Νέα για Cosmote TV

Η digea θα ανεβάσει σε λίγες μέρες -προς το τέλος του μήνα υπολογίζεται αυτό- τα hd κανάλια στις δορυφορικές συχνότητες που ήδη έχει και θα τροφοδοτήσει και τα 156 κέντρα εκπομπής σε όλη την Ελλάδα.Το ο,τι θα ανέβουν στην cosmote δεν έχει να κάνει με το ότι δεν θα τα βλέπουν στην περιφέρεια και άρα τα βάζει ο οτε αλλά στο γεγονός ο,τι δεν υπάρχει συνδρομητική πλατφόρμα στον κόσμο που να μην έχει τα μεγάλα κανάλια της ελεύθερης τηλεόρασης και μάλιστα τις hd εκδοχές τους.Την αδειοδότηση περιμέναν τόσο καιρό και δεν τα είχαν ανεβάσει.Και είναι προφανές με αυτή την εξελιξη τι έπαιξε με την νόβα και τα έστειλε στις τελευταίες θέσεις,ζήτησαν περισσότερα χρήματα τα οποία ο οτε τα έδωσε πέραν της χωρητικότητας που υπάρχει διαθέσιμη με τον 8 αναμεταδότη.

Απάντηση: Re: Νέα για Cosmote TV

Τα HD δεν ειναι θέμα κεραιών αλλά ζήτημα οπτικών ινών όσο αφορά την μεταφορά του σήματος στους αναμεταδότες.

Απο εκεί και πέρα ούτε εγώ ειμαι της γνώμης να φορτίζονται η δορυφορικές πλατφόρμες με τα επίγεια ψηφιακά αλλά όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμα θεωρώ άδικο να μην έχουμε όλοι ίσες ευκαιρίες. Θα δωθεί η δυνατότητα σε συνδρομητές CosmoteTV να απολαμβάνουν σε HD τα κανάλια που δεν μπορούν επίγεια να έχουν λήψη στην περιοχή τους, και αυτοί συνδρομητές ειναι και έχουν δικαίωμα να βλέπουν οτι και οι άλλοι.

Τώρα μια καλή λύση θα ήταν αν ανέβουν τα HD να αφαιρεθούν τα αντίστοιχα SD κανάλια απο την πλατφόρμα έτσι ώστε να ελαφρύνουν λίγο bitrate.

Και για όνομα του θεού, Μην μου γράφετε για κόμματα και πολιτικά στο νήμα δεν θέλω να αρχίσω να σβήνω μηνύματα.

Oκ για τα πολιτικά ένα και τελευταίο ήταν, αλλα από εκεί ξεκινάνε όλα

H sd εκδοχές αποκλειεται να αφαιρεθούν, δεν έχουν όλοι οτε και με το που θα ανεβάσει τα hd θα βλέπουν όλοι, πολλοί δεν βλέπουν σε hd αλλα δεν έχουν και οτε, οποτέ κατι θα πρέπει να βλέπουν

Λύσεις υπάρχουν εδώ που τα λέμε, 5 κανάλια hd σιγά το bitrate που θα τα δώσουν, με 15mbps είναι καλυμμένοι, η μπορούν να βάλουν τα cinema 1-2-3 και τα sport 2-3 στον καινούργιο αναμεταδότη, να τα δώσουν από 7-8 mbps, και τα επίγεια να τα βάλουν στης θέσεις που ήταν τα cinema και τα sport,
Tο θέμα είναι ότι δεν υπάρχει βούληση από τον οτε

Σαφέστατα πρέπει να κάνουν αναδιοργάνωση στους αναμεταδότες και καλό θα ήταν όπως λες κάποια cinema και κάποια sport να πάνε στον νέο αναμεταδότη και να μην στριμωχτούν απο περιττά κανάλια έτσι ώστε το bitrate να παραμείνει υψηλό.

για το θέμα της χωρητικότητας μπορούν αν θέλουν να κατεβάσουν τις sd εκδοχές και να αφήσουν μόνο τα hd,αλλά δεν πιστεύω ο,τι θα το κάνουν γιατί η φιλοσοφία της cosmote είναι πολλά κανάλια εις βάρος της ποιότητας εικόνας.

Η πλειοψηφια των πλατφορμων παρεχει τα ελεύθερα καναλια σε hd.εφοσον γινει αυτο δεν βρισκω κανενα λογο να μεινουν οι sd μορφες και να καλυπτουν χωρητικοτητα τα digea εις διπλουν δεν εχουμε να κανουμε με επιγειους δεκτες που καποιοι δεν εχουν δυνατοτητα εκπομπης σε hd.βεβαια προσωπικα θα προτιμουσα προσθηκη διεθνων καναλιων

Σαφέστατα πρέπει να κάνουν αναδιοργάνωση στους αναμεταδότες και καλό θα ήταν όπως λες κάποια cinema και κάποια sport να πάνε στον νέο αναμεταδότη και να μην στριμωχτούν απο περιττά κανάλια έτσι ώστε το bitrate να παραμείνει υψηλό.

Επισης και το promo ρε παιδια τρωνε πολυτιμο bitrate για να μεταδιδουν το καναλι σε HD ας το βαλουν σε SD

παντως με βαση το rexsat ο νέος αναμεταδότης της COSMOTE TV ("11766V") αναμένεται να αναλαβει εντός του τελευταίου τριμήνου του 2018...

https://rexsat.blogspot.com/2018/04/1404-eutelsat-9b-9e-highlights-enjoytv.html

Δεν έχω καμία διαφωνία να μπουν και τα 5 ελεύθερα κανάλια σε HD μορφή στην πλατφόρμα. Αλλά ΔΕΝ μπορεί να είναι αυτή η πρώτη προτεραιότητα σε έναν καινούργιο αναμεταδότη όταν υπάρχει αυτή η ΕΜΕΤΙΚΗ ποιότητα εικόνας;;

Ποιος ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ μάνατζερ στην κοσμοτε το σκέφτηκε αυτό ρε παιδιά να τον προτείνουμε για βραβείο!!

Μπαίνει καινούργιος αναμεταδότης και σκέφτεσαι σαν πελάτης :

1. Θα βάλουν νέα κανάλια. Λες αντε , όλο και κάτι καλό μπορεί να προκύψει.

2. Θα μεταφέρουν 5-6 prime κανάλια να δώσουν bitrate της προκοπής ώστε να αναδείξουν τα ΠΡΟΙΟΝΤΑ για τα οποία έχουν ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ τα δικαιώματα και τα οποία είναι ο κύριος λόγος για τον οποιο πληρώνουν συνδρομή οι πελάτες τους. Champions League , Europa , NBA , Premier , La liga , prime σειρές και ταινίες.

Λες ότι ακόμα και αν δε γίνει τπτ από τα παραπάνω , όλο και κάτι καλό θα προκύψει.

Και τελικά σου λένε ότι θα μεταφέρουν στον καινούργιο αναμεταδότη κάτι που μεταδίδεται ελεύθερα , που μπορείς να το δεις από webtv , που μια άλλη εταιρία (digea) έχει υποχρέωση να το παρέχει στον κόσμο και που θα μπορούσε με έναν αναμεταδότη σε ΟΠΟΙΟΝ δορυφόρο ήθελε να λύσει το θέμα πανελλαδικά...

Πως να κανεις μετά σοβαρή κουβέντα με επιχειρήματα όταν βλέπεις αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν με τα ωραία σόι λεφτακια;; Χάνεις απλά την ψυχραιμία σου , γίνεσαι δεικτικός , ειρωνικός , κλπ και σου σβήνουν τα ποστς...

Σιγά τα λεφτά που δίνουμε στο ote TV. 17.49 δίνω για cinema pack το μήνα δηλαδή 210 το χρόνο. 280 δίνω κάθε μήνα εφκα και 1500 ήρθε ενφια συν 8 χιλιάδες εφορία. Κάθε χρόνο. Αλλά ναι τα 210 του ΟΤΕ μας πείραξαν που τον χρησιμοποιούμε όλη μέρα. Ξυπνάτε άλλοι μας κλέβουν τα λεφτά που βγάζουμε με τον ιδρώτα μας όχι ο ΟΤΕ.

Re: Απάντηση: Νέα για Cosmote TV

Σιγά τα λεφτά που δίνουμε στο ote TV. 17.49 δίνω για cinema pack το μήνα δηλαδή 210 το χρόνο. 280 δίνω κάθε μήνα εφκα και 1500 ήρθε ενφια συν 8 χιλιάδες εφορία. Κάθε χρόνο. Αλλά ναι τα 210 του ΟΤΕ μας πείραξαν που τον χρησιμοποιούμε όλη μέρα. Ξυπνάτε άλλοι μας κλέβουν τα λεφτά που βγάζουμε με τον ιδρώτα μας όχι ο ΟΤΕ.

Φίλε μου δεν υπάρχει λογική σε αυτό που γράφεις , ελπίζω να το καταλαβαίνεις.
Για κατανωτικά προϊόντα-υπηρεσίες συζητάμε και όχι για τη φορολογία του κράτους...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέα για Cosmote TV

Φίλε μου δεν υπάρχει λογική σε αυτό που γράφεις , ελπίζω να το καταλαβαίνεις.
Για κατανωτικά προϊόντα-υπηρεσίες συζητάμε και όχι για τη φορολογία του κράτους...
Λεφτά είναι το ένα λεφτά και το αλλο. Και στην περίπτωση του ΟΤΕ που είναι ψίχουλα μπορείς να το κόψεις. Τίποτα δεν είναι αυτά που ζητάει ο ΟΤΕ. Αν θέλετε ποιότητα έχει το sky UK με 70 ευρω το μήνα. Εσείς θέλετε και τσάμπα συνδρομή και τρελή ποιότητα. Δεν γίνεται. Από τα 22 που δίνετε για full pack υπάρχει ΦΠΑ φόρος τηλεόρασης δεν μένει τίποτα. Κάνετε θέμα για ψίχουλα πραγματικά αλλά στα σοβαρά προβλήματα που πληρώνουμε με το έτσι θέλω πολλές χιλιάδες ευρώ δεν λέτε τίποτα.

Τα ελεύθερα σε HD δεν τα θέλω....
Θέλω ποιότητα στα Cosmote sport και στα Cosmote cinema. Δε θέλω καινούρια κανάλια, θέλω ποιότητα επιτέλους.

Ας κάνει ένα πακέτο ο ΟΤΕ στα 40 ευρω με 20mb bitrate και αγοράστε το. Στα 22 έχει ήδη πάρα πολλά το πακέτο.

Το ότι θα μπουν οι HD εκδόσεις των πανελλαδικών καναλιών είναι το αναμενόμενο.
Δεν θα φάνε όλο τον νέο αναμεταδότη. Δεν νομίζω να κρατήσουν τις SD εκδόσεις και θα βγει μάλλον και το Mega.
Άντε να φάνε 15-20 MB/s από τον νέο αναμεταδότη συνυπολογίζοντας τις αφαιρέσεις των SD και του Mega.
Πάντως πρέπει να έχουν κάνει τώρα τελευταία κάποια επαναδιαπραγμάτευση με τα πανελλαδικά.
Γιατι μπήκε και ο ΑΝΤ1 που έλειπε στο GO και τώρα τα έχει όλα τα πανελλαδικά σε αντίθεση με το Nova go που έχει μόνο το epsilon.

Λεφτά είναι το ένα λεφτά και το αλλο. Και στην περίπτωση του ΟΤΕ που είναι ψίχουλα μπορείς να το κόψεις. Τίποτα δεν είναι αυτά που ζητάει ο ΟΤΕ. Αν θέλετε ποιότητα έχει το sky UK με 70 ευρω το μήνα. Εσείς θέλετε και τσάμπα συνδρομή και τρελή ποιότητα. Δεν γίνεται. Από τα 22 που δίνετε για full pack υπάρχει ΦΠΑ φόρος τηλεόρασης δεν μένει τίποτα. Κάνετε θέμα για ψίχουλα πραγματικά αλλά στα σοβαρά προβλήματα που πληρώνουμε με το έτσι θέλω πολλές χιλιάδες ευρώ δεν λέτε τίποτα.

Προσωπικά ξεφευγω από το θέμα τον νημάτων, αλλα σε γενικές γραμμές είμαι εντός θέματος... στο παρόν θέμα που είναι, Νέα για Κοσμοτέ, για τι να γράψουμε, για τον φπα, η για τον ενφια?
Eπίσης επαναλαμβάνεται συνεχεια το "τρελή ποιότητα", "σπεσιαλ εικόνα", για να κάνετε εντύπωση, από ποτε τα 6-7 Μbps είναι τρελή ποιότητα?
Eίδες κανένα να ζητάει 24mbps?
Kαι επειδή λες για τζάμπα, προσωπικά δίνω 100+ ευρώ το δίμηνο, στα ποσα θα έχω δικαίωμα κατά τη γνώμη σου ώστε να μπορώ να ζητάω σωστές υπηρεσίες?
Και μιας και λες για τον sky, αν το πας αναλογικά το ίδιο πράγμα με τον οτε είναι, ο sky για την premier πλήρωσε 1 Δίς, ο οτε 10 εκατομμύρια, λες να ζητούσε και ο οτε την ίδια τιμή?
Επίσης η συνδρομή στον οτε δεν είναι 22 ευρώ, η συνδρομή είνα 31,80, γιατί πάλι για τη δημιουργία εντυπώσεων αναφέρεσαι σε προσφορες και όχι στην κανονική τιμή

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέα για Cosmote TV

Επίσης η συνδρομή στον οτε δεν είναι 22 ευρώ, η συνδρομή είνα 31,80, γιατί πάλι για τη δημιουργία εντυπώσεων αναφέρεσαι σε προσφορες και όχι στην κανονική τιμή

Σωστός αλλά για να είμαστε δίκαιοι, όταν συγκρίνουμε τις τιμές καταλόγου της Cosmote TV δίκαιο είναι να τις συγκρίνουμε με τις τιμές καταλόγου του ανταγωνισμού.
Η τιμή καταλόγου της Cosmote TV είναι 31,80 και η τιμή καταλόγου του κύριου ανταγωνιστή είναι 50 ευρώ, 49,39 συγκεκριμένα.
Είναι πολύ φθηνότερος και στις τιμές καταλόγου από τον ανταγωνισμό, σχεδόν μισή τιμή.
Συμφωνώ επίσης ότι η σύγκριση cosmote με sky δεν έχει νόημα όταν μιλάμε για τελείως διαφορετικές αγορές.

http://www.nova.gr/gr/upiresies-gia-to-spiti/nova-tileorasi/full-pack/

Προσωπικά ξεφευγω από το θέμα τον νημάτων, αλλα σε γενικές γραμμές είμαι εντός θέματος... στο παρόν θέμα που είναι, Νέα για Κοσμοτέ, για τι να γράψουμε, για τον φπα, η για τον ενφια?
Eπίσης επαναλαμβάνεται συνεχεια το "τρελή ποιότητα", "σπεσιαλ εικόνα", για να κάνετε εντύπωση, από ποτε τα 6-7 Μbps είναι τρελή ποιότητα?
Eίδες κανένα να ζητάει 24mbps?
Kαι επειδή λες για τζάμπα, προσωπικά δίνω 100+ ευρώ το δίμηνο, στα ποσα θα έχω δικαίωμα κατά τη γνώμη σου ώστε να μπορώ να ζητάω σωστές υπηρεσίες?
Και μιας και λες για τον sky, αν το πας αναλογικά το ίδιο πράγμα με τον οτε είναι, ο sky για την premier πλήρωσε 1 Δίς, ο οτε 10 εκατομμύρια, λες να ζητούσε και ο οτε την ίδια τιμή?
100 ευρώ το δίμηνο σε ote TV? Άλλο τα 60 ευρώ ίντερνετ άλλο το ote TV. Εγώ δίνω 120 το δίμηνο δεν θα πω ότι δίνω 120 για ote TV. 25 είναι το full pack του ote 22 δίνουν σε προσφορά. Με ΦΠΑ με φόρος τηλεόρασης μετά. Ποσο πιο κάτω να το δωσουν? Όποιον δεν τον αρέσει απλά το κόβει κανείς δεν έβαλε το μαχαίρι σε κανέναν. Αλλά όση φασαρία κάνετε εδω για 200 250 ευρώ το χρόνο δεν τα κάνετε αλλού που μας κλέβουν τα χρήματα με το έτσι θέλω.

H γκρίνια από το νήμα με την ποιότητα εικόνας μεταφέρθηκε και εδώ.
Όσοι θεωρείτε κατώτερο το περιεχόμενο του ΟΤΕ από όσα πληρώνετε κόψτε το όπως έκανα και εγώ.
Ας σταματήσει αυτή η κουραστική μουρμούρα.
Είδος πολυτελείας είναι η συνδρομητική δεν είναι απαραίτητο αγαθό.

Ποιος ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ μάνατζερ στην κοσμοτε το σκέφτηκε αυτό ρε παιδιά να τον προτείνουμε για βραβείο!!

Προφανώς ο ίδιος που τον πήγε από 100k συνδρομητές στους 520k. Θεωρώ ότι τα σχόλια σου, με τον τρόπο που γίνονται, δεν συμβάλουν σε τίποτε. Προσωπικά αν είχα χάσει το ύπνο μου, θα έστελνα ένα μήνυμα στην τεχνική υποστήριξη με το link του rexsat για τα bitrates. Αν το ίδιο το έκαναν όσοι έχουν ζήτημα αντί να σχολιάζουν αποκλειστικά και μόνο σε ένα forum τεχνολογίας ίσως να υπήρχαν κινήσεις από την εταιρεία.

Προφανώς ο ίδιος που τον πήγε από 100k συνδρομητές στους 520k. Θεωρώ ότι τα σχόλια σου, με τον τρόπο που γίνονται, δεν συμβάλουν σε τίποτε. Προσωπικά αν είχα χάσει το ύπνο μου, θα έστελνα ένα μήνυμα στην τεχνική υποστήριξη με το link του rexsat για τα bitrates. Αν το ίδιο το έκαναν όσοι έχουν ζήτημα αντί να σχολιάζουν αποκλειστικά και μόνο σε ένα forum τεχνολογίας ίσως να υπήρχαν κινήσεις από την εταιρεία.

Μακάρι να ήταν ο ίδιος αλλά δεν είναι...
Προσπερνάω την προσωπική επίθεση καθώς δε με αγγίζει και σου απαντώ.
Έχω στείλει εγγράφως επιστολή και απάντηση δεν πήρα ακόμα...
Δεν σχολιάζουμε σε ένα φόρουμ τεχνολογίας , ούτε σε ένα φορουμ λογιστών ή δικηγόρων ή ασφαλιστών.
Σχολιάζουμε ένα δορυφορικό μπουκέτο , μια υπηρεσία στην οποία είμαστε συνδρομητές με το μήνα στο αντίστοιχο section-thread μιας σχετικής κοινότητας...
Αν σου φαίνεται υπερβολική η κριτική , άνοιξε κάποιο αντίστοιχο forum του εξωτερικού και θα καταλάβεις πόσο πίσω είμαστε σε νοοτροπία καταναλωτική συνέιδηση...