Νέα για Cosmote TV

Ερώτηση σχετικής τεχνικής φύσεως και να με συμπαθάτε εάν έχει συζητηθεί στο παρελθόν...

Τα replay τι τύπος αρχείου είναι? Ρωτάω γιατί όποτε βάζω να δω ταινία σε replay, έχει απίστευτα artifacts και ενίοτε κακή εικόνα, τόσο που μου θυμίζει κακό κατεβασμένο mp4 με μεγάλη συμπίεση. Πρόβλημα ταχύτητας internet δε νομίζω ότι υφίσταται με OTE VDSL 30Mbps και απόσταση μόλις 100 μέτρων από το DSLAM (πάντως οι μετρήσεις της είναι τέλειες).

Δεν έχει να κάνει με τον τύπο αρχείου τόσο όσο με το bitrate, το οποίο είναι χαμηλό εάν έχεις την υπηρεσία μέσω δορυφόρου. Εφόσον έχεις ήδη VDSL από τον ΟΤΕ, θα σου πρότεινα να ρωτήσεις για IPTV, αν είναι ίδια τιμή, θα δεις μεγάλη διαφορά στη ποιότητα εικόνας, τόσο στο live όσο και στο replay tv.

Δηλαδή ως preset το replay λειτουργεί μέσω δορυφόρου? Ρωτάω γιατί αν δε συνδέσω στο internet τον αποκωδικοποιητή, δεν ανοίγει καν τη λίστα με τα κανάλια, οπότε υπέθεσα ότι "τραβάει" από εκεί τα data.

Δεν έχει να κάνει με τον τύπο αρχείου τόσο όσο με το bitrate, το οποίο είναι χαμηλό εάν έχεις την υπηρεσία μέσω δορυφόρου. Εφόσον έχεις ήδη VDSL από τον ΟΤΕ, θα σου πρότεινα να ρωτήσεις για IPTV, αν είναι ίδια τιμή, θα δεις μεγάλη διαφορά στη ποιότητα εικόνας, τόσο στο live όσο και στο replay tv.
Δεν το ήξερα ότι υπάρχει διαφορά και στο replay tv μεταξύ δορυφορικού και iptv.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στο live μέσω δορυφόρου είναι σίγουρα καλύτερη η εικόνα από το iptv..

Πώς μπορώ να ξέρω ανά πάσα στιγμή εάν βλέπω μέσω δορυφόρου ή μέσω γραμμής internet? Είναι θέμα ρυθμίσεων στον αποκωδικοποιητή, θέμα επικοινωνίας με τον πάροχο, θέμα καιρού, θέμα ζωδιακού κύκλου?

[άσχετος mode]

Δηλαδή ως preset το replay λειτουργεί μέσω δορυφόρου? Ρωτάω γιατί αν δε συνδέσω στο internet τον αποκωδικοποιητή, δεν ανοίγει καν τη λίστα με τα κανάλια, οπότε υπέθεσα ότι "τραβάει" από εκεί τα data.

Το iptv περνάει από διαφορετικό VLAN, είναι όλο το replay tv σε HD συνεπώς δεν έχεις πρόβλημα ποιότητας.

Δεν το ήξερα ότι υπάρχει διαφορά και στο replay tv μεταξύ δορυφορικού και iptv.

Και στο replay tv και στα live. Σε πολλές περιπτώσεις, μέχρι και το διπλάσιο bitrate.

Δεν σταματάει να μας εκπλήσσει η COSMOTE.

Ειναι ο τέταρτος κατα σειρά δέκτης που λανσάρει στα μόλις πέντε χρόνια λειτουργίας της και όχι μόνο αυτό μας υπόσχεται και πέμπτο δέκτη σύντομα 4K.

Όσα αφορά την παρουσίαση του δέκτη η πρώτη εντύπωση ειναι αρκετά καλή καθώς αυτός έρχεται με ενσωματωμένο επίγειο tuner με δυνατότητα λήψης πρωτοκόλλου T2 πράγμα που σημαίνει οτι σ περίπτωση μετάβασης στο T2 όσοι συνδρομητές COSMOTETV που θα έχουν το συγκεκριμένο δέκτη η τον αποκτήσουν δεν θα χρειάζεται να αγοράσουν έξτρα αποκωδικοποιητή αν η τηλεόραση τους δεν υποστηρίζει το T2.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω ειναι το σημείο που αναφέρουν για τον σκληρό δίσκο που θα αγοράζει ο συνδρομητής για βα προσαρμόσει στον δέκτη. Αφού θα τον αγοράζει δεν νομίζω να υπάρχει λόγος χρεώσεις για της PVR υπηρεσίες μιας και τώρα η χρέωση των 3 ευρώ το μήνα ειναι γιατί σου δίνει δωρεάν τον δέκτη με τον σκληρό δίσκο και για αυτό το λόγο πληρώνεις.

Στα θετικά ακόμα το διπλο δορυφορικό tuner για ταυτόχρονες εγγραφές και παρακολουθήσει.

Αυτά τα τα λίγα απο μένα.

Το iptv περνάει από διαφορετικό VLAN, είναι όλο το replay tv σε HD συνεπώς δεν έχεις πρόβλημα ποιότητας.

Και στο replay tv και στα live. Σε πολλές περιπτώσεις, μέχρι και το διπλάσιο bitrate.
Φύγαμε για iptv...

Aν δεν έχει λήξει πάντως το συμβόλαιο με το δορυφορικό δεν μπορείς απλά να το γυρίσεις σε iptv, πρέπει να κάνεις διακοπή πρώτα, να πληρώσεις το πέναλτυ και μετά να κανεις νέα συνδεση iptv
Aλλη μια έκπληξη του οτε

Σε αυτή την περίπτωση, θα περιμένω να λήξει.

Re: Απάντηση: Νέα για Cosmote TV

Aν δεν έχει λήξει πάντως το συμβόλαιο με το δορυφορικό δεν μπορείς απλά να το γυρίσεις σε iptv, πρέπει να κάνεις διακοπή πρώτα, να πληρώσεις το πέναλτυ και μετά να κανεις νέα συνδεση iptv
Aλλη μια έκπληξη του οτε

Αυτό το έχεις ρωτήσει προσωπικά η το έχεις γράψει κάποιο αλλο μέλος εδώ ή το διάβασες κάπου?

Επίσημη απάντηση από την κοσμοτέ είναι όταν τους πήρα για να κάνω την τράμπα

Και η πλακα είναι ότι το iptv είναι πιο ακριβό από το δορυφορικό, δηλαδή εκεί που τους έδινα 100 το μήνα με αυτή την αλλαγή θα πήγαινα περίπου 110, με μια απλή κίνηση.. Συν ότι θα με δένανε για αλλα δυο χρόνια

Οχι μου λένε πρέπει να κανεις διακοπή πρώτα.
Θα πήγαινα δηλαδή στο κατάστημα, θα έκανα διακοπή, θα πλήρωνα 130 ευρώ πέναλτυ και μετά θα έλεγα θέλω να κάνω νέα σύνδεση.
Θα γελούσε η όχι ο υπάλληλος? (ρητορικό το ερώτημα)

Στην αρχή είχα 24άρα adsl, με είχαν ταράξει με προσφορες για 50άρα vdsl. Τελικά έβαλα. Χωρίς να διακόψω την 24άρα χωρίς τίποτα
Αν τα βάλεις κάτω και εδώ διαφορετικές υπηρεσίες είναι, άλλο 24άρα άλλο 50άρα που θέλει και διαφορετικό router
Κάτι αντίστοιχο πιστεύω θα έπρεπε να γινόταν και στην tv, από την στιγμή μάλιστα που θα ήταν διπλα κερδισμένοι, και θα ανανέωνα το συμβόλαιο, και περισσότερα χρήματα θα τους έδινα

Οπα οπα το να πας απο 24mbps στα 50mbps ειναι αναβάθμιση πακέτου που απο όλα τις συμβάσεις επιτρέπεται. Το να πας απο δορυφορικό σε iptv δεν συνιστά αναβάθμιση πακέτου καθώς όπως έγραψα ειναι διαφορετική υπηρεσία. Δεν προσθέτεις δηλαδή κάτι στο πακέτο σου ώστε να το αναβαθμίσεις όπως έκανες εσυ στην περίπτωση της Vdsl αλλά τροποποιήσεις το πακέτο για αυτό εχει το πέναλτι.

Τέλος πάντων.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου πάντως, από δορυφορικό σε iptv είναι κάτι παραπάνω από αναβάθμιση πακέτου k έτσι θα πρέπει να λογίζοταν

Ερώτηση σχετικής τεχνικής φύσεως και να με συμπαθάτε εάν έχει συζητηθεί στο παρελθόν...

Τα replay τι τύπος αρχείου είναι? Ρωτάω γιατί όποτε βάζω να δω ταινία σε replay, έχει απίστευτα artifacts και ενίοτε κακή εικόνα, τόσο που μου θυμίζει κακό κατεβασμένο mp4 με μεγάλη συμπίεση. Πρόβλημα ταχύτητας internet δε νομίζω ότι υφίσταται με OTE VDSL 30Mbps και απόσταση μόλις 100 μέτρων από το DSLAM (πάντως οι μετρήσεις της είναι τέλειες).

Aπλα στο replay μονο το ERT HD ειναι σε hd ολα τα αλλα σε replay ειναι sd (στο δορυφορικο)

Εγω θα έχω δυστυχώς πρόβλημα αν κάποια στιγμή το replay γίνει he.Παρόλο που λέει για τουλάχιστον 7mbps κι έχω περίπου 10,ας πούμε στο cosmote tv plus κολλάει ή σταματάει ο ήχος και πολλές φορές σταματάει τελείως,.Γι'αυτό δεν χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη υπηρεσία.