Νέα εγκατάσταση, 2 δορυφόροι, 6 tv.

Κάποια πρόταση για lnb; Iinverto, mti, δηλαδή; Sorry ρε παιδιά για το πρίξιμο, αλλά..... θα μάθω που θα πάει!
Για πολυδιακόπτη σκέφτομαι τον edision 17X8. Καλός είναι; Σε σχέση με τον megasat 17X8 και τον triax 17X8;
Για το πιάτο να προσέξω κάτι; 1,00-1,25 θα είναι.

Edision & Triax είναι ασφαλείς επιλογές. Για τον άλλο δεν γνωρίζω.
Ο Edision είναι και πιο value for money.. γύρω στα 200 .

Τελικά από όσα διάβασα και όσα μου είπατε, κατέληξα στην επιλογή μου. Μάλλον δεν θα κάνω δουλειά με ένα πιάτο, λόγω περιοχής (Ηράκλειο Κρήτης) και θα στήσω δύο. Η παραγγελεία φεύγει την Δευτέρα (με έναν ενδιασμό στο μέγεθος της κεραίας των 100cm, μήπως γίνει 120cm) και έχει ως εξής:

1 X Κεραία 100cm edision αλουμινίου (για hotbird 13 + astra 19)
1 X Κεραία 85cm edision αλουμινίου (για hellas sat 39)
1 X Πολυδιακόπτη edision 17X8
3 Χ lnb EDISION QL-6 QUATRO 0,2db

Σε αυτή την εγκατάσταση πιον δορυφόρο μπορώ να προσθέσω ακόμη;

Τελικά από όσα διάβασα και όσα μου είπατε, κατέληξα στην επιλογή μου. Μάλλον δεν θα κάνω δουλειά με ένα πιάτο, λόγω περιοχής (Ηράκλειο Κρήτης) και θα στήσω δύο. Η παραγγελεία φεύγει την Δευτέρα (με έναν ενδιασμό στο μέγεθος της κεραίας των 100cm, μήπως γίνει 120cm) και έχει ως εξής:

1 X Κεραία 100cm edision αλουμινίου (για hotbird 13 + astra 19)
1 X Κεραία 85cm edision αλουμινίου (για hellas sat 39)
1 X Πολυδιακόπτη edision 17X8
3 Χ lnb EDISION QL-6 QUATRO 0,2db

Σε αυτή την εγκατάσταση πιον δορυφόρο μπορώ να προσθέσω ακόμη;

16e ανάμεσα σε 13 και 19 και ίσως turksat 42e

Έχω παρόμοια απορία για πολυδιακόπτη. Στην σκεπή πιάτο με 4 LNB (39 - 28.2 - 19.2 - 13) και κεραία για επίγεια, στην σοφίτα 4 καλώδια να φεύγουν προς αντίστοιχα δωμάτια, τα οποία έχουν από μία TV και έναν δορυφορικό δέκτη. Μπορεί ένας πολυδιακόπτης 5/4 να κάνει την δουλειά? (δεν θα υπάρχει ταυτόχρονη θέαση σε παραπάνω από έναν δέκτη).

Οι δέκτες πως βλέπουν τα 4 LNB μέσω Multiswitch, ως Disecq2.0?

Έχω παρόμοια απορία για πολυδιακόπτη. Στην σκεπή πιάτο με 4 LNB (39 - 28.2 - 19.2 - 13) και κεραία για επίγεια, στην σοφίτα 4 καλώδια να φεύγουν προς αντίστοιχα δωμάτια, τα οποία έχουν από μία TV και έναν δορυφορικό δέκτη. Μπορεί ένας πολυδιακόπτης 5/4 να κάνει την δουλειά? (δεν θα υπάρχει ταυτόχρονη θέαση σε παραπάνω από έναν δέκτη).

Οι δέκτες πως βλέπουν τα 4 LNB μέσω Multiswitch, ως Disecq2.0?

Για να χρησιμοποιήσεις πολυδιακόπτη πρέπει τα 4 lnb να είναι quattro. Έτσι από κάθε lnb θα φεύγουν 4 καλώδια προς τον πολυδιακόπτη (σύνολο 16) συν ένα για την επίγεια κεραία.
Συνεπώς ο πολυδιακόπτης που χρειάζεσαι είναι 17/4 αν θέλεις να στείλεις σήμα στα 4 δωμάτια.

Αν όμως δεν υπάρχει (όπως αναφέρεις) περίπτωση να υπάρχει ταυτόχρονη θέαση (ή και εγγραφή) σε 2 ή περισσότερα δωμάτια, τότε η πιο φθηνή λύση είναι να βάλεις 4 quad lnb, 4 diseqc 4/1 και με απλά combiners (4 στο σύνολο) να "μιξάρεις" το επίγειο και δορυφορικό σήμα σε ένα καλώδιο για κάθε δωμάτιο.

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς από μια τερματική πρίζα sat/tv σε κάθε δωμάτιο. Οι δέκτες θα δουν τα lnb (και στις δύο περιπτώσεις) με disecq 1.0

Ευχαριστώ για την απάντηση. Λες ότι χρειάζεται quatro LNB, όμως διάβασα ότι οι πολυδιακόπτες Spaun πχ, παίρνουν και quad, ή twin.

http://www.spaun.de/pdf/awards/0807_hel.pdf

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε υποδοχή LNB του πολυδιακόπτη μπορεί να έχει και άλλο δορυφόρο? Άρα και πχ ο δέκτης 1 να βλέπει Hotbird από το diseqc port 1 και o δέκτης 2 να βλέπει Astra από το diseqc port 2?

Ευχαριστώ για την απάντηση. Λες ότι χρειάζεται quatro LNB, όμως διάβασα ότι οι πολυδιακόπτες Spaun πχ, παίρνουν και quad, ή twin.

http://www.spaun.de/pdf/awards/0807_hel.pdf

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε υποδοχή LNB του πολυδιακόπτη μπορεί να έχει και άλλο δορυφόρο? Άρα και πχ ο δέκτης 1 να βλέπει Hotbird από το diseqc port 1 και o δέκτης 2 να βλέπει Astra από το diseqc port 2?

Γενικά οι πολυδιακόπτες δέχονται μόνο quattro lnb. Η spaun είναι κορυφή και σε ποιότητα, αλλά και σε τιμή. Αφού το αναφέρουν, θα δέχεται και άλλα lnb, μόνο που εκεί δεν ξέρω πως τα συνδέεις μιας και δεν έχω δει τέτοιο πολυδιακόπτη ποτέ μου (ερασιτέχνης γαρ). Με πολυδιακόπτη, αλλά και με quad lnbs, o κάθε δέκτης μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει δίχως να τον ενδιαφέρει αν άλλοι δέκτες είναι ανοικτοί ή όχι. Η ρύθμιση των δεκτών είναι η ίδια. Π.χ diseqc 1 Αστρα(19), diseqc 2 Hotbird, diseqc 3 Αστρα(28.2), diseqc 4 HellasSat

Προσωπικά θα πήγαινα στη λύση των quad lnb με disecq.

Τα πλεονεκτήματά της έναντι του πολυδιακόπτη:
1) Τιμή. Είναι πολύ φθηνότερη υλοποίηση.
2) Επεκτασιμότητα. Αργότερα μπορείς να βάλεις όσα lnb θέλεις, σε όποιο δέκτη θέλεις με ελάχιστο κόστος (μόνο το diseqc θα αλλάξεις). Μάλιστα αν οι δέκτες σου υποστηρίζουν diseqc 1.1, προτείνεται η χρήση του στην αρχική υλοποίηση.
3) Δεν χρειάζεται παροχή ρεύματος. Ο πολυδιακόπτης χρειάζεται ρεύμα.

Τα μειονεκτήματα είναι:
1) Περισσότερες συσκευές και συνδέσεις. Θα χρειαστείς ένα diseqc και ένα combiner για κάθε δέκτη.

Last edited:
Πάνω από 4 δορυφόρους δεν νομίζω, βέβαια τρώγωντας έρχεται η όρεξη... αλλά και πάλι μια χαρά είναι οι μέχρι 4.
Με τον πολυδιακόπτη 17/8 και με 4απλά lnb για κάθε δορυφόρο, θα μπορώ την κάθε έξοδο του από τις 8 να την διαχειρίζεται ο δέκτης αυτόνομα; Δηλαδή άλλο κανάλι, άλλο δορυφόρο, άλλη εγγραφή από άλλο transporter, κτλ;

Η λύση που σου προτείνει παραπάνω ο "κανένας" είναι η πιο αξιόπιστη και προπάντων νοικοκυρεμένη λύση...δεν θα σου πρότεινα να κάνεις κάτι διαφορετικό άν έχεις την οικονομική διαφορά απο τον άλλο τρόπο!.

Καλημέρα σε ολους
θα ήθελα μερικες συμβουλές για μια εγκατάσταση
Το αντικείμενο ειναι αθλητικό καφέ.(δλδ καποιοι που βγαζουν τρελλα λεφτα(ποδοσφαιριστες) και εσυ που πινεις καφε).
οι απαιτησεις ειναι

6 διαφορετικές τηλεοράσεις να παίζουν ανεξάρτητα απο
6 διαφορετικούς δέκτες
με hotbird (νοβα,al jazeera sports)
hellasat (connx sat οταν με το καλο)
Astra 19.2, Astra 28.2 ,
Turksat 42 με σταθερά πιάτα
και κάποιο κινητό για ο,τι άλλο χρειαστεί (ποιος ξέρει τι ποδοσφαιρικό αγώνα εχει όρεξη να δει ο πελάτης και σε πιο δορυφόρο).
Σε καθε τηλεόραση θα πρέπει να υπάρχει επιλογή για νοβα ή connx sat ή οτι παίζει ο δέκτης (π.χ. σε av input o δεκτης και σε rf channels με modulators τα ελληνικά συνδρομητικά μιας και δεν μπορείς να εχεις πάνω απο 2+2 κανάλια ταυτόχρονα απο δαυτα).
Και βέβαια η επεκτασιμότητα πάντα ειναι θετική σε μια υλοποίηση, οπότε θα ήταν καλό να το λάβουμε υπ' όψην.
Αυτη την στιγμή υπαρχουν μόνο 2 δέκτες για νοβα (sd kai hd).
Οι τηλεοράσεις θα ειναι σε απόσταση 60 μέτρων (καλωδίου) περίπου απο τους δέκτες (δεν αλλάζουν γνώμη με τίποτα)

Απο οσα ξέρω και διάβασα τις τελευταίες μέρες σε γενικές γραμμές:
6 δεκτες
5 πιατα (1 hotbird + Astra 19.2 , 1 Astra 28.2 ,1 hellasat 39,1 turksat 42 και ενα κινητο)
2 χ 17x8 πολυδιακοπτες(αν ισχυει οτι μπορεις να συνδεσεις 2 απο αυτους μαζι)
τα αναλογα lnb
6 + 6 Passive Video/Audio Transceivers με utp (composite video)
αυτο εδω http://www.nvt.com/content.php?type=product&key=314a&cid=root ή κατι αναλογο
3 video modulators to rf
τι θα προτεινατε εσεις για μια τοσο απαιτητικη εγκατασταση ?

αποριες
1)μπορεις να βαλεις κινητο πιατο σε πολυδιακοπτη?
2)μπορεις να συνδεσεις 2 πολυδιακοπτες σε σειρα?
το κοστος δεν ειναι μεγαλο προβλημα οσο η σταθεροτητα και η αξιοπιστια.
να σημειωσω οτι ειμαι υπαλληλος της εταιριας και δεν προκειται να παρω δραχμη παραπανω για την προταση/μελετη /εγκατασταση.
Ειμαι ομως και λατρης των δορυφορικων και γι άυτο το βλεπω σαν μια ευκαιρια να μαθω (καλα κανω και λιγο το κοροιδο...)
Το καφε θα λειτουργησει σαν χωρος μεσα σε αλλο χωρο γι αυτο και η αποσταση απο το control room ας πουμε.

και τέλος ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια λύση με modular δέκτες που θα μπορούσες να την διαχειρίζεσαι απο υπολογιστη?

ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει.

Last edited:
Σε καθε τηλεόραση θα πρέπει να υπάρχει επιλογή για νοβα ή connx sat ή οτι παίζει ο δέκτης (π.χ. σε av input o δεκτης και σε rf channels με modulators τα ελληνικά συνδρομητικά μιας και δεν μπορείς να εχεις πάνω απο 2+2 κανάλια ταυτόχρονα απο δαυτα).
Το αναλύεις λίγο αυτό καλύτερα; Σε κάθε tv πίσω τι θα πηγαίνει από καλώδιο, composite καλώδιο από το V/A UTP, RF καλώδιο από modulator τι άλλο ή αυτό ρωτάς;

5 πιατα (1 hotbird + Astra 19.2 , 1 Astra 28.2 ,1 hellasat 39,1 turksat 42 και ενα κινητο)
2 χ 17x8 πολυδιακοπτες(αν ισχυει οτι μπορεις να συνδεσεις 2 απο αυτους μαζι)
τα αναλογα lnb
6 + 6 Passive Video/Audio Transceivers με utp (composite video)
3 video modulators to rf
τι θα προτεινατε εσεις για μια τοσο απαιτητικη εγκατασταση ?

4 πιάτα όχι 5 (1 Hotbird 13 + Astra 19.2 => 1m, 1 Astra 28.2 =>3m, 1 Hellasat + Turksat 42 = 1m, 1 κινητό)

Δεν έχω δει ποτέ σύνδεση σε πολυδιακόπτη που να αυξάνει τις εισόδους Sat-IF παρά μόνο για τις εξόδους για τους δέκτες. Οπότε ως μέγιστο έτσι έχεις 4 Quatro LNB ανά πολυδιακόπτη για να συνδέσεις. Σου μένουν τα άλλα δυο LNB εκτός όμως.
Γιατί 3 video modulator;

Για απαιτητική εγκατάσταση πας σε High-End λύσεις.