Nεα Nikon D7000

"ονειρο" μου ειναι να παρω d3s
αλλα για να εισαι και σωστος καταναλωτης και για να δειξεις καλη εικονα σε δημοσιο χωρο πρεπει να εισαι και αντικειμενικος σε μια αγορα.Οι φανμποισμοι δεν ωφελουν , σε χαρακτηριζουν.

Ελα βρε παιδια, ποιος απο μας δεν εχει γινει φανατικος δηλαδη με μια φιρμα ας σηκωσει το χερι...Ενταξει, δεν ειναι κακο να "φτιαχνομαστε" πολλες φορες μ αυτο που εχουμε η που προκειται ν αποκτησουμε.
Εξαλλου για "ονειρα" δεν προκειται?

εγώ. Είχα CANON και πέρασα σε ΝΙΚΟΝ. Συνεχίζω να προτείνω CANON σε κάποιες περιπτώσεις (550) και σε κάποιες άλλες Μ4/3, ενώ δηλώνω ότι αγαπώ ιδιαίτερα το πλάνο του 9-18 της Olympus στο 4/3, άρα τον προτείνω ανεπιφύλακτα και κάποια στιγμή ελπίζω να τον αποκτήσω.

Κι εγώ.

Δεν μπορώ να έχω την γνώμη της εμπειρίας (πολύ μικρή σε σχέση με άλλους) αλλά δεν είμαι ποτέ απόλυτος για κανένα φακό ή μηχανή.

Προτιμήσεις σαφώς υπάρχουν, ακόμα και αγάπες και όνειρα αλλά δυστυχώς δεν είναι αρκετές για να με κάνουν φανατικά τυφλό. Κι αν τυφλωθούμε, η φωτογραφία πάει περίπατο.Για φανατικούς κάποιας μάρκας υπάρχουν πάρα πολλά forum, όχι αυτό.

Ας μείνουμε μακριά από απόψεις του στυλ "έχω τον καλύτερο και τον ακριβότερο ή τον πιο σωστό εξοπλισμό απ' όλους σας", άρα... τι άρα;Βγάζει ο εξοπλισμός μόνος του φωτογραφίες;

Ας σοβαρευτούμε λίγο και να ασχοληθούμε περισσότερο με το αγαπημένο μας χόμπι, τη φωτογραφία.

Τον τελευταίο χρόνο δουλεύω Pentacon six και μεσαίο φορμά, με φακούς zeiss.Προτιμώ να την χρησιμοποιώ, παρά να γράφω διθυράμβους ή αποδοκιμασίες γι αυτή. Αισθάνομαι ότι για να πάρω τα μέγιστα από αυτή την κάμερα, ίσως περάσουν δεκαετίες.

Για ποια μάρκα "πίνω νερό στο όνομά της;" για καμία απολύτως. Όλες έχουν υπέρ και κατά. Ευκολίες και δυσκολίες.

εγώ. Είχα CANON και πέρασα σε ΝΙΚΟΝ. Συνεχίζω να προτείνω CANON σε κάποιες περιπτώσεις (550) και σε κάποιες άλλες Μ4/3, ενώ δηλώνω ότι αγαπώ ιδιαίτερα το πλάνο του 9-18 της Olympus στο 4/3, άρα τον προτείνω ανεπιφύλακτα και κάποια στιγμή ελπίζω να τον αποκτήσω.

Βλαση , γιατι περασες απο canon se nikon ?
Τι σε οδηγησε σ αυτη την αποφαση ?
Τι σου λειπει τωρα ?

Βλαση , γιατι περασες απο canon se nikon ?
Τι σε οδηγησε σ αυτη την αποφαση ?
Τι σου λειπει τωρα ?

Θα προτεινα τετοια θεματα να συζητηθούν σε ξεχωριστό thread (ένα ή περισσότερα) αλλιως ξεφεύγουμε τελειως από το σκοπό του συγκεκριμένου θέματος

Σωστές κατ αρχήν οι συστάσεις για αποφυγή φανατισμού.

Και λέω κατ αρχήν, διότι όταν αρχίζουν οι νουθεσίες και το κούνημα του δακτύλου το πράγμα ζορίζει.

Και αυτό διότι όποιος καταφεύγει σε αυτές τις πρακτικές πρέπει να είναι εντελώς άψογος.

Τότε πως δικαιολογείται η παρακάτω άποψη (μιά και μιλάμε για Pentax);

Πολύ καλός (ο τάδε φακός ή το δείνα σώμα) από τα δείγματα, όμως η Pentax έχει χάσει τη μάχη του μάρκετινγκ διότι οι Κανονίκον έχουν το 80% της αγοράς επομένως κλπ κλπ

Η παραπάνω άποψη (που λίγο απέχει από την άποψη "ακολουθήστε το κοπάδι") έχει γραφεί πολλάκις στην κατηγορία και από διακεκριμένα μέλη μάλιστα. Κατά τη γνώμη μου συνιστά είδος φανατισμού και μάλιστα αρκετά ακραίου είδους, του κομφορμισμού. Πόσο μάλλον αφού για το επιχείρημα αυτό δεν χρειάστηκαν ούτε τεστ ούτε τίποτα.

Προφανώς τέτοιου είδους επιχειρήματα όπως το παραπάνω από περιοδικά ή άλλα sites προήλθαν. Δεν είδα όμως να ιδρώνει κανενός τ'αυτί γι αυτά.

Επειδή το παραπάνω σχόλιο για την Pentax το εχω κάνει πολλάκις κ εγω οφείλω να διευκρινίσω.

Θεωρώ ότι τα μοντέλα της Pentax είναι τουλάχιστον ισαξια των αμεσων ανταγωνιστικών μοντέλων κ σε ορισμένα σημεία καλύτερα. Όπως κ χειρότερα σε ορισμένα άλλα. Επίσης είναι φθηνότερα. Παρόλα αυτα ενω το προϊόν είναι καλο δεν υπάρχει η αντίστοιχη ανταπόκριση απο την αγορά. Παραμένει εταιρία που είναι γνωστή σε όσους ηδη ασχολούνται, ενω ο συνήθης νέος χρήστης σκέφτεται αποκλειστικά κ μόνο τις δυο μεγάλες. Αυτο ειναι εξ ορισμού σφάλμα του μάρκετινγκ που συνειδητά η όχι δεν ασχολείται να το αλλάξει.

Στην 645 πχ που δεν χρειάζεται διαφήμιση καθώς ο επαγγελματίας αρκεί να δει τα χαρακτηριστικά για να καταλάβει περι τίνος πρόκειται, η επιτυχια είναι ηδη μεγάλη.

Αλλά απομακρυνθηκαμε απο το θέμα μας που είναι η Εντυπωσιακή πράγματι νέα μηχανη της Nikon

Και τι μας νοιάζει εμάς, θα συμπληρώσω, το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις; Μέτοχοι είμαστε; :crown:

Καταπληκτικη μηχανη .
Βιαζομαι βεβαια στην κριση μου αφου δεν υπαρχουν ακομα reviews αλλα εχω εντυπωσιαστει μεχρι τωρα.Ακομα και το βιντεο που δεν ειναι κριτηριο για μενα σε αγορα φωτογραφικης , εδω ειναι εντυπωσιακο και δεν μου κανει για κολπακι των αγορων ..... ιδιαιτερα μαλιστα αν λαβουμε υπ'οψη την τιμη και την ποιοτητα κατασκευης της μηχανης.
Το μονο που περιμενω , ειναι να δω το αποτελεσμα στα 1600-3200 σε RAW , αλλα σε δυσκολες συνθηκες που να εχουν και καποια σκοτεινα σημεια .

Προς το παρον παντως δεν εχω δει βιντεο με AF που να μου αρεσε , ακομα και αν ειναι τελειο το AF.Ειναι σαν να χρησιμοποιει καποιος την φωτογραφικη στο αυτοματο , αλλα με πολυ χειροτερο τελικο αποτελεσμα στο βιντεο απο την φωτογραφια.
Το πολυ καλα σκηνοθετημενο βιντεο του λινκ που εβαλε ο Μπιλλυ ειμαι σιγουρος οτι ειναι γυρισμενο με MF απο το τελειο αποτελεσμα , αν κανω λαθος θα εκπλαγω παρα μα παρα πολυ.
Απλα το AF ειναι για αναμνηστικα χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις νομιζω , εκτος της HD εικονας.

edit

Αυτο με τα 24 τωρα ...τουλαχιστον στην Πενταξ Κ5 κλαιγονται επειδη ΔΕΝ τα εχει .Οπως και να το κανουμε ομως τιποτα δεν ειναι για ολους .

Last edited:
Oι επαγγελματιες παντα με manual θα τραβανε , βιντεο και φωτογραφια.
Το θεμα ειναι οτι εμεις δεν ειμαστε επαγγελματιες ...
Οσον αφορα τα 24 κλπ, απλα επρεπε να τα δινει προεραιτικα, οπως η Canon.

Ξεφευγουμε απο το θεμα που ....... δεν ειναι το αν ειμαστε επαγγελματιες ,αλλα θα το συνεχισω για λιγο λεγοντας πως περι ορεξεως , κολοκυθοπιτα ... αφου αν και ερασιτεχνες δεν αγοραζουμε ολοι μηχανη των 60 ευρω αλλα των 1000+ οι περισσοτεροι με τους φακους , που σημαινει πως εχουμε καποιες απαιτησεις , εστω διαφορετικες.
Δεν χρειαζεται να ειναι καποιος επαγγελματιας για να του αρεσει το ωραιο , απλα τοτε επιβαλλεται να το προσπαθει για την επιβιωση και το AF στο βιντεο ειναι ασχημο.
Κατα την γνωμη μου μηχανες οπως η d7000 , K5 , d60 και 7d , ακομα και να μην ειχαν AF στο βιντεο δεν θα εχαναν στο ελαχιστο σε αξια αν το ζητουμενο ειναι το ποιοτικο αποτελεσμα.Για αλλους παλι το αντιθετο , σεβαστο .

Οσο για την ελλειψη επιλογων στα καρε ανα δευτερολεπτο ειναι ενα μειον που αν δεν διορθωνεται με καποιο firmware update ισως να στειλει κοσμο που ζηταει πολυ καλο βιντεο , στην 60d η την Κ5 αν βγει καλη... ιδωμεν.

Κατα την γνωμη μου μηχανες οπως η d7000 , K5 , d60 και 7d , ακομα και να μην ειχαν AF στο βιντεο δεν θα εχαναν στο ελαχιστο σε αξια αν το ζητουμενο ειναι το ποιοτικο αποτελεσμα.Για αλλους παλι το αντιθετο , σεβαστο .
Αυτό είναι σίγουρο! Φωτογραφικές μηχανές είναι άλλωστε! Αλλά έχουμε μπει στο τριπάκι και ασχολούμαστε με τα καρέ και το focus στο βίντεο.
Το target group της 7000 για μένα είναι πολύ περισσότερο από σαφές και σίγουρα δεν περιλαμβάνει αυτούς που τη θέλουν για 80% βίντεο και 20% φωτογραφία.
Γνωρίζοντας μόνο τα specs, βλέπουμε ότι ακολουθεί (αν δεν πρωτοστατεί) τη high iso φρενίτιδα, που, όπως έχει γραφτεί και εδώ, είναι το νέο (καλόδεχούμενο για εμάς) στοίχημα των κατασκευαστών, προσφέρει αισθητά (στα χαρτιά πάντα) καλύτερο AF, 100% viewfinder κ.α. αμιγώς φωτογραφικά όπλα.
Το να διυλίζουμε τον κώνωπα για τις ελλείψεις της ως βιντεοκάμερας είναι νομίζω άστοχο.

Δε ειναι ακριβως ετσι, γιατι αν η Nikon ήθελε να παραμεινει "πιστη" στους πελατες και στο στοχο της, δε θα εβαζε βιντεο.
Για μενα κακως το εκανε, ή το κανεις σωστα ή καθολου, ειδικα αυτη τη περιοδο που υπαρχει εντονος ανταγωνισμος στο συγκεκριμενο θεμα.
Δυστυχως , κι αυτη , λογω μαρκετινγκ , αναγκαστηκε να κανει κατι που δεν κατεχει... κι εκει τα χαλασε.
Δεν λεω οτι χανει σε αξια η μηχανη, εξαιρετικη φαινεται, αλλα νομιζω οτι εχασε λιγο το προσανατολισμο της.

Μα αυτο ακριβως , ειναι απο τις λιγες Νικον που σεβεται τους πελατες της σε τετοιο βαθμο , βγαζοντας μια μηχανη με χαρακτηριστικα που σαν στοχο εχουν τους πολυ απαιτητικους και μαλιστα αν θυμαμαι καλα προσφερει πληρη συμβατοτητα με τους παλιους φακους της Νικον ( αλλαγη πολιτικης ; ) .
Το βιντεο ειναι δευτερευον χαρακτηριστικο και εννοειται πως δεν μειωνει σε τιποτα την 7000 σαν φωτογραφικη , λαμβανοντας ομως υπ'οψη το αποτελεσμα και το target group , το AF στο βιντεο πολυ λιγους θα απασχολησει κατα την γνωμη μου .... μαλιστα στην Κ5 απουσιαζει εντελως νομιζω .

To αυτο focus μια χαρά χρειάζεται για τις απλες καθημερινές στιγμές που θέλουμε να βιντεοσκοπήσουμε. Το αν το κάνει καλά ή οχι σε σχέση με μια dedicated βιντεοκάμερα αυτο θα το δείξει η πράξη. Πάλι καλα που το έχει πάντως για "γρήγορες" λήψεις.

Απο εκει και πέρα οποιος θέλει το γυρνάει στο manual και κάνει την δουλειά του οπως ξέρει καλύτερα.

Απάντηση: Re: Nεα Nikon D7000

Oι επαγγελματιες παντα με manual θα τραβανε , βιντεο και φωτογραφια.
:offtopic:
Ποιους επαγγελματίες εννοείς; Γιατί δεν έχω συναντήσει κανέναν.Όσους φωτογράφους ξέρω, χρησιμοποιούν κανονικά auto focus. Σε πολύ ειδικές συνθήκες μόνο χρησιμοποιούν manual. Για video δεν ξέρω.:nounder: Υπάρχουν χειριστές κάμερας που δουλεύουν αποκλειστικά με manual;

Απάντηση: Re: Nεα Nikon D7000

, βγαζοντας μια μηχανη με χαρακτηριστικα που σαν στοχο εχουν τους πολυ απαιτητικους και μαλιστα αν θυμαμαι καλα προσφερει πληρη συμβατοτητα με τους παλιους φακους της Νικον ( αλλαγη πολιτικης ; ) .
.

Προφανώς εννοείς τους non-AI;