμα. Επίγεια το σήμα που έρχεται είναι 1920x1080 25fps interlaced, για να φανεί ομαλή η κίνηση κάνει deinterlace η τηλεόραση κάνοντας την εικόνα 1920x1080 50fps deinterlaced, μια διαδικασία που χρειάζεται καλό αλγόριθμο από την τηλεόραση αλλιώς δεν φαίνεται σωστά ενώ η Cosmote (και η ΕΟΝ) ιντερνετικά δίνουν κατευθείαν 1920x1080 50fps

Η εικόνα που έρχεται επίγεια ψηφιακά χωρίς επεξεργασία είναι όπως φαίνεται στο screenshot με τις γραμμές και η κίνηση δεν είναι ομαλή ενώ με επεξεργασία (yadif 2x deinterlace φίλτρο) είναι χωρίς τις γραμμές και ομαλή κίνηση, όπως το κάνει η Cosmote και η ΕΟΝ από πριν και έρχεται έτοιμο το σήμα. Αυτό πολλές τηλεοράσεις ίσως το κάνουν λάθος ή καθόλου

Attachments

• 2025-10-05 Panathinaikos-ΠΑΟΚ 93-83 A1 D01 25i.jpg
    2025-10-05 Panathinaikos-ΠΑΟΚ 93-83 A1 D01 25i.jpg
    514 KB · Views: 83
  • 2025-10-05 Panathinaikos-ΠΑΟΚ 93-83 A1 D01 50p.jpg
    2025-10-05 Panathinaikos-ΠΑΟΚ 93-83 A1 D01 50p.jpg
    448.2 KB · Views: 83
Last edited:
Τέλος χρόνου σταματάνε όλα τα κανάλια του MTV γιατί κλείνουν
Λέτε να προσθέσουν άλλα στην θέση τους ;

• Like
Reactions: karras
Τέλος χρόνου σταματάνε όλα τα κανάλια του MTV γιατί κλείνουν
Λέτε να προσθέσουν άλλα στην θέση τους ;

Εκτός από το MTV Europe (Global) που θα παραμείνει.
Θα ήταν ωραία να έβαζαν από την stingray που συνεργάζονται έτσι κι αλλιώς, τα Stingray Loud (ροκ κανάλι ) και Stingray Retro (80s90s00s), τα βλέπαμε παλιά στην wind vision, όπως Κ τα ραδιοφωνικά κανάλια που έχει η ΕΟΝ, stingray music radios στην ΟΤΤ της. Εκτός εάν βρεθεί Κ κάτι αξιόλογο Κ από την ελληνική αγορά εκτός εμβέλειας mad.

Last edited:
Εκτός από το MTV Europe (Global) που θα παραμείνει.
Θα ήταν ωραία να έβαζαν από την stingray που συνεργάζονται έτσι κι αλλιώς, τα Stingray Loud (ροκ κανάλι ) και Stingray Retro (80s90s00s), τα βλέπαμε παλιά στην wind vision, όπως Κ τα ραδιοφωνικά κανάλια που έχει η ΕΟΝ, stingray music radios στην ΟΤΤ της. Εκτός εάν βρεθεί Κ κάτι αξιόλογο Κ από την ελληνική αγορά εκτός εμβέλειας mad.
Και το MTV Germany λογικά παραμένει, οπότε μπορούν να το προσθέσουν στην λίστα των πακέτων καναλιών!

• Like
Reactions: karras
Και το MTV Germany λογικά παραμένει, οπότε μπορούν να το προσθέσουν στην λίστα των πακέτων καναλιών!
Ναι εν δυνάμει θα μπορούσαν να βάλουν την HD έκδοση MTV GSA που είναι και συνδρομητική και έχει προγραμμα 15 με 17 ώρες μουσικές εκπομπές!!. Όμως την sd FTA έκδοση του MTV GSA, ο καθένας μας θα μπορούσε να την προσθέσει στον ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη της Smart TV, αρκεί να έχει συνδεμένο ένα δορυφορικό πιάτο 80 εκατοστών και συντονισμένο στο δορυφόρο Astra 1P 19.2East. Για να βλέπει παράλληλα Κ όλα τα ελεύθερα Γερμανικά κανάλια σε HD/4K και SD .

Ειμαι χρονιά σε δορυφορικό στη nova, αλλά σήμερα με πήραν από cosmote για μια καλή προσφορά, το συμβόλαιο μου λήγει, για να βάλω 300 οπτική και TV ott. Μια βοήθεια θέλω: Θα βλέπω pixels σε αγώνες με υψηλή θεαματικότητα? Θα κολλάει? Πέφτει η ποιότητα ξαφνικά ενώ βλέπεις? Η καθυστέρηση είναι σε σημείο που δεν αξίζει ή κάθομαι στο δορυφορικό και δεν κουνιέμαι? Σας ευχαριστώ, κάθε γνώμη θα βοηθήσει.

Last edited:
Ειμαι χρονιά σε δορυφορικό στη nova, αλλά σήμερα με πήραν από cosmote για μια καλή προσφορά, το συμβόλαιο μου λήγει, για να βάλω 300 οπτική και TV ott. Μια βοήθεια θέλω: Θα βλέπω pixels σε αγώνες με υψηλή θεαματικότητα? Θα κολλάει? Πέφτει η ποιότητα ξαφνικά ενώ βλέπεις? Η καθυστέρηση είναι σε σημείο που δεν αξίζει ή κάθομαι στο δορυφορικό και δεν κουνιέμαι? Σας ευχαριστώ, κάθε γνώμη θα βοηθήσει.
Γνώμη μου, κοίτα να πάρεις δορυφορικό όπου μπορείς να έχεις και πρόσβαση στην ott εφαρμογή. Και όχι ούτε πέφτει η ποιότητα και η καθυστέρηση είναι σε αποδεκτά όρια. Καλύτερα όμως πιστεύω να έχεις καβάτζα και τον δορυφόρο.

• Like
Παιδιά καλησπέρα. Κάτοικος εξωτερικού εδώ (Γερμανία). Χρησιμοποιώ Cosmote TV, απ' τον Ιανουάριο του 2025. Έχει φιλαράκι στην Ελλάδα την συνδρομή και πληρώνει +5€ τον μήνα, για να το χρησιμοποιούμε παρέα. Μέχρι τώρα είχα πολύ καλή εμπειρία. Απ' την Κυριακή, που ήθελα να δω την ΑΕΚ και έπειτα, κάθε φορά που έχει Live αγώνες ποδοσφαίρου, μου τα δείχνει στην χειρότερη δυνατή ποιότητα (240p). Δεν το είχα το θέμα στο παρελθόν ποτέ. Έχω 175 VDSL και πιάνω 200 και σε τεστ που κάνω έρχονται μία χαρά 185 στο download με 8 Ping. Πήραμε και τηλέφωνο και είπαμε αν παίζει θέμα το εξωτερικό, λένε όχι, είπαν ότι θέλει restart το ρούτερ για να πιάνει άλλη IP κλπ. Έχω κάνει πόσα restart και το πρόβλημα παραμένει. Γνωρίζει κανείς κάποια πιθανή λύση;

Η καθυστέρηση μέσω IPTV είναι γύρω στα 10-15 δευτερόλεπτα,η εικόνα όμως μέσω IPTV στην Cosmote TV είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με την δορυφορική Cosmote TV, ειδικά στα αθλητικά φαίνεται η διαφορά.

Στο cosmote 2 έχουν κάνει απίστευτη συμπίεση στο ματς. Πραγματικά δεν βλέπεται και στο 4κ ο ήχος είναι πιο μπροστά από την εικόνα.

Στάλθηκε από το SM-S918B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ναι, στο πρώτο ήταν εντάξει ο ήχος.

• Like
Reactions: petros_ksp
Στο cosmote 2 έχουν κάνει απίστευτη συμπίεση στο ματς. Πραγματικά δεν βλέπεται και στο 4κ ο ήχος είναι πιο μπροστά από την εικόνα.

Πραγματικά.
Μέχρι και στο Μέγκα δείχνει οριακά καλύτερα

Και στο δορυφορικό πολύ κακή η εικόνα.

Είχα ανοιχτές 2 τηλεοράσεις, μια με cosmote tv και μια με eon. Το cosmote 2 δεν βλεπόταν και στις 2 πλατφόρμες,αφού ένιωθα σαν να βλέπω πειρατικό προηγούμενης δεκαετίας. Το 4κ είχε σχετικά καλή εικόνα και στις 2, αλλά στο 2ο ημίχρονο ο ήχος ήταν πιο μπροστά από την εικόνα. Απαράδεκτο να πλωρωνω 60 ευρώ το μήνα για αυτό το πράγμα. Για να δούμε σήμερα.

• Wow
Κακη ελληνικη παραγωγη 4Κ ηταν, με τσιτα την οξυτητα και προβληματα στον ηχο.
Πρέπει να το δουλέψουν και να ξεκινήσουν και στο ελληνικό πρωτάθλημα τουλάχιστον στα ντέρμπι τις 4Κ μεταδόσεις.

• Like
Reactions: Λάκης