με hdmi το εχω κατευθειαν επανω στο switch του ενισχυτη.
Live να σου πω την αληθεια δεν δοκιμασα.
το(μικρο)κακο ειναι οτι πρεπει να το κανεις σε καθε ταινια που εχει πολυκαναλο και δεν ειναι default στο 5.1.
η ρυθμιση απο το μποξακι ειναι auto να παιζει οτι ηχο βρει.
Καλημέρα φίλε Δημήτρη!
Κι εγώ το έχω συνδέσει με hdmi σε μια από τις δυο HDMI IN της ηχομπάρας μου.Επομένως φαντάζομαι ότι είναι αντίστοιχο setup με το δικό σου όπου το έχεις σε HDMI IN A/V ενισχυτή αν κατάλαβα καλά.
Ένα από αυτά που αναρωτιόμουν αλλά ίσως είναι next level είναι αν αυτή που έχουμε κάνει είναι η ενδεδειγμένη σύνδεση ή μήπως είναι καλύτερα εναλλακτικά να συνδέσουμε το xiaomi απευθείας με hdmi στην τηλεόραση και στη συνέχεια να πέρνουμε τον πολυκάναλο ήχο dolby 5.1 μέσω ARC (δηλαδή από την HDMI ARC θύρα της τηλεόρασης προς την HDMI ARC της ηχομπάρας ή A/V ενισχυτή )
Στα live κανάλια απ όσο είδα εγώ τουλάχιστον βλέπω να δίνει μόνο stereo.Για παράδειγμα στο cinema 1 βλέπω να δίνει μόνο stereo.Τώρα αν σε κάποιες ταινίες επιλεκτικά εμφανίζεται κατά περίπτωση και dolby 5.1 στο live κανάλι cinema 1 δεν το έχω παρατηρήσει ακόμα,δεν το αποκλείω,αν τύχει και πετύχω live ταινία με 5.1 θα ενημερώσω!
Ναι,το είδα κι εγώ αυτό,ακόμα και όταν διατίθεται και dolby 5.1,θα πρέπει χειροκίνητα να πας στις ρυθμίσεις και να τον επιλέξεις κάθε φορά!
Κι εγώ μόλις στις ρυθμίσεις επίλεξα ψηφιακός ήχος στο αυτόματο,μου έδινε κανονικά 5.1 όπου υπήρχε,επιλέγοντας τον εγώ χειροκίνητα κάθε φορά από τις ρυθμίσεις φυσικά.Πάντως το επισημαίνω γιατί η default ρύθμιση στο xiaomi είναι PCM.Με την default ρύθμιση σε PCM μου δίνει πάντοτε stereo,ακόμα και όταν χειροκίνητα επιλέξω τον dolby 5.1 ήχο.
Αν δεν είναι κόπος δυο ερωτήσεις:
1. Στο xiaomi όταν πατήσω κάτω βελάκι και πάω στις ρυθμίσεις στην ποιότητα βίντεο,βλέπω ότι δεν μου δίνει δυνατότητα να αλλάξω επιλογή! Κάνω κάπου λάθος? Είχα δει να αναφέρεται ότι στο box της cosmote μπορείς να ορίσεις εσύ την ποιότητα του βίντεο (ανάλυση)
2. Στις ρυθμίσεις εικόνας του ίδιου του Xiaomi Mi Box S,τι ρυθμίσεις έχεις βάλει? Ποιές είναι οι καλύτερες άραγε?Μιλάω για ανάλυση,framerate κλπ