Νεα ενεργα ηχεια για pc

μπορεις να βαλεις βασεις γραφειου και να τα φερεις εκει που θελεις.
ενα κοστος παραπανω,αλλα πιστευω οτι θα σου λυσει το προβλημα.

Το ελαχιστο υψος που θα μπορουσαν να εχουν οι βασεις ακομα και στην περιπτωση που κατεβαζω τερμα χαμηλα την οθονη (που δε με βολευει) ειναι στα 55εκ και δε νομιζω οτι κανουν αυτες ή αλλες βασεις ηχειων καθως θα επρεπε να εχουν τη δυνατοτητα και κλισης του ηχειου ωστε να πηγαινει εστω κοντα στα αυτια μου.
Παιδια το εχω σκεφτει αρκετα και καμια αλλη λυση περαν της ανυψωσης λιγο της οθονης ωστε να δω αν μπορω να βολευτω και να λειτουργησω ετσι, δεν ειναι λειτουργικη για το γραφειο μου. Ισως αν μπορεσω να αναδιοργανωσω κατα πολυ το γραφειο να γινεται αυτο που λεει ο Sonus με τα ηχεια στο πλαι αλλα αυτο θελει σκεψη και δοκιμες. Για την ωρα δοκιμαζω με την οθονη στα 29+- απο την επιφανεια του γφαφειου ωστε να δω πως θα παει και μετα αποφασιζω

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
μπορεις να βαλεις βασεις γραφειου και να τα φερεις εκει που θελεις.
ενα κοστος παραπανω,αλλα πιστευω οτι θα σου λυσει το προβλημα.

Θαυμάσια ιδέα! ☺️
Ακριβώς αυτό που έχω κάνει και περιγράψει πιο πάνω σε ιδιοκατασκευή.

Θαυμάσια ιδέα! ☺️
Ακριβώς αυτό που έχω κάνει και περιγράψει πιο πάνω σε ιδιοκατασκευή.
η καστομ κατασκευη που περιγραφεις,ειναι κοντες βασεις που προεξεχουν στα πλαγια του γραφειο.
αυτες που προτεινα εγω,εινα ετοιμες βασεις που πιανουν στο χειλος του γραφειου και φτανουν μεχρι 50 ποντους υψος.
δεν νομιζω οτι εχουν καμια σχεση....

η καστομ κατασκευη που περιγραφεις,ειναι κοντες βασεις
Τι εννοείς, "κοντές¨; Βρίσκονται στο ύψος που τις είχα υπολογίσει, όταν τις παρήγγειλα. Θα μπορούσαν να είναι και ψηλότερες. Στ' αλήθεια δεν καταλαβαίνω, ποιά ιδιαίτερη σημασία μπορεί να έχει αυτή η λεπτομέρεια.
που προεξεχουν στα πλαγια του γραφειο.
Όχι από τα πλάγια. Από τη ράχη. Αλλά και πάλι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. :unsure:
αυτες που προτεινα εγω,εινα ετοιμες βασεις που πιανουν στο χειλος του γραφειου και φτανουν μεχρι 50 ποντους υψος.
δεν νομιζω οτι εχουν καμια σχεση....
Μα πρόκειται για την ίδια κεντρική ιδέα! Οι τεχνικές λεπτομέρειες της κατασκευής είναι δευτερεύουσες. Αν με ρωτάς, συμφωνώ ότι οι έτοιμες μεταλλικές του εμπορίου που προτείνεις είναι καλύτερες από τις custom, αφού ταιριάζουν με πολλά διαφορετικά γραφεία και είναι ρυθμιζόμενου ύψους.
Η κεντρική ιδέα είναι ίδια πάντως! :)

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Καλημερα παιδες.
Εκανα μια μικρη αναδιοργανωση του γραφειου με τη σκεψη να μπορω να βαλω τα ηχεια "ξαπλωμενα" οπως προτεινε ο Sonus και απ'οτι βλεπω ειναι εφικτο.
Υπαρχει καμια προταση σε βασεις να κοιταξω?
Επισης οσον αφορα τα KRK Classic 5 (CL-5) τι γνωμη εχετε?
Ευχαριστω και παλι

Καλημερα παιδες.
Εκανα μια μικρη αναδιοργανωση του γραφειου με τη σκεψη να μπορω να βαλω τα ηχεια "ξαπλωμενα" οπως προτεινε ο Sonus και απ'οτι βλεπω ειναι εφικτο.
Υπαρχει καμια προταση σε βασεις να κοιταξω?
Ίσως αυτές:
Presonus ISPD-4
presonus_ispd_4_athens_pro_audio_1.jpg

Οι οποίες είναι πιο κατάλληλες για ηχεία ξαπλωμένα οριζόντια.
Επίσης -κατά τη γνώμη μου- εφ' όσον επιλεγεί η οριζόντια τοποθέτηση, είναι επιθυμητή και μία μικρή κλίση προς τα πάνω, ώστε τα tweeter να βλέπουν σε ευθεία τα αυτιά του ακροατή.

Αυτα ας πουμε θα με καλυπταν? https://www.odes.gr/el/epaggelmatik.../vaseis-gia-studio-monitors/polyfon-fp-4.html
Ή θα επρεπε να παω σε διπλο σετ για καθε ηχειο ωστε να πιανει ολο το ηχειο και οχι μονο ενα κομματι του οπως θα ειναι ξαπλωμενο πανω στη βαση?
Οι συγκεκριμένες είναι φτιαγμένες για ηχεία τοποθετημένα σε κατακόρυφη θέση. Οπότε αν σκοπεύεις να τοποθετήσεις τα ηχεία οριζόντια, μάλλον όχι.

Προσωπικά θα προτιμούσα -αν υπάρχει η δυνατότητα βέβαια- βάσεις του τύπου, όπως αυτές που προτάθηκαν σε προηγούμενο post, οι οποίες προσδένονται στο γραφείο, είναι κατακόρυφες, απελευθερώνουν χώρο και τις ρυθμίζεις στο ύψος που θέλεις, χωρίς να εμποδίζουν τα πράγματα πάνω στο γραφείο.

Επισης οσον αφορα τα KRK Classic 5 (CL-5) τι γνωμη εχετε?
Ευχαριστω και παλι
Τα KRK Classic 5 (CL-5) στα 300 ευρώ περιλαμβάνονται επίσης στα υπ' όψιν.
Προσωπικά δεν έχω εμπειρία. Η KRK είναι αρκετά δημοφιλής στις οικονομικές κατηγορίες, αν και έχει τη φήμη πως τα ηχεία της δεν είναι τόσο flat. Άκουσε τα πάντως, αν μπορείς.
Διάβασε και review. Ίσως βοηθήσει.

Ίσως αυτές:
Presonus ISPD-4
presonus_ispd_4_athens_pro_audio_1.jpg

Οι οποίες είναι πιο κατάλληλες για ηχεία ξαπλωμένα οριζόντια.
Επίσης -κατά τη γνώμη μου- εφ' όσον επιλεγεί η οριζόντια τοποθέτηση, είναι επιθυμητή και μία μικρή κλίση προς τα πάνω, ώστε τα tweeter να βλέπουν σε ευθεία τα αυτιά του ακροατή.

Οι συγκεκριμένες είναι φτιαγμένες για ηχεία τοποθετημένα σε κατακόρυφη θέση. Οπότε αν σκοπεύεις να τοποθετήσεις τα ηχεία οριζόντια, μάλλον όχι.

Προσωπικά θα προτιμούσα -αν υπάρχει η δυνατότητα βέβαια- βάσεις του τύπου, όπως αυτές που προτάθηκαν σε προηγούμενο post, οι οποίες προσδένονται στο γραφείο, είναι κατακόρυφες, απελευθερώνουν χώρο και τις ρυθμίζεις στο ύψος που θέλεις, χωρίς να εμποδίζουν τα πράγματα πάνω στο γραφείο.

Τα KRK Classic 5 (CL-5) στα 300 ευρώ περιλαμβάνονται επίσης στα υπ' όψιν.
Προσωπικά δεν έχω εμπειρία. Η KRK είναι αρκετά δημοφιλής στις οικονομικές κατηγορίες, αν και έχει τη φήμη πως τα ηχεία της δεν είναι τόσο flat. Άκουσε τα πάντως, αν μπορείς.
Διάβασε και review. Ίσως βοηθήσει.
Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις.
Συμφωνα με οσα λεει μεσα στο site για τις συγκεκριμενες βασεις μπορουν να δωσουν κλιση στα ηχεια αν θελει ο αγοραστης:
"Ο συνδυασμός της κάτω βάσης με τη σφήνα, επιτρέπει τη δημιουργία 5 διαφορετικών κλίσεων τοποθέτησης (0°, ±4°, ±8°)"
Δε γινεται να μπουνε με βασεις στερεωμενες στο γραφειο και ψηλα κυριως γιατι θα πρεπει να ειναι το κατω μερος της βασης παραπανω απο 55εκ πανω απο την επιφανεια του γραφειου και οπως ειπα κατι τετοιο δεν το θελω.
Αρα ή ορθια με την οθονη ψηλα που δεν παλευεται τελικα (το δοκιμασα) ή ξαπλωμενα στο πλαι που τελικα αυτο θα κανω.
Αφου βρω χρονο και τροπο να παω να τα ακουσω φυσικα στα καταστηματα.

Αν υπάρχει χώρος κάτω (άνοιγμα) στο πίσω μέρος (πλάτη) του γραφείου, σκέψου μήπως χωρούν και επιδαπέδιες βάσεις. Όπως κάποια από αυτές, ειδικά εκείνες με την επίπεδη τριγωνική επιδαπέδια στήριξη. Παράδειγμα:
Υπ' όψιν όμως ότι οι αναγραφόμενες τιμές υπολογίζονται κατά κανόνα ανά τεμάχιο και όχι ανά ζεύγος.

Εάν πάρει δύο ζευγάρια μπορεί.

Με ένα τέτοιο ζευγάρι έχω τοποθετήσει το κεντρικό μου ηχείο και κάμποσα άλλα κεντρικά ηχεία, με τέτοιου τύπου βάσεις.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Αν υπάρχει χώρος κάτω (άνοιγμα) στο πίσω μέρος (πλάτη) του γραφείου, σκέψου μήπως χωρούν και επιδαπέδιες βάσεις. Όπως κάποια από αυτές, ειδικά εκείνες με την επίπεδη τριγωνική επιδαπέδια στήριξη. Παράδειγμα:
Υπ' όψιν όμως ότι οι αναγραφόμενες τιμές υπολογίζονται κατά κανόνα ανά τεμάχιο και όχι ανά ζεύγος.
Το ειχα σκεφτει και αυτο αλλα δεν υπαρχει, ειναι μικρο το δωματιο-γραφειο και εχουμε 2 γραφεια μεσα για μενα και τη συζυγο το ενα κολημμενο στο αλλο για να χωρανε. Κι ο διαδρομος δεξια οπως καθομαι ειναι στενος οποτε δε θα μπορουσε να μπει ουτε εκει η βαση στο πλαι.
Θα παω με τα ξαπλωμενα. Και παλι ευχαριστω

Εάν πάρει δύο ζευγάρια μπορεί.

Με ένα τέτοιο ζευγάρι έχω τοποθετήσει το κεντρικό μου ηχείο και κάμποσα άλλα κεντρικά ηχεία, με τέτοιου τύπου βάσεις.
Κατι τετοιο ειχα στο μυαλο μου να κανω.

ψηφιζω, 4,5-5 ιντσα , οριζοντια,,με τα τπουιτερ προς τα εξω..θα απεχουν κ τα τοιτερ μεταξυ τους ποιο πολυ για καλυτερη στεροφωνια..κ με μια μικρη καταλληλη κλιση προς τα αυτια, κ στους δυο αξονες

• Like
Reactions: Geoav75
Καλησπερα.
Επαναφερω το θεμα καθως ακομα δεν εχω αγορασει κατι. Googlαροντας αρκετα ολον αυτον τον καιρο ειδα οτι το να βαλεις τα ηχεια οριζοντια, απο τη στιγμη που δεν ειναι φτιαγμενα για να μπουνε ετσι, δεν προτεινεται ή μαλλον προτεινεται να αποφευεται. Υπαρχουν ηχεια που το κανουν αυτο , που μπορουν δλδ να παιξουν και στο πλαι σωστα αλλα ειναι σε πολυ διαφορετικη κατηγορια τιμης.
Ξερετε αν ισχυει? Εχω βρει μεταχειρισμενα Adam T5V , KRK Rokit 5 , M-Audio 40-60 & JBL 305p MKII σε καλες τιμες και το σκεφτομαι, κυριως για τα Adam για να ειμαι ειλικρινης, αλλα σιγουρα δεν μπορουν να μπουνε ορθια αυτα.
Ειχα ξαναρωτησει για τα μοναδικα 5αρια με υψος λιγοτερο απο 26 cm που ειχα βρει αλλα κανεις δεν ειπε τπτ. Να υποθεσω δεν αξιζουν καν να τα κοιταζω? Μιλαω για τα M-Audio BX5 D3 που βγαινουν καινουρια καπου στα 240 και ειναι 25,6 στο υψος .
Ευχαριστω εκ των προτερων παιδες.

ΥΓ. Εχουν ηδη αποκλειστει λυσεις με βασεις ηχειων, με αλλαγη θεσης οθονης και γενικοτερα οτιδηποτε αλλο, λογω της διαμορφωσης του χωρου και του γραφειου που ειναι πραγματα που δεν αλλαζουν, οχι αυτη τη στιγμη τουλαχιστον.

Για να βάλεις τα ηχεία οριζόντια πρέπει να είναι σχεδιασμένα έτσι. Επίσης μπορείς να βάλεις οριζόντια τα ομοαξονικα και όσα έχουν δυνατότητα να αλλάξουν τη θέση των μεγαφώνων, όπως στα Adam που μπορείς να γυρίσεις το Τουίτερ για οριζόντια ή κάθετη χρήση.
Ασύμμετροι κυματοδηγοι σημαίνουν ότι σίγουρα το ηχείο δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο πλάι.

• Like
Τη θυμάμαι καλά τη συζήτηση μας. Κρίμα, αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι με βάσεις. Τα M-Audio ποτέ δε μου άρεσαν, γενικά.
Άκουσε τα πάντως να διαπιστώσεις αν σ' αρέσουν, πριν προχωρήσεις σε αγορά.

Η οριζόντια τοποθέτηση για ηχεία που είναι φτιαγμένα όρθια, ναι μεν δεν προτείνεται, αλλά ούτε απαγορεύεται. Το όλο πρόβλημα στην τοποθέτηση είναι πως θα ευθυγραμμιστεί η ακτινοβολία των tweeter με τα αυτιά του καθήμενου ακροατή (φαντάσου κώνους που ανοίγουν στο χώρο με κορυφή τον άξονα του tweeter).
Αν το καταφέρεις αυτό είναι καλά.

• Like
Συνήθως η διασπορά των Τουίτερ είναι σχεδιασμένη λόγο κροσοβερ και συμβολών να είναι μεγαλύτερη στο οριζόντιο απ' ότι στο κάθετο επίπεδο. Οπότε γυρνώντας το στο πλάι ή off axis ακτινοβολία είναι εντελώς διαφορετική.

• Like
Μόνο τα ομοαξονικά/ομοκεντρικά μπορείς να τα γυρίσεις στο πλάι και να παραμείνει ίδια ή περίπου ίδια η ενέργεια στο οριζόντιο και κάθετο επίπεδο.

Το πιο πιθανό δηλαδή σε ένα κλασικό ηχείο που έχει το γούφερ κάτω και το tweeter επάνω, είναι να μειώσεις τη γωνία ακρόασης, με αποτέλεσμα όταν μετακινείσαι έστω και λίγο στον οριζόντιο άξονα, ο ήχος να ακούγεται πολύ διαφορετικά.

Εγώ δεν θα το έκανα πάντως.

• Like
Συνήθως η διασπορά των Τουίτερ είναι σχεδιασμένη λόγο κροσοβερ και συμβολών να είναι μεγαλύτερη στο οριζόντιο απ' ότι στο κάθετο επίπεδο. Οπότε γυρνώντας το στο πλάι ή off axis ακτινοβολία είναι εντελώς διαφορετική.

Σωστά.
Και τα περισσότερα ηχεία στον κάθετο άξονα το tweeter συμπεριφέρεται καλά μόνο σε πολύ μικρές off-axis γωνίες, συνήθως +/-10° (και για κάποια ηχεία και αυτό πολύ είναι, υπάρχουν κάμποα ηχεία που στο vertical axis είναι οκ μόνο στις 0° - 7°, ενώ αντίστοιχα στο -0° έως -7° δεν παίζουν καθόλου καλά).
Βάζοντας ένα τέτοιο οριζόντια, θα πρέπει να κάνεις toe-in ακριβείας, και να μην ξεφεύγεις εντός του πολύ μικρού λόγω κοντινής απόστασης "sweet spot" γιατί θα ακούς ότι να 'ναι στις υψηλές. Το πολύ ωφέλιμο σωστό response θα είναι στον κάθετο πλέον άξονα του tweeter... δηλαδή θα μπορείς να ακούς καλά και σε ψηλό σκαμπό, και σε καρέκλα γραφείου.. :D

• Like