Nέα Cosmote IP TV - OTT

Re: Απάντηση: Nέα Cosmote IP TV - OTT

Αυτό με την παρακολουθήσει σε δεύτερη οθόνη εγώ δεν το έχω καταλάβει αυτό το άμα βλέπεις αθλητικό κανάλι δεν γίνεται κάποιος άλλος να δει σε δεύτερη οθόνη γενικά όποιο δήποτε κανάλι η μονο αθλητικό δηλαδή μπορεί την ώρα που κάποιος βλέπει αθλητικό κανάλι κάποιος άλλος μέσα στο σπίτι σε δεύτερη οθόνη να δει άλλο κανάλι μη αθλητικό

....ολα γινονται

Καλημέρα, δεν έχω 4κ τηλεόραση (ακόμα αλλά θα αγοράσω σύντομα) πάντως από την μεριά των Αγγλων το αποκλείω να είχει θέμα η ποιότητα. Μιλάμε για το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου παγκοσμίως, κ τα προσέχουν αυτά. Προφανώς το θέμα το έχει η κοσμοτε. Το 4κ ήταν από τους κύριους λόγους που πείρα την OTT, θεωρώ ότι όλα θα βελτιωθούν σιγά σιγά, υπομονή. Πάντως, ένα πράγμα που με πονειρεύει λίγο, είναι μήπως εν τέλει η κοσμοτε δεν έχει υπολογίσει σωστά την ζήτηση σε bandwidth για 4κ μεταδόσεις, κ επειδή αυτοί οι αγώνες τραβάνε πολύ κόσμο, ρίνχουν επίτηδες οι ίδιοι την ποιότητα, για να μην τους πηδάνε το bandwidth, ειδικά αν παίζει κάποιος από εναλακτικό πάροχο? Κάποιοι φίλοι ανέφεραν οτι η 50αρα ειναι οριακή, οπότε καταλαβαίνουμε όλοι τι γίνεται σε ντέρμπυ...

Τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει. Τα δίκτυα τόσο κορμού όσο και access έχουν υπερβολικά μεγάλο capacity στη περίπτωση του ΟΤΕ. Εάν δεν έχει γίνει κάποια εσωτερική συμφωνία με τους υπόλοιπους, περνάνε από το grix, μπορούν να κάνουν scale up ανάλογα τις ανάγκες.

Τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει. Τα δίκτυα τόσο κορμού όσο και access έχουν υπερβολικά μεγάλο capacity στη περίπτωση του ΟΤΕ. Εάν δεν έχει γίνει κάποια εσωτερική συμφωνία με τους υπόλοιπους, περνάνε από το grix, μπορούν να κάνουν scale up ανάλογα τις ανάγκες.
Πολύ λογικό. Γιατί όμως πχ ένα ντέρμπυ μας το δίνουν σε χαμηλή ποιότητα? προσωπικά δεν μπορώ να βρω κάποια λογική εξήγηση, κ το έχουν κάνει κ σε άλλους αγώνες.

Θα έχουν δωρεάν την εφαρμογή για κινητά (αντικαθιστά το go) και την εφαρμογή για smart TV (δεν είναι γνωστό ποια κανάλια θα έχει όμως). Δεν είναι γνωστό το πότε, κάτι για Απρίλιο είχε ακουστεί.
Όλοι οι δορυφορικοί πάντως μπορούν να ζητήσουν δωρεάν 3 μήνες την υπηρεσία τους σε αντίστοιχο mini pack για να δοκιμάσουν την υπηρεσία.

Δορυφορικός με Cinema πακέτο. Μόλις πήρα τηλέφωνο και δεν μου δίνουν 3 μήνες δωρεάν την αντίστοιχη υπηρεσία σε OTT. Πρέπει να λήγει το συμβόλαιο στο δορυφορικο για να μου την δώσουν να δοκιμάσω.

Δορυφορικός με Cinema πακέτο. Μόλις πήρα τηλέφωνο και δεν μου δίνουν 3 μήνες δωρεάν την αντίστοιχη υπηρεσία σε OTT. Πρέπει να λήγει το συμβόλαιο στο δορυφορικο για να μου την δώσουν να δοκιμάσω.

Εγώ την πήρα τελικά σήμερα (για 3 μήνες όπως είχαμε πει)...πολύ καλή καμία σχέση με το go...πραγματικά απορώ γιατί υπάρχει τόση διαφορά στην ποιότητα εικόνας στο pc...και οι δυο υπηρεσίες με internet δεν είναι?

Μπορείς να δεις κανονικά όλα κανάλια σε δεύτερη συσκευή πέρα από τα αθλητικά. Δεν έχει αλλάξει κάτι σωστά;

.....απο οτι καταλαβαινω η κατασταση ειναι ακομη ρευστη.....μεχρι τωρα... αργοτερα ...ισως αλλαξει...αλλα πιστευω οτι η υπηρεσια τωρα διαμορφωνεται με τα θετικα που εχει τωρα καιι τα αρνητικα...μεχρις στιγμης ολα παιζουν....αναμενουμε

Πολύ λογικό. Γιατί όμως πχ ένα ντέρμπυ μας το δίνουν σε χαμηλή ποιότητα? προσωπικά δεν μπορώ να βρω κάποια λογική εξήγηση, κ το έχουν κάνει κ σε άλλους αγώνες.

Παρεμβάλονται ένα σωρό μεταβλητές στο ενδιάμεσο, το feed, οι εδώ encoders κλπ με το transport stream να είναι το λιγότερο που μπορεί να φταίει. Ή πιο ορθά, το πιο προβλέψιμο.

Έχω την αίσθηση πως το bitrate στο Go είναι υπολογισμένο χαμηλά ούτως ώστε η εικόνα να είναι καλή μόνο στις μικρές οθόνες (και έως 10-11").

Εντυπώσεις από το Cosmote TV OTT Cinema pack 12μήνες - 50VDSL σύνδεση:
Τηλεόραση: Philips 55Oled903
Ενισχυτής: Denon AVR-X4200W

Θετικά:
1.Εικόνα καλύτερη από δορυφορικό(ένα μικρό κλικ ποιο πάνω αλλά αισθητή διαφορά)
2.Άνετο σερφάρισμα στα μενού του δέκτη χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
3. Το Kodi κατεβαίνει κανονικά από το Play Store και παίζει μια χαρά ταινίες μέσω SMB από υπολογιστή και NAS.
Netflix δεν δοκίμασα ακόμη.

Αρνητικά:
1. HDR μόνιμα ενεργοποιημένο. Επιλογή απενεργοποίησης του δεν υπάρχει.
Αδικαιολόγητη επιλογή να είναι μόνιμα ενεργοποιημένο. Πέρα από την extra κατανάλωση λόγο αυξημένης αντίθεσης
και της επιβάρυνσης της τηλεόρασης από το μόνιμο HDR ειδικά αν έχεις Oled δεν βλέπω τον λόγο το γιατί.
2. Θέλει χρόνο για να συνηθίσεις τον νέο τρόπο λειτουργίας και πλοήγησης στο interface του. Οι απλοί μη εξοικοιωμένοι
με την τεχνολογία χρήστες θα τους πάρει λίγο χρόνο για να συνηθίσουν στα νέα δεδομένα.
3. Δεν μπόρεσα να προγραμματίσω το Logitech Harmony Ultimate One για να δουλεύω το box με το Harmony. Δεν
βρίσκει την συσκευή. Βρίσκει την Kaon KSTB6020 αλλά δεν δουλεύει.(Αυτό για τους χρήστες του Harmony)

Bugs-Προβλήματα:
Δεν κατάφερα μέχρι στιγμής να δουλέψει 5 κάναλος ήχος. Ότι και να βάλω μέσα από το Cosmote TV OTT το σήμα έρχεται πάντα ως PCM
και όχι Dolby Digital. Στο Kodi αν και στην επιλογή Allow passthrough δεν ενεργοποιείται τίποτα, παρόλα αυτά παίζει ήχο Dolby Digital.
Πιθανόν πρόβλημα της εφαρμογής Cosmote TV OTT που πιθανόν να λυθεί με κάποιο update ελπίζω σύντομα.

Μπορεί να τσεκάρει κάποιος αν έχει Dolby Digital ήχο μέσω ενισχυτή? Αυτά προς το παρόν. Ευχαριστώ!!!

Αυτό με το 5.1...δικιο έχεις δεν παίζει.. ολα pcm...για να παίξει θα πρέπει να το δίνει όμως και η ταινία..στο live tv όλα εκπέμπουν με 2 κανάλια...στο replay tv όμως κάποιες ταινίες ..το δίνουν...μπαινεις στις ρυθμίσεις της ταινίας.. αλλάζεις σε 5.1 και δουλεύει passthrough στον ενισχυτή ...και ολα Καλά.. θέλει ομως σίγουρα update γιατί στο δορυφορικό δουλεύε φαρσί το 5.1 σε αρκετα καναλια..

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό με το 5.1...δικιο έχεις δεν παίζει.. ολα pcm...για να παίξει θα πρέπει να το δίνει όμως και η ταινία..στο live tv όλα εκπέμπουν με 2 κανάλια...στο replay tv όμως κάποιες ταινίες ..το δίνουν...μπαινεις στις ρυθμίσεις της ταινίας.. αλλάζεις σε 5.1 και δουλεύει passthrough στον ενισχυτή ...και ολα Καλά.. θέλει ομως σίγουρα update γιατί στο δορυφορικό δουλεύε φαρσί το 5.1 σε αρκετα καναλια..

Κ που καταλήγουμε... αυτό που λέμε τόσο καιρό!!! μας έδωσαν μία υπηρεσία που δεν είναι πλήρης κ απλά με τον καιρό θα τα μαζέψουν σιγά σιγά. Μεγάλο φάουλ πάντως που δεν ενημερώνουν για την διαθεσιμότητα της εφαρμογής για τις τηλεοράσεις samsung/lg/sony, Η νόβα παραπαίει κ δεν έχει ανταγωνισμό ο ΟΤΕ, οπότε λογικό ειναι να μας έχουν στο περίμενε...

Απάντηση: Re: Nέα Cosmote IP TV - OTT

Εντυπώσεις από το Cosmote TV OTT Cinema pack 12μήνες - 50VDSL σύνδεση:
3. Δεν μπόρεσα να προγραμματίσω το Logitech Harmony Ultimate One για να δουλεύω το box με το Harmony. Δεν
βρίσκει την συσκευή. Βρίσκει την Kaon KSTB6020 αλλά δεν δουλεύει.(Αυτό για τους χρήστες του Harmony)

Εχεις το hub ή σκέτο τηλεκοντρόλ;

έχεις δίκιο, έτσι δουλεύει και ο ήχος παίζει σε Dolby Digital. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. αυτό όμως σε ταινίες από το cosmote plus γιατί οι ταινίες από τα Cosmote Cinema παίζουν μόνο σε pcm
ενώ από το δορυφορικό hybrid παιζουν κανονικά σε Dolby Digital. τους ενημέρωσα γι'αυτά στο τεχνικό τμήμα. ας ελπίσουμε να φτιαχτούν σε επόμενο update της εφαρμογής.

To 4K καταναλώνει περίπου 15-25Mbps, καλό θα ήταν όμως η γραμμή να έχει λίγο «αέρα», να είναι δηλαδή 30άρα.