Νέα για Cosmote TV

https://rexsat.blogspot.gr/2018/02/eurobox-mainstream-cosmote-tv.html νέος δέκτης βγαίνει στην αγορά και νέα αναβάθμιση για τους παλιούς δέκτες . άραγε η αναβάθμιση να γίνει αύριο γιατί λέει μέχρι τα μέσα του μηνός .οπότε αναμένουμε νέα αναβάθμιση για ασύρματο ιντερνέτ και το national + .τώρα ο δεκτής θα τον δίνουν χωρίς χρέωση το σκληρό μόνο τα τρία ευρώ ή θα πληρώνουμε και το σκληρό και θα μπορεί να δουλέψει όπως και ο παλιός με ένα καλώδιο να γράφεις ταυτόχρονα δύο κανάλια στην ίδια πόλωση ,η ένα κανάλι δορυφορικό και ένα επειγιο.η πρέπει να μπουν δύο καλώδια στο δορυφορικό tuner . γιατί ο παλιός είχε την επιλογή από μέσα να ενώνει τους δύο δέκτες σε ένα καλώδιο αλλά να γράφεις μόνο από μια πολωση.ειναι πολλά τα ερωτήματα . οποίος ξέρει λεπτομέρειες ας μας ενημερώσει .

Ο Eurobox είναι ο νέος υβριδικός mainstream δέκτης για την πλατφόρμα της COSMOTE TV

Tο νέο λογισμικό θα περάσει σύντομα Over The Air και στους υφιστάμενους υβριδικούς δέκτες της COSMOTE TV

Ο νέος δέκτης θα είναι plug `n play με διπλή λειτουργικότητα χρήσης Zapping και PVR δυνατοτήτων. Με τη ταυτόχρονη πρόσβαση μέσω δορυφόρου με το διπλό DVB-S2 Tuner και της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης με το αντίστοιχο ενσωματωμένο DVB-T2Tuner. Ο Eurobox αναμένεται να είναι διαθέσιμος από τα μέσα Φεβρουαρίου (για νέους πελάτες) και θα εμπεριέχει το νέο λογισμικό της υβριδικής πλατφόρμας που θα ενσωματώνει τις νέες ψηφιακές ευκολίες διασυνδεσιμότητας "USB Wi-Fi Dongle, Smart Remote App" και περιεχομένου "National Geographic +"! Tο νέο λογισμικό θα περάσει σύντομα Over The Air και στους υφιστάμενους υβριδικούς δέκτες της COSMOTE TV…

Τέλος στα επόμενα πλάνα θα είναι και ο επόμενος mainstream δέκτης που σχεδιάζει η πλατφόρμα για το τέλος της χρονιάς σε android tv box και θα είναι HEVC/4k ready (50frame/s), για τις μελλοντικές υπηρεσίες της πλατφόρμας μέσω του οποίου θα προσφέρει και 4k υπηρεσίες μέσω IP.

Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του νέου Eurobox υβριδικού δέκτη της COSMOTE TV:

- Θα είναι HEVC/2k ready (25frame/s) χωρίς να γίνεται χρήση στη παρούσα φάση αυτής τη δυνατότητας του δέκτη για τις υπηρεσίες της πλατφόρμας μέσω δορυφόρου, (καθώς και τις μελλοντικές υπηρεσίες σε DVB-T2 της επίγειας)…

- Θα διαθέτει συνολικά τρία ενσωματωμένα Tuner, ένα διπλό δορυφορικό "2x DVB-S2 Tuner" και ένα μονό επίγειο "1x DVB-T2Tuner".

- Για τη χρήση ως Zapper δέκτης και PVR σύνδεσης απευθείας με εξωτερικό σκληρό δίσκο του συνδρομητή χωρίς επιβάρυνση μέσω του 1ου δορυφορικού DVB-S2 Tuner και του έξτρα επίγειου DVB-T2Tuner (το 2ο δορυφορικό DVB-S2 Tuner θα είναι απενεργοποιημένο σε αυτή τη χρήση)…

- Στα πλαίσια της διπλής λειτουργικότητας χρήσης θα είναι ταυτόχρονα και ο PVR δέκτης της πλατφόρμας, αφού θα διαθέτει είσοδο για την ενσωμάτωση συρταρωτού σκληρού δίσκου 500Gb. Κατά την αρχική διάθεση του δέκτη εν δυνάμει plug-αρισμένο με συγκεκριμένο μοντέλο σκληρού δίσκου 500Gb (που μετέπειτα θα πωλείτε και στα καταστήματα της πλατφόρμας COSMOTE/ΓΕΡΜΑΝΟΣ), για την έξτρα δυνατότητα χρήσης PVR με την ενεργοποίηση του 2ου DVB-S2 Tuner, μετά από αίτηση του συνδρομητή και την έξτρα χρέωση της υπηρεσίας PVR…

- Θα διαθέτει δυο εισόδους USB (μια είσοδος στη πίσω πρόσοψη για την σύνδεση απευθείας εξωτερικού σκληρού δίσκου) και μια έξτρα είσοδο USB στη κύρια πρόσοψη του δέκτη για τη χρήση USB Wi-Fi Dongle, κάτι που θα διευκολύνει τη διασυνδεσιμότητα στις υπηρεσίες Μultiroom και της υβριδικής πλατφόρμας (Hybrid Connectivity).

- Επίσης στη πίσω πρόσοψη του νέου δέκτη περιλαμβάνονται είσοδοι ΑΝΤ ΙΝ (επίγειας), SAT IN 1+2 (διπλή δορυφορική), RJ45 (ιντερνέτ μέσω LAN), ρεύματος 12V IN (2.1A) και έξοδος ψηφιακού ήχου S/PDIF (Optical), HDMI OUT, AV OUT (Jack) και πλήκτρο ON/OFF.

- Τέλος θα είναι και πάλι παραγωγής Kaon, ενώ η κύρια διαφορά του από τα αντίστοιχα μοντέλα Eurobox της Telekom θα είναι το ενσωματωμένο DVB-T2 και η διπλασία μνήμη.

Tο νέο λογισμικό θα περάσει σύντομα Over The Air και στους υφιστάμενους υβριδικούς δέκτες της COSMOTE TV.

Ο Eurobox αναμένεται να είναι διαθέσιμος από τα μέσα Φεβρουαρίου (για νέους πελάτες) και θα εμπεριέχει το νέο λογισμικό της υβριδικής πλατφόρμας που θα ενσωματώνει τις νέες ψηφιακές ευκολίες διασυνδεσιμότητας "USB Wi-Fi Dongle, Smart Remote App" και περιεχομένου "National Geographic +"! Tο νέο λογισμικό θα περάσει σύντομα Over The Air και στους υφιστάμενους υβριδικούς δέκτες της COSMOTE TV.

https://rexsat.blogspot.gr/2018/02/eurobox-mainstream-cosmote-tv.html

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέα για Cosmote TV

Άλλο μοιράζουμε γνώσεις φίλε μου και άλλο να μαθαίνουμε πως ανοίγουμε το φως στο οποίο κατατασσω αυτό που ρώτησε ο φιλος. Καταρχήν δεν ενοχλήθηκε εκείνος απο τον τρόπο που απαντησε και δε νομίζω να ζήτησε δικηγόρους...το λήγουμε εδώ, ευχαριστώ.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Σιγά ρε παντογνωστη... Άσε την ειρωνεία και επέτρεψε σε μας που δεν ξέρουμε να ανοίγουμε το φως να μάθουμε...

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Davinci γνωρίζεις μήπως αν με τα νεα δεδομενα της αυτονομης διάθεσης του cosmote TV go αν θα αρθουν οι περιορισμοί και τα πακέτα και για εμάς τους συνδρομητές;ρωτώ γιατί αν εξαιρεσω τον αρχικο μου ενθουσιασμο με μια δεύτερη αναγνωση οτι δεν ειναι ακριβως ξεκάθαρο.

Αναβάθμιση προ των πυλών αλλά COSMOTE TV ΕΞΟΧΙΚΌ , πάλι δεν προβλέπεται.
Κουβαλάτε γιατί χανόμαστε.
Βρε μανία εκεί στον cosmote

Ασχετος......
Προκειται να αγορασω cosmote tv...
Δορυφορική ή ευρυζωνική συνδεση για τριπολη?ποια τα θετικα και αρνητικα εκαστης συνδεσης?
Σαε ευχαριστω εκ των προτερων...

Αν έχεις στο σπίτι VDSL 50 mbps τότε ευρυζωνική αν δεν έχεις VDSL τότε η δορυφορική είναι η λύση που ψάχνεις.

παιδιά γιατι προτείνετε ευρυζωνική και όχι δορυφορική που δεν έχει και καθυστέρηση και έχει και καλύτερη εικόνα;

1000 φορές μέσω ιντερνέτ παρά δορυφόρος. Είχα αμφιβολία αλλά η επιλογή μου είναι αδιαπραγματευτη.

Στάλθηκε από το Mini PEARL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω πολυ...αλλα περα απο την ταχυτητα...μπορεις σε παρακαλω να επεκταθεις λιγο στα θετικα και αρνητικα καθε συνδεσης?
Να μαθαινω σιγα σιγα....

Re: Απάντηση: Νέα για Cosmote TV

Το κυριότερο. Replay tv και hybrit υπηρεσίες

Στάλθηκε από το Mini PEARL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτά τα έχεις και με τη δορυφορική αρκεί να συνδεθείς στο ρούτερ.

Ευχαριστω πολυ...αλλα περα απο την ταχυτητα...μπορεις σε παρακαλω να επεκταθεις λιγο στα θετικα και αρνητικα καθε συνδεσης?
Να μαθαινω σιγα σιγα....

Η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι πως στο Ευρυζωνικό έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας όπως και όλα τα HD κανάλια που υποστηρίζονται από replay tv σε native HD και όχι downscaled σε SD όπως στο δορυφορικό. Αυτά βέβαια μόνο με ενεργή VDSL σύνδεση. Όταν ο δέκτης είναι ανοιχτός έχεις περίπου μια μείωση της τάξης των 8-9Mbps στη συνολική ταχύτητα της σύνδεσης, ωστόσο η ποιότητα εικόνας δεν έχει καμία σχέση με το δορυφορικό. Η μεγάλη διαφορά είναι πως ανεξαρτήτως flagship ή ''δεύτερα'' HD κανάλια, όλα έχουν σταθερό bitrate, συνεπώς η ποιότητα έχει μια συνοχή.

Τώρα εάν κοιτάξεις και λίγο πιο μπροστά, αναγκαστικά, λόγω περιορισμένης χωρητικότητας στο δορυφόρο η ποιότητα εικόνας σε κάθε προσθήκη υπηρεσιών θα επιβαρύνεται ενώ στο IPTV δεν θα έχεις αντίστοιχα προβλήματα.

εγώ το ότι τα hd κανάλια και γενικότερα η ποιότητα έιναι καλύτερη στο ευρυζωνικό πρώτη φορά το ακούω και δεν ξέρω αν ισχύει.. Νομίζω πως η ποιότητα στα hd τουλάχιστον είναι αισθητά καλύτερη στο δορυφορικό. Φιλικά λέω τα παραπάνω διότι δεν τα γνωρίζω πλήρως. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας μας διαφωτίσει..

Επίσης η ευρυζωνική σύνδεση δεν επηρεάζεται απο τις καιρικές συνθήκες . Σε έντονα καιρικά φαινόμενα η εικόνα στη δορυφορική λήψη μπορεί να παρουσιάσει σπασίματα η να χάσει για μικρό διάστημα και εντελώς την εικόνα.

Sent from my iPad using Tapatalk

εγώ το ότι τα hd κανάλια και γενικότερα η ποιότητα έιναι καλύτερη στο ευρυζωνικό πρώτη φορά το ακούω και δεν ξέρω αν ισχύει.. Νομίζω πως η ποιότητα στα hd τουλάχιστον είναι αισθητά καλύτερη στο δορυφορικό. Φιλικά λέω τα παραπάνω διότι δεν τα γνωρίζω πλήρως. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας μας διαφωτίσει..

Το δορυφορικό έχει κατά μ/ο σχεδόν το μισό bitrate ανά κανάλι σε σχέση με το IPTV. Που βασίζεις τον συλλογισμό σου;

Η IPTV παίζει μόνο με το μόντεμ/ρούτερ του ΟΤΕ ή μπορείς να βάλεις και δικό σου ρυθμιζοντάς το κατάλληλα;