Νέα για Cosmote TV

πω τι μου θυμισες με αυτο.και εγω πριν πολλα χρονια πανω απο 15 σε κεραια πολυκατοικιας που περναμε ολοι σημα απο αυτη εβλεπα νοβα για 2 βδομαδες τσαμπα.ειχα κανει σαρωση καναλιων και μου το ειχε βγαλει και ειχα τρελαθει αλλα καποια στιγμη το καναλι εξαφανιστηκε οπως ειχε ερθει.

Φαινεται οτι ειναι απο Αττικη.
Μαλλον καποιος ειχε ανοιχτο το modulator στην πολυκατοικια.
:BDGBGDB55:

Λίγο off-topic αλλά επειδή πάντα είχα την απορία θα ζητήσω τη γνώση σου.
Κι εγώ ήθελα να μοιράσω το σήμα δορυφορικής τηλεόρασης ατο διαμέρισμά μου, έτσι ώστε αν θέλουμε να τελειώσουμε μια ταινία (ειδικά τον χειμώνα) στο κρεββάτι, να μπορούμε.
Η διανομή τηλεοπτικού σήματος δεν είναι οριζόντια στο διαμέρισμα, αλλά κάθετη σε στήλες στην πολυκατοικία.
Θεώρησα λοιπόν ότι θα αποτύχω, γιατί σκοπός μου ήταν να δώ σε άλλο δωμάτιο, και όχι να μοιράσω στους πάνω και κάτω γείτονες. Αυτό όμως που λές υπονοεί ότι το σήμα από τον ενισχυτή κεραίας θα διανεμηθεί σε όλα τα κυκλώματα, και ότι σε μία πολυκατοικία αν υπάρχει modulator όλοι μπορούν να δουν ότι βλέπει ο ιδιοκτήτης του, άσχετα με οριζόντια ή κάθετη διανομή.
Ισχύει αυτό;

Λίγο off-topic αλλά επειδή πάντα είχα την απορία θα ζητήσω τη γνώση σου.
Κι εγώ ήθελα να μοιράσω το σήμα δορυφορικής τηλεόρασης ατο διαμέρισμά μου, έτσι ώστε αν θέλουμε να τελειώσουμε μια ταινία (ειδικά τον χειμώνα) στο κρεββάτι, να μπορούμε.
Η διανομή τηλεοπτικού σήματος δεν είναι οριζόντια στο διαμέρισμα, αλλά κάθετη σε στήλες στην πολυκατοικία.
Θεώρησα λοιπόν ότι θα αποτύχω, γιατί σκοπός μου ήταν να δώ σε άλλο δωμάτιο, και όχι να μοιράσω στους πάνω και κάτω γείτονες. Αυτό όμως που λές υπονοεί ότι το σήμα από τον ενισχυτή κεραίας θα διανεμηθεί σε όλα τα κυκλώματα, και ότι σε μία πολυκατοικία αν υπάρχει modulator όλοι μπορούν να δουν ότι βλέπει ο ιδιοκτήτης του, άσχετα με οριζόντια ή κάθετη διανομή.
Ισχύει αυτό;

Ναι ισχυει, εφοσον το σημα διανεμεται καθετα σε καθε οροφο απο κεντρικη κεραια, τοτε θα βλεπουν ολοι το καναλι σου.

Απάντηση: Re: Νέα για Cosmote TV

Σε ποιά περιοχή βγήκε στην επίγεια;

Στη Λάρισα. Και το σπίτι είναι μονοκατοικία, δεν παίζει δηλαδή να παίρνει σήμα από κάποιον άλλο, Διπλα μένει ο αδερφός του που έχει κοσμοτέ αλλα είναι επίσης μονοκατοικία, και δεν έχει αυτό το modulator που λέει ο MasterChief.
Μήπως σχετίζεται με της δοκιμες που κάνουν στην 33Ε, γιατί κάπου πήρε το μάτι μου ότι θα βγάλουν εφαρμογή για smart tv και κάτι τέτοια, όπου θα μπορείς να πληρώνεις για συγκεκριμένα κανάλια, μήπως το αφήνουν ελεύθερο ώστε να ψηθεί ο κόσμος.
Και η Νόβα όταν πρωτοάρχισε για μερικές μέρες έπαιζε ελευθερα, μήπως είναι κάτι παρόμοιο
Λέω μήπως..

Re: Απάντηση: Re: Νέα για Cosmote TV

Μήπως σχετίζεται με της δοκιμες που κάνουν στην 33Ε, γιατί κάπου πήρε το μάτι μου ότι θα βγάλουν εφαρμογή για smart tv και κάτι τέτοια, όπου θα μπορείς να πληρώνεις για συγκεκριμένα κανάλια, μήπως το αφήνουν ελεύθερο ώστε να ψηθεί ο κόσμος.
Και η Νόβα όταν πρωτοάρχισε για μερικές μέρες έπαιζε ελευθερα, μήπως είναι κάτι παρόμοιο
Λέω μήπως..

Αποκλείεται να μπορεί να κατεβάσει με το πιάτο της Cosmote που είναι κεντραρισμένο στις 9° οτιδήποτε από τις 33°.
Εκτός αν έχει δικό του πιάτο.
Πολλοί που το έχουν κοιτάξει λένε ότι η Cosmote έχει το ίδιο τεστ και στον νέο αναμεταδότη της στις 9° και σε αυτόν στις 33°.
Άρα μπορεί να κατεβάζει το τεστ του νέου αναμεταδότη στις 9°.
Πάντως είναι ενδιαφέρον για πιο λόγο κάνει η Cosmote δοκιμές στις 33°
Ή της έχει πει η Eutelsat να κάνει ή υπάρχει σχέδιο για μεταφορά του πακέτου από τις 9° στις 33°.

O φίλος μου που το έπιασε δεν έχει καν κοσμοτέ ώστε να έχει το πιάτο γυρισμένο στις 9°, για να πεις ότι κατέβασε το test, Νοβά έχει. Κοσμοτέ έχει διπλα ο αδερφός του, k από ότι μου είπε δοκίμασε αλλα στον αδερφό του δεν το βγάζει,
Μυστήριο, και άντε με κάποιο τρόπο έπαιρνε σήμα από κάποιον άλλο παραδίπλα, λογικά θα έπαιρνε k ο αδερφός του, αλλα και πάλι αυτός ο "διπλα" όλη μέρα sport1 βλέπει, δεν θα άλλαζε κανάλι

Re: Απάντηση: Νέα για Cosmote TV

Μυστήριο, και άντε με κάποιο τρόπο έπαιρνε σήμα από κάποιον άλλο παραδίπλα, λογικά θα έπαιρνε k ο αδερφός του, αλλα και πάλι αυτός ο "διπλα" όλη μέρα sport1 βλέπει, δεν θα άλλαζε κανάλι

Όντως περίεργο. Κοιτάξα μιας και ανέφερες τις 33°, τι άλλο υπάρχει εκεί. Είναι σχεδόν άδειος ο δορυφόρος και έχει και ένα test από το πολωνικό πακέτο Cyfrowy Polsat.
Μήπως υπάρχει σχέδιο και ο Cyfrowy Polsat να εγκαταλείψει τον Hotbird και τις 13° και να πάει στις 33°.

http://news.eutelsat.com/pressrelea...ales-up-at-eutelsats-hotbird-position-2136421

Επίγεια η δορυφορικά το πιάνει;; αν κρίνω από τη λίστα καναλιών λογικά επίγεια. Έτσι βγήκε ξαφνικά δηλ είχα άλλη κανάλι σε εκείνο τον αριθμό η έκανε σάρωση.;

Επίγεια το πιάνει, το πιάτο το έχει γυρισμένο στον hotbird για να βλέπει Νοβά
Ετσι ξαφνικά όπως έκανε ζάπινγκ το βρήκε
Οπως μου είπε χτες που μιλήσαμε, κατά κύριο λόγο δείχνει το sport1, αλλα μερικές φορες αλλάζει αυτόματα, στο 2-3-4 μέσα σε ένα λεπτό, και μετά ξανά στο ένα

Τα 5 ,προς ωρας αδειοδοτημένα καναλια θα μπουν σε hd μαλλον στον νεο αναμεταδότη.δόθηκε σαν απαντηση σε ερωτηση ενος στο facebook.

Τα μηνύματα στο νήμα όσο αφορούν σχόλια για τις εξελίξεις να ειναι σοβαρά και στην ουσία του νήματος. Ειρωνίες και χλευασμοί δεν ανήκουν στην κατηγορία μας.

Τα μηνύματα στο νήμα όσο αφορούν σχόλια για τις εξελίξεις να ειναι σοβαρά και στην ουσία του νήματος. Ειρωνίες και χλευασμοί δεν ανήκουν στην κατηγορία μας.

Τι ουσια να βρούμε βρε φίλε μου αν γράφουν οι της Cosmote ότι στον καινούργιο αναμεταδότη που περιμένουμε πως και πως θα βάλουν τα ήδη υπάρχοντα ελεύθερα κανάλια που έχουν ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ άδεια; Δηλαδή τα κανάλια που ήδη εκπέμπουν ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Σε ποιες περιοχές σε όλη την Ελλάδα εκπέμπουν σε HD;

Υπάρχει υποχρέωση από όσο γνωρίζω να πανε αναγκαστικά σε HD μέχρι το 2022. Αν και ήδη στις περισσότερες περιοχές πρέπει να είναι σε HD.

Τι ουσια να βρούμε βρε φίλε μου αν γράφουν οι της Cosmote ότι στον καινούργιο αναμεταδότη που περιμένουμε πως και πως θα βάλουν τα ήδη υπάρχοντα ελεύθερα κανάλια που έχουν ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ άδεια; Δηλαδή τα κανάλια που ήδη εκπέμπουν ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Αυτο να σχολιάσεις οτι θα φάνε bitrate Όταν μπουν τα Κανάλια τις Digea που ειναι υψηλής ευκρίνειας.

Επίσης προς ενημέρωση σου γιατί φαίνεται οτι δεν το γνωρίζεις τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας δεν εκπέμπουν σε όλη την Ελλάδα πράγματα το οποίο ειναι άδικο για κάποιον που δεν εχει την πολυτέλεια όπως εμείς να βλέπει σε HD καθώς εχει πληρώσει και αυτός κάποια χρήματα για καλή τηλεόραση.

Απο εκεί και πέρα με την κίνηση αυτή θα αποκατασταθεί κατα κάποιο τροπο η μη δυνατότητα της Digea να εκπέμπει πανελλαδικά σε full HD.

Υπάρχει υποχρέωση από όσο γνωρίζω να πανε αναγκαστικά σε HD μέχρι το 2022. Αν και ήδη στις περισσότερες περιοχές πρέπει να είναι σε HD.

Δυστυχώς δεν ειναι σε HD στις περισσότερες περιοχές, υπάρχουν πολυ μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα που δεν έχουν λήψη σε HD πρόγραμμα.

Kαι γιατί να μεταφερθεί το πρόβλημα στον οτε, οποιοι δεν πιάνουν τα hd να κράξουν της κυβερνήσεις που ψήφιζαν τόσα χρονια. Oσοι πληρώνουν συνδρομητική για να έχουν μια "A" ποιότητα, δεν είναι άδικο να βλέπουν πιξελιασματα
Oλοι αυτοί που πανηγύριζαν στης πλατείες μόλις έβγαινε το πασοκ και η νέα δημοκρατία να πάνε στα γραφεία τον βουλευτών που ψήφιζαν και να τους κράξουν γιατί δεν τους έβαλαν κεραίες στης περιοχές τους
Αλλα πάλι η ίδιοι που γκρινιάζουν ότι δεν πιάνουν τα hd, μόλις πήγαν να τους βάλουν κεραίες μπορεί να ξεσηκώθηκαν.. όχι κεραίες στη γειτονιά μας θα πεθάνουν τα παιδιά μας..
Λες και πιάνετε από πουθενά ο έλληνας

Τα HD δεν ειναι θέμα κεραιών αλλά ζήτημα οπτικών ινών όσο αφορά την μεταφορά του σήματος στους αναμεταδότες.

Απο εκεί και πέρα ούτε εγώ ειμαι της γνώμης να φορτίζονται η δορυφορικές πλατφόρμες με τα επίγεια ψηφιακά αλλά όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμα θεωρώ άδικο να μην έχουμε όλοι ίσες ευκαιρίες. Θα δωθεί η δυνατότητα σε συνδρομητές CosmoteTV να απολαμβάνουν σε HD τα κανάλια που δεν μπορούν επίγεια να έχουν λήψη στην περιοχή τους, και αυτοί συνδρομητές ειναι και έχουν δικαίωμα να βλέπουν οτι και οι άλλοι.

Τώρα μια καλή λύση θα ήταν αν ανέβουν τα HD να αφαιρεθούν τα αντίστοιχα SD κανάλια απο την πλατφόρμα έτσι ώστε να ελαφρύνουν λίγο bitrate.

Και για όνομα του θεού, Μην μου γράφετε για κόμματα και πολιτικά στο νήμα δεν θέλω να αρχίσω να σβήνω μηνύματα.