Νέα Fujifilm X-M1

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

udt71

AVClub Addicted Member
13 October 2006
1,798
Deep Sea
Η Fujifilm θα κυκλοφορήσει μια νέα entry level μηχανή, την Fuji X-M1.
Η μηχανή αναμένεται να μην έχει viewfinder, αλλά μια σπαστή οθόνη και θα συνοδεύεται από δύο φακούς: 16-50mm f/3.5-5.6 και 27mm f/2.8 pancake lens.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες:

http://www.mirrorlessrumors.com/new-fuji-x-m1-images-leaked/

Attachments

• fuji_x-m1_b1_zps028c5465.jpg
    fuji_x-m1_b1_zps028c5465.jpg
    44 KB · Views: 211
  • fuji_x-m1_f2_zps0f5b71d9.jpg
    fuji_x-m1_f2_zps0f5b71d9.jpg
    59.3 KB · Views: 211
  • fuji_x-m1_t1_zps035dd879.jpg
    fuji_x-m1_t1_zps035dd879.jpg
    36.2 KB · Views: 211

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,061
Αθήνα
Αναφέρεται και ως η "X του φτωχού", να δούμε βέβαια πόσο φτωχού... Ενδιαφέρουσα, παρά το γεγονός ότι αυτή η ρετρό φάση έχει γίνει κουραστική.

peperr

AVClub Addicted Member
25 May 2011
1,532
Marathon Lake
Αυτό που έχει γίνει πιο κουραστικό όμως είναι αυτός ο απαράδεκτος τζόγος που υπάρχει στην άρμωση σώματος με φακό στις Χ-Ε1, τoν οποίo μάλιστα η ίδια η Fuji παραδέχεται την ύπαρξή του θεωρώντας τον ...φυσιολογικό
Εύχομαι στην Χ-Μ1 να τελειώσει αυτό το παραμύθι

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,061
Αθήνα
Μακάρι να τελειώσει, γιατί βλέπω σε διάφορα συγκριτικά τι κάνει ο X-Trans και έχω αρχίσει και το σκέφτομαι...

tio4711

AVClub Addicted Member
24 October 2007
2,113
πολυ δελεαστικη προταση για μια μηχανη που μπορεις να κουβαλας παντα μαζι σου και να μην χανεις τιποτα σε ποιοτητα φωτογραφιας...

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,061
Αθήνα
Βαρειά κουβέντα θα πω, αλλά έχω την εντύπωση ότι σε APS-C μάλλον είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε αισθητήρα. Με τις τελευταίες αναβαθμίσεις των raw editors έχουν λυθεί και τα θέματα υποστήριξης, οι φακοί είναι εξαιρετικοί, αλλά αυτό που λέει ο Νίκος για την άρμωση?

tio4711

AVClub Addicted Member
24 October 2007
2,113
ισως ειναι καποιο κατασκευαστικο προβλημα των πρωτων μοντελων το οποιο και θα διορθωθει σιγουρα. Επισης, αν δεν επηρεάζει τη ποιοτητα φωτογραφιας δεν ειναι και τοσο τραγικο..

peperr

AVClub Addicted Member
25 May 2011
1,532
Marathon Lake
ισως ειναι καποιο κατασκευαστικο προβλημα των πρωτων μοντελων το οποιο και θα διορθωθει σιγουρα. Επισης, αν δεν επηρεάζει τη ποιοτητα φωτογραφιας δεν ειναι και τοσο τραγικο..

Τραγικότατο είναι και όχι απλά τραγικό. Πήγα να κάνω MF και κουνιόταν όλο το σύστημα πέρα δώθε έτσι όπως γύριζα το δακτυλίδι της εστίασης

tio4711

AVClub Addicted Member
24 October 2007
2,113
Μηπως ειναι προβλημα ορισμενων σωματων ή και ορισμενων φακων? Δεν μπορει να ειναι κατασκευαστικο χαρακτηριστικό αυτό

peperr

AVClub Addicted Member
25 May 2011
1,532
Marathon Lake
Μηπως ειναι προβλημα ορισμενων σωματων ή και ορισμενων φακων? Δεν μπορει να ειναι κατασκευαστικο χαρακτηριστικό αυτό

Σχετικά με το θέμα αυτό έχει γίνει αρκετή συζήτηση για την Χ-Ε1. Και το -ακόμα πιο τραγικό- είναι πως η Fuji USA το θεωρεί αποδεκτό και αποτέλεσμα βιομηχανικού σχεδιασμού (όχι πρόβλημα δλδ!!)
Λέει επίσης ότι πρόβλημα είναι αν κάποιο σώμα παρουσιάζει το συμβάν με ένα μόνο φακό και όχι με όλους!!! Και πως σε αυτήν την περίπτωση το πρόβλημα οφείλεται στο φακό, ο οποίος και αντικαθίσταται μέσα στην εγγύησή του....
Τράτζικ....

tio4711

AVClub Addicted Member
24 October 2007
2,113
Σχετικά με το θέμα αυτό έχει γίνει αρκετή συζήτηση για την Χ-Ε1. Και το -ακόμα πιο τραγικό- είναι πως η Fuji USA το θεωρεί αποδεκτό και αποτέλεσμα βιομηχανικού σχεδιασμού (όχι πρόβλημα δλδ!!)
Λέει επίσης ότι πρόβλημα είναι αν κάποιο σώμα παρουσιάζει το συμβάν με ένα μόνο φακό και όχι με όλους!!! Και πως σε αυτήν την περίπτωση το πρόβλημα οφείλεται στο φακό, ο οποίος και αντικαθίσταται μέσα στην εγγύησή του....
Τράτζικ....

αρα ειναι καποιο κατασκευαστικο bug που θα διορθωθει. Εφοσον λοιπον αντικαθισταται ο φακός ώστε να μην παρουσιάζει τον τζόγο αυτόν γιατί είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Κατανοώ το θέμα της ταλαιπωριας με αλλαγες κλπ βεβαια

peperr

AVClub Addicted Member
25 May 2011
1,532
Marathon Lake
Δημήτρη ...just google it και θα το βρεις όπως το βρήκα κι εγώ. Το θέμα έχει αναφερθεί και στο dpgr.gr από φανατικούς χρήστες X-E1

peperr

AVClub Addicted Member
25 May 2011
1,532
Marathon Lake
αρα ειναι καποιο κατασκευαστικο bug που θα διορθωθει. Εφοσον λοιπον αντικαθισταται ο φακός ώστε να μην παρουσιάζει τον τζόγο αυτόν γιατί είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Κατανοώ το θέμα της ταλαιπωριας με αλλαγες κλπ βεβαια

Φίλε μου μάλλον δεν έχεις καταλάβει καλά. Το πρόβλημα -που για τη Fuji δεν είναι πρόβλημα- ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,320
Bratislava
Για τον x-trans ειχε πει και ο Ηλιας ο Γιαριμης καποια, οχι και τοσο κολακευτικα λογια παλιοτερα...

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Και εγώ έχω την εντύπωση οτι είναι ένα πάρε δώσε με τον αισθητήρα. Όλοι μιλάνε για τα τρομερά χρώματα και υφή σε καλό φώς, αλλά με μειωμένη οξύτητα και αυξημένο θόρυβο...
Δεν ξέρω και εγώ τί να πιστέψω... Τα δείγματα στο dpreview είναι μέτρια, απο την άλλη ούτε στο flickr έχω διακρίνει κάποιο συγκεκριμένο χαρακτήρα, αλλά απο την άλλη απο resized δείγματα είναι και δύσκολο.
Βλέπω όμως και όλη την ώρα οτι πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι, διάσημοι και μή, για προσωπική τους μηχανή έχουν μια X100, X-Pro, XE1 και μπαίνω σε σκέψεις. Δεν το διαφημίζουν κάν, απλά εκεί που μιλάνε σε μια συνέντευξη την βλέπεις να κρέμεται απο τον ώμο του. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη πάβει να είναι σύμπτωση...

Βέβαια μιλάμε πάντα για τις πιο όμορφες mirrorless. Ειδικά η XE-1 είναι λατρεία...

tio4711

AVClub Addicted Member
24 October 2007
2,113
Οι επαγγελματίες πρεπει να τις διαλέγουν λόγω χειρισμού, που ειναι οτι πιο κοντινό σε slr, καθώς ίσως και για τις αποχρώσεις αναλογικων film/slides. Οσον αφορά το θόρυβο δεν έχω δει πουθενά να αναφέρεται ως συγκριτικό μειονέκτημα

tio4711

AVClub Addicted Member
24 October 2007
2,113
βρε γμτ, πανω που βρισκω μια καμερα που μ αρεσει, βγαινει ελαττωματική! Μαλλον για να μη ξοδευομαστε το κανουν :)

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,061
Αθήνα
βρε γμτ, πανω που βρισκω μια καμερα που μ αρεσει, βγαινει ελαττωματική! Μαλλον για να μη ξοδευομαστε το κανουν :)

Ωραία, τέλος ο πειρασμός :ROFLMAO: