Νέα κεφαλή

quevedo

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,993
επαρχια
Σκέφτομαι την αναβάθμιση κεφαλής σε πικαπ Project RPM9 με βραχίονα 9c.
Phono Clearaudio basic+.
Είχα Clearaudio Maestro που είναι ΜΜ και σκέφτομαι να πάω σε MC.
Επειδή οι Clearaudio MC είναι ακριβές καλοβλέπω τις ortofon π.χ. Rondo Bronze ή Cadenza red. Μέχρι εκεί μπορώ να ξοδεψω.
Πιστεύω ότι θα είναι μια καλή αναβάθμιση άπό αυτή που έχω.

Μια απορία έχω μόνο. Θα υπάρχει συνέργεια των ortofon με το Clearaudio basic+ γιατί αυτό δεν έχει ρυθμίσεις
και στα χαρακτηριστικά του λέει: Input impedance: 800 Ohm/270pF (MC) - 47 kOhm / 270 pF (MM)
Ενώ π.χ. για την Rondo Bronze αναφέρει στο site της ortofon
Recommended load resistance between 500 and 100 Ohm depending on personal preference of openness. Higher load resistance will always tend to more liveliness and space in sound-image.

Θα ήθελα τη γνώμη σας.

Μάλλον θα πρέπει να αλλάξω το phono με κάποιο που να έχει ρυθμίσεις.
Το πήρα με σκεπτικό να πάιξει με ΜΜ αλλά όταν έρχεται η ώρα για αναβάθμιση ανακαλύπτεις ότι ίσως δε συνεργάζεται καλά με κεφαλές MC άλλων εταιρειών.

Κάπου διαβασα ότι όσο λιγότερη αντίσταση βάζουμε παίνουμε περισσότερα πρίμα και λιγότερα μπάσσα. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Βασικά, αν πας σε κεφαλή στα λεφτά της Cadenza, θα πρέπει οπωσδήποτε ν' αλλάξεις phono. Αλλιώς, μπορείς να μείνεις στην clearaudio και να πάρεις την εισαγωγική MC της, την Talismann, η οποία είναι πολύ καλή περίπτωση (την έχω ο ίδιος).

Βασικά, αν πας σε κεφαλή στα λεφτά της Cadenza, θα πρέπει οπωσδήποτε ν' αλλάξεις phono. Αλλιώς, μπορείς να μείνεις στην clearaudio και να πάρεις την εισαγωγική MC της, την Talismann, η οποία είναι πολύ καλή περίπτωση (την έχω ο ίδιος).

Θα συμφωνήσω με την αλλαγή phono με κάποιο ανώτερης κατηγορίας.
Θα ανοίξω καινούργο θέμα.

Επειδή πιστεύω ότι για να πάρω ουσιαστική βελτίωση θα πρέπει να πάω στην concerto που όμως είναι πολύ ακριβή (1930 ), μπορώ το πολύ να ξοδέψω κάνα 1000ρικο για κεφαλή, και θέλω να ακούσω κάτι διαφορετικό από τον ήχο της clearaudio, σκέφτηκα τις ortofon.

Δεν ξέρω πόσο κάνει από μαγαζί στην Ελλάδα, αλλά από το Internet θα την βρεις γύρω στα 900-1000$ άρα αρκετά λιγότερα από 1000ευρώ.
Άσε που αν πάρεις την Reference ίσως να μην χρειαστεί να αλλάξεις phono.
Ποιό phono έχεις;

Re: Απάντηση: Νέα κεφαλή

Δεν ξέρω πόσο κάνει από μαγαζί στην Ελλάδα, αλλά από το Internet θα την βρεις γύρω στα 900-1000$ άρα αρκετά λιγότερα από 1000ευρώ.
Άσε που αν πάρεις την Reference ίσως να μην χρειαστεί να αλλάξεις phono.
Ποιό phono έχεις;

Οι Grado είναι πιο "ζεστές" στον ήχο τους. Θέλω ακρίβεια, καθαρότητα και λεπτομέρεια πάνω απ' όλα.
Α και δεν ξαναγυρίζω σε ΜΜ. Καλές, χρυσές αλλά οι ΜC είναι άλλη κλάση.
Έχω Phono το Clearaudio basic+.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέα κεφαλή

Οι Grado είναι πιο "ζεστές" στον ήχο τους. Θέλω ακρίβεια, καθαρότητα και λεπτομέρεια πάνω απ' όλα.

Χωρίς να έχω ακούσει πολλές κεφαλές, πιστεύω ότι θα έχεις όλα αυτά που ζητάς με την Master Statement.
Αλλά, ναι, το phono σου είναι πολύ λίγο για αυτήν την κεφαλή.
Αν βρεις τρόπο, άκουσε την. Δεν της λείπει τίποτα, πάντα κατά την άποψη μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέα κεφαλή

Χωρίς να έχω ακούσει πολλές κεφαλές, πιστεύω ότι θα έχεις όλα αυτά που ζητάς με την Master Statement.
Αλλά, ναι, το phono σου είναι πολύ λίγο για αυτήν την κεφαλή.
Αν βρεις τρόπο, άκουσε την. Δεν της λείπει τίποτα, πάντα κατά την άποψη μου.

Εσύ με τι phono παίζεις αν επιτρέπεται?
Θα αλλάξω το phono πρώτα και μετά θα δω τις κεφαλές.

Εκ πειρας πιστευω οτι μια BENZ ACE η GLIDER δεν θα εχει προβλημα με τα 800 ohm του phono stage που εχεις.Βγαινουν και σε εκδοσεις υψηλης εξοδου αν προτιμας να χρησιμοποιησεις το φονο σου στην θεση ΜΜ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέα κεφαλή

Εσύ με τι phono παίζεις αν επιτρέπεται?
Θα αλλάξω το phono πρώτα και μετά θα δω τις κεφαλές.

Παίζω με το phono Grado Ph-1 με τροφοδοτικό παταρίας δικής μου πατέντας.
Η αλήθεια είναι ότι είναι κομένο και ραμένο για Grado κεφαλές, αν και έχω διαβάσει στο ιντερνετ ότι τα πάει καλά και με άλλες κεφαλές.
Η μόνη ρύθμιση που έχει είναι αυτή του κέρδους.
Οπότε δεν θα επέμενα να το πάρεις.
Πάντως αν έχεις καρδιοθεί κάποια κεφαλή πάρε αυτήν.
Αλλιώς θα το σκέφτεσε συνέχεια που δεν την πήρες.
Να μην το έχεις αποθημένο. Είναι πολλά τα λεφτά.
Οπότε, ξαναλέω, πάρε αυτήν που σου έχει γυαλίσει.

Last edited:

Εκ πειρας πιστευω οτι μια BENZ ACE η GLIDER δεν θα εχει προβλημα με τα 800 ohm του phono stage που εχεις.Βγαινουν και σε εκδοσεις υψηλης εξοδου αν προτιμας να χρησιμοποιησεις το φονο σου στην θεση ΜΜ.

Βασικά στις BENZ μόνο η low output version αξίζει. Και από ό.τι έχω διαβάσει ακούγεται καλυτερα από τις υψηλοέξοδες.
Το phono σίγουρα θα αλλάξει με κάποιο καλύτερο και με ρυθμίσεις. Δε θέλω να νοιώθω ότι περιορίζομαι.

Παίζω με το phono Grado Ph-1 με τροφοδοτικό παταρίας δικής μου πατέντας.
Η αλήθεια είναι ότι είναι κομένο και ραμένο για Grado κεφαλές, αν και έχω διαβάσει στο ιντερνετ ότι τα πάει καλά και με άλλες κεφαλές.
Η μόνη ρύθμιση που έχει είναι αυτή του κέρδους.
Οπότε δεν θα επέμενα να το πάρεις.
Πάντως αν έχεις καρδιοθεί κάποια κεφαλή πάρε αυτήν.
Αλλιώς θα το σκέφτεσε συνέχεια που δεν την πήρες.
Να μην το έχεις αποθημένο. Είναι πολλά τα λεφτά.
Οπότε, ξαναλέω, πάρε αυτήν που σου έχει γυαλίσει.

Κοίταξα το phono Grado PH1 και δεν μου κάνει.
Εχεις δίκιο κι εγώ αυτής της άποψης είμαι. Πάρτε αυτό που σας άρεσε περισσότερο.