Νέα κατηγορία. Σχόλια και Προτάσεις για βελτιωση

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Να σαι καλα Θαναση, σε ευχαριστω.

Προσωπικα δεν μου αρεσει, χωρια που σωστα το λες απαιτουνται δεκαδες περισσοτερες υποκατηγοριες και απιστευτα μεγαλος χρονος για καθημερινη διαχειριση και προσαρμογη των θεματων.

Εγω δεν ειμαι διατεθειμενος να μπω σε τετοια αεναη και full time διαδικασια που εν τελει θα καταληξει να εχει απειρα links τα οποια μετα απο λιγο καιρο θα ειναι παρωχημενα.

Λυση ειναι ξεχωριστη κατηγορια με οσες υποκατηγοριες θελουμε. Ετσι το ειχα οραματιστει πριν καν δημιουργηθει το νημα 'Τα εργαλεια κανουν τον μαστορα' σαν απλο νημα μεσα στην υποκατηγορια των φακων led!

To σωστό είναι Κατηγορίες, θεματολογία, θέματα μέσα στο "Gadgets, Εργαλεία και Μαστορέματα" όπως είναι και τα υπόλοιπα στις Ειδικές κατηγορίες ...

Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Μιχάλη αν το δώσω σε εσένα μπορείς να το προωθησεις ;
Βαση αρχών ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άλλο ο admin και άλλο ο moderator Νικόλα .

Ναι Ηλια,βιαστηκα,με συγχωρεις.

Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Τα σχόλια πρέπει να μεταφερθούν στο κατάλληλο "Νέα κατηγορία. Σχόλια και Προτάσεις για βελτιωση"

Τώρα βλέπω μου ανοίξατε κουβεντούλα....

Λοιπόν ας προσπαθήσω να γίνω κατανοητός.
Η πρώτη λύση θα ήταν... πάμε στην κατηγορία Gadgets, Εργαλεία & EDC και κάνουμε Sticky ένα νήμα με την ονομασία "ευρετήριο εργαλείων" σε αυτό μέσα μπαίνουν τα link από καλές παρουσιάσεις εργαλείων που έχουν γίνει από μέλη σε διάφορα νήματα. Τα link μπαίνουν αφού δημιουργηθούν παράγραφοι με ετικέτες εργαλείων πχ "Δισκοπρίονα" και από κάτω το όνομα του συγκεκριμένου εργαλείου και δίπλα το ή τα link.
Κατά την ίδια έννοια γίνεται άλλο ένα sticky σαν ευρετήριο κατασκευών κλπ.
Δεν είναι απαραίτητο να ψαχθούν όλα τα νήματα εξ αρχής για τον εντοπισμό των διαφόρων link.Μπορούμε να ξεκινήσουμε από εδώ και πέρα.... και όποιος εντοπίζει κάτι παλαιότερο ψάχνοντας αφήνει ένα σχόλιο κάτω από το ευρετήριο με το link το οποίο οι έχοντες δικαίωμα edit το μεταφέρουν μέσα στο ευρετήριο και σβήνουν το σχόλιο του μέλους.

Η δεύτερη πρόταση είναι:
Σε μεγάλα νήματα που έχουν ενδιαφέρον και ανάγκη δημιουργίας ενός ευρετηρίου...επειδή πιστεύω ότι δεν γίνεται μέσα σε ένα νήμα να γίνει κάποιο σχόλιο Sticky και να διακρίνεται, πάμε στο πρώτο σχόλιο και το χρησιμοποιούμε σαν "ευρετήριο" ακολουθώντας την διαδικασία που περιέγραψα πριν για τα sticky.
Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν αρκετή εργασία από την πλευρά των διαχειριστών στις καταγραφές των link και στα υπόλοιπα. Πράγμα το οποίο δεν μπορεί κανένας να ζητήσει να το κάνουν γιατί οι άνθρωποι έχουν και τις δουλειές τους.
Εγώ τα είπα σαν ιδέα ...άλλωστε αυτοσαρκαζόμενος έγραψα ότι αυτά δεν είναι για μαστόρους ..είναι δουλειά γραφείου.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας :ernaehrung004:

-----------------
Α αα μεταφέρθηκαν ...πάρτε και αυτό μαζί

Αυτό που πρότεινα δεν έχει να κάνει με hyper-sticky όπως έδειξε κάποιος σε ένα post.
Ανα θέμα και περιεχόμενα ανέφερα. Καλές οι κατηγορίες και τα θέματα ανα εργαλείο αλλά είναι σα να έχουμε ένα βιβλίο με πολλά κεφάλαια χωρίς να έχουμε ευρετήριο περιεχομένων. Θα το ψάξεις όλο να βρεις αυτό που θες.
Επίσης δεν είναι απαραίτητο να γεμίσει ένα θέμα με 15000000 λινκς. Μπορεί ανα 2-3 χρόνια να κλέινει το θέμα πχ Test drive εργαλείων και να ανοίγει το Test drive εργαλείων v2.

Ετσι και αλλιως ανα 2-3 χρόνια βγαίνουν νέα μοντέλα κλπ
Οπότε στο νέο αφήνουμε τέρμα πάνω ένα λινκ απο το παλιο θέμα και συνεχίζουμε απο κάτω με λινκς απο τα νέα μοντέλα που ποστάρονται.
Δεν έχω πολύ χρόνο σήμερα για να το αναλύσω πολύ αλλά πιστεύω πάνω κάτω καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Οι κατηγορίες απο μόνες τους ποτέ δε λύνουν το θέμα οργάνωσης και εύκολης αναζήτησης, ειδικά όταν η μηχανή αναζήτησης δε δουλευει και πολύ σωστά

Οταν η μηχανή αναζήτησης δε δουλευει και πολύ σωστά τοτε οι κατηγορίες απο μόνες τους λύνουν το θέμα οργάνωσης και εύκολης αναζήτησης.

Οταν καποιος θα ψαξει για να αγορασει Ηλεκτρικο Εγραλειο και συγκεκριμενα δισκοπριονο τοτε θα μπει στο δεντρο:

Ηλεκτρικα Εργαλεια
---> Δισκοπριονα
-----> Bosch GKS190

Αγάπη την δική μου πρόταση πως την βλέπεις ???
Επίσης πως να δουλέψει αναζήτηση όταν δεν μπορείς να βάλεις ετικέτες στο σχόλιο.

Eπειδη το φορουμ μας πρεπει να ειναι ενας τοπος χαλαρωσης και συζητησης για τις πασης φυσεως μαστορικες μας ανησυχιες θα πρεπει να τον διατηρησουμε ετσι. Μια μαστορικη οαση.

Προς αποφυγη λοιπον παρομοιων αναταραξεων που σημειωθηκαν προσφατα, θελω να ενημερωσω για τα εξης:

-Οποιος εχει θεμα με καποιο μελος, ειτε θεωρει καποιο ποστ προσβλητικο/κακοβουλο να ενημερωνει τους συντονιστες. Αυτοι θα ενεργουν αμεσα και βαση των κανονισμων του φορουμ.

-Οι διαλογοι και οι (εποικοδομητικες) αντιπαραθεσεις επιχειρηματων ειναι παντα ευπροσδεκτες. Ετσι μαθαινουμε ολοι και ανοιγουν οι οριζοντες. Προυποθεση η κοσμια χρηση γλωσσας και τονου.

-Οι απαξιωτικοι/προσβλητικοι χαρακτηρισμοι η/και ποστς θα τροποποιουνται η μπορει να διαγραφονται αμεσα χωρις προειδοποιηση κατα την κριση των συντονιστων.

-Παρεμβασεις, συστασεις και προτροπες προς τους συντονιστες και το εργο τους δεν ειναι επιτρεπτες βαση των κανονισμων του Φορουμ. Οτιδηποτε μπορει να ειπωθει μεσω πμ.

Νομιζω οτι ολοι νιωθουμε την αναγκη να κρατησουμε ενα ωραιο επιπεδο στην συντροφια μας οπου θα μπαινουμε να μαθαινουμε να μοιραζομαστε και να χαιρεται η ψυχη μας.

Παιδια θελω την προσοχη σας πριν ανοιχθει ενα νεο τοπικ τσεκαρετε παντα αν υπαρχει αλλο αντιστοιχο στο οποιο μπορειτε να δημοσιευσετε.

Παραδειγμα εχουμε 3 διαφορετικα τοπικ για αγορα δισκοπριονου χειρος!!!

1. Thread: τι προτεινεται για δισκοπριονο χειρος
2. Thread: Δισκοπρίονο αλλά τί ?
3. Thread: Επιλογή δισκοπρίονου χειρός

Ολα με το ιδιο αντικειμενο.

Επισης εχουμε νημα με θεμα Βοηθεια γιοα την αγορα πριονοκορδελας και επιτραπεζιας σεγας απο 01-10-2014 και παρολα αυτα ανοιξαμε νεο θεμα.

Εχουμε φτασει 12 σελιδες με τοπικς πολλα απο τα οποια ειναι για το ιδιο αντικειμενο.

Επισης για να εχουμε τις ερωτησεις μαζεμενες εχουμε ανοιξει το Αποριες μαστορων οποτε οτι ερωτηση εχετε που δεν σχετιζεται με τα ανοιχτα θεματα παρακαλω να την κανετε εκει.

Εκει θα μεταφερθει και η απορια του φιλου Saradis για την αγορα απο Αγγλια.

θα φτιαξουμε το νημα με τις προσφορες οπως υπαρχει στην γενικοτερη δομη του σαιτ.

Sticky και χωρις να επιτρεπονται σχολια απο κατω με μονο αναφορα προιοντος καταστηματος τιμης μαζι με το λινκ.

Επισης για το σχολιασμο θα ανοιχθει δευτερο νημα απο κατω.

Σκοπος ειναι να μην χανεται στα σχολια η προσφορα απο καποιον που ενδιαφερεται.

θα φτιαξουμε το νημα με τις προσφορες οπως υπαρχει στην γενικοτερη δομη του σαιτ.

Sticky και χωρις να επιτρεπονται σχολια απο κατω με μονο αναφορα προιοντος καταστηματος τιμης μαζι με το λινκ.

Επισης για το σχολιασμο θα ανοιχθει δευτερο νημα απο κατω.

Σκοπος ειναι να μην χανεται στα σχολια η προσφορα απο καποιον που ενδιαφερεται.

Αυτο ειναι καλο και χρήσιμο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Παντως εγω δεν βλεπω ιδιαιτερη χρησιμοτητητα στα νεα νηματα την στιγμη που ηδη υπαρχει νημα προσφορων εργαλειων.
Ουτως η αλλως οι προσφορες δεν διαρκουν και ειναι πολυ βολικοτερο να συζητουνται στο ιδιο νημα, αντι να χρησιμοποιουνται δυο νηματα.

Συμφωνώ με τον Μιχάλη.
Είναι πάρα πολλά τα ήδη υπάρχοντα νήματα και κάθε νέο πρέπει να είναι απολύτως απαραίτητο... και να μην υπάρχει παρεμφερές.
Αν είναι κάτι που πρέπει να γίνει είναι το ευρετήριο των σημαντικών αναρτήσεων σε κάθε κατηγορία όπως την έχω περιγράψει σε προηγούμενα σχόλια.

Noμιζω οτι ενα συνοπτικο ευρετηριο, με βασικες περιγραφες και με links στα αντιστοιχα υπαρχοντα νηματα, ειναι πλεον απαραιτητο.

Μιχάλη θα αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο. Πρέπει είπαμε να βρεθούμε με τα παιδιά του ΔΣ.
Όσο για τις προσφορές πρέπει να έχουμε ομογένεια με τα άλλα κομμάτια και είναι κάτι που είχαμε συζητήσει από κοντά με την ηγεσία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νίκο τι να απαντήσω φίλε μου?

Απλά σου παραθέτω το ποστ μου που είναι λίγο πιο πάνω.
Παιδια θελω την προσοχη σας πριν ανοιχθει ενα νεο τοπικ τσεκαρετε παντα αν υπαρχει αλλο αντιστοιχο στο οποιο μπορειτε να δημοσιευσετε.

Παραδειγμα εχουμε 3 διαφορετικα τοπικ για αγορα δισκοπριονου χειρος!!!

1. Thread: τι προτεινεται για δισκοπριονο χειρος
2. Thread: Δισκοπρίονο αλλά τί ?
3. Thread: Επιλογή δισκοπρίονου χειρός

Ολα με το ιδιο αντικειμενο.

Επισης εχουμε νημα με θεμα Βοηθεια γιοα την αγορα πριονοκορδελας και επιτραπεζιας σεγας απο 01-10-2014 και παρολα αυτα ανοιξαμε νεο θεμα.

Εχουμε φτασει 12 σελιδες με τοπικς πολλα απο τα οποια ειναι για το ιδιο αντικειμενο.

Επισης για να εχουμε τις ερωτησεις μαζεμενες εχουμε ανοιξει το Αποριες μαστορων οποτε οτι ερωτηση εχετε που δεν σχετιζεται με τα ανοιχτα θεματα παρακαλω να την κανετε εκει.

Εκει θα μεταφερθει και η απορια του φιλου Saradis για την αγορα απο Αγγλια.