Νέα ταυτότητα.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
20,131
Μεσευρώπη
Προέκυψε πρόβλημα με το διαβατήριο μου και με την ταυτότητα. Για να μην τα πολυλογώ, πρέπει όταν κατέβω Ελλάδα τον Αύγουστο να προμηθευτώ καινούρια ταυτότητα. Έχει κανείς εμπειρία για το πόσο διαρκεί η αντικατάσταση; Αν έχω καταλάβει καλά, θέλει ένα ραντεβού για την αίτηση και ένα για την παραλαβή, και μεσολαβούν 7 εργάσιμες. Ισχύει;

Κι αν δεν υπαρξουν επιπλοκες θα την εχεις συντομα.
Ευχαριστώ. Να δω μόνο πως θα έρθω Ελλάδα, γιατί οι παλιές ταυτότητες παύουν να ισχύουν σαν ταξιδιωτικά έγγραφα από τις 03.08 και το διαβατήριο λήγει στις 02.08...

Προέκυψε πρόβλημα με το διαβατήριο μου και με την ταυτότητα. Για να μην τα πολυλογώ, πρέπει όταν κατέβω Ελλάδα τον Αύγουστο να προμηθευτώ καινούρια ταυτότητα. Έχει κανείς εμπειρία για το πόσο διαρκεί η αντικατάσταση; Αν έχω καταλάβει καλά, θέλει ένα ραντεβού για την αίτηση και ένα για την παραλαβή, και μεσολαβούν 7 εργάσιμες. Ισχύει;
ένα ραντεβού για την αίτηση /φωτογράφιση κλπ ... εκεί θα σου πουν πότε θα επιστρέψεις για παραλαβή ...

ανάλογα με τον φόρτο του τμήματος, η έκδοση θα πάει ως 7 μέρες ... αν το κάνεις στην Λάρισα δεν νομίζω να πάει τόσο πολύ ....

Ευχαριστώ. Να δω μόνο πως θα έρθω Ελλάδα, γιατί οι παλιές ταυτότητες παύουν να ισχύουν σαν ταξιδιωτικά έγγραφα από τις 03.08 και το διαβατήριο λήγει στις 02.08...
Κατά τα άλλα είμαστε πολίτες της ΕΕ και έχουμε ελεύθερη διακίνηση

Άδεια οδήγησης με αγγλικούς χαρακτήρες έχεις; Αν έχεις κανονικά είναι αρκετό για εντός ΕΕ μετακινήσεις

Κατά τα άλλα είμαστε πολίτες της ΕΕ και έχουμε ελεύθερη διακίνηση

Άδεια οδήγησης με αγγλικούς χαρακτήρες έχεις; Αν έχεις κανονικά είναι αρκετό για εντός ΕΕ μετακινήσεις
Έχω γερμανική αλλά πολύ παλιά. Μάλλον δεν θα τη δεχτούν.

Κάνε και έναν έλεγχο ότι πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης βγαίνουν κανονικά.
Όταν βγάζεις ταυτότητα κατά την διαδικασία γίνεται μια πιστοποίηση μέσω gov.
Έχω είχα κάποιο θέμα με τον δήμο νομίζω και είχε κολλήσει και δεν προχωρούσε..
Έπρεπε να πάω Δήμο να διορθώσω κάποια στοιχεία.
Προφανώς κατά την μεταδημοτευση μου κάτι δεν ολοκληρώθηκε και κόλλησε η διαδικασία..
Το 2025 έγινε.
Extreme περίπτωση αλλά το αναφέρω.

3-4 εργασιμες απο την ημερα που θα πας στο αστυνομικο τμημα

Το πολυ 7 ημερες αν υπαρχει αναμεσα ΣΚ

της γυναικας μου βγηκε σε 3 μερες εμενα πηρε 6 με ΣΚ μεσα.

Λενε 7 μερες, αλλα συνηθως χρειαζονται λιγοτερο. Το email για την παραλαβη δεν ερχεται παντα.

Δεν βλέπω να έχει αναφερθεί ότι η εύρεση ραντεβού είναι το βασικό πρόβλημα, στην Αθήνα τουλάχιστον.

Δεν βλέπω να έχει αναφερθεί ότι η εύρεση ραντεβού είναι το βασικό πρόβλημα, στην Αθήνα τουλάχιστον.

εδω και εβδομαδες υπαρχει πληθωρα ραντεβου διαθεσιμα πλεον. Ακομα και χωρις ραντεβου σε δεχονται αν εχουν κενο και τα εχεις ολα ετοιμα ( φωτο ανεβασμενες στο gov.gr, ελεγχος παραβολων πληρωμη και ολα τα προβλεπομενα)

Λενε 7 μερες, αλλα συνηθως χρειαζονται λιγοτερο. Το email για την παραλαβη δεν ερχεται παντα.

Πολυ σημαντικο αυτο σωστο

Εγω καλουσα καθε μερα μεχρι να ειναι ετοιμη για παραλαβη

μην περιμενετε το email

Last edited:
  • Like
Reactions: Skakinen
Εγώ περίμενα κάνα τετράμηνο από όταν έκανα την αίτηση. Πήγα την προηγούμενη Δευτέρα πληρώνοντας μόνο τα παράβολα. Φωτογραφηθηκα στο τμήμα, να δω πως θα είμαι 🤣🤣, και σήμερα μου ήρθε mail να την παραλάβω. Δεν ξέρω αν λόγω θέρους η αναμονή είναι λιγότερη.

Αγαπητέ αν θες δες το και αλλιώς, Έρχεσαι πατρίδα μεχρι 31/7 και πας 1/8 Σάββατο για ανανέωση διαβατηρίου με την παλια σου ταυτότητα οπου για την διαδικασία αυτή ειναι αποδεκτή πριν από 3/8. Το διαβατήριο το εχεις σε μια ημερολογιακή εβδομάδα Το σημαντικότερο δεν χρειάζεσαι Ραντεβού!!!

Οσο αφορά για την Ταυτότητα κάλεσε απο τηλ. εξωτερικού στο τμήμα έκδοσης που σε εξυπηρετεί εξήγησε την κατάσταση και ζητά αν είναι εφικτο να σε εντάξουν στην Λίστα Αυγούστου..
Ειναι Λίστα που κλείνουν ραντεβού για διάφορες καταστάσεις απωλέια κλπ.

Αγαπητέ αν θες δες το και αλλιώς, Έρχεσαι πατρίδα μεχρι 31/7 και πας 1/8 Σάββατο για ανανέωση διαβατηρίου με την παλια σου ταυτότητα οπου για την διαδικασία αυτή ειναι αποδεκτή πριν από 3/8. Το διαβατήριο το εχεις σε μια ημερολογιακή εβδομάδα Το σημαντικότερο δεν χρειάζεσαι Ραντεβού!!!

Οσο αφορά για την Ταυτότητα κάλεσε απο τηλ. εξωτερικού στο τμήμα έκδοσης που σε εξυπηρετεί εξήγησε την κατάσταση και ζητά αν είναι εφικτο να σε εντάξουν στην Λίστα Αυγούστου..
Ειναι Λίστα που κλείνουν ραντεβού για διάφορες καταστάσεις απωλέια κλπ.
Δυστυχώς δεν είμαι τόσο ευέλικτος, άδεια είναι καθορισμένη 15.08-05.09. ραντεβού για ταυτότητα βρίσκω εύκολα στη Λάρισα από όπου κατάγομαι.