Νέα γενιά LEICA στις 9/9/2009

καλά
εκτός από τα εξαιρετικά κάδρα και την επαγγελματική επιλογή των πιό καθημερινών θεμάτων και ανάδειξή τους σε ενδιαφέρουσες απεικονίσεις τι παραπάνω προσφέρει πχ ο εργαλείο αυτό σε σχέση με την ταπεινή μου 400d με τον 17-40 ?
Εκτός από μέγεθος (?) μούρη και άδεισμα τσέπης?

Απάντηση: Re: Νέα γενιά LEICA στις 9/9/2009

καλά
εκτός από τα εξαιρετικά κάδρα και την επαγγελματική επιλογή των πιό καθημερινών θεμάτων και ανάδειξή τους σε ενδιαφέρουσες απεικονίσεις τι παραπάνω προσφέρει πχ ο εργαλείο αυτό σε σχέση με την ταπεινή μου 400d με τον 17-40 ?

Πόσο δίκιο έχεις αγαπητε supersonic.............
Eντάξει απο πλευράς ποιότητας και απόδοσης είναι όπως κάθε Leica σε υψηλότατο επίπεδο, αλλά!
Ένα μεγάλο αλλά!!
Έχουν δεί τα μάτια μου όλα αυτά τα χρόνια πράγματα και θαύματα, πχ "αυτή η φωτογραφία είναι πολύ καλή, είναι τραβηγμένη με Λάϊκα":flipout::flipout:και αλλα πολλά, χρόνο και διάθεση νά ´χετε να ακούσετε!

καλά

προσωπικά μποροώ να καταλάβω αυτούς που δουλεύουν με LEICA και μάλιστα κάνουν αυτό που ονομάζω "κρυφή" φωτογραφία. Γι αυτό και η LEICA έχει μια σειρά πανάκριβων βέβαια φακών summilux 1.4, που σου δίνουν αρκετή ταχύτητα για να δουλεύεις χωρίς τον κίνδυνο της κουνημένης φωτογραφίας.

Αλλά για μένα η LEICA έχει και τους LEICAphiles , δηλ. αυτούς που έχουν LEICA διότι η LEICA είναι σνομπ, κλπ. κλπ.

Όσο για τους φακούς.... πήρα μια LEICA M6 από έναν γνωστό για να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες πριν 3 χρόνια. Με φακό έναν LEICA SUMMICRON 35 2.0 (pre ASPH). Τολμώ να πώ ότι για όσες φωτογραφίες μπόρεσα να τραβήξω και είναι σωστά νεταρισμένες (όσοι έχουν δουλέψει με LEICA καταλαβαίνουν) ήταν εξαιρετικές. Αλλά από εκεί και πέρα όλα ήταν ένα ζόρι. Και το μεγαλύτερο ήταν η αλλαγή του φιλμ !!!

Και εγω νομιζω δεν αξιζει να δωσεις οσα ζητανε για αυτη τη μηχανη, αλλα ειναι full frame σε πολυ μικρο σωμα, που ειναι μεγαλο πλεονεκτιμα σε σχεση με 5D η D700 D3.
Τωρα απο αποψη πιοτητας φωτογραφιας δεν νομιζω να υπαρχει διαφορα.....