Nεα Nikon D7000

παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Αύριο το πρωί θα πάω να παραγγείλω την D7000. Η αλήθεια είναι πως και εμένα μου έκανε περισσότερο κλικ η συγκεκριμένη από την πρώτη στιγμή. Το μόνο που με έκανε να σκεφτώ για την αγορά της 60d ήταν το Ελληνικό μενού και η σπαστή οθόνη.
Οπότε απο τώρα αρχίζει το διάβασμα....:)

Την παρήγγειλα σήμερα λοιπόν. Επειδή δεν την έχουν ετοιμοπαράδοτη και πρέπει να την παραγγείλουν από την αντιπροσωπεία μου είπαν πως θα την έχω σε 2 με 3 εβδομάδες.... Μέχρι τότε θέλω να ψαχτώ
με κάποια άλλα πραγματάκια που έχουν σχέση με την μηχανή οπότε όταν έρθει να είμαι έτοιμος (καθότι Χριστούγεννα ετοιμάζομε για ταξίδι..... καταλαβαίνετε). Έχω λοιπόν κάποιες ερωτήσεις.
Τι κάρτα SD να πάρω? μπορώ βάλω οποιαδήποτε ή με κάποιες λειτουργεί ταχύτερα?
Η μηχανή έρχεται μαζί με τον 18-105 φακό. Ποιον άλλον νομίζετε πως θα χρειαστώ? Έχετε να μου προτείνετε κάποιον?
Οτιδήποτε άλλο νομίζεται πως θα χρειαστώ παρακαλώ να μου ρο επισημάνετε...:)

Η μηχανή έρχεται μαζί με τον 18-105 φακό. Ποιον άλλον νομίζετε πως θα χρειαστώ? Έχετε να μου προτείνετε κάποιον?
Οτιδήποτε άλλο νομίζεται πως θα χρειαστώ παρακαλώ να μου ρο επισημάνετε...:)

Χρήση? Χρήματα?

Η χρήση θα είναι για οικογενειακές φωτογραφίες σε εσωτερικούς (χαμηλό φωτισμό) και εξωτερικούς χώρους, εκδηλώσεις, τοπία και ότι άλλο μπορείς να τραβήξεις όταν βρίσκεσαι σε διακοπές και όχι μόνο. Δεν θα είναι για επαγγελματική χρήση αν αυτό εννοείς.
Τα χρήματα επειδή αγόρασα τη μηχανή σήμερα δεν είναι πολλά. Αυτή τη στιγμή είναι περίπου 200-250 . Μόλις μαζέψω πάλι θα επανέλθω δριμύτερος :). Άπλα θέλω να μάθω τι να πάρω για να ξεκινήσω και τι θα χρειαστώ στη συνέχεια.

Σε εσωτερικούς και εξωτερικους χωρους με χαμηλό φωτισμό χωρίς φλας θα χρειαστείς τρίποδο, ότι φακό και να πάρεις. Αν υπάρχει φωτισμός ενας φωτεινός prime normal (35αρης ή 50άρης) θα σε καλύψει αρκετά αλλά ένα έξτρα φλας είναι χρήσιμο ακόμα και με ήλιο.

Εκδηλώσεις θα πρέπει ξεκαθαρίσουμε τι τύπο εκδήλωσης μιλάμε. Για σπορ, για θεάτρο, για μπαλέτο, σε εσωτερικό χώρο ή σε εξωτερικό?
Για τοπία ίσως κάποιον πιο wide και βέβαια τρίποδο

Οπως καταλαβαίνεις υπάρχουν άπειρες επιλογές και αν εμφανιστεί και κάποιος με Νικον για να σου δώσει συγκεκριμένους φακούς θα μπερδευτείς ακόμα περισσότερο
Οπότε θα σου πω ότι μου είπαν οι παλαιότεροι εδώ όταν πρωτοξεκίνησα. Μην πάρεις τιποτα παραπάνω. Μάθε τη μηχανή, αγόρασε εργαλείο αλλά έχεις άπειρο διαβασμα και για αρκετό καιρό. Ο φακός μπορεί να μην είναι ο καλύτερος αλλά για γενική χρήση νομίζω ότι θα σου είναι αρκετός στην αρχή. Οπότε πειραματίσου να δεις τα όρια του αλλά και τα ενδιαφέροντα σου

Αν πάντως θέλεις υποχρεωτικά κάτι να αγοράσεις ακόμα η σειρά η δικιά μου θα ήταν τρίποδο, φωτεινός prime, φλας

Απάντηση: Re: Nεα Nikon D7000

Αν πάντως θέλεις υποχρεωτικά κάτι να αγοράσεις ακόμα η σειρά η δικιά μου θα ήταν τρίποδο, φωτεινός prime, φλας

Εγώ πάλι θα άλλαζα την σειρά σε: φλας, φωτεινό prime, τρίποδο.

Τρίποδο έχω οπότε μου μένουν τα άλλα 2. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές σας. εδώ θα είμαστε παντός να τα λέμε.
Από κάρτες SD βάζω οτιδήποτε?

O πρώτος φακός prime που είναι ενδεδειγμένος για την μηχανή σου είναι ο AF-S 35mm F1.8 DX στα 160 . Αγορά απο Γαλαίο ή Σταυρινάκη ή Παπαδάκη ή δυό τρεις άλλους που είναι συνήθως οι φτηνότεροι. Σε καμία περίπτωση απο supermarket, θα τον πληρώσεις 30% ακριβότερα και θα έχει χώσει τις δαχτυλάρες του κάθε περαστικός αν βρέθηκε πάνω σε demo μηχανή κάποια στιγμή. Οχι απο adorama γιατί είναι ακριβότερος (σε Nikon) και είναι και παραεισαγωγής, δεν έχουν δηλ Ελληνική εγγύηση. Οι καλές τιμές υπάρχουν ΜΟΝΟ δια ζώσης, επι τόπου, όχι απο διαδίκτυο, ούτε καν απο το τηλέφωνο αν δεν σε ξέρουν (φοβούνται καταγγελίες για αθέμιτο ανταγωνισμό και απώλεια της πρόσθετης έκπτωσης καλής συνεργασίας). Ο 50άρης f1.8 D που κοστίζει απο 105 ως 115 είναι επίσης καλή επιλογή για πορτραίτα αλλα μετά τον 35άρη που είναι πιο χρήσιμος γενικότερης χρήσης. Απο φλας, το SB700 είναι το ενδεδειγμένο, αλλα και τα πολύ φτηνότερα Nissin 866 και 622 mkII είναι εξαιρετικά και πλήρως συμβατά με iTTL και Nikon CLS (το ασύρματο σύστημα της Nikon)

Πολύ αργότερα, αν πας για υπερευρυγώνιο δες τον καταπληκτικό 8-16mm Sigma ή σε φτηνότερο τον 12-24 Tokina

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Πραγματικά είναι πολύτιμες. Από τη συγκεκριμένη αλυσίδα πείρα το σώμα μαζί με φακό 18-105 1078 με 12 άτοκες. Θα μπορούσα να το βρω φτηνότερα? Από τη συγκεκριμένη αλυσίδα έχω μία δωροεπιταγή 112 και ψάχνω να δω τι θα μπορούσα να πάρω. Για αυτό ψάχνω από εκεί...

Last edited:
Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Πραγματικά είναι πολύτιμες. Από τη συγκεκριμένη αλυσίδα πείρα το σώμα μαζί με φακό 18-105 1078 με 12 άτοκες. Θα μπορούσα να το βρω φτηνότερα? Από τη συγκεκριμένη αλυσίδα έχω μία δωροεπιταγή 112 και ψάχνω να δω τι θα μπορούσα να πάρω. Για αυτό ψάχνω από εκεί...
Πάρε μια εσπρεσιέρα ή μια ηλεκτρική σκούπα ή μια μικρή κόμπακτ, αλλα όχι φακό. Τα σουπερ μάρκετ κατα εποχές έχουν κάποια προσφορά κράχτη σε μηχανές ή πακέτα, αλλα ποτέ σε σκέτους φακούς. Κατα κανόνα είναι 15-30% ακριβότερα σε μηχανές και 30% ακριβότερα σε φακούς και φλας. Οσο για την μηχανή, αν την είχε το μεγαλομάγαζο τόσο σε προσφορά, σίγουρα και τα λίγα ειδικά μαγαζιά θα την είχαν το ίδιο ή φτηνότερα

Re: Απάντηση: Re: Nεα Nikon D7000

Για φακους θα κοιταζα και μεταχειρισμενους με την εγγυηση που δινουν τα γνωστα μαγαζια του κεντρου.

Ενω ενιωθα παντα επιφυλακτικος με τα μεταχειρισμενα (λαθος μου), σημερα αγορασα τον Nikon 16-85 VR, μετα απο παροτρυνση του φιλου μαγαζατορα να περιμενω, οταν κατεβηκα πριν απο κανα μηνα για να τον παρω καινουριο. Αξιζε την αναμονη διοτι ειναι σε αψογη κατασταση, στην αρχικη του συσκευσια και...αρκετα φτηνοτερος.

Last edited: