Νέα Ταυτότητα

Status
Not open for further replies.
Το αναπαντεχο ειναι οτι εκτος του προσωπικου αριθμου υπαρχει και νεος αριθμος ταυτοτητας
Νομιζα οτι θα καταργηθει και την θεση του αρ.δελτιου ταυτοτητας θα παρει ο προσωπικος αριθμος.
Την ταυτότητα θα την αλλάζουμε ανά δεκαετία, όπως το διαβατήριο. Οπότε ο προσωπικός αριθμός δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Αυτό που με ανησυχεί, είναι ότι σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας ο προσωπικός αριθμός θα έπρεπε να ακυρώνεται και δεν νομίζω ότι υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για κάτι τέτοιο...

Νόμιζα ότι το είχα κλείσει. Ου γαρ έρχεται μόνο...
Μήπως όντως το είχες κλείσει και ...άνοιξε μόνο του;
Ή από κέντρα με σκοτεινούς σκοπούς;
Ή από δυνάμεις μη εξηγήσιμες;

Ιδού λοιπόν, πεδίο για μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας...😁

Με συνδυασμούς μπορούσες να βγάλεις τρία ίδια γραμματα. Ο πεθερός μου έχει XXX

Ομοιως, μιας και μαλλον το εκανα την πρωτη ωρα που ανοιξε το συστημα (φτου φτου στον κορφο μου :p ) προσωπικα διαλεξα τοτε μιας και ηταν ολα σχεδον διαθεσιμα τα αρχικα του ονοματος μου και του πατρωνυμου, το ιδιο και τα παιδια μου. Η γυναικα μου προτιμησε να εχει μπροστα ΑΑΑ :ROFLMAO:

Μήπως όντως το είχες κλείσει και ...άνοιξε μόνο του;
Ή από κέντρα με σκοτεινούς σκοπούς;
Ή από δυνάμεις μη εξηγήσιμες;

Ιδού λοιπόν, πεδίο για μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας...😁

Γελατε γελατε οι πυλες του Εριχ Φον Ντενικεν ειναι παντα επικαιρες....:cool:

• Haha
Reactions: Skakinen
Το επιχείρημα ότι και το διαβατήριο έχει τσιπ δεν έχει λογική βάση, γιατί πολύ απλά το διαβατήριο χρησιμοποιείται μόνο για ταξίδια. Η ταυτότητα χρησιμοποιείται για την ταυτοποίησή σου με τις υπηρεσίες του κράτους και όπου αλλού απαιτείται.

Οι ψηφιακές δυνατότητες της ταυτότητας επιτρέπουν τον εύκολο έλεγχό της. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον σε συνθήκες παρακολούθησης από ένα απολυταρχικό καθεστώς, εγκαθιστώντας σταδιακά σημεία ελέγχου πρόσβασης. Ήδη για να μπεις στα γήπεδα για παράδειγμα απαιτείται ηλεκτρονική ταυτοποίηση. Στο μέλλον μπορεί να απαιτείται να "σκανάρεις" την ταυτότητά σου για να μπεις σε κινηματογράφους - θέατρα - σούπερ μάρκετ κτλ κτλ. Φυσικά κάτι τέτοιο δε θα έρθει σε μία μέρα, θα γίνει σταδιακά και για την "ασφάλειά" μας. Είναι πολύ ισχυρό μέσο στην υπηρεσία του κράτους ένας ψηφιακός τρόπος ταυτοποίησης. Δε θα έπρεπε να έχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν χώρες στην ΕΕ που δεν έχουν ψηφιακή ταυτότητα (Ιρλανδία, Δανία) και κανείς δε σε υποχρεώνει τι θα κάνεις μέσα στη χώρα σου. Η Ιρλανδία για παράδειγμα εκδίδει αντίστοιχη ψηφιακή ταυτότητα αν κάποιος θέλει να ταξιδεύει χωρίς διαβατήριο εντός ΕΕ. Όποιος δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό δεν είναι υποχρεωμένος να την έχει.

Εν τέλει η όποια υποχρεωτικότητα επιβληθεί για τις ψηφιακές ταυτότητες είναι εκ του πονηρού, δίνει υπερβολική ισχύ στη όποια κρατική δομή πάνω στους πολίτες της και θα έπρεπε να την αποφεύγετε, ειδικά εσείς που καταλαβαίνετε πως δουλεύουν τα ψηφιακά συστήματα. Εκ του πονηρού είναι και ο χλευασμός σε κάθε αντίθετη άποψη με την ταμπέλα "ψεκασμένος", εκμεταλλευόμενοι τις όντως γραφικές αντιδράσεις ορισμένων φορέων και μελών της κοινωνίας. Έτσι όμως κρύβεται η πραγματική ατζέντα.

Κανονικά ναι, αλλά αφού κουβαλάς που κουβαλάς πορτοφόλι, τώρα δε με ενοχλεί. Το gov το έχω για το δίπλωμα (που δεν ξέρω καν που βρίσκεται το ροζ τρίπτυχο, γι'αυτό άλλωστε και δεν έχω πάει να το αλλάξω... :cool:).

Δεν με έχει σταματήσει ακόμα τροχαία για να δω αν τους αρκεί το gov. Αλλά έχω μαζί και το αμερικάνικο έτσι κι αλλιώς οπότε δεν είμαι παράνομος σε κάθε περίπτωση.

Σε ενοικιαζόμενα πάντως τους αρκεί το δίπλωμα του gov, αυτό το έχω τσεκάρει.

Σε τροχαία, αρκεί το gov wallet

Να συμπληρώσω πως το ίδιο ισχύει για το ψηφιακό χρήμα, είτε στη μορφή των πιστωτικών/χρεωστικών καρτών είτε στην λαίλαπα του ψηφιακού ευρώ που έρχεται. Αν το κράτος ελέγχει απόλυτα τις συναλλαγές είσαι έρμαιος κάθε απολυταρχικού καθεστώτος.

Οι ψηφιακές δυνατότητες της ταυτότητας επιτρέπουν τον εύκολο έλεγχό της. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον σε συνθήκες παρακολούθησης από ένα απολυταρχικό καθεστώς, εγκαθιστώντας σταδιακά σημεία ελέγχου πρόσβασης. Ήδη για να μπεις στα γήπεδα για παράδειγμα απαιτείται ηλεκτρονική ταυτοποίηση. Στο μέλλον μπορεί να απαιτείται να "σκανάρεις" την ταυτότητά σου για να μπεις σε κινηματογράφους - θέατρα - σούπερ μάρκετ κτλ κτλ. Φυσικά κάτι τέτοιο δε θα έρθει σε μία μέρα, θα γίνει σταδιακά και για την "ασφάλειά" μας. Είναι πολύ ισχυρό μέσο στην υπηρεσία του κράτους ένας ψηφιακός τρόπος ταυτοποίησης. Δε θα έπρεπε να έχει κάτι τέτοιο.

Ρε συ Μαλακουδη σοβαρα τωρα ?

Δηλαδη δεν εχει γινει η ζωη μας πιο απλη με την γρηγορη ταυτοποιηση και την ψηφιακη αναγνωριση ?

Τι επρεπε να ειμαστε με τα χαρτια μια ζωη για να μην μας εντοπισουν ? Τι ειμαστε πρακτορες ?

• Like
Reactions: chocbhed
Το επιχείρημα ότι και το διαβατήριο έχει τσιπ δεν έχει λογική βάση, γιατί πολύ απλά το διαβατήριο χρησιμοποιείται μόνο για ταξίδια. Η ταυτότητα χρησιμοποιείται για την ταυτοποίησή σου με τις υπηρεσίες του κράτους και όπου αλλού απαιτείται.
Αυτοί που έτρεξαν να βγάλουν διαβατήριο καλοκαιριάτικα το θέλουν ως εναλλακτική επιλογή της ταυτότητας, όχι για ταξίδια.
Οι ψηφιακές δυνατότητες της ταυτότητας επιτρέπουν τον εύκολο έλεγχό της. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον σε συνθήκες παρακολούθησης από ένα απολυταρχικό καθεστώς, εγκαθιστώντας σταδιακά σημεία ελέγχου πρόσβασης. Ήδη για να μπεις στα γήπεδα για παράδειγμα απαιτείται ηλεκτρονική ταυτοποίηση.
Ναι, μήπως και μειωθούν τα περιστατικά βίας. Είναι κακό;
Στο μέλλον μπορεί να απαιτείται να "σκανάρεις" την ταυτότητά σου για να μπεις σε κινηματογράφους - θέατρα - σούπερ μάρκετ κτλ κτλ. Φυσικά κάτι τέτοιο δε θα έρθει σε μία μέρα, θα γίνει σταδιακά και για την "ασφάλειά" μας. Είναι πολύ ισχυρό μέσο στην υπηρεσία του κράτους ένας ψηφιακός τρόπος ταυτοποίησης.
Αν ποτέ έρθει ένα δικτατορικό καθεστώς που θα ελέγχει την πρόσβαση σε θέατρα και σούπερ μάρκετ να είσαι σίγουρος ότι η άρνηση σου να πάρεις ψηφιακή ταυτότητα θα είναι η τελευταία σου έγνοια.
Δε θα έπρεπε να έχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν χώρες στην ΕΕ που δεν έχουν ψηφιακή ταυτότητα (Ιρλανδία, Δανία) και κανείς δε σε υποχρεώνει τι θα κάνεις μέσα στη χώρα σου. Η Ιρλανδία για παράδειγμα εκδίδει αντίστοιχη ψηφιακή ταυτότητα αν κάποιος θέλει να ταξιδεύει χωρίς διαβατήριο εντός ΕΕ. Όποιος δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό δεν είναι υποχρεωμένος να την έχει.

Εν τέλει η όποια υποχρεωτικότητα επιβληθεί για τις ψηφιακές ταυτότητες είναι εκ του πονηρού, δίνει υπερβολική ισχύ στη όποια κρατική δομή πάνω στους πολίτες της και θα έπρεπε να την αποφεύγετε, ειδικά εσείς που καταλαβαίνετε πως δουλεύουν τα ψηφιακά συστήματα. Εκ του πονηρού είναι και ο χλευασμός σε κάθε αντίθετη άποψη με την ταμπέλα "ψεκασμένος", εκμεταλλευόμενοι τις όντως γραφικές αντιδράσεις ορισμένων φορέων και μελών της κοινωνίας. Έτσι όμως κρύβεται η πραγματική ατζέντα.
Χαίρομαι που είσαι εσύ εδώ για να μας ανοίγεις τα μάτια. Κατά τα άλλα αυτές οι ανησυχίες μου θυμίζουν το ανέκδοτο με τον τύπο που τσακώθηκε με τον οδηγό του λεωφορείου για το εισιτήριο και κάποια στιγμή του ξέφυγε το κλασικό"ξέρεις ποιος είμαι εγώ;". Οπότε ακούγεται από το βάθος της γαλαρίας:"Ποιος να είσαι ρε φίλε 7 η ώρα το πρωί στο λεωφορείο;"

Το δικτατορικό αυτό καθεστώς υπήρξε(Ελλάδα)και υπάρχει(Κίνα).
Αν έρθει η δικτατορία ξανά, πόσες πιθανότητες έχεις να αρνηθείς να παραλάβεις την ψηφιακή ταυτότητα;

γραφονται διαφορα για ελεγχους, παρακολουθησεις μεσω ταυτοτητας μεσω πληρωμων....στο χωριο μου λενε ο μονος που φοβαται ειναι αυτος που εχει κατι να κρυψει.
ειτε παρανομη δραστηριοτητα ειτε μαυρο χρημα.
για αλλους του υπολοιπους δεν αλλαζει κατι στην καθημερινοτητα περα της οποιας διευκολυνσης μπορουν να προσφερει η ψηφιοποιηση του κρατους.

• Like
Reactions: #@george@#
Αν έρθει η δικτατορία ξανά, πόσες πιθανότητες έχεις να αρνηθείς να παραλάβεις την ψηφιακή ταυτότητα;
Οσες και τώρα-πολλές-που έχω αποκτησει την εμπειρία της Υγειονομικής Δικτατοριας.
Ποιοι έμπαιναν στα γήπεδα,στα θέατρα,στα ξενυχταδικα;
Δεν χρειάζονται πλέον Γκουλάγκ η Μακρόνησος.Εχουν λειτουργικά έξοδα.

Οσες και τώρα-πολλές-που έχω αποκτησει την εμπειρία της Υγειονομικής Δικτατοριας.
Ποιοι έμπαιναν στα γήπεδα,στα θέατρα,στα ξενυχταδικα;
Δεν χρειάζονται πλέον Γκουλάγκ η Μακρόνησος.Εχουν λειτουργικά έξοδα.
Μιλάς για την εποχή της Πανδημίας; ΟΚ, ήρθε η ώρα να κλείσει και αυτό το νήμα πριν μας πέσουν όσες τρίχες μας έμειναν.

Status
Not open for further replies.