Καλημέρα σε ολους
θα ήθελα μερικες συμβουλές για μια εγκατάσταση
Το αντικείμενο ειναι αθλητικό καφέ.(δλδ καποιοι που βγαζουν τρελλα λεφτα(ποδοσφαιριστες) και εσυ που πινεις καφε).
οι απαιτησεις ειναι
6 διαφορετικές τηλεοράσεις να παίζουν ανεξάρτητα απο
6 διαφορετικούς δέκτες
με hotbird (νοβα,al jazeera sports)
hellasat (connx sat οταν με το καλο)
Astra 19.2, Astra 28.2 ,
Turksat 42 με σταθερά πιάτα
και κάποιο κινητό για ο,τι άλλο χρειαστεί (ποιος ξέρει τι ποδοσφαιρικό αγώνα εχει όρεξη να δει ο πελάτης και σε πιο δορυφόρο).
Σε καθε τηλεόραση θα πρέπει να υπάρχει επιλογή για νοβα ή connx sat ή οτι παίζει ο δέκτης (π.χ. σε av input o δεκτης και σε rf channels με modulators τα ελληνικά συνδρομητικά μιας και δεν μπορείς να εχεις πάνω απο 2+2 κανάλια ταυτόχρονα απο δαυτα).
Και βέβαια η επεκτασιμότητα πάντα ειναι θετική σε μια υλοποίηση, οπότε θα ήταν καλό να το λάβουμε υπ' όψην.
Αυτη την στιγμή υπαρχουν μόνο 2 δέκτες για νοβα (sd kai hd).
Οι τηλεοράσεις θα ειναι σε απόσταση 60 μέτρων (καλωδίου) περίπου απο τους δέκτες (δεν αλλάζουν γνώμη με τίποτα)
Απο οσα ξέρω και διάβασα τις τελευταίες μέρες σε γενικές γραμμές:
6 δεκτες
5 πιατα (1 hotbird + Astra 19.2 , 1 Astra 28.2 ,1 hellasat 39,1 turksat 42 και ενα κινητο)
2 χ 17x8 πολυδιακοπτες(αν ισχυει οτι μπορεις να συνδεσεις 2 απο αυτους μαζι)
τα αναλογα lnb
6 + 6 Passive Video/Audio Transceivers με utp (composite video)
αυτο εδω
http://www.nvt.com/content.php?type=product&key=314a&cid=root ή κατι αναλογο
3 video modulators to rf
τι θα προτεινατε εσεις για μια τοσο απαιτητικη εγκατασταση ?
αποριες
1)μπορεις να βαλεις κινητο πιατο σε πολυδιακοπτη?
2)μπορεις να συνδεσεις 2 πολυδιακοπτες σε σειρα?
το κοστος δεν ειναι μεγαλο προβλημα οσο η σταθεροτητα και η αξιοπιστια.
να σημειωσω οτι ειμαι υπαλληλος της εταιριας και δεν προκειται να παρω δραχμη παραπανω για την προταση/μελετη /εγκατασταση.
Ειμαι ομως και λατρης των δορυφορικων και γι άυτο το βλεπω σαν μια ευκαιρια να μαθω (καλα κανω και λιγο το κοροιδο...)
Το καφε θα λειτουργησει σαν χωρος μεσα σε αλλο χωρο γι αυτο και η αποσταση απο το control room ας πουμε.
και τέλος ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια λύση με modular δέκτες που θα μπορούσες να την διαχειρίζεσαι απο υπολογιστη?
ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει.