Νέα για τη Nova

Απάντηση: Νέα για τη NOVA

Προ ολίγου άκουσα στις ειδήσεις (ράδιο) ότι, εκτός όλων των άλλων, "συμφωνήσαμε" και στην αύξηση του φόρου στα καύσιμα κατά 1-1,50 αλλά και (αυτό που ενδιαφέρει το νήμα) επιβολή φόρου στις συνδρομητικές συνδέσεις.

Είχα ακούσει κάτι σχετικό στο παρελθόν αλλά δεν έδωσα σημασία αφού ακούγονται τόσα πολλά.
Ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο πάνω στο θέμα;

Re: Νέα για τη NOVA

Κλασσικά. Ποτε δεν κατάλαβα το νόημα αυτών των καναλιών (summer,Christmas κτλ)

Re: Απάντηση: Νέα για τη NOVA

Προ ολίγου άκουσα στις ειδήσεις (ράδιο) ότι, εκτός όλων των άλλων, "συμφωνήσαμε" και στην αύξηση του φόρου στα καύσιμα κατά 1-1,50 αλλά και (αυτό που ενδιαφέρει το νήμα) επιβολή φόρου στις συνδρομητικές συνδέσεις.

Είχα ακούσει κάτι σχετικό στο παρελθόν αλλά δεν έδωσα σημασία αφού ακούγονται τόσα πολλά.
Ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο πάνω στο θέμα;

Θα πρότεινα να μην βιαζόμαστε να μεταφέρουμε οτι μας πουν, καλό ειναι να περιμένουμε της επίσημες ανακοινώσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέα για τη NOVA

Θα πρότεινα να μην βιαζόμαστε να μεταφέρουμε οτι μας πουν, καλό ειναι να περιμένουμε της επίσημες ανακοινώσεις.

Έγραψα αυτό που άκουσα στις 4/5/16 στις ειδήσεις στο ραδιόφωνο, για ενημέρωση των συμφορουμιτών.
Μετά το Eurogroup της 9/5, οι εφημερίδες και τα νέα στο διαδίκτυο αναφέρονται στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τους έμμεσους φόρους 1,8 δις που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές και θα ψηφιστεί πριν από τις 24/5. Σχετικό είναι και το σημερινό άρθρο της Κ, στο οποίο αναφέρεται ρητά, εκτός των άλλων, και η επιβολή 10% στη συνδρομητική τηλεόραση από τον ΙΟΥΛ 2016.

Ανεξάρτητα από αυτά, έχεις δίκιο στο ότι δεν έχει ψηφιστεί ακόμη το (μάλλον έτοιμο) νομοσχέδιο και, επομένως, θα περιμένουμε λίγες μέρες ακόμη.

Αυτό ακριβώς τίποτα δεν εχει ψηφιστεί ακόμη. Εννοείτε οτι όλοι ακούμε,διαβάζουμε,μας βομβαρδίζουν με πληροφορίες που δεν ειναι τεκμηριωμένες στο ποτέ και στο ποσό. Όπως επίσης στην αρχή έλεγαν για φόρο στην συνδρομητική τηλεόραση, εγώ απο το πρωί που ακούω ράδιο δεν έχω ακούσει την λέξη συνδρομητική Τηλέοραση αλλά πλέον μιλάνε για φόρο στο Ίντερνετ. Για αυτό λέω λοιπόν ας περιμένουμε της επίσημες ανακοινώσεις όχι απο την Βουλή αλλά απο τους εκάστοτε παρόχους υπηρεσιών που θα καθορίσουν και της αναπροσαρμογές στις τιμές τους.

Καλά, τώρα μου τα μπερδεύεις λίγο.
Δεν άκουσες σήμερα το πρωί στο ράδιο αλλά διάβασες (θέλω να πιστεύω) το άρθρο της Κ που παρέθεσα και αναφέρει σαφώς, εκτός όλων των άλλων έμμεσων φόρων, αφενός το 5% στο ίντερνετ και το 10% στη συνδρομητική τηλεόραση.

Αφήνεις να εννοηθεί ότι όταν ψηφιστεί ο συγκεκριμένος έμμεσος φόρος δεν θα τον μεταφέρουν οι πάροχοι στον συνδρομητή αλλά θα τον αφομοιώσουν; Σε ποια δεδομένα στηρίζεις αυτή τη θέση;

Εγω δεν άφησα να εννοηθεί τίποτα, και τα πράγματα ειναι όπως τα μεταφέρω, δεν διάβασα σήμερα μόνο άκουσα δελτία ειδήσεων στο ράδιο. Το διαβάζουμε το έγραψα γενικά για αυτά που ορθως αναφέρεις που γράφτηκαν μετά το eurogroup. Και δεν νομίζω να έγραψα στο προηγούμενο post μου πουθενά κάτι για αφομοίωση φόρου. Ένα είπα και ξανά λέω όχι εικασίες όχι μάλλον, ίσως,σίγουρα. Μόνο επίσημες ανακοινώσεις.

Last edited:

Εσύ τώρα προσπαθείς να πας κόντρα στις παραινέσεις του συντονιστή, τόσο σ' αυτό όσο και στο νήμα του ΟΤΕ;
Εδώ τόχω να παραθέσω τα άρθρα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου αλλά συγκρατιέμαι.

Εδώ πάει, "ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι".

Καθώς τα συμβόλαια "Για πάντα" περιείχαν και το φπα, θα μπορεί τώρα δικαίως να αυξήσει τιμές η εταιρεία, αν μπει νέο τέλος/φόρος ?

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk

Η δική μου άποψη πάλι είναι ότι πιθανόν να μη προχωρήσουν στη φορολόγηση του Internet, άλλωστε το Internet θεωρείται και ως “κοινωνικό αγαθό”, μη ξεχνάτε ότι υπάρχουν πολύ που το απέκτησαν μέσω του προγράμματος “ψηφιακής αλληλεγγύης”, λέτε να τους το φορολογήσουν τώρα; Θα γελάνε και οι πέτρες μαζί τους… (Κυβερνώντες) Δυστυχώς όμως δε νομίζω να ισχύσει το ίδιο και στη συνδρομητική τηλεόραση, καλώς ή κακώς πολλοί τη θεωρούν ως “πολυτέλεια” και ως τέτοια θα μας τη φορολογήσουν. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι δύο πλατφόρμες συνδρομητικής ετοιμάζουν πληθώρα νέων υπηρεσιών πιθανότατα χωρίς χρέωση ώστε να δελεάσουν αρκετούς από τους συνδρομητές τους που θα σκεφτούν να διακόψουν, να το ξανασκεφτούν.
Άποψη μου πάντα, αλλά όπως έγραψε και ο συντονιστής πιο πάνω, κοντός ψαλμός…

Πολύ καλό
Επιτέλους κάτι κινείται.

Αντέ και κάνα κανάλι τωρα

Παιδιά Καλημέρα. Κανένα νέο για την υβριδική;

Παιδιά Καλημέρα. Κανένα νέο για την υβριδική;

Νέο χτύπημα σε σέρβερ που διαμοίραζαν παράνομα το σήμα της, κατάφερε και πάλι η Nova. Χτές, και ενώ το ενδιαφέρον του κοινού για τον δεύτερο τελικό της Α1 Μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟ ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, όσοι αναζήτησαν τα γνωστά τους ιντερνετικά links έμειναν με τη ...γλύκα αφού τα περισσότερα είχαν κλείσει. Μάλιστα κάποια links ενώ στην αρχή λειτουργούσαν, λίγο πριν το συγκλονιστικό φινάλε έκλεισαν, αφήνοντας τους παράνομους θεατές να αναρωτώνται για το ποιός τελικά είχε κερδίσει! Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει τις πολύ σοβαρές προσπάθειες που έχουν γίνει για την προστασία του τηλεοπτικού περιεχομένου και την εξάλειψη του φαινομένου της παράνομης θέασης.

Την ίδια στιγμή, όλα είναι έτοιμα για την ενεργοποίηση της θύρας Ethernet των δεκτών της Nova, ώστε να δοθεί και πρόσβαση σε VOD περιεχόμενο προς τους συνδρομητές της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι θεαματικό και άκρως επιτυχημένο, ενώ φαίνεται να είναι θέμα ημερών η επίσημη ανακοίνωση του. Τα τεχνικά τμήματα της Nova έχουν φροντίσει με ειδικές τεχνικές να έχουμε HD ποιότητα εφάμιλλη με αυτή της Δορυφορικής σύνδεσης, ενώ μέσω ABR πρωτοκόλλου ...

Αναλυτικά στο (https://www.digitaltvinfo.gr/news/nova-news/item/17352-nova-stamata-servers-ksekina-nees-ypiresies )