Νέα για Cosmote TV

Απάντηση: Re: Νέα για τον OTE TV

Με τα συμβόλαια αυτών που συμπληρώνουν την ελάχιστη δέσμευση λίγο μετά τις 20 Αυγ, ο ΟΤΕ πως θα τους αντιμετωπίσει στη χρέωση της συνδρομής? Ως πελάτες με 24μηνη ή 12μηνη δέσμευση?

Οταν ληγει ενα (δεσμευτικο) συμβολαιο, απλα...ληγει! Κι εγω ειμαι απο Σ/μβρη στην ιδια θεση (12μηνο ΟΤΕτβ+ 24μηνο τηλεφ) και φυσικα δεν εχω την απαιτηση να to παρω στην ιδια τιμη (11 περιπου). Αν το πανε στα 15 , ε, ισως το ξαναπαρω, παραπανω...bye!

Re: Νέα για τον OTE TV

Εγώ πάντως μόλις έκανα υποβάθμιση του πακέτου στο family. Του οποίου *δεν* θα ανέβει η τιμή. Ζητάνε νέο συμβόλαιο, νέα δέσμευση, χωρίς να δίνουν κάτι. Οπότε θα περάσουμε ωραία μόλις το παραλάβω. Θα ζητήσω την γνώμη των σχετικών αρχών...

Στον ΟΤΕ έχουν τεράστιο θέμα στην ενημέρωση των αγοραστών. Δεν λένε τιμή καταλόγου, λένε τιμές προσφορών και μόνο. Πρέπει να προσπαθήσεις πολύ να καταλάβεις τι πληρώνεις.
Ουσιαστικά προσπαθούν να σε έχουν συνέχεια σε συμβόλαιο.

Απάντηση: Νέα για τον OTE TV

Ο οτε δυστυχώς για κάθε αλλαγή πακέτου θέλει νέα δέσμευση.

Εγώ πάντως μόλις έκανα υποβάθμιση του πακέτου στο family. Του οποίου *δεν* θα ανέβει η τιμή. Ζητάνε νέο συμβόλαιο, νέα δέσμευση, χωρίς να δίνουν κάτι. Οπότε θα περάσουμε ωραία μόλις το παραλάβω. Θα ζητήσω την γνώμη των σχετικών αρχών...

Στον ΟΤΕ έχουν τεράστιο θέμα στην ενημέρωση των αγοραστών. Δεν λένε τιμή καταλόγου, λένε τιμές προσφορών και μόνο. Πρέπει να προσπαθήσεις πολύ να καταλάβεις τι πληρώνεις.
Ουσιαστικά προσπαθούν να σε έχουν συνέχεια σε συμβόλαιο.
Η τιμη καταλογου ειναι πασιγνωστη (site, ΟΤΕ, Γερμανος) αυτο που τους νοιαζει οσους μας παιρνουν τηλεφωνο ειναι να κλεισεις μαζι τους συμβολαιο με προσφορα. Γιατι; γιατι ειναι υπεργολαβοι, εξ ου και οι διαφορες τιμες προσφορων που δινουν.
Η δεσμευση ειναι λογικη - δεν γινεται και φθηνοτερα και οποτε "γουσταρεις" να την...κανεις! Και μετα σκεψου το αλλο: πως θα ισχυριζεται ο ΟΤΕ (και η Νοβα) πως εχουν χ00.000 πελατες αν τα συμβολαια ειναι "ανοιχτα";

Κι εγω θα παω φαμιλι ετσι κι αλλιως ολο disney junior και κανενα σοου με ενεχυροδανειστες βλεπουμε.

Στο adslgr.com κάποιο μέλος ανέρτησε μία φωτογραφία του τελευταίου λογαριασμού, όπου αναφέρεται:
"Το περιεχόμενο του OTE TV αναβαθμίζεται και από 20 Αυγούστου αναδιαμορφώνονται οι τιμές του Full Pack. Οι νέες τιμές ισχύουν για σένα μετά τη λήξη της προσφοράς σου".

Νομίζω είναι μία πολύ σωστή κίνηση, εφ' όσον επιβεβαιωθεί και από άλλους.

"Προσφορα" τι εννοούν ομως καποια τιμη χαμηλοτερη του καταλογου λογω φορητοτητας πχ η και την κανονικη ενταξη σε προγραμμα με δεσμευση 18-20 μηνες ?

Στο adslgr.com κάποιο μέλος ανέρτησε μία φωτογραφία του τελευταίου λογαριασμού, όπου αναφέρεται:
"Το περιεχόμενο του OTE TV αναβαθμίζεται και από 20 Αυγούστου αναδιαμορφώνονται οι τιμές του Full Pack. Οι νέες τιμές ισχύουν για σένα μετά τη λήξη της προσφοράς σου".

Το διάβασα μα είναι υποκειμενικό. Κι εγώ μ έχρι 24/11 δεσμεύομαι με συμβόλαιο, το οποίο προήλθε κατόπιν προσφοράς, μα τώρα πληρώνω κανονικά το ποσό. Τι να πω; θα δείξει.

Re: Απάντηση: Νέα για τον OTE TV

Μίλησα πριν λίγο με το τμήμα του OTE TV για ένα άλλο θέμα και ρώτησα.
Μου είπαν ξέρουμε για την αύξηση, αλλά η τιμή που πληρώνω δεν θα επηρεαστεί μέχρι να λήξει η προσφορά.

Ρώτησα αν είναι σίγουροι γιατί πέρυσι δεν έγινε αυτό και μου είπαν πως είναι σίγουροι.

Δεν σημαίνει κάτι απαραίτητα, απλά το αναφέρω.

Απο εσωτερικη πληροφορηση η αυξηση θα ισχυει και για υπαρχοντες πελατες.
Το δικο μου 17.90 θα γινει 19.90 αλλιως θα εχω δικαιωμα υποβαθμισης πακετου. Δεν αναφερεται τιποτα για δικαιωμα διακοπης.

Το δικο μου 17.90 θα γινει 19.90 αλλιως θα εχω δικαιωμα υποβαθμισης πακετου. Δεν αναφερεται τιποτα για δικαιωμα διακοπης.

To +2 από που προκύπτει?
Αφού 3 ευρώ είναι η αύξηση.

Επιβεβαιώνω και εγώ, σε μένα το πρωί που μίλησα με το εμπορικό τμήμα μου είπαν ότι από 20 Αυγούστου πάει στα 19,90 το μήνα.
Ας μην γκρινιάζουμε 2 αύξηση δεν είναι τίποτα προς το περιεχόμενο που θα βλέπουμε.

Λογικά ήταν -20% (λίγο μπακαλικα γιατί δεν είναι ακριβώς σωστό το ποσοστό 21,90<>17,90) και σου λέει "θα σε διατηρησουμε στο -20%" (24,90<>19,90).
Επειδή αναφέρθηκε ένας όρος, "τιμές καταλόγου" προφανώς και μπορεί να αυξήσει κατά το δοκουν η κάθε εταιρεία (μέχρι να επέμβει η Εεττ που για εμένα είναι εδώ και χρόνια ο καθρέφτης του ελληνικού κράτους). Τα 10,90 και 17,90 όμως δεν υπήρξαν ποτέ σε κανέναν "τιμοκατάλογο" άρα δεν εμπιπτουν στον συγκεκριμένο όρο που αναφέρθηκε νωρίτερα.
Επίσης κανείς δεν έχει αναφερθεί ως τώρα σε ενδεχόμενη αύξηση της τιμής στα επαγγελματικα πακέτα.

Τέλος (κινδυνευοντας να βγω λίγο εκτός) αναφέρω δύο πράγματα. Ο οτε ζητάει από προ 2 μηνών κομμένη συνδρομή επιστροφή ρουτερ από το 2011, αλλιώς χρέωση 25 και επιστροφή του δορυφορικού δέκτη από το 2013 αλλιώς χρέωση 100 (ήταν σε αοριστου η μεν 2,5 χρόνια και η άλλη 6 μηνες). Προφανώς δεν υπάρχει στο συμβόλαιο κανένας σχετικός όρος αλλά τους αρέσει να κάνουν "εκκαθαρισεις" (και όχι μονο) με τους νέους, πολύ πιο συμφεροντες για αυτούς όρους. Το δεύτερο είναι ότι με έχουν ξεσκίσει στο τηλεφωνικό σπαμ εδώ και 1 μήνα για να βάλω νοβα/φορθνετ....ενώ η περιοχή μου δεν έχει καν φορθνετ. Κυρίως πάντως νοβα κοπτονται να πουλήσουν λένε.

Μαλλον θα κινηθώ προς οτε συντομα. Δεν εχει αποφασιστει τιποτα, αλλα αν μου δωσουν χρησιμοποιημένο δεκτη θα τους τον βαλω καπέλο.

Ναι το σκέφτηκα και εγώ αναλογικά αλλά δεν βγαίνουν ακριβώς έτσι τα νούμερα,οπότε όντως θα το κάνουν μπακάλικα όπως λες(αν ισχύει η πληροφορία).

Ας κάνουν τις προσφορές 20% έκπτωση, αντί να προσφέρουν συγκεκριμένη τιμή για να αποφεύγεται όλο αυτό το μπέρδεμα.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν γίνει εξαγορά της Nova, οι τιμές λογικά θα παραμείνουν σταθερές τα επόμενα 2 χρόνια.

Μ. Τσαμάζ: Η στρατηγική του ΟΤΕ για το 2015, η ελληνική οικονομία και η Forthnet

«Το θέμα της πρότασης εξαγοράς της Forthnet υφίσταται εδώ και ένα χρόνο. Πέρυσι το καλοκαίρι υποβάλαμε την πρότασή μας, ωστόσο οι συνθήκες έχουν αλλάξει κι εν τω μεταξύ έχει αναπτυχθεί και ο ΟΤΕ TV. Η εξαγορά λοιπόν είναι ένα θέμα, το οποίο θα μπορούσαμε ενδεχομένως να επανεξετάσουμε αν σταθεροποιηθεί η αγορά και φυσικά με πολύ διαφορετικά δεδομένα. Μετά από ένα χρόνο τα πάντα έχουν αλλάξει».

Αυτή ήταν η απάντηση από τον Μ. Τσαμάζ σήμερα, σε μία συνέντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης για τον ΟΤΕ, ο οποίος ανανεώνει τα σήματά του, παρέχει συνδυαστικές υπηρεσίες, συνεχίζει να αναπτύσσει τον ΟΤΕ TV και λανσάρει από το Νοέμβριο υβριδικές υπηρεσίες στους συνδρομητές του.

Ο κ. Τσαμάζ εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με το σημερινό κλίμα αστάθειας στην οικονομία: «Δεν πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε τόσο άσχημα και θεωρώ ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική. Η Ευρώπη έχει πάρει την κατεύθυνσή της. Εμείς σήμερα παρουσιάσαμε κανονικά στο διοικητικό συμβούλιο το επενδυτικό μας πλάνο, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την τετραετία, το οποίο συνεχίζουμε κανονικά. Το 2012, ακόμη και τα στελέχη του ομίλου από τη Γερμανία ανησυχούσαν ότι θα γυρίσουμε στη δραχμή, προσωπικά ήμουν αισιόδοξος και δεν διαψεύστηκα. Τώρα, υπάρχει μεν προβληματισμός από τη Γερμανία, ωστόσο θεωρώ ότι και πάλι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ειδικά όσον αφορά τον ΟΤΕ είναι θωρακισμένος, γιατί έχει μικρή έκθεση σε δανεισμό, υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, άνω του 1 δισ. ευρώ, υπεραρκετά για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας, υψηλές ταμειακές ροές αλλά και θυγατρικές στο εξωτερικό που μπορούν να αξιοποιηθούν. Ως προς τα ταμειακά διαθέσιμα είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να μην διατρέχουμε κανένα κίνδυνο.»

Ως προς την στρατηγική για το 2015, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ξεκινάμε να παρέχουμε στους πελάτες μας συνδυαστικές υπηρεσίες με στόχο την καλύτερη εμπειρία τους κι επιπλέον προχωράμε και στη ανανέωση του σήματος της Cosmote, με πιο έντονα τα γράμματα του ΟΤΕ, ο οποίος παραμένει η σφραγίδα εγγύησης για τον όμιλο. Οσον αφορά τον ΟΤΕ TV, αναβαθμίζουμε τις συνεργασίες και θα δώσουμε εκτός από το OTE TV GO, και το OTE TV Hybrid με μεγαλύτερη διαδραστικότητα για το χρήστη (π.χ. για video on demand), που θα λανσαριστεί το Νοέμβριο στην αγορά».

Οσον αφορά το πρόγραμμα εθελουσίας, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι περίπου 800 εργαζόμενοι θα φύγουν με το τρέχον πρόγραμμα, έναντι των 600 που είχε εκτιμηθεί αρχικά. Συνολικά θα διατεθούν στους εργαζομένους 110 εκατ. ευρώ, έναντι των 85 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογισθεί στην αρχή του προγράμματος, ενώ θα προχωρήσουν προσλήψεις -άνω των 300- νέων εργαζομένων. "Στις προηγούμενες εθελούσιες τα τελευταία 2,5 χρόνια, προσλάβαμε 2.000 εργαζομένους".

Οι στόχοι και η στρατηγική

Eιδικότερα σε σχέση με τους στόχους και την στρατηγική του ομίλου, όπως ανέφερε ο κ. Τσαμάζ "ολοκληρώσαμε την στρατηγική του μετασχηματισμού του ΟΤΕ και έχει δημιουργηθεί πλέον ένας όμιλος άκρως ανταγωνιστικός. Την περασμένη πενταετία ο όμιλος επένδυσε 2 δισ. ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνονται κεφάλαια του ΕΣΠΑ και το κόστος του φάσματος, ενώ οι νέες επενδύσεις στην τρέχουσα τετραετία αντιστοιχούν στο 1,2 δισ. ευρώ. Επενδύουμε το 60% των συνολικών επενδύσεων που πραγματοποιούνται συνολικά στην αγορά στην Ελλάδα».

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ έκανε λόγο για μεταστροφή στον κλάδο της σταθερής τηλεφωνίας του ομίλου με μία αύξηση εσόδων μετά από 7 χρόνια πτώσης στο τέλος του 2014. Το πρώτο τρίμηνο του 2015 ήταν το πρώτο καθαρά θετικό τρίμηνο της σταθερής τηλεφωνίας τα τελευταία εννέα χρόνια, κάτι το οποίο ο κ. Τσαμάζ χαρακτήρισε ως ''άθλο''.

Το δεύτερο επίτευγμα για τον όμιλο, σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής του ΟΤΕ, έχει να κάνει με τις επιδόσεις του ΟΤΕ TV με πάνω από 375 χιλ. συνδρομητές "και μάλιστα μπροστά από τον στόχο". Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, ο ΟΤΕ TV θα ξεπεράσει εφέτος τα 80 εκατ. ευρώ ως έσοδα και το 2016 τα 100 εκατ. ευρώ.

Στην κινητή τηλεφωνία, στο κλείσιμο της περυσινής χρονιάς, η θέση του ομίλου ως προς το μερίδιο των εσόδων ήταν στο 52,4% (30,7% η Vodafone και 16,9% η Wind) έναντι του 37- 38% το 2007, ενώ στα EBITDA το αντίστοιχο ποσοστό του ΟΤΕ ήταν στο 63,9% (26,4% και 9,7% για τη Vodafone και τη Wind).

Στο κομμάτι των τεχνολογιών, με το 4G καλύπτεται πλέον το 70% του πληθυσμού, ενώ το 4G+ καλύπτει επιλεγμένες περιοχές από τις αρχές του 2015, "ωστόσο η ταχύτητα ανάπτυξης στο συγκεκριμένο κομμάτι θα ήταν υψηλότερη αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα των αδειοδοτήσεων για την τηλεφωνία". Ως προς το VDSL η πληθυσμιακή κάλυψη φθάνει το 30%.

Ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε και στα ισχυρά χρηματοοικονομικά στοιχεία του ομίλου επισημαίνοντας ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές του ΟΤΕ έκλεισαν το 2014 με 583 εκατ. ευρώ, ο καθαρός δανεισμός έπεσε κατά 25% το 2014 σε σχέση με το 2013, στο 1,1 δισ. ευρώ και για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια ο όμιλος θα διανείμει μέρισμα, ενώ για την εταιρική υπευθυνότητα το 2014 ο όμιλος διέθεσε 2,8 εκατ. ευρώ.

Τα σχέδια για το 2015

Για το 2015, η στρατηγική του θα κινηθεί στους ίδιους άξονες που είχε η εταιρεία μέχρι τώρα. "Δυστυχώς είμαστε στην Ευρώπη, όπου σε αντίθεση με την Αμερική, η αγορά είναι κατακερματισμένη, ως αποτέλεσμα της λάθος αντίληψης που έχει επικρατήσει- ειδικά σε μία αγορά που είναι εντάσεως κεφαλαίου. Επομένως, αμερικάνικες ή ασιατικές εταιρείες έχουν σαρώσει την παγκόσμια αγορά κι έχουν δημιουργήσει τεράστιες αξίες, χωρίς να δίνουν πρόσθετη αξία, κι αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει ακολουθήσει η Ευρώπη. Στην Ε.Ε. με πληθυσμό 510 εκατ. κατοίκων οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είναι στα πέριξ των 200, στις ΗΠΑ με τα 300 εκατ. των κατοίκων το αντίστοιχο νούμερο είναι 4-5 εταιρείες και στην Κίνα με πληθυσμό 1,5 δισ. κατοίκων επίσης 4-5", σχολίασε ο κ. Τσαμάζ.

Για τον ΟΤΕ το 2015, ως προς τον τεχνολογικό άξονα, στόχος είναι στο VDSL να καλυφθεί το 40% του πληθυσμού και στο 4G το 80%. "Το 2015 ξεκινά και ο μετασχηματισμός του δικτύου σε All IP."

Για το θέμα συνολικά των τιμών του ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι δεν μπορούν να πέσουν κάτω από ένα σημείο λόγω ρύθμισης, ωστόσο οι υπηρεσίες που προσφέρει ο όμιλος είναι πιο απαιτητικές και υψηλότερου επιπέδου, "άρα ο όμιλος δικαιούται ένα premium στις τιμές του". αναβαθμισμένες».

Ως προς την πορεία των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου παρουσιάζουν σταθερότητα τόσο στη Ρουμανία όσο και στην Αλβανία.

Με πήραν τηλέφωνο από εκεί που μου είπαν πριν πως η τιμή δεν επηρεάζεται και μου είπαν ότι θα πάει από 17,90 σε 19,90 και η δέσμευση παραμένει η ίδια(24μηνη).

Οπότε αυτό θα ισχύσει λογικά.

Φίλε, κάθε πέντε λεπτά γράφεις κάτι διαφορετικό. Τι πακέτο έχεις και τι σου είπαν (μπας και καταλάβουμε κάτι);