Nεα Πεντελη η ολοκληρωση μιας Μπιζνας

Μα δεν ειναι δυσκολο να καταλαβει κανεις... οτι οταν καπου ειναι μια βιλα και γυρω γυρω πολλα πευκα, κι αυτο μεσα σε μια πολη, κατι δεν παει καλα...

Και τσαντιζομαι που στα καναλια ολο το δραμα ειναι τα 10-20 αντε 100 σπιτια που καηκαν. Αν αυτα τα σπιτια ηταν νομιμα ας τους αποζημιωσει τους ανθρωπους το κρατος. Και με αληθινες αποζημιωσεις, της ταξης των 200 χιλιαδων ευρω+... Αλλα αυτους που νομιμα εχτισαν, οι αλλοι με συγχωρειτε αλλα ειπαμε, ας προσεχαν, εξαλλου αυτοι ηταν αυτοι που εκαψαν την προηγουμενη φορα την πεντελη, είτε αμεσα, είτε εμμεσα, αγοραζοντας εκει οικοπεδα.
Για την κοινη κληρονομια μας, τα δαση μας, την ομορφια του τοπου που δεν αναπληρωνεται ουδεις κοπτεται. Απλα τωρα εχουμε την κακη πυροσβεστικη που δεν αφηνει το δασος να καει ωστε να σωζει το σπιτι του καθε καταπατητη. Και το χειμωνα, θα εχουμε το κακο κρατος που θα πλημμυριζει ολη η αθηνα, απο τη λαλακια καποιων..

Last edited:
Φίλε μου ανάφερα το google earth επειδή το κράτος ανεξάρτητα από κυβερνήσεις εθελοτυφλεί ,άλλωστε αυτές οι Φώτο είναι απτές αποδείξεις της καταπάτησης του δάσους σε περιοχές που έχουν κηρυχτεί αναδασωτέες

παιδια μην ξεχναμε οτι ειναι πολλα τα λεφτα σε λιγες μερες θα εμφανιστουν παλι μερικοι επιτηδιοι με τιτλους ιδιοκτησιας που χρονολογουνται απο την εποχη της τουρκοκρατιας και θα ζητανε τα οικοπεδα τους οπως εγινε και στην καισιαρινη πριν λιγο καιρο στο ιδιο εργο θεατες

Και ενώ όλοι μιλάμε για την φωτιά κλπ κλπ, εγώ σκέφτομαι το μέλλον της Αθήνας το οποίο δεν το βλέπω και πολύ ευοίωνο!!!

Μιλάμε για τρομερά μεγάλη άνοδο των παθογόνων συστατικών στην ατμόσφαιρα και όχι μόνο το καλοκαίρι.....!!!

Θα συμφωνήσω με τον φίλο Maestro για ταχεία απομάκρυνση από αυτή τη χώρα!!

Ενημέρωση από το μέτωπο...

Πριν από λίγο επέστρεψα σπίτι...

η Λεωφ. Πεντέλης έχει κλείσει από την αστυνομία από το ύψος της Αναπαύσεως ,δηλαδή από τα άνω Βριλήσσια και πάνω για Νέα Πεντέλη...

κινούνται συνεχώς πυροσβεστικά...υδροφόρες διάφορων δήμων και ασθενοφόρα....

Κινήθηκα με το αυτοκίνητό μου στην περιοχή των Άνω Μελισσίων...και έφτασα μέχρι την φωτιά....

η φωτιά έκαψε σπίτια...

Μετακινήθηκα στην Κηφισιά...στην Πολιτεία...στο Κεφαλάρι...στον Κοκκιναρά..ο κόσμος βρέχει τις πολυτελείς και μη κατοικίες του...

η φωτιά βρίσκεται στον δρόμο που πας από την Νέα Πεντέλη στην Πολιτεία...επιχειρούν ελικόπτερα..μεταξύ αυτών και το ρώσικο...και αεροπλάνα...

έχουν καεί πολυτελείς κατοικίες...τις είδα με τα μάτια μου να καίγονται...

για να δούμε θα την ελέγξουν???

Η φωτια δεν κανει διακρισεις απο οτι φαινεται........

Αν υπαρχει δικιο θα προτιμουσα να καουν μονο τα σπιτια αυτων των επιτηδειων.

Απο το μαιευτήριο το πρωί φαινόταν πολύ καθαρά η φλόγα και μετά από μιάμισυ ώρα είδα το ελικόπτερο να ρίχνει νερό, η περιοχή φαίνεται ότι είναι "φιλέτο", όλη μα όλη καταπράσινη.

@ havoc:

με προκαλείς....

όπως και να το κάνεις έχει ενδιαφέρον να βλέπεις να φεύγουν άρον-άρον με τις Cayenne...bmw7....compressor ....SLK....κλπ...

To άσχημο είναι ότι όλοι αυτοί που λέτε πιθανόν να μην τους νοιάζει και πολύ.
Εγώ λυπάμαι όσους μόχθησαν μια ζωή για ένα σπίτι και το βλέπουν να καίγεται.

Οχι Νασο δεν μιλαω για τους ματσωμενους αλλωστε κανεις δεν ξερει μεσα απο τις Cayenne τι επιφανεια εχει ο καθενας.

Μιλαω για αυτους ας πουμε που χτισανε στην Πεντελη σε καμμενο και τωρα βλεπουν τη φωτια να τους χτυπα την πορτα

To άσχημο είναι ότι όλοι αυτοί που λέτε πιθανόν να μην τους νοιάζει και πολύ.
Εγώ λυπάμαι όσους μόχθησαν μια ζωή για ένα σπίτι και το βλέπουν να καίγεται.

Δημήτρη είναι άσχημο να καίγεται το σπίτι σου..είτε μόχθησες είτε δεν μόχθησες τόσο...

το σοκ είναι μεγάλο σε κάθε περίπτωση...

Εχω μια απορια. Τις οικοδομικες αδειες για τα σπιτια που χτιστηκαν στις καμμενες περιοχες που λετε ποιος τις δινει? Η δεν εχουν αδειες?

Παντως δεν με νοιαζει προσωπικα αν οι κατοικοι των περιοχων που καιγονται φευγουν με πολυτελη η μη αυτοκινητα. Η θλιψη ειναι η ιδια...

Ποια πισίνα; Δεξαμενή πυρόσβεσης γράφει στην άδεια...

Να ρωτήσω κάτι; Πότε μπήκε στο σχέδιο πόλεως η πεντέλη, και με τη λέξη πεντέλη εννοώ το βουνό. Εδώ πήγα για συνέντευξη κάποτε σε ένα ινστιτούτο που ήταν χτισμένο πάνω στην κορυφή σχεδόν. Πως στο διαολο το χτίσανε εκεί πάνω; Πως πήραν φως, νερό και τηλέφωνο;

Μην πούμε και το άλλο. Πόσες κατοικίες ανεγέρθηκαν μετά την πρώτη φωτιά της Πεντέλης; Που ήταν αυτές; Μήπως αυτά που καίγονται τώρα κάηκαν και πριν 15 χρόνια; Και τώρα ξανακαίγονται; Λοιπόν είναι σκληρό αυτό που θα πω αλλά για όσους χτίσαν πάνω σε καμμένο και τώρα τους καίγεται το σπίτι, καλά να πάθουν. Κανένας οίκτος. Νισάφι πια.

Ποια πισίνα; Δεξαμενή πυρόσβεσης γράφει στην άδεια...

Να ρωτήσω κάτι; Πότε μπήκε στο σχέδιο πόλεως η πεντέλη, και με τη λέξη πεντέλη εννοώ το βουνό. Εδώ πήγα για συνέντευξη κάποτε σε ένα ινστιτούτο που ήταν χτισμένο πάνω στην κορυφή σχεδόν. Πως στο διαολο το χτίσανε εκεί πάνω; Πως πήραν φως, νερό και τηλέφωνο;

Μην πούμε και το άλλο. Πόσες κατοικίες ανεγέρθηκαν μετά την πρώτη φωτιά της Πεντέλης; Που ήταν αυτές; Μήπως αυτά που καίγονται τώρα κάηκαν και πριν 15 χρόνια; Και τώρα ξανακαίγονται; Λοιπόν είναι σκληρό αυτό που θα πω αλλά για όσους χτίσαν πάνω σε καμμένο και τώρα τους καίγεται το σπίτι, καλά να πάθουν. Κανένας οίκτος. Νισάφι πια.

Και εγώ μαζί σου είμαι :SFGSFGSF:
Πίσσα και πούπουλα :furious3: :violent-smiley-030:

Δεν το ακουω καθολου και αναρωτιεμαι....περνει κανεις στα σοβαρα τις δηλωσεις της Πυροσβεστικης οτι λειπουν απο τη δυναμη της 4500 ατομα ?

Ναι μια ευκαιρία για τα πλεονάζοντα ρεμάλια της Ολυμπιακής, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ κλπ κλπ...

**sorry για το off topic**

Last edited:
ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ!!!

Παιδιά κρανίου τόπος!!!

πριν από λίγο γύρισα..από τα καμμένα...

πήγα Άνω Μελίσσια μέχρι το νεκροταφείο Μελισσίων...τα πάντα καμμένα..δεν έμεινε τίποτα...καήκαν και σπίτια!!!

μετά πήγα όλη την διαδρομή από Νέα Πεντέλη μέχρι Πολιτεία...ακόμα καπνίζουν....

ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ....όλα έγιναν κάρβουνο...κάηκαν και αυλές πολυτελών κατοικιών που ήταν στην άκρη της Πολιτείας...είναι θαύμα που δεν κάηκε η Πολιτεία..
όπως επίσης κάηκαν και κάποια αυτοκίνητα που προφανώς οι ιδιοκτήτες τους δεν πρόλαβαν να τα πάρουν...

ΣΤΑΧΤΗ και ΚΑΡΒΟΥΝΟ....

Ναι μια ευκαιρία για τα πλεονάζοντα ρεμάλια της Ολυμπιακής, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ κλπ κλπ...

**sorry για το off topic**

Αρχίζω και πιστεύω ότι για την πρόληψη των πυρκαγιών κατά τους θερινούς μήνες δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να υπάρχουν μετατάξεις από το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Μια ακόμα καλύτερη ιδέα θα ήταν όλοι να παίρναμε επιπλέον και υποχρεωτικές άδειες (μετ' αποδοχών) είτε ανήκουμε στο Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, και να επιβλέπαμε τα δάση (όσα έμειναν τέλος πάντων) σε όλη την Ελλάδα. Για εμένα μόνο με την πρόληψη υπάρχει σωτηρία. Αν πάρει φωτιά και φυσάει, τότε το χάσαμε το παιγνίδι.

αυτη τη στιγμη η πεντελη μοιαζει σαν μια τεραστια θρακα με ενα μετωπο ακομα.....ολη η περιοχη ειναι σαν ενα καμμενο καρβουνο που σιγοκαιει....

αν ανεβειτε ψηλα και κοιταξετε στο Βορρα θα νομιζετε πως εχει γινει μια κοσμοκαταστροφη