Νέα Sony RX100 mkII !!!

Όπως τα γράφεις μία sony nex 3n νομίζω ότι σου ταιριάζει καλύτερα.
http://www.skroutz.gr/s/2981420/Sony-NEX-3N-Kit-16-50mm.html
Με λίγα παζάρια θα την πάρεις κάτω από 300 ευρώ και μην ξεχνάς ότι πριν λίγο καιρό είχε πολλά ευρώ παραπάνω.
Θα σου δώσει καλύτερες φώτο από την olympus, μεγαλύτερη δυνατότητα χειρισμών και βίντεο sony(όποιος ξέρει καταλαβαίνει).
Και σίγουρα θα ψαχτείς στο μέλλον για 2ο φακό και θα εμβαθύνεις στο σπορ.
Περίμενε να δεις τι θα πουν και οι πιο έμπειροι, μη βιαστείς είναι αρκετά τα 300 ευρώ όπως έγραψες και εσύ.

επειδη ειχα και τις 2 , για πολυ καιρο μαλιστα , εξαρταται τι θες να κανεις.

Και κυριως ποσα θελεις να επενδυσεις , οπως και το αν θες να κουβαλας εξοπλισμο μαζι σου (κυριως φκους).

Αν ειναι να παρεις τη sony nex μαζι με το κιτ φακο μονο και τιποτε αλλο, τοτε προτιμησε την XZ2!
Αν θες , εν καιρο, να παρεις και αλλους φακους , κυριως σταθερους και φωτεινους , τοτε ναι αξιζει η αγορα της nex ...

Ε μαλλον καλα τα λεω οτι για xz-2 ειμαι.. Ουτε να κουβαλαω εξοπλισμο θελω, ουτε να αρχιζω να επενδυω σε φακους.. Θελω απαραιτητος να χωραει στο τσαντακι μου και οι φακοι ειμαι σιγουρος πως δεν θα χωρανε.. Ισως πιο μετα να με ψησει το αθλημα και να αρχισω να επενδυω, αλλα ας αρχισω απο τα νορμαλ πρωτα (ολα fixed πανω της) και βλεπουμε στο μελλον που θα με βγαλει.. Επισης το video δεν με πολυνοιαζει (ξερω για τα video της sony).. Καλο να υπαρχει, αλλα δεν ειναι critical.

Γιαννη εχεις καθολου αποψη περι xz-2 vs rx100? Μιας και την ειχες την oly και φανταζομαι θα το χες ψαξει και εσυ πριν την παρεις.. Ακουσα και την γνωμη του cacau που εχει την sony, θα θελα μια γνωμη και απο το αλλο στρατοπεδο αν ειναι δυνατον.. Επισης αν θα αξιζε να περιμενω να δω τι ψαρια πιανει η stylus 1.. Αν και σε τιμη ξεφευγει υπερβολικα, οποτε δυσκολο να τα δωσω, πληροφοριακα περισσοτερο ρωταω.

Ευχαριστω πολυ και παλι. -bye-

Τι τσαντάκι είναι αυτό που λέμε? Ένα σύστημα νεχ με μικρούς σταθερούς το χωράει άνετα ένα μέτριο τσαντάκι.

thn xz2 τη προτιμησα για διαφορους λογους απο τις υπολοιπες super-compact.

Πρωτον, εχει καλυτερο φακο και πιο φωτεινο στο τελε-ακρο, που γiα μενα ηταν must.
Αυτο επισης εδινε καλυτερο bokeh απο τη sony , παρολο που εχει μεγαλυτερο αισθητηρα, επειδη εχει σκοτεινο τελε-ακρο.

Δευτερον εχει σπαστη οθονη που επισης ειναι απαραιτητο για μενα.

Τριτον, εχει καλυτερη κατασκευη και ειναι πιο ομορφη ...
Τεταρτον, εχει πιο ωραια χρωματα out of the box, με τις sony θ απαιδευτεις λιγο να τα φερεις εκει που θελεις, και πρεπει να τραβας RAW για να εισαι σιγουρος... με την Olympus δε σε νοιαζει, κανεις τις βασικες ρυθμισεις και τραβας jpg.

επισης στην Olympus μπορεις να βαλεις ακομη και επαγγελματικα flash και πολλα αξεσουαρ στην ειδικη υποδοχη που εχει (φωτα για μακρο, μικροφωνα κλπ).

Ευχαριστω πολυ Γιαννη!

Το τσαντακι ειναι αυτο αλλα εχει μεσα και πορτοφολι, τσιγαρα, γυαλια, κλειδια.. αν και τα καλοκαιρια γινετε υπερφορτωση λογο camping.. Μηχανη χωραει σιγουρα, αλλα και για τους φακους της δεν θα παιρνα και ορκο.. Βεβαια αν ο φακος που ερχεται η nex, θελει αλλαγη και αγορα καινουργιου, τοτε μιλαμε και για παραπανω λεφτα.. Ιδεα δεν εχω ποσο κανουν οι φακοι, ποσους χρειαζομαι, ποτε χρειαζομαι τον καθενα κλπ κλπ.. γιαυτο σας λεω μαλλον θα μπερδευτω χειροτερα.. Θα το ψαξω παντως λιγο και με την nex και θα επανελθω με τοπικ αν δω οτι με παιρνει..

thn xz2 τη προτιμησα για διαφορους λογους απο τις υπολοιπες super-compact.

Πρωτον, εχει καλυτερο φακο και πιο φωτεινο στο τελε-ακρο, που γiα μενα ηταν must.
Αυτο επισης εδινε καλυτερο bokeh απο τη sony , παρολο που εχει μεγαλυτερο αισθητηρα, επειδη εχει σκοτεινο τελε-ακρο.

Δευτερον εχει σπαστη οθονη που επισης ειναι απαραιτητο για μενα.

Τριτον, εχει καλυτερη κατασκευη και ειναι πιο ομορφη ...
Τεταρτον, εχει πιο ωραια χρωματα out of the box, με τις sony θ απαιδευτεις λιγο να τα φερεις εκει που θελεις, και πρεπει να τραβας RAW για να εισαι σιγουρος... με την Olympus δε σε νοιαζει, κανεις τις βασικες ρυθμισεις και τραβας jpg.

επισης στην Olympus μπορεις να βαλεις ακομη και επαγγελματικα flash και πολλα αξεσουαρ στην ειδικη υποδοχη που εχει (φωτα για μακρο, μικροφωνα κλπ).

Να ακυρώσω την rx100?
Αστειεύομαι.

Πηγα σημερα και ειδα/επαιξα και τις 3 μηχανες που συζητουσαμε χτες (xz-2, rx100, nex 3n)..
Επαιξα πρωτα με τις 2 sony και μετα πηγα και στην xz-2.
Ο ερωτας με την μικρη oly αρχισε απο το πρωτο αγγιγμα.. Τι να λεμε.. Οταν αρχισα να την χειριζομαι και να βγαζω και φωτογραφιες, πραγματικα ιδρωσα απο ευχαριστηση.. Εβγαλα καταπληκτικες φωτογραφιες ακομα και μεσα σε 2 λεπτα χρησης μεσα στα media markt!! Τελικα καθησα μαζι της κανα 20λεπτο και δεν μπορουσα να ξεκολλησω.. Οπως καταλαβαινετε, ο κυβος εριφθει και θα την αγορασω αμεσα!! (στα media markt την ειχαν 400ευρο, ελεος..)

Σας ευχαριστω πολυ ολους.
:ernaehrung004:

320 την εχουν ποσα καταστηματα στο σκρουτς.. Απο πριν το καλοκαιρι ηταν στα 380.. Αυτοι 400 ακομα, ας προσεχαν! Τουλαχιστον οι επομενοι πελατες θα δουν τις πολυ ωραιες φωτογραφιες που τραβηξα :Banane0:

Αυτό σκέφτηκα και εγώ, άσε και 10 ευρώ στο media markt για το test drive.
Μη με προκαλείς να ανεβάσω φώτο της sony rx100 όταν έρθει και μετά δούμε αγγελία για την xz-2.
Ο έρωτας που έπαθες με τη συγκεκριμένη μηχανή λέγεται αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Δεν ειχα καμια διαθεση να προκαλεσω... Απλα εντυπωσιαστηκα απο τον χειρισμο της κυριως και μπηκα να γραψω οτι αυτο μου εκανε το touch που χρειαζομουν για να αποφασισω.
Εχω δει φωτογραφιες και απο την rx100 στα flirc και εχω εντυπωσιαστει, γιαυτο και την κοιταγα. Ειμαι σιγουρος οτι τραβαει εξερετικες φωτογραφιες η sony.

υγ. Στα media markt πηγα για να αγορασω ενα καινουργιο mouse.. Τις ειδα μπροστα μου και προφανως αρπαξα την ευκαιρια να τις δοκιμασω..

Μη μασάς.
Εδώ μέσα στα φωτογραφικά όλοι είναι καλά παιδιά τους κακούς τους στείλαμε στην ψειρού.
Το θέμα για τον καθένα μας δεν είναι τι θα αγοράσει αλλά τι του ταιριάζει να αγοράσει και ο καλύτερος κριτής είναι ο ίδιος και οι καλύτεροι σύμβουλοι οι άλλοι.

πολλες φορες , δεν αρκει τι λεει ο καθενας μας, οσο κι εμπειρος να ειναι!

Ειναι και πως σου καθεται στο χερι καποια μηχανη και οχι παντα με τη πρωτη.

Θυμαμαι οταν πρωτοεπιασα την sony nex , και δε μου αρεσε καθολου1 Διαβασα πολλα και μετα απο καιρο ξαναπηγα να τη δω , αφου την ειχα μελετησει καλα Online...
Μετα απ αυτη τη συναντηση , ο ερωτας ηταν κεραυνοβολος! Μπορω να πω οτι hταν η πιο fun to hav and shoot μηχανη που ειχα ποτε.

Η καλυτερη λυση λοιπον ειναι ... δοκιμαστε οσες μηχανες μπορειτε, δουλεψτε μαζι της οσο μπορειτε... και μετα βγαλτε αποφασεις.
Τα online reviews ειναι μονο για οδηγος, για να μπορειτε να δειτε που υπερεχει και που οχι, η τελικη αποφαση ανηκει σε σας !

Εγω εχω βρει τον Ralf στο youtube εδω που κανει ολιγον τι tutorials στην καθε μηχανη που πιανει στα χερια του.. Δυστυχως για την nex 3n δεν εχει καποιο.. Αν ειναι παρομοιο το μενου της με καποια αλλη που την εχει ο Ralf, πειτε μου plz για να το δω.

Επισης αν γνωριζεται και κανα αλλο site που να αναλυει τα μενου των μηχανων, δωστε κανα link..

αα και επισης η τιμη της amazon για την sony, εχει ανεβει ηδη στα (446+10(μεταφορικα)-50(προσφορα)) 406ευρο.
Γρηγορος και τυχερος tiniake.. ;)